zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDaklozen in Suriname krijgen warme maaltijd en drank

Daklozen in Suriname krijgen warme maaltijd en drank

-

Does Travel & Cadushi Tours

Afgelopen maandag heeft de Social Caring Organization Suriname 60 daklozen mogen voorzien van een warme maaltijd en drank. Hoewel de hele wereld het momenteel zwaar te verduren heeft door het COVID-19 virus, moeten wij niet vergeten om onze medemens te dienen zegt de organisatie.

“Na twee instellingen levensmiddelen geschonken te hebben, dachten wij eraan om het nu anders te doen. Omdat er nu minder mensen over straat zijn, hebben de daklozen minder inkomen. De meeste daklozen overleven namelijk met wat ze van de gemeenschap krijgen. Daarom besloten wij om een dagje te koken voor hen.”

De initiatiefnemers hadden gedacht dat de 60 porties toch nog genoeg zou zijn, wat uiteindelijk niet zo bleek te zijn. Er waren veel meer mensen die het nodig hadden. “Bij de waterkant hebben wij een hele grote drukte gehad. Ondanks dat we aangaven dat er 2 meter afstand gehouden moest worden, was men toch dichtbij elkaar. Wij hebben het dus zo snel als mogelijk moeten afronden” zegt een woordvoerder op Facebook. 

Ook bij dit project mogen wij zeggen dat het met succes is afgelopen. De organisatie bedankt een ieder voor zijn/haar wezenlijke bijdrage voor dit project, in het bijzonder de leden die de hele avond op waren voor de voorbereidingen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

27 REACTIES
 1. Ziet er wel lekker uit. Zal ook wel hygiënisch klaargemaakt zijn vergeleken met de traditionele restaurants.


  gemodereerd
 2. 🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽🙏🏿🙏🏿🙏🏿🙏🏿🙏🏿🌍🌍🌍🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷Ja mang 🇸🇷🇸🇷🇸🇷💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽🇸🇷💪🏽


  gemodereerd
 3. Die Landen waar jullie denken dat het goed zit 😂😂😂😂😂😂😂😂🌍🌍🌍🌍🌍🌍dit heb ik voor die Haters geplaatst die van alles wat ze lezen gelijk aan de politiek willen koppelen 😂😂😂😂😂😂hier op moeten jullie ook reageren en uitschelden.


  gemodereerd
 4. @Waldo, toch wordt er een groep vergeten. Dat zijn de daklozen vreemdelingen. Zij krijgen doordeweeks een kopje soep en mogen het verder uitzoeken. Deze groep bedienen wij ieder weekend. In ieder geval een aantal die wij als vrijwilligers kunnen dragen. Het is dus niet zo dat alle dak en thuislozen geholpen worden door de staat. Ze worden veelal in de steek gelaten. De grote organisaties pakken veel geld van de staat en helpen dak en thuislozen minimaal. De rest gaat in hun eigen zak. Helaas…. Dus beste Waldo, wees niet te voorbarig alsof Nederland een paradijs is, dat is het dus niet. En voor de vergelijking, elders is het beter maar elders kan het ook slechter zijn. Gras is niet altijd groener bij andere…


  gemodereerd
 5. Helaas worden er een grote groep mensen in Nederland vergeten en hebben somigen geen eten in het weekend. Dus ja geld is er misschien maar of het naar de juiste mensen gaat is een vraag. Wij als klein organisatie geven elke weekend aan een hoop daklozen eten die door de reguliere instanties vergeten worden en of geen hulp krijgen. Via Facebook kunnen mensen zich aanmelden om eten te brengen en zelf uit te delen.


  gemodereerd
 6. Na de terugtrekkende beweging in voorgaande dagen nam de kracht van de dollar tegenover de euro woensdag weer flink toe, waarbij de grens van $1,09 weer werd opgezocht.

  De hernieuwde animo om in de als veilige haven beschouwde Amerikaanse munt te stappen, werd aangewakkerd door de opgelaaide zorgen over de economische pijn die het coronavirus veroorzaakt.

  Het vooruitzicht van het IMF dat de wereldwijde economie door de coronacrisis dit jaar flink zal gaan krimpen, gaf daarbij de dollar een steun in de rug.

  De dollar is de laatste weken bezig met een sterke opmars vooral nadat in veel landen beperkende maatregelen werden ingevoerd in de strijd tegen het coronavirus. Vooral Amerika en het Verenigd Koninkrijk gaan zwaar gebukt onder het groot aantal besmettingsgevallen.

  Valutatexperts gaan er van uit dat de Amerikaanse munt op korte termijn bij een doorbraak van de steun $1,07 de euro nog verder onder druk zal komen. Halverwege februari stond er voor het valutapaar nog een stand van $1,14 op de borden. Vorige maand werd nog een dieptepunt van onder de $1,07 aangetikt.


  gemodereerd
 7. Mooie aktie, mensen die het opnemen voor de daklozen, al zou de overheid meer moeten doen.

  De ongeveer 20 tot 30.000 daklozen in Nederland krijgen een daklozenuitkering. Er wordt idd goed voor ze gezorgd. Wel is er een woningtekort in Nederland, maar ze zijn al flink aan het bouwen in de Randstad. De ene na de andere dubai toren wordt uit de grond gestampt. Via een traject kunnen de daklozen toch weer terug de maatschappij in en een woning krijgen inclusief een baan.


  Maak melding
 8. Er is wel een verschil tussen daklozen en drugsverslaafden. De meeste in Su zijn drugsverslaafden. Niemand wilt ze een onderdak geven want binnen korte tijd ben je alles kwijt.
  In usa en nl zijn het daklozen die uit huis gesmeten zijn. Ze kunnen in koude tijd naar opvang.
  Nl vangt asielzoekers op en eigen mensen in het land pinaren.


  gemodereerd
 9. En hoe zit het met de mensen die gedwongen werkloos thuis zitten zonder eten voor hun gezin.

  Is een menselijk gebaar naar de daklozen toe dat klopt. Maar ik voorspel veel meer als de situatie zo door blijft gaan.

  De bank om hypotheek af te lossen, de autohandelaar, je huisbaas, Ebs, Swm en Telesur nemen Corona niet als excuus als je het geld niet hebt om te betalen.

  Veel bedrijven gaan straks de deuren sluiten. Wie het wil overleven moet nu heel creatief zijn.


  Maak melding
 10. Even stilstaan bij het feit dat in ons land er niet naar de daklozen en zwervers wordt omgekeken door geen enkele regering. Het is duidelijk een vergetengroep. Het is geweldig dat er mensen zijn in onze gemeenschap met het hart op de juiste plaats die veel energie steken om deze daklozen een bordje eten en drinken te geven. Geweldig initiatief
  Er is geen dak en thuislozenzorg of opvang.
  Geen medische zorg voor deze mensen.
  Gemeenschapgelden zijn gestolen. Leningen afsluiten is aan de orde van de dag. Verdwijnen in eigen zakken. Het volk pinaart.
  Verslaafden die aan hun lot worden overgelaten en worden doodgeslagen op straat. Het gaat niet goed in ons land. De rijken worden rijker en de armen worden nog armer.


  Maak melding
 11. Off topic

  In navolging van Fitch Rating en Standard & Poor’s heeft ook Moody’s Surinames kredietwaardigheid omlaag gebracht. Suriname is van B2 naar B3 gedegradeerd. Ook de vooruitzichten zijn van stabiel naar negatief gegaan. Moody’s heeft de nieuwe rating dinsdag bekendgemaakt.


  Maak melding
 12. Organisator, vrijwilligers en andere hulporganisatoren.
  Jullie, zijn mijn helden, ik groet jullie, diep uit mijn hart en daarbij behorende zegen.
  Jullie, verdienen een pluimpje.
  Geweldig, initiatief.


  Maak melding
 13. Wendy,waldo het gaat hier over Suriname . In Nederland wonen 17 miljoen mensen julie hebben totaal geen benul hoe de wereld eruit ziet. Hebben jullie wel eens i een vliegtuig gezeten? Jullie zijn gewoon jaloers en laag.


  Maak melding
 14. Kunnen jullie de Chinese vrouw die met haar honden op straat leeft niet helpen?? Ze staat nu bij de ex kersten mall tegenover kirpalani. S’avonds zit ze op de stoep bij ket min.


  Maak melding
 15. Zelfde als je Wendy in je neemt. Op de korste termijn ben je je manieren en je fatsoen kwijt. Nog niet te spreken over je geld en je spullen


  gemodereerd
 16. Niemand zal ooit snappen hoe een moordenaar die alleen maar aan drank en drugs zit president kan worden van een land! Wat bezielt zijn achterban, wordt eens wakker!!! Suriname is zo goed als failliet. Bouterse is een maffia, samen met de andere boeven zijn ze alleen maar aan het LEEGROVEN. Laten ze het het volk eerst vertellen waar het geld is gebleven. Laat die dikke hoefdraad eerst uitleg geven. Ze komen er wel heel makkelijk mee weg. Wat zijn ze toch blij dat ze de Corona crises nu kunnen gebruiken om alles weg te moffelen. Zogenaamd zijn ze met Corona bezig. Ik vraag me af of Bouterse zelf wel weet wat het is. Het wordt allemaal door die mafkees ashwin adhin voorgekauwd. MENSEN, VOLK VAN SURINAME WORDT EENS WAKKER, STRAKS HEERST ER EEN HONGERSNOOD.


  gemodereerd
 17. Wat ik jammer vind is de meeste Surie’s, denken dat alle die SurieNeds in de ww loopt
  in Nederland. Stel dat het zo is, en toch zien ze kans om iedere maand een doos naar familie leden in Su te sturen. Ik bespeur gewoon jaloezie en niet anders. De SurieNeds
  die in NL werken hebben het zwaar, vooral in de wintermaanden. En S’avond nog naar school om iets te bereiken voor de toekomst ( betere baan )Maar dat begrijpen sommige Surie’s niet !

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 18. Daklozen stijgen in Suriname. Door te doen van de overlopers zijn deze mensen dakloos geworden. Lulvreter sharmila vindt het lekker die dikke pasrse lul. Soso Bana ai njang. Goed dat Chan haar optijd heeft weggejaagd. Nu mpp dronkaard ballen likken voor euro.


  Maak melding
 19. Het is jammer om te lezen dat mensen altijd negatief moeten zijn betreffende een goed initiatief.

  Mooi gebaar, ga zo door


  gemodereerd
 20. Ik ben blij dat er zulke organisaties en vrijwilligers bestaan die dit soort acties opzetten. Echter is het niks om te gaan vergelijken met andere landen. Elke land is anders en elke situatie is anders. Wat er nu in Suriname gebeurt betreurt me. In NL is het misschien wel beter maar de omstandigheden hier van een aantal mensen zijn ook rampzalig. Ik kan vragen om te bidden voor iedereen maar ik weet dat zelfs iets ondernemen meer helpt. Of het nou su is of nl of elders. Gewoon samenwerken met elkaar en dan redt iedereen het.


  Maak melding
 21. Waldo
  Hoe kom je erbij dat er in Nederland goed wordt gezorgd voor daklozen.
  Zie Frank van der Linde op TWITTER.
  Zelfs in de vrieskou laten ze die mensen buiten slapen.
  Wat op papier staat (lees sprookje) is niet wat men uitvoert.
  Nu met die Corona toestanden verwachten ze nu al 10.000 echtscheidingen, dus weer 10.000 mensen die een huis zoeken. En die torenflats zijn alleen voor de rijken want die kosten al gauw 1500 euro per maand of het zijn koopwoningen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES