dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDronken vader en zoon veroordeeld voor doodschoppen 44-jarige man

Dronken vader en zoon veroordeeld voor doodschoppen 44-jarige man

-

Does Travel - naar Suriname

In Rotterdam zijn de 56-jarige Mahinderkapoer B. en zijn 31-jarige zoon Deepak B. afgelopen vrijdag veroordeeld tot 6 respectievelijk 8 jaar cel voor het doodschoppen van de 44-jarige Maikel Rasoelbaks. Dit gebeurde in juli 2017 tijdens een vechtpartij vlakbij het Hindoestaans café Playa aan de 2e Rosestraat in Zuid.

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli 2017 was er in de buurt van het café een kleine ruzie, die begon met het afpakken van een bril. Deze mondde uit in een groter gevecht waarbij twee groepen tegenover elkaar stonden. Het slachtoffer zou daarbij ook een mes getrokken hebben, aldus het NRC Handelsblad in deze uiteenzetting.

Volgens verschillende getuigen was iedereen heel erg dronken, zegt het OM. Tijdens het gevecht viel slachtoffer Maikel Rasoelbaks en schopten vader en zoon B. hem dood. Keer op keer stampten ze met hun schoenen op de keel, nek en schedel van Maikel, tot hij in coma raakte. Daar kwam hij niet meer uit. Een week later stierf hij aan hersenletsel in het Erasmus Medisch Centrum.

Vader en zoon hadden aangevoerd dat zij zich hadden moeten verdedigen en dat Rasoelbaks met een mes op hen was afgekomen. De rechter erkent dat het tonen van het mes dreigend was, maar stelt vast dat vader en zoon degenen waren van wie de agressie steeds uitging. Daarbij kreeg zoon Deepak B. een zwaardere straf. Uit de camerabeelden blijkt dat hij vaker heeft geschopt dan zijn vader.

Ook moeten de daders aanzienlijke schadevergoedingen betalen aan de nabestaanden; de zoon en dochter van Maikel Rasoelbaks krijgen ieder 15.000 euro shockschade.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Alweer darroe in ht spel. Wel in ht gevang zullen ze afkicken n zich nooit meer willen bezuipen/bedrinken.schande vr de familie n vr ht hindoegemeente.


  Maak melding
 2. wat een triest gebeuren,daar moeten wy surinamers ons voor schamen dit maakt dat wy niet welkom zyn jn hollandse Cafe,s .pynlyk want deze mannen laten hun gezin ook in een situatie achter, leed dat voorkomen hadt kunnen worden.trouwens deze kroeg komt dit wel heel vaak voor, ook met de zelfde bevolkings groep
  hoe zou dat komen


  Maak melding
 3. Een woord; triest…
  …de een blamed t on the alcohol…de andere op cultuur…

  …weinigen op eigen verantwoordelijkheid!!!


  Maak melding
 4. in Holland drinken heel veel mensen.
  we moeten niet alle Surinamers afrekenen op het gedrag van 2 personen.
  walla malla na wang. Hindustaan, javaan, creool, indiaan.
  we zijn allemaal surinamers.
  Over het algemeen krijgen we meer straf dan Hollanders voor kleine dingen.
  Het is niet goed wat ze gedaan hebben, maar er moeten ook gelijke straffen zijn.ng
  Gelijke behandeling voor iedereen.


  Maak melding
 5. Prima zaak. Ik had ze nog 5 jaar cel extra opgelegd voor dronkenschap en ordeverstoring.
  Aan de nabestaanden veel sterkte toegewenst.

  @Afiba,

  Kom maar, krijg weer een orgasme. Het zijn Hindoestanen. Je krijgt anders geen orgasme leef je uit.


  Maak melding
 6. Goed dat de rechter deze mensen heeft veroordeelt. Ze verdienen niet beter.

  Agressie moet niet beloond worden door niemand.

  Wat voor hun pleit is dat ze niet van te voren wapens bij zich hadden, zoals bij bepaalde volkstammen het geval is. Zelf bij sportieve evenementen hun wapens meenemen.
  We hebben dit gezien aan de hand van de incidenten de laatste periode. Steeds wapengeweld. Wapens die te pas en te onpas werden meegenomen.

  Zelf ben ik niet stil van.
  1. Zwaluw maakt nog geen zomer. Ik zou pas mij roeren als je haast dagelijks geconfronteerd werd met dit soort incidenten begaan uit leden van een bepaalde volkstamen.

  Incidenteel is niet hetzelfde als structureel.


  Maak melding
 7. If yu no mang nanga sopie, no go dringi!! Het mag niet zo zijn van” DRINK VEEL EN GENIET MET MATE”!!!!!
  Je hebt ook van de hebzuchtige drinkers!!! Ze moeten net zoveel hebben, dat ze ter plekke neer vallen!! en ga absoluut niet in discussie!! want dan zijn ze super batman!!


  Maak melding
 8. Je hoeft geen wapens te dragen en toch zeer agressief zijn.
  Vader en zoon mogen nu in de gevangenis over hun zonden gaan nadenken.
  Ook al waren ze dronken en had het slachtoffer als eerste een mes getrokken, tijdens het gevecht kwam hij te vallen en lag op de grond. Vader en zoon hadden kunnen vertrekken door eerst het mes te verwijderen. Neen ze moesten stoer doen. Laat ze nu maar stoer doen in de gevangenis.
  Ze hebben niet alleen het gezin van het slachtoffer in diepe leed gestort, maar ook hun eigen gezin(nen).
  Ook al zitten ze hun straf volledig uit (ik hoop niet dat ze wegens goed gedrag slechts twee derde van hun straf mogen uitzitten, moordenaars en verkrachters verdienen geen strafvermindering) ze zullen voor de rest van hun leven als moordenaars gezien worden. Hun namen hebben ze zelf besmeurd met bloed.


  Maak melding
 9. Weer dat gezeik over welke bevolkingsgroepen wat doen.
  Hier is sprake van een uit de hand gelopen ruzie, waarbij kennelijk veel drank in het spel was, met een noodlottig gevolg. Erg triest dat het zo heeft moeten aflopen. Welke bevolkingsgroepen erbij betrokken waren is van geen belang (voor sommigen kennelijk wel).
  Als kind ben ik ook getuige geweest van een dergelijke situatie.
  Het was bij een winkel tegenover de centrale markt. Mijn moeder moest er wat kopen en kwam in een chaos terecht, waarbij enkele beschonken kerels inhakten op het slachtoffer dat op de grond lag in een grote plas bloed. Mijn moeder moest later bij de politie een getuigenis afleggen. Het beeld van die man, die roerloos op de grond in zijn eigen plas bloed lag, is mij altijd bijgebleven. Het voorval deed zich ongeveer 55 jaar geleden voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES