Webinar om Amerikaanse investeerders aan te trekken voor Suriname

26
Webinar om Amerikaanse investeerders aan te trekken voor Suriname

Op woensdag 23 juni 2021 is er een virtuele webinar gehouden op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, met als thema “Suriname is Open for US-Businesses” and “Doing Business in Suriname: An overview and opportunities”. Dit was in samenwerking met de Amerikaanse Ambassade en had als doel Amerikaanse investeerders aan te trekken voor Suriname en hen kennis te laten maken met de cultuur, leefgemeenschap en investeringsklimaat in Suriname. 

Ambassadeur Karen Williams heeft kort de relatie met Suriname aangegeven om de investeerders aan te moedigen waarom zij zouden moeten kiezen om te investeren in Suriname. Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, heeft tijdens zijn toespraak aangegeven Amerikaanse investeerders te willen verwelkomen in Suriname. De regering wilt een goede investeringsklimaat creëren voor alle investeerders, of dat nu nationaal, regionaal of mondiaal is. De bewindsman geeft ook aan dat de relatie met Amerika niet alleen actief is op diplomatiek niveau, maar ook op het gebied van handel en politiek. 

Voorts heeft de minister ook de situatie waarin het land verkeerd aangekaart en aangegeven dat er vooruitgang wordt geboekt met de genomen besluiten van de regering, waaronder het gaan naar de IMF, om het land economisch weer goed op spoor te zetten. Minister Ramdin zegt dat het juist goed is dit aan te kaarten en om het niet als negatief te zien maar juist een goede gelegenheid om zaken te doen met Suriname op het gebied van olie en gassen, mijnbouw, agrarische sector, handel en toerisme. 

“Wij gaan van een crisis situatie naar een veerkrachtige en stabiele investeringsklimaat”, zegt de minister. Verder zijn Surinamers vredelievend, er is een goede werk ethiek en er is vertrouwen in de economie. Minister Ramdin zegt tenslotte dat Suriname een kleine economie heeft, hoe eerder je komt, zul je in contact zijn met de beste personen die je nader zullen begleiden via het departement International Business van het Ministerie van BIBIS. Suriname staat garant voor veiligheid en verwelkomt alle internationale partners. Ons land Suriname heeft veel mogelijkheden te bieden aan internationale investeerders en is rijk aan natuurlijke hulpbronnen en is er genoeg potentie in andere sectoren die de duurzame ontwikkeling kunnen bewerkstelligen ter versterking van onze economie.


26 REACTIES

 1. Met deze regering, is het goed om samen te werken.
  Geef vertrouwen en ontvang vertrouwen.
  Discuseren, praktiseren naar mogelijkheden zoeken.
  Goede afspraken maken eventueel contractuele, vastleggen.
  En gaan voor de win – win mogelijkheden voor alle partijen

  Voor mij, niet hooggeschoolde, lijkt een goede mogelijkheid.


  Maak melding

 2. Na de webinar worden de mensen gevraagd samen met een tolk/vertaler de sfeer te proeven van het land en bezoeken ze WTK. En dan zijn de investeerders gelijk weer weg bij ontbreken aan enig niveau in het land en de diaspora.


  Maak melding

 3. Suriname en een goede werkethiek?????????….sedert wanneer….???????….Oeng lesie moro lekie dagoe! Soso foefoeroe!!!!!!….hoewel ze…… (bepaalde groep!)…..heel veel van dansen houden en helemaal niet van werken, zijn ze (bepaalde groep!) toch nog veel te lui, om zelfs voor de duvel te willen dansen..!!!!….Kijken jullie derhalve uit “investeerders”….voor je er erg in hebt, ben je compleet beroofd en mishandeld of erger nog….vermoord..!…Laat ze daarom rustig stikken in hun eigen braaksel……die ondankbare beesten daar in Surimaribo met hun eeuwige grote bekken…..


  Maak melding

 4. @Xavier’d Dagoe. Figuren zoals jou..maakt men wel korte metten mee. Zelf nooit wat bijgedragen. Commentaar leveren op ” bepaalde groep”. Niveau is braaksel laag. oO, en dit is verder geen discussie


  Maak melding

 5. Beste mensen, laten we elkaar steunen en daarmee bereiken we een samenwerking met regering en anderen. Wees niet achterdochtig het is nu echt tijd om van ons geliefde Suriname, iets moois te maken.
  Laten we uit de negativiteit iets positiefs eruit halen.

  Johan Kruff, heeft ooit gezegd ” élk nadeel,heeft zijnvoordeel “.
  Als we elkaar niet steunen, hoe komen we dan vooruit?


  Maak melding

 6. Ik had laatst een droom. Ik droomde dat ik heel veel geld in de Powerball had gewonnen. Na lang wikken en wegen besloot ik dit bedrag te investeren in mijn geliefd Suriname. Ik had gehoord dat Suriname de landbouwschuur van Zuid- Amerika wilde worden. Dat vond ik op zich een goed plan en ik ontwikkelde op papier een gigantisch groot machinaal landbouwbedrijf met alle toeters en bellen eraan (LVV). Volgens mijn berekeningen zou ik een gebied nodig hebben zo groot als het district Commewijne. Geen probleem toch, geld zat. Ik ging dus onderhandelen met de Surinaamse Overheid. Iedereen vond het een geweldig plan, maar we hadden een groot probleem. Alle gronden in Commewijne waren reeds aan politieke vrienden uitgegeven, die niets anders deden dan op hun krent zitten wachten om hun plantages voor gigantische bedragen te verkopen. N.B. Ik zag advertenties waarin bedragen van meer dan 1 miljoen Euro’s gevraagd worden voor een oerwoudplantage. Ik kwam tot de conclusie dat Suriname niet vooruit wilde komen en ik trok me als investeerder terug.
  Advies aan de overheid: ga terug naar de oeroude rechtsvorm van Allodiaal eigendom met recht van erfelijk bezit. Dit is een rechtsvorm die ligt tussen pacht en eigendom. Plantage-eigenaren kregen een plantage onder voorwaarde dat zij binnen 5 jaar de grond in cultuur moesten brengen en ook in cultuur moesten houden anders valt het terug in de boezen van de staat.
  En als dat niet kan laat dan de grootgrondbezitters het werk van de buitenlandse investeerders gaan doen door zelf te gaan planten.
  Dit stuk is in een droomvorm beschreven maar benaderd zeer zeker de situatie in Suriname en is tevens een waarschuwing voor de beleidmakers van Suriname. Zorg ervoor dat jij jezelf niet meer tegenkomt in je leven door ondoordachte beslissingen te nemen in het heden.


  Maak melding

 7. Xavier..je leeft in Nederland waar ze schijt aan Hindustanen hebben. Jij betekend en ben niets in deze Nederlandse maatschappij. Hollanders moeten niets van Hindustanen hebben en vinden ze gluiperig. Geen enkel politieke partij wil Hindustanen zelf de praat programma’s op televisie lusten jullie niet. Reclame op televisie ze moeten jullie gezicht niet op de tv. Dus leef maar in je onzinnige verbeelding want je bent toch een slaaf van de Nederlander. De goede Hindustanen weten precies hoe het zit hier in Nederland. Die vinden Nederland echt geen paradijs.


  Maak melding

 8. Beste Dromer, dromen kunnen u heel ver brengen en al uw wensen laten uitkomen.
  De werkelijkheid, kan best wel tegenvallen. Ik denk eerder dat het een ingewikkelde droom met een mix van nachtmerrie was.

  Dat u, alles hebt onthouden, lijkt alsof u een bepaalde gave hebt.
  Mooi, blijf dromen en weeg het af met de werkelijkheid en haal uw voordeel uit.


  Maak melding

 9. Als buitenlanders blijven komen om geld te verdienen dan moeten Surinamers dat ook zien als een uitdaging om zelf te ondernemen.

  Om te ondernemen hoef je ook niet de slimste van de klas te zijn. Het gaat erom in hoeverre je risico wilt nemen en dat je een vooruitziende blik hebt om je concurrentie voor te zijn.

  Het probleem in Suriname is dat Surinamers elkaar weinig gunnen en dat je toch veel via via moet regelen (tjoekoe). Bijna alles is ook (vriendjes)politiek en dat verpest echte vooruitgang.

  In de rijke geïndustrialiseerde landen werken ze (meestal) allemaal gezamelijk naar 1 doel toe. Ongeacht meningsverschillen en politieke voorkeur. Dan pas krijg je echt vooruitgang.


  Maak melding

 10. Dit is toch positief voor het land, het land heeft investeerders nodig, vindt bijna iedereen, waarom dan zo negatief reageren op het initiatief van deze Minister, hij doet wat hij moet doen. Zolang hij Minister is en ook politiek medeverantwoordelijk is moet hij zijn best blijven doen. Hij is aangesteld/benoemd, niet politiek gekozen, zoals ik ergens gelezen hebt. Dat hij ons land rooskleuriger voorstelt is toch geen slechte reclame, het is aan de investeerder om zijn huiswerk te doen en daarop te beslissen.

  Sjaviee, je doet het weer, ben je weer bezig te jennen of ben je de spreekwoordelijke Schorpioen, die door zijn aardje het niet kon laten om toch……..

  Beste John, je had liever een natte droom kunnen krijgen dan was je niet zo zuur geëindigd. John, wilde je nou voor jezelf beginnen of wilde je investeren om het land vooruit helpen ontwikkelen?


  Maak melding

 11. -Webinar om Amerikaanse investeerders aan te trekken voor Suriname-

  ‘Ambassadeur Karen Williams heeft kort de relatie met Suriname aangegeven om de investeerders aan te moedigen waarom zij zouden moeten kiezen om te investeren in Suriname.’

  Goeie vraag eigenlijk…Waarom moeten bedrijven aangemoedigd worden om te investeren in Su? Omdat ze weinig vertrouwen hebben in Su of denken ze dat uiteindelijk hun investering in rook zal opgaan?

  Het webinar zou gegeven moeten worden door NDP’er Sharmila. Zij weet voor de juiste aantrekkingskracht hoe hoog men het rokje moet optillen en mensen achter zich te krijgen. Een voorbeeldige & deskundige geleerde die “altijd” raad weet.


  Maak melding

 12. @afiba je hebt mooi verwoord in je reactie ik ben mix aziaat ik voel het ook ik moet svhaam.me heel erg ik moet ASSIMILEREN opgaan in de blanke cultuur ook dankzij idiote hindoestanen. Als ik de blanke uitmaakt voor racist dan gaan ze meteen discussie voeren van je dit en dat is heel erg schelden. Hindoestanen zijn echt erg. Ik wordt echt aangepakt als blanke weten dat ik hindoestaan mix ben. Ik wil ook zaken doen met amerika via Internet en geld verdienen. Ik kijk echt op keti koti etc hun doen hun dingen niet assimileren maar hindoestaan meer dan blanke.


  Maak melding

 13. Ik blijf positief en zie het niet zo somber in. Ik blijf geloven in een beter Suriname. Ondanks de politieke charlatans al de oplichters, graaiers en mensen die verdeeldheid zaaien.

  Als er een paar Amerikanen zijn die het Surinamers gunnen om een beter bestaan op te bouwen dan is dat een goed initiatief. Mensen helpen mensen.

  Je kunt nog zoveel geld hebben, maar het geld doet zelf niks. Geld heeft geen ziel. Wanneer je in nood bent dan ga je toch afhankelijk zijn van andere mensen.


  Maak melding

 14. Ook de Amerikanen zullen precies zoals het gegaan is met Oppenheimer ervaren dat deze regering bestaat uit pathologische leugenaars. Daarom krijgen ze ook niets voor mekaar. De eerste vereiste bij een investeerder is betrouwbaarheid en bij deze gasten is dat totaal zoek!! Ze leven sinds de aanloop naar de verkiezingen in een zelf gecreëerde wereld van leugens en kunnen zich er niet aan ontworstelen. Ze weten immers niet wat waarheid is en only the truth can set you free. Kom naar het volk en biecht op dat je middels leugen en bedrog aan de macht bent gekomen en ga vandaaruit verder, laat het liegen en bedriegen achter je en zie….. het zal heel bevrijdend zijn!!


  Maak melding

 15. Beste John, je had liever een natte droom kunnen krijgen dan was je niet zo zuur geëindigd. John, wilde je nou voor jezelf beginnen of wilde je investeren om het land vooruit helpen ontwikkelen?

  1. Neen, natte dromen krijg ik jammergenoeg niet meer sinds ik getrouwd ben.

  2. Heb je ooit gehoord van een filantropische ondernemer? Die bestaan niet omdat elke ondernemer eerst winst wil maken.
  in dit stuk kan ik natuurlijk niet al te uitgebreid ingaan op de Surinaamse problematiek.
  In de economie zijn er 4 productiefactoren, te weten:
  Kapitaal
  Arbeid
  Natuur en
  Ondernemerschap.
  In mijn kort stukje wilde ik Surinamers op een nette manier aan het denken zetten om na te gaan wat fout is in Suriname.
  Wat hebben we en wat hebben we niet:
  Kapitaal: zit in de zakken van de Surinaamse boeven
  Natuur: alle gronden, goudvelden etc zijn in het bezit van politieke vrienden.
  Arbeid: iemand heeft zijn mening over arbeid reeds gegeven en ik durf hen niet tegen te spreken.Ik zal hem steunen in deze: Surinamers zijn lui: Bewijs: elke Surinamer wil ambtenaar worden of in de politiek gaan.
  Ondernemerschap ontbreekt in Suriname. Er moeten opleidingen hieromtrent komen in Suriname.

  En ik wil ook nog een vijfde productiefactor introduceren en dat is kennis en kennisontwikkeling.
  Weet je dat ik de Surinaamste rijst niet meer koop. Deze rijst levert problemen op bij het koken.
  Dat komt omdat Suriname vanaf de staatsgreep niets meer heeft gedaan aan de ontwikkeling van nieuwe rassen. dank je wel Sital.Om slechts een voorbeeld te noemen.
  Dus mijn vraag aan u is de volgende:
  Is het wijs om in Suriname te investeren als je de Powerball wint.
  Dit ter voorkoming dat je jouw kapitaal binnen de kortste keren kwijt bent?
  Advies: Suriname is toe aan een complete reorganisatie met het oog op de toekomst.


  Maak melding

 16. @leek.
  Begrijp mij niet verkeerd. Uit jouw reacties zie ik dat je de regering steunt.
  Ook ik steun deze regering alleen op een kritische manier. Kennelijk nooit gehoord van de term positieve kritiek.
  Even een voorbeeld ter verduidelijking: als je de toeristenbranche wil oppeppen moet je aan de toeristen vragen wat ze willen en ze niet geven wat jij wilt. Als je investeerders wilt aantrekken moet je de investeerders vragen wat ze willen en ze binden om toestanden a la Alcoa, Suralco en Bilinton te vermijden. Deze investeerder zijn gevlucht toen ze geen grote winsten meer konden maken. Je moet dus azen op trouwe ondernemers . Wat Chan doet om diaspora aan te trekken is goed . Zij slaan niet op de vlucht zoals billinton en Suralco. Alleen vind ik persoonlijk de zwakke schakel van deze regering Brunswijk. Net als Somohardjo indertijd Venetiaan chanteerde doet deze grappenmaker het met Santoki.
  Maar denk niet dat de buitenlandse ondernemers staan te trappelen om in Suriname te investeren bij een wisseling van de regering. Chan zal eerst de puinhopen van de vorige regering moeten opruimen om het vertrouwen van buitenlandse investeerders te winnen. En dat is een grote opgave waarop critici al die tijd op gewezen hebben. In mijn korte stukken wilde ik de Surinamers op een nette manier duidelijk maken wat voor puinhopen, erfenis van de vorige regering, hij eerst moet opruimen om het vertrouwen van investeerders te winnen. Iemand schreef dat de revolutie van Bouterse Suriname 40 jaar heeft teruggezet in de ontwikkeling. Dit klopt niet want ik heb nog de prachtige jaren50, 60 en 70 meegemaakt. De revolutie heeft ons zeker 100 jaten teruggezet..
  Dit is even een tipje van de sluier van mijn kritiek. En aan al die revolutionairen wil ik het volgende zeggen: De meeste van ons, ook ik, komen uit de getto van Suriname. wij hebben een emotionele plicht en ook ooit de belofte gemaakt om de mensen uit de getto een beter leven te geven. Wat hebben jullie gedaan. De getto is er niet beter op geworden. Integendeel: nog erger. Jullie zijn in mijn ogen geen revolutionairen maar verraders en mensen die gemaakte beloftes niet zijn nagekomen. Jullie hebben niet alleen de getto in de steek gelaten, maar van Suriname ook een grote puinhoop gemaakt. Door uw daden ben ik na mijn studie niet teruggekeerd naar mijn vaderland om mijn belofte aan de getto te realiseren.
  Sorry voor mijn emotionele reactie.


  Maak melding

 17. John, filantropische, dus sociale ondernemers bestaan wel degelijk. Maatschappelijk bewuste Ondernemers zonder winstoogmerk. Kijk de laatste decennia maar terug, een sterke opkomst van sociale ondernemerschap. Wat wel klopt is dat je in de praktijk geen hard onderscheid kunt maken tussen reguliere (commerciële) en sociale ondernemingen, daar heb je een “puntje” om te denken dat die er niet zijn. Deze ondernemers hebben als primaire doelstelling een specifiek maatschappelijk doel.
  Denk maar aan de Gates van deze wereld. Ze kiezen voor deze vorm ( werken ook samen met overheden), het levert hen maatschappelijke rendement op en het gegeven geld komt terug, terwijl bij een gewone donatie het wegblijft. (anders snap ik niet hoe de grote donateurs steeds rijker worden).

  ‘In mijn kort stukje wilde ik Surinamers op een nette manier aan het denken zetten om na te gaan wat fout is in Suriname.
  Wat hebben we en wat hebben we niet:
  1.Kapitaal: zit in de zakken van de Surinaamse boeven
  2.Natuur: alle gronden, goudvelden etc zijn in het bezit van politieke vrienden.
  3.Arbeid: iemand heeft zijn mening over arbeid reeds gegeven en ik durf hen niet tegen te spreken.Ik zal hem steunen in deze: Surinamers zijn lui: Bewijs: elke Surinamer wil ambtenaar worden of in de politiek gaan.
  Ondernemerschap ontbreekt in Suriname. Er moeten opleidingen hieromtrent komen in Suriname.’@@

  John, je wilt op een “nette” manier een “open” discussie starten.
  Maar je gaat al op de verkeerde tour, namelijk, je maakt gebruikt van vooroordelen, zonder degelijke onderbouwing te leveren, zoals:

  1. Dat de door jouw genoemde boeven kapitalen hebben verduisterd klopt (alleen is er nog geen bewijs gevonden), maar John, je wilt toch niet beweren dat er niet genoeg kapitaal in het land zit, misschien niet bij onze overheid (want die was en is spilziek) maar zeker bij de particulieren zoals het bedrijfsleven enz.
  2. Je bedoelt de gronden waar men aan mijnbouw doet, maar er zijn nog tig gebieden over die goed zijn voor mijnbouw etc.
  3. Surinamers zijn lui, ze willen allemaal ambtenaar worden.
  Hiermee maak je jezelf op fenomenale wijze belachelijk. Er bestaan geen luie mensen, evengoed dat er geen gele mensen bestaan.
  Terug komend op su. Met deze bewering kun je merken dat je geen “verstand van zaken “ hebt of je kent su slecht, je heb ergens de klok horen luiden.
  Er heerst al jaren lang grote werkloosheid, er komt ook al jaren weinig arbeidsplaatsen bij, de vraag is al tijden groter dan het aanbod. Dus gaat het werkloze leger “hosselen”. Ik neem aan dat je op de hoogte bent van de kenmerken van dit verschijnsel. Dus lui zijn ze niet, als je ze voldoende werk/perspectief biedt dan zul je merken dat zij niet lui zijn. Ik kan mij nog nog voor de geest halen, dat dezelfde zogenaamde luie mensen uit de tropen, bij aankomst in NL, op hun eerste werkplek helemaal niet lui overkwamen bij de Nederlandse collega’s.
  Jouw misvatting wil je dan staven door te wijzen naar; zie je wel ze willen allemaal ambtenaar worden want ambtenaren zijn geen harde werkers en zijn volgens jou lui. Dit is je reinste kolder. Het is bewezen, zie de onderzoeken, dat men graag ambtenaar wilt zijn, niet alleen omdat men het leuk vindt maar meer nog, omdat het betere sociale zekerheid biedt (oa rechtsbescherming bij de overheid is beter) dan werken bij het bedrijfsleven. En vanwege de politiek men makkelijker aan een baan komt. Maar lui zijn ze niet. Velen gaan niet de politiek in omdat ze lui zijn, maar omdat dit (door de corruptie die er heerst) de snelste weg is om rijk te worden.
  Ondernemerschap zou ontbreken, ik weet niet wat jij onder het ondernemerschap verstaat, maar ik wil je dit laten weten, kom eens voor lange tijd naar Su, dan kun je ervaren hoe men van alles onderneemt om in zijn onderhoud en behoeften te kunnen voorzien met minimale middelen onder moeilijke omstandigheden, uiteraard geldt dit niet voor iedereen, want velen onder ons hebben een goede baan en goed inkomen. Als je op vakantie bent zie je waarschijnlijk alleen de “ongelukkigen”.

  Meer en betere afstemming van kennis (vakkennis) en kennisontwikkeling. Ben ik volkomen met je eens, we hebben wel ontwikkelingscentra’s die het bedrijfsleven ondersteuning verlenen, maar het kan beter. Dus hier ligt misschien kansen voor jouw.

  Wat het rijst betreft moest ik even een kleine lacht produceren. Ik heb nooit eerder gehoord dat er überhaupt slecht rijst bestaat omdat het niet lekker kookt. Het rijst is altijd “goed”, er zijn verschillende soorten op de markt, ook kwalitatief en de smaak verschilt, maar dat het slecht is!!! Kan het niet aan jouw kookkunst liggen en niet aan de kwaliteit!!!!! Misschien moet je toverrijst gaan koken, kijk dat is geen rijst.
  Je zou aan de Rijstboeren kunnen vragen hoe het met de “rassen” populatie staat.

  Advies:
  Je bent een vermogend particulier die zijn vermogen wilt inzetten, liefst in zijn geliefd vaderland, die hij niet zo goed kent.
  Mijn antwoord zou positief zijn als je op zoek gaat naar organisaties die je kunnen helpen/begeleiden en wegwijs maken binnen de lokale cultuur en gebruiken.
  Je moet open staan, laat de vooroordelen jouw zicht niet vertroebelen, positief zijn, dan komt het met een beetje ondernemersgeluk wel goed, duizenden starters zijn je voor geweest. En het aller belangrijkste is, in welke sector wil je starten, een beleidsplan maken enz en dan hoppa !!!!!!!


  Maak melding

 18. John, nog even dit, je moet je geld niet investeren in obligaties of in beleggingen om de overheid te helpen. De overheid heeft een berg schulden geërfd. Dus een “beetje” tricky om geld te lenen aan de overheid. Het Surinaams bedrijfsleven ,daar zit leven in de brouwerij. Dus ik zou kiezen voor het bedrijfsleven. Maar goed!!! Na ju moni 👊🏽


  Maak melding

 19. Ik zie dat mijn laatste reactie aan Poenie niet is opgenomen door Waterkant.
  Hierdoor moeten wij deze discussie jammer genoeg beëindigen.
  Waarschijnlijk ben ik te hard geweest in mijn laatste reactie.
  Hopelijk wordt deze kritische reactie wel opgenomen.
  Ik begin mij te gevoelen als een personna non grata op waterkant. De discussie over de sterke en zwakke punten van Suriname en Surinamers is hiermede van de baan.


  Maak melding

 20. Is John (met hoofdletter) en john (met kleine letter) dezelfde commenter. Of zijn ze 2 verschillende personen?
  Qua schrijfstijl lijkt het me wel een en dezelfde commenter te zijn.


  Maak melding

 21. Ik ben het een en ander nagegaan en kom tot de conclusie dat de moderator van Waterkant vele van mijn kritische stukken niet heeft geplaatst. Mij rest dus niets anders dan te stoppen met reageren op waterkant.net, ook al zijn het onderwerpen die in mijn straatje passen. Reden: ik kan mijn tijd die ik spendeer om stukken te schrijven en die toch niet worden geplaatst, beter gebruiken. Mijn kritische boeken over Suriname zal ik wel schrijven en publiceren en dat kan geen enkele moderator tegenhouden. Het spijt mij , maar als het tijd is om te stoppen, dan moet je stoppen. Wel wil ik zeggen: wie het kind lief heeft, kastijdt het. Het gaat u goed. Overigens was het mij opgevallen dat het niveau van waterkant.net na 25 mei 2020 zwaar in niveau is achteruitgegaan. Het lijkt alsof de betere reageerders hebben afgehaakt toen duidelijk werd dat Bouterse de verkiezingen verloren had.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.