Baggeren Surinamerivier stopgezet vanwege betalingsachterstand

20
baggerbedrijf

Het baggerproject dat in maart 2020 in Suriname is aangevangen, is stopgezet vanwege een betalingsachterstand. De overeenkomst voor de uitvoering van dit project, waarvan de kosten zijn geraamd op ongeveer 56 miljoen USD, is door de vorige regering in 2019 getekend.

De Surinaamse overheid heeft in december een voorschot van zeven miljoen USD betaald aan het Chinees bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert. Vervolgens zijn geen van de declaraties van het uitvoerende bedrijf betaald. “Natuurlijk gaat de ondernemer stoppen” zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken vrijdag in De Nationale Assemblée.

Volgens de minister is dit project in gevaar. Hij heeft vervolgens gewezen op de noodzaak van de voortzetting van dit project.

“Dit is een van de projecten die wij belangrijk vinden. Het bedrijfsleven en de regering vinden het belangrijk. De regering zegt wij gaan door met dit project. Wij gaan de bagger fee innen. Wij gaan nieuwe financieringsmogelijkheden bekijken”, aldus de OW-minister. Hij geeft verder aan dat er ook getracht zal worden de originele strekking van het project te behouden.

20 REACTIES

 1. Ik krijg een jaren 80 flashback. Ook dit is een open wond van 10 jaar onbehoorlijk bestuur. Trieste is dat het volk jaren hiervoor moet bloeden. Welke kredietverstrekker gaat Suriname nog een lening verstrekken. Land kan nu al niet aan haar verplichtingen voldoen.


  Maak melding

 2. Schuld van ndp contract aangegaan en daar voor geld geleend bij de buitenlandse banken,, inplaats van te investeren voor het vooruit gang van Suriname, zijn alle gelden weg gesluist naar privé rekening van boefdraad bouta en nog een paar, vanacht is ingestemd voor de wissel koersen van buitenlandse gelden en het gezond maken van surinaamse economie, wie stemde tegen ndp, die ndp wil alleen zie hoe mensen moeten pinaren, alleen als hun en de familie iets van kunnen profiteren dan is dat prima, sranang mang, nooit zal ndp vooruit gang van Suriname willen, bouta yoe duivel


  Maak melding

 3. Koos sari tori, er was geld, maar dat geld staat op buitenlandse banken, waar is onderzoek gebleven van de procureur generaal roy bajnath het gaat om een bedrag van 2 en een half miljard
  Pluk de ndprs kaal dat bedrag is van de surinaamse bevolking, wat heeft ndp iets goed gedaan voor de doorsnee mensen nothing noti nada
  Alleen vrienden en familie, yag ding gwe foe sranang dagoe partij


  Maak melding

 4. Nog steeds worden er geen gestolen gelden en goederen teruggehaald. Geen datum voor rechtzaak Bouta, verhoging AOV etc, gefinancierd door subsidies van EBS, Water, te schrappen. Wanneer wordt echt het grote geld gezocht door bijvoorbeeld onteigening van gronden in de goudsector, erfpacht voor grootgrondbezitters ( jammer voor Jogi), en zo is er meer te bedenken. Deze route van de regering komt uiteindelijk bij het IMF uit.


  Maak melding

 5. Zeker weten: er zullen nog meer lijken uit de kasten donderen. Bouterse en al zijn medewerkers in deze rotzooi regeerperiode opsluiten. Zelfs een tuinman zou het beter hebben gedaan dan die klote Bouterse.


  Maak melding

 6. Er komen elke week weer nieuwe lijken boven drijven.
  En toch is er hier een paarse fanclub die al de ndp misdaden verdedigd.
  Hoe dom kan je zijn.
  Wie kent het lied nog. Boeriki jesi langa.

  Ik rust
  Jamoe


  Maak melding

 7. De pseudo-econoom RobG heeft hier wel een verklaring en oplossing voor.

  Kom er maar in Robje, en laat je analyse er maar op los.
  Maar vergeet een ding niet.
  Wij geloven niet in jouw sprookjes.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 8. Hopelijk heeft RobG de analyse van de Minister van Financien goed gezien.
  Fundatie die achtergelaten was door Venetiaan functioneerde tot 2012.
  Problemen zijn voor 2015 ontstaan omdat Bouterse niet wilde of kon bij sturen.
  De verkiezingen 2015 zijn gekocht met niet duurzaam consumptief lenen dat pas na de verkiezingen in beeld kwam.
  Daarna heeft Boefdraad er een giga puinhoop van gemaakt.

  Voor 2021 gaat de staatsschuld even veel kosten als de reguliere inkomsten.

  Hoewel de presentatie overall mij tegen viel is duidelijk geworden dat de puinhoop veel hoger is dan wie dan ook had kunnen vermoeden. Wat ook op valt is dat Bronto Somohardjo veel beter is dan zijn vader en Brunswijk.
  De zwakste schakel is Brunswijk die zich laat verleiden tot gedoe met de NDP omdat hij geen schone politicus is., Akiemboto kan hem klem zetten en probeerde dat ook.

  Goede zet om EBS direct aan te pakken en de energie verspillers aan te pakken.

  Ik ben er ook van overtuigd dat Oppenheimer de komende maanden van de agenda gaat.

  NDP is in haar eigen zwaard gelopen door tegen verhoging van AOV, KB en sociale uitkeringen te stemmen en tegen het aanpakken van fraude.

  Bronto maakte echt theater met de salarissen van overleden mensen die geint werden. Hoe durf je dat te doen.

  Iedereen zal gaan begrijpen hoe moeilijk het overnemen was omdat de mensen die het mogelijk maakten dat salarissen van overledenen geint werden wel onderdeel zijn van de ambtenaren organisatie die overgenomen werd.


  Maak melding

 9. Wendy, vanaf 2013 zijn veel declaraties niet zijn betaald. Er is een achterstand tussen de US$ 300 en 400 miljoen opgebouwd. Of is dit ook de schuld van Venetiaan en de nieuwe regering. Als er iemand zich onsterfelijk belachelijk maakt dan ben jij het wel. Tijd om uit die hol van Bouterse te komen.


  Maak melding

 10. @ Koos
  het vervellende is dat mensen waarden door elkaar halen SRD 300-400.000.000 plus wat dollars en euro die met elkaar SRD 600.000.000 omvatten. Heel veel maar wel storend.


  Maak melding

 11. Chinezen met hun speelgoed direct weg sturen en de firma de Boer uit Papendrecht als nog laten komen met echt materieel.

  GHEC zal nooit goed werk leveren en men zit er wel 6 jaar aan vast.
  werk is veel te duur.


  Maak melding

 12. We Gaan Liever Dood Van De Honger Dan Bouterse Als Press

  Beste lezers

  Tot nu toe heeft de nieuwe regering last van de naweeën van Top crimineel Bouterse. Ik denk dat dit zich nog ander half jaar gaat voort trekken. De schuldenlast.

  De Puinhopen Van 10 jaar Desie Bouterse

  Toch loop deze man met het idee dat hij over 2 jaar weer Press van Suriname word en dat hij de enigste persoon is die suriname kan opbouwen.

  Wat rook deze man.. alle kontakt met de werkelijkheid is die kwijt geraakt.

  Bouterse zit nu in zijn lijdensweg


  Maak melding

 13. Beste mensen…., een paar feiten…., nps en de PL zijn ook coalitie-partners..,dus deelgenoten in de regering.. Santokhi – Brunswijk. Er speelt veel meer op de achtergrond ….Ik zie dat de Indonesische Surinamers een politieke bewustwordingsproces meemaken… Ook Chinese, Europese en Indiaanse Surinamers zijn in behoorlijke aantallen in Nederland..Ze zijn allemaal positief over de toekomst van Suriname . Mensen.., samenwerken in Suriname, maar ook in Nederland is heel belangrijk… Dat wat ndp-Nederland deed in combinatie met de ouderenpartij in Diemen slaat nergens op… Gewoon een scheve combinatie aangaan met maar één doel om de first Lady van Suriname, mevrouw Santokhi in discrediet te brengen.. Suriname heeft net een nieuwe afspraak met de Verenigde Staten gemaakt.. Minister Pompeo was te gast in Suriname .. Samenwerken met de VS., is in de ogen van veel Surinamers positief gelanceerd … . Maar we zien overal ter wereld dat er economische problemen zijn door Covid-19.. Samenwerken met Europa en Amerika is een must… China is overal in de wereld bekend als dollar-gek.. Met China zijn door valuta, dus US dollar.. tekorten nieuwe afspraken nodig.. India kan veel op het gebied van informatie-technologie .. Suriname is na een decennium van stilstand weer in beweging… Mensen voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 14. Achterlijke Wendy VERSTANG KRIMPIE DUS A NO E BEGRIJP IN SOORTOE SITUATIE REGERING SANTHOKI BRUNSWIJK NEEM OVER:

  Santhoki moet met zijn TOVERSTOK alles weer recht zetten in 2 MAANDEN.

  DIT GETUIGT HOE OLIEDOM DAT GRIETJE IS.


  Maak melding

 15. ROLAND FAITH,
  Ben het 100% met jou eens. Wie durft die zakkenvullers aan te pakken. Is het omdat zij nog steeds macht hebben of wacht men op versterking. Vanuit het leger hoor je weinig en dat zet de mens aan het denken.
  Voor de val van de NDP , zijn er nieuwe commandanten aangesteld.
  WAAROM??


  Maak melding

 16. Alle opgebaggerde modder op het huis van bouterse op leonsberg deponeren. Want soso paarse toko toko kwam uit de paarse criminele boevenbende en in plaats van een supermodern vlaggeschip is su gedegradeerd tot eenzwalkend modderschuit.


  Maak melding

 17. Als je geen kennis van zaken hebt en 10 jaar lang bewust een sport van hebt gemaakt om zoveel mogelijk te lenen en te stelen van het land en volk, dan krijg je dit soort taferelen. Er is helemaal niets van die luchtkastelen terecht gekomen.
  De NDP is niets anders dan een criminele organisatie die simpel weg verboden moet worden.
  Zelf die Miselijkkba die met modder zit te gooien naar de NDP heeft er ook zelf aan meegedaan.


  Maak melding

 18. Goed dat de minister dit project wilt voortzetten, hoop dat hij dit project verder kan financieren, dit project is van groot belang voor Sranan.

  En nu even iets anders:
  Wij in Sranan hebben 10 jaren lang de kliek van Bouterse te verdurend gehad, velen zijn financieel verarmd, van hun spaargeld is bijna niks meer over. Wij hebben met z’n allen de rekening betaalt en betalen nog steeds, weinigen hebben het financieel kunnen uitzingen en zij zijn God daarvoor dankbaar.

  Op 25 mei hebben wij de regering Bouterse weggestemd. Er staat een nieuwe regering aan het roer met nieuw beleid , nieuwe hoop voor Sranan. Wij moeten wel bij de les blijven en niet verslappen, dat heeft 10 jaren Bouterse beleid ons wel geleerd.

  Voor een nieuwe Sranan hebben wij iedereen nodig ook degenen die hun hoop op Bouterse hadden gevestigd en bedrogen zijn uit gekomen, voor hen is er ook plaats in het nieuwe Sranan.
  Wij hebben iedereen nodig, de regering moet draagvlak crieëren, dus hoe begrijpelijk dan ook , het zou van politieke domheid getuigen, om de mensen die op de ndp hebben gestemd voortdurend te criminaliseren, dat zet alleen kwaad bloed en brengt het eigen beleid in gevaar, immers over 5 jaar zijn er weer verkiezingen.
  Over een jaar moeten meer groepen in de samenleving kunnen participeren in de productie en ontwikkeling van Sranan, niet alleen mensen die gelieerd zijn aan de coalitie partijen. Immers er zijn zat jonge hoog opgeleide srananmangs, die popelen om een kans te krijgen mee te werken aan de opbouw van Sranan.

  Dus pres, Santhoki, wees wijs en laat deze kans niet onbenut.

  Het zou jammer zijn als Bouterse weer aan de macht zou komen.

  Een fijne zondagmiddag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.