Half jaar cel voor broer en zus met ruim halve kilo bolletjes coke in lichaam

16
cocaïnebolletjes
Archieffoto - bolletjes met coke.

Een broer en zus die in Suriname bolletjes hadden geslikt, werden in december vorig jaar bij een politiecontrole in Nederland aangehouden. De 19-jarige W. had 62 bolletjes cocaïne ingeslikt, zijn 21-jarige zusje 21 bolletjes. De twee zijn gisteren door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een half jaar cel.

Broer en zus vertelden dat ze de bolletjes in Suriname hadden ingeslikt en daarna in buurland Frans-Guyana het vliegtuig naar Parijs hadden genomen. Daar werden ze opgepikt en naar Rotterdam gereden waar ze vervolgens te horen kregen dat ze de drugs in Amsterdam moesten afleveren meldt RTV Utrecht. In Abcoude (nabij Utrecht) werden ze aangehouden.

De ingeslikte bolletjes waren bij elkaar ruim een halve kilo cocaïne. De rechter zegt bij het vonnis rekening te hebben gehouden met de uiterst moeilijke financiële en persoonlijke situatie bij de bolletjesslikkers.

De vrouw heeft als tienermoeder al drie kinderen en heeft geen werk. Ze wordt onderhouden door haar moeder die in Suriname woont en werkt. Ook haar broer kon geen werk vinden en gaf aan zich gedwongen te voelen om via drugssmokkel aan voldoende geld te komen schrijft de omroep.

16 REACTIES

 1. Ik vind het argument die beiden naar voren brengen een flut-argument. Uit armoede gedreven waren zij genoodzaakt bolletjes te slikken lijkt mij geen rechtvaardiging om de regels te overtreden. De drugs waren voor het vernietigen van andermans leven. Als je oprecht in het leven staat doe je zulke dingen niet. Volgens mij beseften deze mensen wel wat de consequenties zijn van hun handelen. Zij hebben bewust het risico genomen om gepakt te worden.


  Maak melding

 2. Oké over 2maanden zijn ze weer vrij. Gaan ze het dan weer proberen.
  Want ze kunnen nu helemaal geen werk meer krijgen na zo’n strafbaar feit.
  19 jaar een al 3 kinderen hoe kan dat waar is die vader van die kinderen.
  Ooo sorry vaders van die kinderen.


  Maak melding

 3. weer een d66 rechter dus die medelijden heeft met de daders
  19 jaar en 3 kinderen? waarom moet je daarmee medelijden hebben?
  ze was er zelf bij toen die kinderen verwekt werden.
  domheid is geen reden om drugs te smokkelen
  moeders had ze allebei al op straat moeten gooien omdat ze niets doen.
  de luiheid van de jeugd van tegenwoordig, willen allemaal een gouden lepel in hun mond hebben


  Maak melding

 4. Geen werk???
  Je kan erf schoonmaken, huis schoonmaken. Hoe leven de kinderen nu ze in de bak is????
  Als je wilt werken kan je.
  gemodereerd

 5. Her Openbare Ministerie heeft 14 dagen de tijd om in hoger beroep te gaan als ze het niet eens zijn met die 6 maanden dus wat zeuren jullie gewoon smoelwerk verlegen respecteer het oordeel van de rechtbank jullie hebben altijd iets te zeuren alsof jullie rechten hebben gestudeerd de rechter wel
  gemodereerd

 6. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Half jaar cel voor broer en zus met ruim halve kilo bolletjes coke in lichaam.
  Deze jonge dame geboren in 1999 te Frans-Guyana is eerder voor zo’n strafbaar feit in Frankrijk veroordeeld. Ze is in deze een (recidiviste).
  Raadpleeg de complete uitspraak via (Rechtspraak.nl)
  Zoekresultaat – inzien document ECLI:NL:RBMNE:2021:1508
  En natuurlijk dacht de advocaat Roethof er anders over met zijn verdediging over onrechtmatig bewijs.

  En de jongere broer is geboren in het jaar 2001 te Frans-Guyana.
  Deze is niet eerder veroordeeld voor Strafbaarheid van het feit.
  Maar had behoorlijk 500 gram in zijn maag.
  Zoekresultaat – inzien documentECLI:NL:RBMNE:2021:1509
  En natuurlijk dacht zijn advocaat R.T. Poort er anders over met zijn verdediging over onrechtmatig bewijs.

  @Jan 16 april 2021 At 13:33
  Er komt in geen van beide zaken een Hoger Beroep.

  Beide veroordeelden worden ook ONGEWENST VERKLAARD.
  Beiden worden zo snel mogelijk gehoord in persoon door de Vreemdelingendienst t.b.v.
  IND.
  Daarna krijgen ze in persoon OVR beschikking.


  Maak melding

 7. Fer.E## hoger beroep of geen hoger beroep het boeit me voor geen meter waar het mij omgaat dat mensen hier de rechter komen spelen terwijl ze niet eens weten hoe een wetboek eruit ziet maar ze komen hier klagen en jij ook ga jij en de rest maar bij die rechter klagen daar moeten jullie zijn en niet hier gewoonweg smoelwerk verlegen
  En rechter Fer waarom heb jij de eerdere veroordeling van die twee smokkelaars niet meegenomen in je uitspraak
  gemodereerd

 8. Keus: of bolletjes slikken, of je 3 kleine kinderen voor je ogen zien sterven of ze aanbieden aan de eerste de beste pooier. Waar zou jij voor kiezen?


  Maak melding

 9. Het zijn 2 waardeloze misbaksels die makkelijk geld willen verdienen met drugs en het ruineren van anderen mensen hun leven.

  19 jaar en 3 kids??
  Misschien ook nog een bolletjes in je (K.T) gestopt?
  Je had de drugs aan je eigen kinderen moeten voeren, sloerie!

  En de 21 jarige loser van een broer.

  Nog ook een waardeloze rechter!


  Maak melding

 10. goh , is robg eindelijk weer beter van zijn paarse gedachten , maar zal wel niet lang duren robje , je slm gaat dood door die drugs , of ziet je ze nog vliegen op je apparaatje.


  Maak melding

 11. @ Rowdie….hehehe aha!!
  Dit lijkt op een multiple choice vraagje.
  Helaas zijn geen van de 3 mogelijke antwoorden voor mij van toepassing!!

  Maar wel een hele goede vraag.


  Maak melding

 12. Wat een walgelijke reacties hier! Ik zou jullie zeggen dat 80% van het krantenbericht niet eens klopt! Ik heb persoonlijk deze zaak bijgewoond. Leeftijd fout het broertje is 19 en niet 21!, beweegredenen helemaal niet correct, dame is niet 19 jaar met 3 kinderen, aantal gram niet correct en nog meer fouten jeetje wat onprofessioneel. Zij hebben dit absoluut niet gedaan om het financieel beter te krijgen, want ze zouden geen cent zien. Neemt niet weg dat het natuurlijk echt niet door de beugel kan wat hun hebben gedaan. Zij hebben wel volledig meegewerkt aan het onderzoek.

  Het gedrag word zeker afgekeurd. Maar men heeft heel makkelijk praten zonder de WERKELIJKE waarheid te weten. En ja dit gedrag word ten strengste afgekeurd! Er word misbruik gemaakt van al die jongeren in Frans Guyana, er worden meer jongeren niet gepakt dan wel gepakt met drugs. Laatst nog een jonge kerel overleden uit Frans Guyana, doordat een bolletje gebarsten was. Dit was onder dwang! Politie doet helemaal niks wanneer je aangifte doet van bedreigen en afpersing in Zuid-Amerika. Weinig zullen zo een groot risico nemen als ze iets te verliezen hebben. Ik vind wel dat de waarheid moet worden opgeschreven in de krant ipv zoveel onwaarheden.

  God ziet alles uiteindelijk. Ze hebben hun straf gehad en moeten die uitzitten. Maar wie zijn wij om rechter te spelen. Nogmaals het wordt ten strengste afgekeurd, maar geen een van jullie volwassenen die hier reageren die misschien familie hebben waar ze bij terecht kunnen, financieel beter hebben, niet op straat leven etc… “maar goed, de mensen die reageren hebben een vlekkeloos leven, zonder fouten, zonder problemen, zonder mensen in hun omgeving die misschien zelf in detentie zitten of misschien wel erger?”

  Gooi alleen een steen, wanneer u zelf zonder zonde bent. (Oh en wanneer je de volledige waarheid weet natuurlijk!)
  gemodereerd

 13. Er is een markt in Europa. De Europeanen functioneren dankzij alcohol, XTC en andere drugs. Neem deze dingen weg en de Europese economie dondert in elkaar.
  Helaas worden hierdoor mensen in arme landen de dupe. Europeanen creëren met opzet armoede in arme landen opdat de mensen aldaar afhankelijk worden van drugshandel en andere onverkwikkelijke zaken.
  Weet je wat de grootste pijn van de Europeanen is voor wat betreft de Covid-maatregelen (avondklok bijv.)? Dat ze niet naar de café’s kunnen!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.