Meisje (13) overleden na inname gramoxone uit boosheid

31
politie-suriname-auto-zwaai-aan-op-pd

Een dertienjarig meisje heeft gramoxone ingenomen in het district Saramacca omdat haar moeder en zus het niet acceptabel vonden dat zij geld van een jongeman had ontvangen. Zij is zaterdag overleden.

Tijdens het aanspreken door de moeder en de zus, werd het meisje boos en brutaliseerde hen. Daarbij ging de zus ertoe over om haar een klap toe te brengen. De moeder en zus vonden het niet correct dat de minderjarige het geld van een jongeman die in de buurt woont, had gekregen. De jongeman zou het geld van een Haïtiaan hebben weggenomen en zou daaruit het meisje ook hebben gegeven.

De dertienjarige kocht spullen met het geld. Vanwege het feit dat zij was aangesproken en geklapt door haar zus, heeft zij het verdelgingsmiddel op 30 mei ingenomen. Zij lag in het ziekenhuis maar werd op 3 juni ontslagen. De behandelende arts in Suriname had haar al opgegeven.

Het meisje is zaterdag overleden waarvan melding bij de politie is gedaan. De politie heeft het lijk na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden. 

Bekijk ook:

31 REACTIES

 1. Verdelgingsmiddel vergifsoorten kán je in Su zo óver de toonbank kopen Áls je iemand op zo’n manier wilt vermoorden koud kunsje


  Maak melding

 2. QQQ..

  Broer Henkes

  .. Bij Deze Verzoek Ik Jou Om Geen Ongenuanseerde Uit Spraken Te Doen.
  Ik Heb Zwaar Het Vermoede Dat Er Meer Achter Dit Verhaal Zit. Effe Op Meer Details Afwachten.


  Maak melding

 3. Het commentaar van wannabe directeurtje is van het allerlaagste niveau. Deze heeft domheid tot kunst verheven want hoe krijg het voor elkaar om in een paar zinnen zoveel onzin te verkondigen.


  Maak melding

 4. Waarom is gramoxone nog steeds verkrijgbaar in Suriname? 50 jaar geleden dronken surinamers dit landbouwgif om zelfmoord te plegen. 50 jaar later wordt het gif nog gewoon verkocht en wordt het nog steeds gebruikt om zelfmoord te plegen. De 100 procent pure azijn is ook uit de handel verdwenen. Waarom gramoxone niet?


  Maak melding

 5. QQQ..

  Als Er Iemand Komende Week Lysol Of Dettol In Neemt Om zich Zelf Van Kant Te Maken, Moet Die Gelijk Uit De Schappen Gehaald Worden. Ofa Met Deze Domboos Op Deze Site

  Vaak Hebben Mensen Zich Met Hun Eigen Dienst Wapen Vermoord.. En Toen .. Moeten Alle Dienst Wapens Afhandig Gedaan Worden. Moeten Er Geen Dienst Wapens Meer Geproduceerd Worden. Die Ene Mafkees Had Zich Zelf Met Zijn Broekriem Opgehangen, Moeten Er Geen Broekriemen Meer Verkocht Worden.


  Maak melding

 6. dus mijn opmerking is dom omdat dit kind het product is van haar opvoeding
  dus elk verwijt kan je maken aan de opvoeding door haar familie
  gestolen geld aannemen, een grote bek tegen je moeder en dan dom gramaxone drinken
  voor wat?
  aandacht zoeken?
  of was dit een daadwerkelijke zelfmoord?
  als je hersens al zo gevormd zijn op 13jarige leeftijd?
  kleine kans dat er ooit wat goeds uitkomt.
  reageren op wat ik zeg ipv de nutteloze opvoeding die moeder en zus gegeven hebben
  typisch weer dat domme wegkijk gedrag van het echt probleem


  Maak melding

 7. Ivanoff, op hoeveel meer informatie moeten we wachten? Haar moeder en zuster, die er direct bij betrokken zijn, hebben heel duidelijk uitgelegd wat er precies gebeurd is. Die meerderjarig @#$% had niet moeten stelen en het minderjarige meisje niet tot medeplichtige moeten.maken. De moeder en zuster zullen er nu wel spijt van hebben dat ze hun zusje/dochter niet op een andere manier hebben.aangepakt, maar eigenlijk valt hen niets te verwijten.


  Maak melding

 8. Zo gemakkelijk is die landbouwgif ook alweer niet te krijgen. Is verkrijgbaar bij maar een geselecteerd aantal landbouwshops. Vroeger kon je het bij bijna elke bouwzaak en supermarkt vinden, nu niet meer.

  Als iedereen uit “wraak” gif zou innemen dan denk ik dat het land er wel erg leeg uit zou zien…
  Zo’n jong kind notabene. Sari tori.


  Maak melding

 9. QQQ,

  Boer Henkes Is Ok

  Ik Weet Het Bijna Zeker Dat Er Heelveel meer Achter Schuilt Deze Situatie Is Net De Druppel Die De Emmer Deed Overlopen. Denk Jij Dat Moeder En Zus Alles Uit De School Gaan Klappen.

  Wordt Vervolgd


  Maak melding

 10. Het is een familiedrama en de nabestaanden zullen ongetwijfeld al door een hel gaan. Helaas kun je op een openbaar forum niet voorkomen dat er wat ongenuanceerde opmerkkngen worden geplaatst, een paar nog net op het randje. Niets aan te doen

  Maar natrappen naar de familie en conclusies trekken met als enige referentie een nieuwsbericht op WK? Dat is toch een beetje dom hoor meneer de directeur.


  Maak melding

 11. Rust zacht kleine meisje
  Toen je nog in leven was vroeg niemand aan jou hoe jij je dagelijks voelde en wat jou dwars zat
  Nu je zoals beweerd wordt uit boosheid een giftige drank heb ingenomen en wie weet hoeveel pijn je heb moeten lijden en spijt heb gehad zijn er nog steeds anderen die het beter weten
  Jammer dat je zo jong heb moeten sterven
  Ik hoop dat je eindelijk jou Rust gevonden heb.
  Rip


  Maak melding

 12. mensen dit is allemaal opgezet door die paarse boevenpartij want door deze misdaad willen ze de nieuwe regering de grond inboren ja toch robg


  Maak melding

 13. Ai boi gekkemandokter ik begrijp jouw standpunt wel.
  Alleen kan je het niet de schuld geven aan een product.
  Want als er geen gramoxone was , dan had ze zeker iets anders gebruikt.

  Ps ik vraag me wel af wat de rol van de vaders was/is op zo’n belangrijke dag als deze .” Vaderdag”


  Maak melding

 14. Beste directeur zonder bedrijf.
  Ik moet je gelijk geven als je het hebt over dat de opvoeding te kort schieten bij heel veel van onze mensen.
  En zeker ook als ik zo jouw reacties leest.


  Maak melding

 15. met mijn opvoeding is niets mis
  jouw intelligentie daarentegen laat veel te wensen over

  @jozef
  zachte heelmeesters maken stinkende wonden


  Maak melding

 16. Directeur zonder 🧠
  Je hebt gelijk want intelligente mensen reageren nooit op niet intelligente mensen.
  Ps dit is gen reactie maar een mededeling.🙏🏻


  Maak melding

 17. probeer je nu alweer een slimme opmerking te maken?
  is je weer niet gelukt
  een mededeling is algemeen, je reageert specifiek op mij, dus is het een reactie
  triest zielepootje


  Maak melding

 18. Alweer slaan he. Gewoon praten tot kinderen zit er niet meer bij. De katiebo zit er nog steeds in. Bewustwording.
  Slaan helpt niet. Normaal praten. De overheid hoor al dit verderfelijk spul in beslag te nemen


  Maak melding

 19. 1) Is de daad van het kind het directe gevolg van de opvoeding? Die mening is te kort door de bocht! Het is niet vanzelfsprekend dat de opvoeding allesbepalend is en dit is wetenschappelijk bewezen.

  2) Zijn er achterliggende redenen waar de media dus ook de forumleden niet van op de hoogte zijn? Zou kunnen maar vooralsnog niet bekend, dus moet men zich houden aan de feiten die tot nu toe zijn voorgeschoteld.

  3) Moet de verkoop van zwaar vergif aan particulieren verboden worden? Ik zeg ja, want het is de normale gang van zaken zonder te willen vergelijken met Europa. Een verdelgingsmiddel is zwaar vergif en alleen al het verkeerde gebruik daarvan is een gevaar voor de gezondheid. Vaak wordt dit door particulieren gebruikt zonder de mond en ogen te beschermen. Er is gebrek aan voorlichting en daadkracht om dit middel te verbieden.Tevens genoeg alternatieven om heftige groei van onkruid te bestrijden.

  In relatie tot zelfmoord.
  Ik durf te wedden dat een zelfmoorgedachte sneller wordt uitgevoerd als je zo een flesje een paar meters verder in een kastje hebt staan. Daarnaast durf ik ook te wedden dat van bv 20 mensen die van de bosje brug willen springen er maar 5 tot 7 daadwerkelijk springen en wel om de simpele reden dat de brug verder is en op weg er naar toe bepalend is. De ander is standvastig en klaar voor de daad, maar er zijn er genoeg die om wat voor reden er vanaf zien omdat ze tijd hebben om na te denken of onderweg iets meemaken. Misschien een familielid of vriend nog tegenkomen? Die zijn er niet klaar voor maar als ze op het moment dat ze het echt wilden doen een flesje in de buurt hadden staan was het een ander verhaal.
  Er is nog veel meer wat op weg naar de brug kan gebeuren maar op die momenten gaat het om details.

  En om de counters voor te zijn, lissol dettol chloor noem maar op, zijn huishoudmiddelen en deze producten worden verantwoord verkocht omdat er algemene wettelijke afspraken daarvoor bestaan. Daarnaast zijn ze bij adequate hulp niet levensbedreigend.

  Dus stoppen met de verkoop van zwaar vergif aan particulieren want als het in andere landen de normaalste zaak van de wereld is dan kan het in Suriname ook. En je kunt er levens mee redden!


  Maak melding

 20. Dan ik ga me niet verlagen tot jouw niveau.de groetjes met je gescheeld.
  Domme mensen gaan altijd schelden als ze niet meer uitkomen met zinnige woorden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.