Personeel HJ de Vries vandaag in actie vanaf 07.30 uur

21
Personeel HJ de Vries Suriname vandaag in actie vanaf 07.30 uur
HJ de Vries in Suriname

Het personeel van de HJ de Vries-bedrijvengroep in Suriname heeft besloten om vanaf vandaag om 07.30u in actie te gaan. De bond is boos omdat de directie geen salarisverhoging wil doorvoeren. Alle leden zijn opgeroepen om zich te verzamelen bij het hoofdkantoor aan de Waterkant om massaal te protesteren.

Enkele personeelsleden vertellen aan de redactie van Waterkant.Net dat de salarissen vrij laag zijn. Naar hun zeggen is het bedrijf wel in staat een salarisverhoging door te voeren omdat zij jaarlijks hoge winsten noteren. Beweerd wordt dat het bedrijf wel bereidt is om iedereen een eenmalige toelage van SRD 1.500 in drie tranches te geven, maar dat wordt niet geaccepteerd. De personeelsleden vinden dat zij recht hebben op een verhoging omdat hun salaris nu weinig voorstelt.

“Vorig jaar hebben wij met gemengde gevoelens een eenmalige toelage in twee tranches geaccepteerd na dreigende acties. De afspraak was dat er in juni verder gesproken zou worden over de verhoging. Nu zijn wij al in juli en de directie blijft maar zeggen dat er geen geld is voor verhoging. Dat zullen wij onder geen enkele omstandigheden meer accepteren. Wij eisen nu een verhoging van 30 procent dus de directie moet kijken hoe zij het klaar spelen want het kan wel”, aldus de personeelsleden.

UPDATE: De acties bij HJ de Vries zijn opgeschort tot maandag. De directie heeft vanmorgen de bond doorgegeven dat zij bereidt is te praten over een verhoging. Er moeten dan goede berekeningen gemaakt worden vanuit beide partijen. Maandag om 15.30u vergadert het bestuur van de bond met de directie. De leden worden dan dinsdagochtend geïnformeerd. Voor nu is de actie dus opgeschort. Rond 09.30u was iedereen weer opgeroepen om het werk volledig te hervatten.

21 REACTIES

 1. 30% is minder dan de geldontwaarding, dankzij het corrupte, criminele paarse wanbeleid gaan nu bijna dagelijks bedrijven en instellingen in staking om hun geld te krijgen. Wat een schurkenstaat.


  Maak melding

 2. dus de directie moet kijken hoe zij het klaar spelen want het kan wel”, aldus de personeelsleden.

  Moeten ze ook Coke gaan verkopen?? Hoe onrealistisch kun je zijn om zulke toren hoge salaris eisen te stellen. Begrijp je niet dan dat het bedrijf naar de ondergang met zulke eisen wordt gedreven. En als het dan zo ver komt, dan hebben beide partijen het nakijken. Denk a Tori


  Maak melding

 3. Ik ben een paar keer in H J de Vries gegaan om spullen te kopen. Het grootste deel van het personeel zit op zijn gat te niksen. Een loonsverhoging van 30% dan kan de Vries per direct zijn deuren sluiten. Straks gaan zij ook eisen dat hun salaris in USD wordt uitbetaald zoals bij SBB.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 4. Natuurlijk hebben jullie het recht om te protesteren, maar is het protest niet tegen de verkeerde in deze gericht. Door de devaluatie van de SRD door regering Bouterse, waarmede J.H. de Vries niets te maken heeft, zijn jullie zeker 50% in koopkracht achteruit gegaan. De beste manier om dit te herstellen is een revaluatie. maar het lukt Bouterse niet om de koers naar omlaag te krijgen. Ga naar het kabinet van de president en daar eisen: Revaluatie van de Srd of opdonderen. Schoon schip nieuwe bemanning. weg met Bouta onze slechtste president ooit.


  Maak melding

 5. En dan zeggen ze dat er geen armoede onder de Surinamers is. Dit moet veranderen in: dan zeggen ze dat er geen armoede onder Surinaamse politici is. Ja daarom wil iedereen in Suriname in de politiek. Politiek de beste garantie tegen armoede.


  Maak melding

 6. Zooooo 30% procent salarisverhoging dat is vrij fors. Zelfs in Frankrijk het land waar stakingen schering en inslag zijn , zijn de eisen minder absurd. Ik ben wel benieuwd wat het gemiddeld huidig salaris van de werknemers is . Hoe laag moet het wellicht dan niet zijn om een verhoging van 30 % te rechtvaardigen.


  Maak melding

 7. HJ de Vies is een Nederlandse onderneming maar ze betalen in Su niet zoals ze in NL betalen, de lonen zijn zeer laag.
  In NL betalen ze volgens het CAO en je leeftijd plus de opleiding die je genoten hebt, jaarlijks vakantie geld plus vakantie.
  Kort om we worden nog steeds genaaid door de Hollanders, maar dat gebeurt overal in de wereld waar deze soort bedrijven
  opereren.
  @ Boeboe bit yu Sjorie .

  Vraag aan je : heb je weleens iemand op zijn hoofd zien zitten ??? ( na wan grap brada, no spang !!!!!! )
  Tuurlijk zitten ze op hun gat, er is ( zijn ) geen klanten dus wat moet je dan doen ????????

  @ John

  In de jaren 60 had ik een nicht die bij HJ de Vries werkte : haar salaris was ook al niet te best, dat was lang geleden DDB was
  nog niet aan het bewind, dus vul maar zelfs aan ! Hollandse bedrijven betalen niet zo goed in derde wereld landen.
  Bruijnzeel Billiton Gebroeders van Swaay Weringa Elgawa Lareco etc etc. Het probleem is vraag en aanbod, weinig werkgelegenheid
  en veel werkzoekenden en vaak laag opgeleid ( dus wat wil je dan ?????? ) In NL moet je minimaal Mavo diploma hebben in de jaren 60
  om schappen te mogen vullen ( Supermarkt ) nu is het minstens VWO anders kom je er ook niet !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 8. Willen ze salarisverhoging!?
  Dan moeten ze staken en eisen dat bouta verdwijnt!
  Niemand heeft geld om inkopen te doen.Er is geen koopkracht!
  Bouta is verantwoordelijk voor alle ellende in Suriname.De surinamers lijden liever dan te gaan staken voor een dag .
  De enige die lacht is bouta.Hij laat het volk lijden en het volk laat zich gewillig misbruiken.Misschien dat ze het lijden normaal vinden.
  Het staking seizoen is begonnen….


  Maak melding

 9. Ik moet nog tussen de 1,6 en 1,8 miljoen srd krijgen van de Surinaamse overheid c.q. Ministerie van binnenlandse zaken voor geleverde beveiligingsdiensten. Doordat ik m’n geld niet heb gekregen, ben ik weer gevlucht naar Nederland want ik had niets meer te vreten in Suriname. Er is een opperrechter die straks zal oordelen, God.


  Maak melding

 10. Door zeer slecht beleid is er sprake van een enorme koopkrachtdaling, de devaluatie & inflatie. Dat werknemers dan grote looncorrecties eisen in niet onlogisch. Meestal is het effect van korte duur door dat er een loon-prijsspiraal ontstaat. Bedrijven baseren hun verkoopprijzen immers op de kosten die ze maken. Als de lonen omhoog gaan verhogen zij de verkoopprijzen en gaan de werknemers na korte tijd weer meer looneisen omdat prijzen gestegen zijn. Werknemers zien dan even hun welvaart met een grote sprong toenemen maar al snel verdampt het weer. Door de enorme waarde daling van de SRD zal, zeker voor de komende jaren, een chaotische situatie van loonstijgingen en prijsstijgingen ontstaan met allerlei andere onzekerheden.
  Een verantwoordelijke regering had nooit die enorme inflatie laten gebeuren. En als het al gebeurt is dan is het een verantwoordelijkheid van de regering om die loonprijsspiraal snel te temperen. Iets wat we, zeker met de komende verkiezingen, niet hoeven te verwachten van de huidige regering. Het orgaan dat, omdat deze regering het aflaat weten en niet instaat is het land en de economie goed te besturen, hier duidelijk het voortouw zou moeten nemen is de SER. Daar zou de nodige deskundigheid moeten zitten. Maar de praktijk in SR leert dat alle organen inmiddels bemenst zijn met paarse, ondeskundige ja knikkers.
  .
  En de vakbonden. Die hebben veel te laat hun mond open gedaan en veel te veel gecollaboreerd met paars en zetten nu pas onder druk van de achterban een mond op. Onkundig en opportunistisch als ze zijn die vakbondsleiders.


  Maak melding

 11. Wie denkt dat het ergste al voorbij is heeft het mis.
  De echte ellende moet nog beginnen.

  De administratie van de regering Bouterse / Adhin / Hoefdraad is een grote puinhoop met veel illegale financiële trucjes.

  Morales heeft een boodschap van Bouterse aan Putin gebracht. En nu komt Buza van Rusland naar Suriname voor een wapendeal.

  Slim-Suriname wees voorbereid !

  Mocht er een andere regering komen zullen zij het heel zwaar krijgen.


  Maak melding

 12. Zwartmans; zo kunnen we nog doorgaan. Discriminatie in 1970 op Mariënburg door de witte elite, op het accountantskantoor waar ik werkte werden Surinamers geen staflid. Witte elite. En Kirpalani betaalde de dames slechts f.75 per maand. Ze kregen wel provisie voor hun omzet. hiervoor geldt natuurlijk : hoe minder omzet, hoe minder provisie. Een weduwe van wie de man bij Bruynzeel werkte kreeg een weduwenpensioen van sf 7.50 per maand. Vaerenkamp was ook een disco onderneming. Witte mensen werden eerder als locals geholpen. Maar dat waren andere tijden. De koers is gevallen in 2015 door Bouterse, nadat Abdoel beweerde “Er komt geen devaluatie” en dat hakt er heel hard in. Als een koers van 2.70 in 2010 in 2015 keldert naar 7.85 en jij bent aan het bewind dan ben jij de schuldige. Hetzelfde geldt voor Wijdenbos met de galopperende koers tot 2800 of 3800. Bouterse heeft door zijn geldcreatie van 2 miljard SRD om de verkiezingen in 2015 te winnen voor deze ellende gezorgd. Ik heb het niet onderzocht, maar H,J, de Vries is geen Nederlands bedrijf. reden: Alle Nederlandse bedrijven zijn intussen uit Suriname verdwenen. dus: het is Bouterse zijn schuld. ga bij Bouterse betogen.


  Maak melding

 13. @ John,
  Zowel in je 1ste en 3de posings heb je volledig gelijk !!
  Tegen “Baas Bouta” plassen ze in hun broek !!! Ook de VMS !!!
  Vanwaar moet de Vries die 30% verhoging tevoorschijn toveren ???


  Maak melding

 14. Dit is gewoon BIGI AI vn de werkers ze willen gewoon meeprofiteren vn de winst alsof ze alml aandeelhouders zyn. Als al deze stakende bedryven vn de afgelopen dagen n weken n vn de bedryven die nog aan de beurt gaan komen hun krachten zouden bundelen om op ht plein te komen om hun misnoegen te uiten was ht problm misch meteen opgelost.


  Maak melding

 15. je krijgt een regering z. a je die verdient,,… nog 5 en nog 5.. stem weer op deze ellendeling, dan komt het zeker goed.
  je blijft je leven lang in die troep zitten.. een blak weet ook niet beter.. gunt een ander niets.. al gaan ze dood in die stront..


  Maak melding

 16. Surinamer: ik neem aan dat H.J. de Vries de devaluatie in de prijzen van de producten heeft doorgerekend. Alle prijzen zijn ten opzichte van 2015 met zeker 70 % omhoog gegaan. H.J. De vries mag wel een deel van deze hogere prijzen uitkeren aan het personeel. Dat wil niet zeggen dat het personeel dat ook verdient. ik heb winkelverkopers in Suriname meegemaakt van wie ik dacht. man , man, als je niet werken wilt, doe het dan thuis.
  Het winkelpersoneel heeft ook een goede opleiding nodig. Ik mis een handelsinstituut a la wijlen “Bij Guman op les”, die deze mensen een goede opleiding kan geven. Dat ik zit te schelden op deze klote regering heeft een andere oorzaak. ik houd van mijn land en door deze klootzakken is het mij niet gelukt terug te keren. vanaf de staatsgreep in 1980 is Suriname alleen maar achteruitgegaan. Na 40 jaar ellende moet iemand zijn kop opsteken en zeggen: het is genoeg. En in mijn ogen had Suriname financieel economisch veel verder moeten zijn. Maar met deze graaiers gaan we alleen maar achteruit. Om de woorden van een mede forummer te gebruiken: Sari torie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.