Na ontheffing hoofdinspecteur Tolud nu ook zijn partner Lucretia Redan ontheven

21
'Lucretia Redan en partner zijn beiden uit hun functie ontheven'

De directeur Operationele Diensten op het ministerie van Justitie en Politie in Suriname, Lucretia Redan, zou deze week uit haar functie zijn ontheven. Dat verneemt de redactie van Waterkant uit diverse bronnen. De reden daarvoor is nu nog niet bekend. Saillant detail is dat ook haar levenspartner Lloyd Tolud afgelopen weekend uit zijn functie is ontheven.

Hoofdinspecteur Lloyd Tolud is per 20 juni jl. door waarnemend korpschef Roberto Prade ontheven uit de functie van regiocommandant Paramaribo. Ook in dat geval is tot nu toe niet bekend wat de reden van deze maatregel is geweest.

In de wandelgangen is vernomen dat de ontheffing van Redan en partner te maken zou hebben met een corruptieschandaal waarbij de twee betrokken zouden zijn.

- Advertentie -

21 REACTIES

 1. Als het inderdaad om een corruptie schandaal gaat, mag de hele regering naar huis. Er is geen een mini ster die een schone lei heeft.
  Voorbeeld, SPSB bank om op te noemen.

 2. De grootste corruptie tot nu toe in Suriname is dat van boskalis dat kabouta desie 14 miljoen USD leverde in valuta voor de bruggen. 14 miljoen USD gestolen van de bevolking in een klap. Deze mpp is nu pleesident van suriname en verkoopt Suriname beetje voor beetje aan de chinezen, een palmolie plantage, lijn 4 in Wageningen, vergunningen voor trawlers. En hij wilt nog 5 zodat dijn dochtertjes dina, j-naai en shapakara ook biljonair kunnen worden.

 3. En nu snel aansluiten bij de partij van de bankrover/coca veroordeelde en zijn eenheidsbeweging onder leiding
  van Gregory en Lonnie ! Na de verkiezing worden zij minister van J/P en Buitenlandse zaken !!

 4. NDP kan nog een corruptie zaak toevoegen op zijn lijst n.l. RGB. NDP stemmers door jullie stomme stem gedraag is SURINAME een corrupte en drug en criminele land alle tijden geworden. Wordt wakker vraag het geld terug PI A MONIE DE. Sluit alle corrupte personen op zelf de president want hij geeft de aanleiding.

 5. Dit is heel grappig. Het heel ambtelijk apparaat in Suriname is door en door corrupt. Het is als het geval “ De dief die roept houdt de dief” Als men echt corruptie gaat bestrijden dan is een ding zeker er blijft vrijwel geen enkele ambtenaar of minister op zijn of haar positie zitten.

 6. Is dit fake nieuws??? Ongelofelijk dat de misdaad in de meeste hogere rangen plaatsvindt.
  Het zijn juist de mensen die een voorbeeld functie hebben, gaan gruwelijk de mist in, door hebzucht, corruptie, snoepreisjes. En wie houdt deze misdadige taferelen in stand??? Ontslag is terecht. De ministers moeten allemaal onder de schijnwerpers gehouden worden. Want het wil niets zeggen dat, wanneer je een driedelig pak draagt je een echte heer bent. Of een dame met een pantalon aan, hoge hakken, blazer, sjaal om. maakt van haar nog geen gentle lady. Schijn bedriegt. Zij graaien onbeperkt in de openstaande snoeppot.

  Sarie Torie

 7. De NDP kleptocratie begint zichzelf uir te roeien. Ze kunnen het niet meer onder de pet houden omdat ze allemaal weten dat het einde inzicht is.

 8. Wat een naive reactie van BBS,
  deze mevrouw zit sinds kort na de Staatsgreep (misschien ook wel ervoor maar dat is mij niet bekend) in de Club, ze is ex-geliefde van Neede en heeft in verschillende hoge posten brandjes lopen blussen voor de regeringen van DDB.
  Het verbaast mij absoluut niet dat ze met haar handen in de suikerpot heeft gezeten.
  Gelukkig is na vele jaren ontdekt. De vraag is of er tot vervolging wordt overgaan of dat deze mevrouw lekker van haar “rijkdom” mag genieten.

 9. HEEL SURINAME IS EEN ROVERSBENDE!!!!
  Er wonen geen fatsoenlijke mensen meer daar! En je kunt niemand meer vertrouwen.

 10. @ Bert van Marwijk,
  Weer 2-personen die met behoud van salaris lekker thuis kunnen zitten met alle toelagen erbij!!!
  Dem sma e-lafoe sref-srefie !! Onderzoek via PG zal 8 jaar duren !!!

 11. Er staat nog weinig concreets in het bericht anders dan dat ze zouden hebben samengespannen om corruptie te plegen. Omdat zij in 2017 in die functie is aangesteld en toen al bevriend waren met elkaar is dit opmerkelijk. Blijkbaar wordt er onvoldoende rekening mee gehouden dat je een stel nooit op posities mag zetten waar ze kunnen samenspannen!! Het zegt weer veel over de checks and balances bij deze regering. Dat is als het waar is wat deze regering nu aangeeft want ook daar kun je nooit zeker van zijn.
  Hoe het zij. In beide gevallen wijzen 4 vingers naar de huidige regering!!
  .
  Lieten ze het poezen stel op de melk passen of is hier weer iets anders aan de hand??

 12. Valt heel weinig te zeggen over deze kwestie. Er moet eerst een officieel bericht verschijnen en vervolgens kan je de zaak bediscussiëren.

 13. pakiratigri 26 juni 2019 at 13:21, de tijd is voorbij gegaan met allerlei reshuffels, in mijn opzichte valt er niets te bediscussiëren, de feiten liggen opstraat, regering zo lek als aan mandje. Time for chance.

 14. Geen nieuws want in suriname is iedereen blijkbaar corrupt. Opdoeken de hele handel!!! Er word hier en daar wat kleine visjes opgepakt om te laten zien dat er wat aan gedaan word maar de grote vissen blijven buiten schot..

 15. Twee daggoe’s van de paarse poeppartij weer met wachtgeld en buit naar brokobaka op vakantie gestuurd.

 16. een persoon had ooit gezegd, ,, als ik wil kan ik de helft van jullie opsluiten ,, , maar helaas hij wilde niet, kon niet, nu zit hij zelf in een open gevangenis kan hen kant op..
  alles iedereen werkt hem tegen..
  zijn dagen lijken nu geteld, hij ligt al nac-out de genade slag moet nog kome..
  á tigrie wieki z.a. hij zelf had geroepen, maar kan geen kant op..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.