28-jarige man aangehouden wegens diefstal in woning van stiefvader

9
verdachte die op politie schoot neergeschoten en in ziekenhuis overleden
Archieffoto: arrestatie door Korps Politie Suriname.

De 28-jarige bekende van de politie D.J. is vorige week door de politie van het bureau Flora opgespoord en op zijn woonadres te Ephraimzegen aangehouden wegens diefstal in de woning van zijn stiefvader. Volgens het Korps Politie Suriname deed de benadeelde op maandag 4 januari aangifte van inbraak in zijn woonruimte, waarbij er door onbekenden waren weggenomen zijn fiets, een mobiele telefoontoestel, pesticiden, een rugspuit en gereedschappen.

Volgens verklaring van de aangever moest hij aan de Bomaweg medicijnen brengen voor zijn vrouw tevens de moeder van D.J Hij verliet op zondag 3 januari zijn woonruimte in goede staat en goed afgesloten achter. De man keerde op 4 januari terug naar zijn woonruimte aan de Duisburglaan, alwaar hij als wachter van het complex werkzaam is.

Bij aankomst zag hij dat het glaswerk van de voordeur kapot was geslagen en voormelde goederen waren weggenomen. Opmerkelijk was dat de verdachten de voordeur van binnen barricadeerden met een grote houtblok. De verdachten lieten een sportschoen achter.

De aangever herkende de sportschoen als te zijn die van zijn stiefzoon. Aangezien D.J. tijdens afwezigheid van zijn stiefvader meermalen goederen van hem heeft weggenomen, vermoedde hij direct dat zijn stiefzoon meer van de diefstal moet afweten. De verdachte D.J. werd meermalen op zijn woonadres opgespoord, doch nooit aangetroffen.

De wetsdienaren deden op 15 januari het woonadres wederom aan en troffen toevallig ook de stiefvader daar aan. Deze beval zijn stiefzoon naar buiten te komen en zich over te geven aan de politie. D.J. gaf hieraan geen gevolg, maar hield zich schuil in de vliering van de woning.

Op een bepaald moment werd de vliering door de politie doorzocht, maar D.J. zag kans zich in een slaapkamer onder een deken te gaan verschuilen. Door de bewegingen die van onder de deken kwamen, werd zijn schuilplaats achterhaald en werd hij in de boeien geslagen.

De verdachte werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is D.J. in verzekering gesteld meldt de politie.


9 REACTIES

 1. Lekkere stiefzoon dan, gewoon voor een paar maanden opbergen en daarna vrijlaten. Bij de volgende vergrijpt, gewoon de pleuris slaan tot de dood erop volgt !

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 2. ANO HOEFDRAAD JONGOE????????????????

  TANGAA NOW A MAN NO DE FOE FENI TAP INTERPOL WEBSITE. A LEGI DRAPE.

  DEN RECHTER TAK INTERPOL IS TE LICHT VOOR CRIMINELEN ALS HOEFDRAAD.

  DO POT ENG NA INTERDROL.


  Maak melding

 3. Ach ja, deze foto wordt keer op keer gebruikt ter illustratie. Kan een negroïde meneer zijn, maar ook een donkere Hindoestaan.
  Dus geen gezeur over “zwart”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.