COVID-19: twee nieuwe besmettingen in Saramacca

4
covid-19-coronavirus-patiënt-ziekenhuis-suriname

In Suriname zijn zaterdag 6 nieuwe gevallen van besmetting met het gevreesde coronavirus geregistreerd. Dit na 102 keer testen. In het district Saramacca is er sprake van 2 nieuwe besmettingen.

Dat blijkt zaterdagavond 27 februari uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Ook in het district Commewijne is er sprake van 2 nieuwe besmettingen.

In totaal zijn het afgelopen etmaal 8 personen genezen verklaard. Uit de cijfers blijkt verder dat 24 personen in ziekenhuizen zijn opgenomen en 8 op de Intensive Care Unit.

4 REACTIES

 1. Mix Chick, denk even na: een (baby) handjevol besmetting in Su OMDAT het hele land in lockdown is… Dat wil zggen dat het aantal besmettingen vele malen hoger zou zijn zonder lockdown. Zie ook Brazilië.
  gemodereerd

 2. Ko fit,

  Onzin. Nepal is al sinds juli vorig jaar zonder lock down, mondkapjesplicht en 1,5 meter. Resultaat: geen afwijking t.o.v. het normale leven daarvoor.
  Covid-19 is niets anders dan een vorm van de griepvirus. Als ze op de griepvirus zouden testen, dan zouden de resultaten hetzelfde zijn.
  Maar als je weet dat mensen die stierven aan hartinfarcten, auto-ongelukken, vallen uit een boom, blikseminslag ook tot de coronadoden werden geteld, dan weet je dat er een andere agenda is.


  Maak melding

 3. Ronald, Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus, Covid-19 door een coronavirus. Omdat het coronavirus SARS-CoV-2 volledig nieuw is voor mensen, hebben we er nog geen immuniteit voor opgebouwd. Dus die domme opmerking van je: “covid-19 is niets anders dan een vorm van de griepvirus” kan direct in de prullenbak. Daar komt nog bij dat het coronavirus besmettelijker is dan het griepvirus. En Nepal met Suriname vergelijken is nog dommer..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.