maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKees van der Spek: "Suriname is het mooiste plekje op aarde"

Kees van der Spek: “Suriname is het mooiste plekje op aarde”

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende Nederlandse reporter Kees van der Spek vindt Suriname het mooiste plekje op aarde. Dat zegt hij deze week in de EO gids. Hij noemt Suriname een prachtig ‘kleurenblind’ land.

Zijn vader werkte voor ontwikkelingssamenwerking, waardoor Van der Spek als kind een tijd in Suriname woonde. Van z’n vijftiende tot z’n zeventiende heeft hij ook in Burundi gewoond.

Van der Spek werd bekend door het programma van Peter R. De Vries en was daarna te zien in zijn eigen TV programma’s. Hij zegt dat bezoekers uit Nederland, dat daar een slechte rol heeft gespeeld, gastvrij worden ontvangen in Suriname.

“Toen ik er kort voort voor de eerste lockdown met mijn vrouw kwam, was ze meteen enthousiast” zegt Kees in de EO gids. Suriname is volgens hem niet toeristisch, het eten is lekker en de mensen zijn vriendelijk.

Kees is binnenkort weer op TV te zien in een nieuwe aflevering van ‘Oplichters aangepakt’.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Suriname, Eldorado, van Zuid-Amerika.

  Als deze regering en alle andere regeringen die na deze komen in de toekomst dezelfde methode als Noorwegen op haar natuurlijke rijkdommen toepast zal dit Suriname en Surinamers welvaart en welzijn brengen.

  Suriname wordt dan het Zwitserland van Zuid-Amerika of Singapore van Zuid-Amerika of Dubai van Zuid-Amerika.

  Goed bestuur is noodzakelijk en de Noorweegse methode toepassen op de natuurlijke rijkdommen van Suriname.

  Er is meer dan genoeg voor alle Surinamers als Surinamers goed omgaan met de opbrengsten van de natuurlijke rijkdommen en met de opbrengsten ook investeren in duurzame zaken, de landbouw, kennis/scholing vanaf de lagere school tot universiteit/HTS, technologie, ICT, Eco-Toerisme, kwaliteit zoetwater, moderne visserij, veiligheid, rust en vrede in het land/regio, infrastructuur, enz.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Oplichters, zijn overal, Kees is bijna overal geweest.
  Op jacht naar oplichters, daar uit haal ik veel informatie en weet mij op deze wereld.
  Helaas, heb ik ook oplichters in de familie.


  Maak melding
 3. aan de andere kant?

  vanwege het karakter en mentaliteit van de surinamer…. is het nooit tot een industrieel land gekomen.
  wat weer ten goede komt aan de schoonheid van het land.


  Maak melding
 4. Lekker eten ???….het ene na het andere smerige restaurant word er gesloten. En die vriendelijke bevolking bestaat uit een veroordeelde voormalig president vanwege het martelen, folteren en verminken van 15 onschuldige landgenoten. Diezelfde draaideur crimineel is in Nederland veroordeeld voor drugscriminaliteit. De voormalig Min. v. Fin. is voortvluchtig en staat ook op de rol van Interpol. Andere politici zitten al achter de tralies of staan op het punt om opgesloten te worden, Adhin, Trikt, Kromosoeto. De huidige VP heeft ook een buitenlandse veroordeling voor drugscriminaliteit. En al deze schurken worden door die zgn “lieve mensen” beloond met topfuncties. Dus de voorkeur van Spek voor dit land snap ik wel….het is een speeltuin en luilekkerland voor zijn programma waarin hij criminaliteit en misdadige praktijken wil opsporen.


  gemodereerd
 5. HEB HEEL DE WERELD AL RONDGEREISD.

  TOCH ZONDER NADENKEN ZEG IK: SURINAME IS EEN PARADIJS OP AARDE.

  LOS VAN FINANCIELE EN POLITIEKE ZAKEN.

  100% ZEKERWETEN: SURINAME WINT VAN HEEL DE WERELD.

  PRACHTIG MOOI LAND. SUPER PRACHTIG. VOORAL HET PRACHTIGE ONGEREPTE BOS EN DE NATUUR. MI LOBI MAMA SRANANG FOE TROE. LOVE SU.


  Maak melding
 6. Is die man zijn mening, dat mag hij vinden. Suriname heeft veel mooie plaatsen en is (op de milieuvervuiling na) een groen paradijs. Elk land in de wereld heeft wel mooie plaatsen als je goed genoeg zoekt.


  Maak melding
 7. Dat hij Suriname het mooiste plekje op aarde vindt is subjectief. Het is een kwestie van smaak en daarover valt niet te twisten.

  Dat hij Surinamers gastvrij en vriendelijk vindt is ook subjectief en hoe hij het ervaart. Surinamers zijn nog steeds overdreven vriendelijk en gastvrij tegen witte mensen maar kotsen hun eigen volk uit!


  Maak melding
 8. Ali,

  Er is weinig verschil in de natuur tussen Suriname, Brazilië, Guyana, Frans Guyana.
  Het verschil zal hem meer liggen in de bevolkingssamenstelling, de cultuur, infrastructuur enz. Wat dat betreft kun je niet stellen dat Suriname ergens bovenuit steekt.


  Maak melding
 9. Suriname is inderdaad één van de mooiste landen ter wereld. Soms vergeet je dat door de waan van de dag en al het gekrakeel. Maar vandaag was ik na lange weer buiten de stad in het bos. En dan weet je weer waarom je in Suriname bent gaan wonen. Puur genieten.


  Maak melding
 10. ja robles , jij kunt genieten , hoe kom jij aan het geld om dat te betalen , , 80% van de bevolking kan dit niet , , dus het klopt dat we jou kunnen plaatsen als ook een paarse rat ,die ook mee geholpen heeft om geld van de bevolking te jatten , en zelf zit te realexen , nou robles alias robje g , krijg de corona en al die paarse ratten waar je samen mee bent in het sprookjesbos van robje g , , krijg de tering.


  Maak melding
 11. Ali heeft groot gelijk, men kijkt alleen naar de negatieve dingen terwijl er zoveel mooie dingen zijn in Suriname om het te waarderen. Natuurlijk is de gehele aarde heel mooi. Men moet het leren waarderen de mooie positieve dingen. Waarom altijd zo negatief!?


  Maak melding
 12. en dan vragen jullie je af waarom het zo slecht gaat met Suriname. Zelf een compliment weten jullie te verkrachten.
  Positiviteit is wat positieve resultaten levert.
  Ooit gehoord van ju mofo na ju strafu… Mensen toch. Wat gij zaait zult gij oogsten..

  Is het geen tijd dat jullie als individu met een positief mindset gaan leven en doen..

  Altijd maar neerhalen kijk wat dat jullie heeft gebracht.


  Maak melding
 13. Waar op de wereld zijn er geen oplichters? Nederland licht haar bevolking legaal en massaal op. Zie de toeslagenaffaire. Hoe noem je dat? Misleiding? Hoe je het draait of keert het is en blijft oplichting. Als Su zo slecht is laat dan zien wat jezelf kan bijdragen, zoniet, hou lekker je bek dicht en blijf ver weg van Su. Welk bestuur in Su is ooit goed geweest? Dat van de hollanders? In het presidentieel paleis hangen nog steeds portretten van alle duivels die 400 jaar lang een hel van Su probeerden te maken. Als je Su verbetert wil zien, kijk dan eerst id spiegel.


  Maak melding
 14. Ja Robles, heerlijk in de natuur, vooral als je de waan van de dag vergeet, heerlijk man, wat wil een gepensioneerde nog meer. Suriname hoeft van mij geen “Dubai” te worden of zelfs niet de spreekwoordelijke Dubai. Als wij maar met elkaar en naast elkaar met een redelijke stabiele ontwikkeling voor land en volk kunnen samen werken en leven, een mooiere Paradijs bestaat niet.


  Maak melding
 15. Suriname is op dit moment geen mooi plekje en feitelijk al jaren niet. Er zal hard moeten worden gewerkt om het te maken zoals we graag Suriname zouden willlen zien.
  Maar we staan nog aan het begin daarvan. Er moet een volledige ommezwaai in het land komen en dat wordt lastig met een politiek bestel die al heel lang failliet is.


  Maak melding
 16. Suriname is / was inderdaad een heel mooi land.
  Jammer dat een groot deel van het volk het zelf niet beseft.
  Jammer dat vele Surinamers de waarde van hun land niet kennen.
  Jammer dat vele Surinamers hun land zelf vervuilen.

  Beste landgenoten,
  laten wij ons land waarderen en verzorgen alsof het ons moeder is. En dat is Mama Sranan ook !

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding
 17. Mooi land , hij heeft het niet over het volk.
  De natuur met zijn flora en fauna zal hij bedoelen.
  Het volk zelf laat geen kans voorbij gaan om zijn medemens op te lichten.
  Het is een modesport geworden om alles wat uit NL komt uit te knijpen.
  Jammer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES