Ook Rusland toont interesse om te investeren in Suriname

59
Hoefdraad in gesprek met de Russische ambassadeur, Sergey Akopov. (Foto: Financiën)

PARAMARIBO, 24 sep – Nadat afgelopen dagen Turkije en China op bezoek waren in Suriname, is nu ook bekend dat Rusland zich gemeld heeft als investeerder in Suriname. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut naar aanleiding van een persbericht van het ministerie van Financiën.

Het bericht komt na een bezoek dat de Russische ambassadeur, Sergey Akopov die in Brazilië resideert, bracht aan minister Gillmore Hoefdraad. “De Russen zijn uitermate geïnteresseerd om te investeren in Suriname en de ontwikkeling van onze sociaaleconomische mogelijkheden te ondersteunen” meldt het ministerie.

De Russische diplomaat is op bezoek in Paramaribo om verder invulling te geven aan een programma van samenwerking met Suriname aldus het NII.


59 REACTIES

 1. Ho Ho, niet eenieder tegelijk. De waslijst wordt lang. US, India, China, Turkey, Azerbaijan, Servia enz. Hopend dat Suriname een goed plan van aanpak heeft met elk land afzonderlijk zodat er geen knelpunten ontstaan. Over pakweg dertig jaar kan Suriname het Singapore van Zuid-Amerika worden.


  Maak melding

 2. Wellicht goed teken in de toekomst aangezien Su na de onafhankelijkheid nog steeds wankeld op eigen benen? Hopelijk zal Su het niet toelaten de kaas van t brood te eten met alle rijkdommen van t land, waar ze nog steeds niet mee om kunnen gaan, laatstaan profijt van hebben. Elk land zal potentiële investeerders toelaten. Goed voor de economie. Maar autoritair gezien zijn ze nog steeds de baas in eigen land. Met deze stevige ontwikkelde aanbieders zal Su stevig in zijn schoenen moeten staan, om niet misleid te worden. Laten zien dat ze welkom zijn, maar dat we nog steeds t regie hebben. Het leven bestaat éénmaal uit risico met slecht of goed gevolg. Met een goede verstandhouding kán het misschien goedkomen. Kortom: Net als elk land heeft Su ook investeerders nodig. Maar met beleid.


  Maak melding

 3. Soso toneelspelers. Zo willen ze zand strooien in de ogen, want ze willen weer winnen in 2020. Zoniet frauderen. Pas goed op met deze kakkerklakken.


  Maak melding

 4. Echt he. Dat ze nog ook geloven dat die landen in een land als Suriname gaan investeren. Er zijn genoeg landen waar je zonder tjoekoe kan ondernemen. Waarom zou je in een land investeren waar je zonder tjokoe niet verder komt. In land waar je telefonisch niets kan regelen en een land waar je op emails geen antwoorden krijgt. Een land waar de tekst ” is in behandeling” het toverwoord is.


  Maak melding

 5. China wil investeren, India wil investeren, Turkije wil investeren, nu wil ook Rusland investeren, alleen Nederland wil niet investeren. Wat moeten wij onder dat investeren verstaan?
  Het lijkt op een aantal katten die achter een klein muisje aan zitten. Grote kat Amerika is echter niet meer geïnteresseerd en heeft juist zijn investering ontmanteld. Poes Nederland kent Suriname en de Surinamers en weet dat er niet veel te halen valt en heeft ook geen belangstelling meer voor Suriname, andere vriendjes genoeg in de wereld.
  Misschien zou men zich in Suriname eens moeten gaan afvragen wat al die “investeerders” echt willen. Geen fabrieken bouwen, dat is wel duidelijk.


  Maak melding

 6. Turkije,servie,rusland en nu ook nog een of andere koning uit ghana van een dorp komen langs op bezoek bij ddb. De smokkelroutes van de coke die ze nu denken te hebben komen in gevaar,dus gaan ze nu proberen om het via deze bovengenoemde te lopen. Deze landen zijn net als su niet vies van. Europa en de vs zijn de grootste afnemers. Let maat op straks wordt er coke uit servie en turkije gevondenmet als oorspronkelijk uitvoerhaven su.


  Maak melding

 7. @Hans
  Helemaal mee eens,
  Het zijn toch zo een beetje de landen die het niet zo nauw hebben met Amerika.

  Meschien krijgen we toch nog straaljagers,onderzeeërs en bommen om ons te verdedigen.
  Verdedigen ? Tegen wie ?.

  Ik hoop dat deze bericht geplaatst word want eerdere bericht is niet geplaatst.


  Maak melding

 8. Omdat Suriname een jonge natie is in ontwikkeling en de beschikking heeft over vele natuurlijke hulpbronnen is ze in de schijnwerpers gekomen van andere landen. Een investering gebeurt niet van de ene dag op de manier, maar het feit dat landen geïnteresseerd zijn, is alleen maar een voorbode op wat gaat komen.

  Suriname is het groenste land ter wereld. Een gering aantal inwoners. Genoeg ruimte voor Multi projecten (in balans met het milieu). Het kan op de duur alleen maar aantrekkelijker worden. Daar zijn diverse landen zich bewust van. Zelfs Nederland zal in de toekomst weer Suriname nodig hebben. Voor mensen met een pessimistische gedachtegang is er geen tijd. Het werkt namelijk niet constructief en vertraagt de ontwikkeling .


  Maak melding

 9. Omdat Suriname een jonge natie is in ontwikkeling en de beschikking heeft over vele natuurlijke hulpbronnen is ze in de schijnwerpers gekomen van andere landen. Een investering gebeurt niet van de ene dag op de andere, maar het feit dat landen geïnteresseerd zijn, is alleen maar een voorbode op wat gaat komen.

  Suriname is het groenste land ter wereld. Een gering aantal inwoners. Genoeg ruimte voor Multi projecten (in balans met het milieu). Het kan op de duur alleen maar aantrekkelijker worden. Daar zijn diverse landen zich bewust van. Zelfs Nederland zal in de toekomst weer Suriname nodig hebben. Voor mensen met een pessimistische gedachtegang is er geen tijd. Het werkt namelijk niet constructief en vertraagt de ontwikkeling.


  Maak melding

 10. @Suraj
  ,@Hans
  Helemaal mee eens,
  Het zijn toch zo een beetje de landen die het niet zo nauw hebben met Amerika. India behoort ook tot een van de investeerders EN bondgenoot van de VS. Dus hoezo zijn er landen bij betrokken die het niet zo nauw hebben met Ameroka ? India likt de billen van de VS moet ook jou toch duidelijk zijn ?


  Maak melding

 11. Stel je nu voor dat je een gezin hebt met kinderen. Eentje kan bijvoorbeeld niet zo goed lezen en schrijven. Wat ga je doen als ouder? Ga je tekeer tegen dat kind en het beledigen en zeggen dat het dom is? Of ligt het eerder voor de hand dat je het kind zal stimuleren? Idem dito is Suriname. Het ligt eerder op je weg het te stimuleren ongeacht wie aan de macht is.

  Surinamers in het land en overzee aan de Noordzee maken het elkaar bijzonder moeilijk. Afbreken en afbreken. Dan is het toch geen wonder dat het zo moeizaam gaat? Tegelijkertijd zijn er gelukkig wel Surinamers alhier en overzee die wel de boodschap begrijpen. Met die moeten we het doen.


  Maak melding

 12. @ Pakiratigri,

  Je bent al net zo gek als je partijgenoot Misiekaba. Het Singapore van Zuid-Amerika nog wel. Dubai was ook al zo’n hersenschim.
  Misschien is het niet bij je opgekomen, maar Suriname staat op Marktplaats als uitverkoopje van de week! Waarom zou Rusland willen investeren in Suriname? Om er, net als al die andere landen, beter van te worden.
  Dit gaat volkomen langs het Surinaamse volk heen. In grondstoffen hoeven ze het niet te proberen, want die zijn al vergeven aan de Canadezen en Chinezen. Alcoa binnenkort helemaal weg, Billiton weg, Suriname mag de (dure) kruimels oppeuzelen. Dream on, mi boi.


  Maak melding

 13. @Beste FBI,
  Jij bent het stralende schoolvoorbeeld van negativiteit. Het zit in je slagaders kennelijk en is heel moeilijk te verwijderen. Maar doe je best. Lees het bovenstaande wat ik daarnet geschreven heb en probeer je van die hebi te verlossen. Na wan hebi de na yu tapu. Staat er geschreven dat Suriname morgen beter wordt? Ik heb het over een tijdsbestek van pakweg dertig jaar. Staat er geschreven dat de gegenereerde inkomsten langs het volk heengaan?

  Dat maak jij ervan omdat je negatief denkt. Dus feitelijk heb je schijt aan Suriname. Je hoopt dat het alleen maar slechter gaat zodat jij je frustraties kan verkondigen. Maar zie; men mocht weleens buiten de waard rekenen.


  Maak melding

 14. De regering Bouterse NDP zoekt aandacht / leningen / zgn samenwerking / bondgenootschap bij vooral die landen welke niet op een lijn staan met West – Europa en de VS.


  Maak melding

 15. Wacht naar tot het op betalen aankomt, dan haakt iedereen af bij die onbetrouwbare, corrupte, criminele narcostaat. 40 jaar onafhankelijk en nog geen meter progressie gemaakt op financieel, economisch en moreel gebied. Een drugsveroordeelde president met een strafeis van 20 jr voor massamoord boven zijn hoofd. Staatskas leeggeroofd. Geldontwaarding van 65%. Kortom een kansloos land en volk dankzij het wanbeleid van een elitegroep paarse maffiafiguren.


  Maak melding

 16. Ooit tijdens een vakantie maakte ik op zondag een sightseen in Para. De meeste bewoners zaten met flessen parbo djogo’s te relaxen op het houten stoepje van hun vervallen woning. Opeens zag ik drukte rondom een bestelauto. Bleek het van een hindostaanse verkoper uit Paramaribo te zijn die zijn producten daar kwam slijten. Ik nam een kijkje in zijn verkoopwaar en zag: gemberwortels, bananen, nappie, kasave en meer van dat soort produkten die vroeger uit………… jawel Para werden geïmporteerd en op de markt verkocht. Ik kreeg meteen een enorme bewondering en ontzag voor deze verkoper. Ik dacht; deze man heeft het handelsvermogen om Fernandes ijsjes te verkopen aan de eskimo’s in hun eigen woonplaats
  Welnu, ik vergelijk die Paraianen met de surinaamse bewindvoerders tav investeerders uit dubieuse landen. Wat is de moraal van dit verhaal??????????


  Maak melding

 17. Beste FBI,

  Je analyse is volkomen juist.
  Er valt in Suriname niks meer te halen. Alles grondstoffen zijn al voor appel en een ei verkocht aan China en Canada.

  De bevolking is lam geslagen, laag opgeleid en heeft totaal geen andere ambitie dan een baantje als spookambtenaar te bemachtigen

  Jonge goed opgeleide jonge Surinamers ontvluchten massaal Suriname omdat de baantje hier worden weggegeven aan laag opgeleide partij loyalisten zonder enige vorm van opleiding of kennis.

  Suriname is dankzij 8 jaar Bouterse echt volledig naar de kloten en vervallen tot een ‘failed state”.


  Maak melding

 18. @ Henkmolenaar2016,

  Maar die Pakiratigri is zo geindoctrineerd door het paarse virus dat hij het verschil tussen feiten en fictie niet weet. Maar dat is bij die club niet verrassend.


  Maak melding

 19. Haiti en Kongo willen ook investeren in Suriname. Wat is de reden, dat er plotseling zoveel belangstelling is voor Suriname?? let wel!! ook als Bouterse van Het toneel verdwijnt zal Suriname overeind blijven. Misschien hebben de potentiele investeerders door dat Desi zijn dagen geteld zijn, dus waarom nu geen voorschot op het land nemen??


  Maak melding

 20. Het is maar goed dat andere landen wel een mogelijkheid zien in Suriname. Indien 93% van Suriname bebost is , houdt het in dat er meer dan voldoende natuurlijke hulpbronnen zijn. Weliswaar in combinatie met oog op het milieu. Dat is wel een key voorwaarde. Het is niet verstandig om te gaan doemdenken want daar schiet je niets mee op. Heel makkelijk om af te breken. Bewijs ook eens opbouwend te zijn. En als Suriname niet deugt ,houd je mond en ga verder over tot de orde van de dag. Zorg er voor dat jij wel deugt. Maak je niet druk over Suriname met al die negativiteit die je kunt bedenken.


  Maak melding

 21. Pakiratigri. Bijna 50 jaar onafhankelijk en nog geen moer opgeschoten, noem mij één ding wat ndp heeft bereikt tijdens hun dictatuur. Heb al gezegd dat jij en Rob g lage honden zijn.


  Maak melding

 22. @ Redskin,
  Je bent op een hele verse manier schitterend stupide. Hoe speel je dat voor elkaar? Ten eerste: Suriname is 43 jaar onafhankelijk. Geen 50 jaar dus. Is 43 bijna gelijk aan 50? Nou, dan is het geen wonder als jij in Suriname woont of gewoond zou hebben dat het zo mis gaat, want je kan niet rekenen of bent te lui. Ten tweede, NDP is verkozen op grond van een democratische meerderheid van en door de bevolking, dus hoe haal je het in je kop om te praten over dictatuur? Ben ik een lage hond? Mijn naam is Pakiratigri. Een tigri is geen hond halvegare die je bent. Noem me desnoods een lage tigri en dan nog zullen mijn klauwen jou niet ontwijken. Ga heen Redskin. Als je bijles wilt volgen in rekenen mag je bij mij terecht.


  Maak melding

 23. Rusland lijkt me een interessante partner voor investeringen in Suriname. Zij zouden Suriname kunnen helpen een goede visserij-industrie op te zetten. Maar ook in de olie-en gasindustrie, landbouw en energie zijn er mogelijkheden. Laten we hopen dat de knettergekke Amerikanen Suriname geen sancties gaan opleggen als Suriname investeringen van Rusland accepteert.


  Maak melding

 24. Leuke observaties van iedereen, wat is er dan wél nodig om suriname economisch sterk(er) en betrouwbaar(der) te maken? We kunnen de tijd niet terugdraaien dus laten we vooruitkijken met de geschiedenis als leermoment..


  Maak melding

 25. @pen-peni poes poesie

  je moet de mensen niet na praten die zeggen dat Sur.voor 93% uit bos bestaat.Moet eens zelf een kijkje nemen.Vlieg over het land dan zie je het als de vacht van schurftige hond met kale plekken.En zij die beweren dat het bos nog heel is,hebben belang in de kaal kap.


  Maak melding

 26. @ROBG,

  Rusland en visindustrie?? Met die oude roestbakken kom je niet ver.
  Gewoon even naar Mark Rutte bellen lijkt mij verstandiger. Nederland
  heeft een uitstekende landbouw en visserij en misschien kan koninklijke Shell
  wel wat voor olie en gasindustrie betekenen, Suriname kan beter samenwerken
  met Nederland dan al die landen als Rusland,China, Turkije etc.


  Maak melding

 27. Kredietbureau Fitch kent Suriname de BB- status toe (net een stapje boven de paria-status). Dwz lenen op de internationale kapitaalmarkt kan alleen tegen uitzonderlijk hoge rente.
  Denk je nou echt dat ze troefcall kwamen spelen?
  Nope – Juist nu is controle vanuit de “tweede kamer” ontzettend nodig want er worden deals gesloten die goed zijn voor de portemonnee van de “happy corrupt few”. Tegen verkiezingstijd laten ze wel wat kruimels vallen voor het volk om te worden herkozen.
  Suriname, word wakker!!!! weet op wie je zeker NIET moet stemmen.


  Maak melding

 28. @ Vliegende Hollander: Suriname wil met iedereen samenwerken, desnoods met de duivel, als het maar niet Nederland is. Zelfs ex-Surinamers die al jaren in in Nederland wonen, niet zelden levend van een door de Nederlanders verdiende uitkering, vinden het nodig regelmatig te melden hoe groot hun afkeer is van Nederland en de Nederlanders. Toch blijven ze daar, de kneuzen.
  RobG is een mooi voorbeeld. Niets laat hij na om zijn afkeer van Nederland te demonstreren hoewel hij daar vrijwel zijn hele leven heeft gewoond en alles wat hij heeft bereikt te danken heeft aan Nederland.

  Met zo´n mentaliteit is het niet verbazend dat het nooit wat wordt met dat soort mensen. Niet verbazend ook dat dat soort ex-Surinamers links en rechts wordt ingehaald door migranten die vanuit een veel moeilijkere beginsituatie wel wat weten te bereiken. De tweede kamer voorzitter? Een Marokkaanse, evenals de burgemeesters van Rotterdam en Arnhem. Waar blijven de Surinamers?

  Het is te begrijpen dat men in Nederland steeds meer denkt van: “Jullie bekijken het maar”. Nederland heeft Suriname absoluut niet nodig, nu niet en niet in de toekomst. Suriname zou echter heel veel aan Nederland kunnen hebben. Meer dan aan al die “investeerders” die zich blijkbaar staan te verdringen om vriendjes te worden.


  Maak melding

 29. Als er een paar landen zijn die er een dubbele agenda erop nahouden dan zijn
  het Rusland, China, Turkije wel. Kijk alleen al na de VN-veiligheidsraad bij
  stemmingen de hele wereld stemt in een conflict voor dan zijn Rusland en China
  tegen, je kunt er vergif op innemen. China staat erom bekend om zich in te kopen
  bij armlastige landen en dan na verloop van tijd beginnen ze de duimschroeven
  aan te draaien met alle ellende van dien.


  Maak melding

 30. @ pakiratigri

  Wat versta jij precies onder ‘Bijna 50 jaar onafhankelijk’?
  Wat versta jij precies onder ‘Bijna’?

  Dat 50 jaar geen 43 jaren is is duidelijk, maar kan je ook begrijpend lezen?
  De reden waarom de meerderheid van Suriname voor DDB heeft gekozen is, omdat men niets van de decembermoorden heeft meegekregen op school en hiermee niet weet wat ze zich over hen heen hebben laten komen.
  De meerderheid van de Surinaamse bevolking bestaat uit jongeren en laten het nou juist die jongeren zijn die het maar moeten doen met de verhaaltjes van hun ouderen zonder officiele lesgeving hierover.

  Ik bedoel het niet verkeerd voor Suriname. Sterker nog het is een prachtig land, maar als het volk niet kan leren uit haar eigen pijn en fouten is er ook geen potentie om te groeien!


  Maak melding

 31. @ pakiratigri

  Los van eerder geschreven tekst moeten we ook niet vergeten dat er met opzet geen geschiedenis hierover word gegeven op school. Het heeft niet voor niets een reden en dus meer weg van een dictatuur, dan een staat dat eerlijk over haar pijn, verdriet en fouten onderwijst!
  Wie naar macht hunkert, zal er alles aan doen om aan de macht te blijven. En als een machthebber de grond onder zijn voeten voelt beven van ongeloofwaardigheid, geeft het volk brood en spelen…


  Maak melding

 32. @Pakiratigri. Suriname is het groenste land ter wereld. Een gering aantal inwoners. Genoeg ruimte voor Multi-projecten (in balans met het milieu).
  Suriname is nog wel het groenste land ter wereld, nog wel, maar kijk niet naar de verwoestingen die de goudzoekers wel of niet legaal aanrichten, het kwik wat in het water terchtkomt met alle gevolgen voor de volksgezondheid, deSkalians die weer aktief zijn op het stuwmeer waardoor het eens zo mooie heldere blauwe water nu de kleur aangenomen heetf van het modderige water in de monding van de rivieren, de kaalkap die de chinezen plegen in het binnenland en moet veronderstelt worden dat buitenlandse investeerders, zich wel aan milieuregeltjes zouden houden, kijk welke ruinage China pleegt in zijn eigen land, ontbossingvan berghellingen waardorr complete aardverschuivingen plaatsvinde en hele dorpen verdwijnen in de door chemicalieen vergiftigde rivieren waar geen teken van leven meer te vinden is en die zouden het in Suriname beter gaan doen, geloof er geen reet van met de huidige regering die alles toelaat als er maar aftgetikt wordt


  Maak melding

 33. @Vliegende Hollander,
  Jij ziet graag dat andere landen over een visserijvloot beschikken die niet onder doet voor de Nederlandse vloot. Laat een ding duidelijk zijn. De vissen zijn kansloos als een Nederlandse vissersschip in hun buurt vertoefd. Met allerlei moderne technieken, zoals tasers (elektroshocks) worden de vissen gevangen. Deze Nederlandse helden roven de zeeën leeg en laten straks niets meer over voor het nageslacht.

  De behoefte aan vissoorten, waaronder gezouten en gedroogde vis in Rusland is heel groot. Suriname kan heel veel vis leveren aan Rusland. De Russen kunnen Suriname helpen om de visserij verder te moderniseren. Met behulp van Rusland kan Suriname haar visserijzone ook beschermen. Suriname zou ook met behulp van Russische satellieten de kustwateren in de gaten houden. Vijandige vissersschepen kunnen zo gemonitord worden.

  @Hans van der Broek,
  In de narcostaat Nederland bedraagt de omzet van synthetische drugs meer 20 20 miljard Euro per jaar. Dit zijn schattingen aan de lage kant. Het vermoeden bestaat dat de werkelijke omzet per jaar het dubbele is van de 20 miljard Euro. De Surinaamse economie zou de 20 miljard Euro Nederlandse drugsomzet per jaar niet kunnen dragen. Het is een mega zwaargewicht voor de Surinaamse economie.Weet jij wat 20 miljard Euro voor de Surinaamse economie zou betekenen? De Surinnamse economie is te klein om dit soort geldbedragen te kunnen dragen.

  Deze geldstromen zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse economie. Geld stinkt niet voor de
  Nederlandse overheid en met name voor de Nederlandse belastingdienst. Het zwartgeld wordt lekker wit zodra het bij de staat en de belastingdienst terechtkomt. Ha,ha,ha dit plaatst met onder de noemer ” meevallers ” voor de Nederlandse overheid.


  Maak melding

 34. @Vliegende Hollander
  Natuurlijk is het veel beter dat Suriname meer samenwerkt met Nederland al was het alleen al makkelijker door de taal. Nederland is echter het braafste jongetje van de klas. Alles gaat in Su met tjoekoe. Andere buitenlandse investeerders weten dat en gaan daarin mee.Die worden door hun ondemocratische en dictatoriale thuisland geen stroobreed in de weg gelegd. Sukkelig Nederland echter niet. Kijk daar die Ballast Nedam zaak ( bosjebrug). Met al die braafheid mist Nederland de boot in Su. En als een figuur als min. Blok stomme opmerkingen maakt over Su kan NL het helemaal wel vergeten.


  Maak melding

 35. China en Turkije komen niet in het belang van het Surinaamse volk.

  Forget it.

  Het zijn wolven in schapenvacht.

  NDP’ers zijn niet paternalistisch en hun visie gaat tot hun eigen broekzak.


  Maak melding

 36. Robg
  Je hebt de klok horen ,maar je zoekt nog naar klepel ,blijven zoeken robbie.
  Alleen de fantasie overtreft de waarheid,hoe komt het zwarte geld bij de belasting, leg eens uit professor


  Maak melding

 37. Switi sranan,
  Je mag best fricties zijn op Nederland ,geen probleem ,wat is de prestatie van Suriname na de onafhankelijkheid ,ook niet om over naar huis te schrijven,in jaren 50 – 60 2 Nederlandse guldens voor een Surinaamse gulden dat geeft te denken .
  Die Hollanders zijn braafste jongetje van de klas ,maar zij de Bush niet leeg ,beloven ook geen 18000 huizen beloofde ook geen 4 baans autowegen met flyovers ,ook geen spoor naar zanderij.
  De goud deals een lachertje staatsolie gaat niet goed suikerriet naar de klote casave komt niet van de grond, de hele agrarische sector is verwaarloost ,kijk naar de rijst te zielig voor wpoorden ,arifesta geld verdampt, naschoolse opvang geen kloten van terecht gekomen ,Bruynzeel voor een appel en een ei gekregen geheel naar de filistijnen, Apoera project 850,000,000 euro naar de kloten ,was een gedeelte van een grotere som geld, zeker ook verdampt ,alle geleverde locomotieven staan te verroten
  overwoekert door de Bush .
  2e Dubai we komen er aan ,en maak je borst maar nat want we Suriname naar de kloten geholpen ,nu zijn jullie aan de beurt, China Rusland Servië India Cuba caricom
  En wat ik nog vergeten ben


  Maak melding

 38. Nou als de Turken een ambassade gaan openen in Suriname dan komen de Turken het land overnemen en de Surinamers hun moderne slaaf, want inwoners van Suriname kunnen geen eenheid vormen en sameningen opstaand komen tegen het wanbeleid dat nu gevoerd wordt.
  Turken hebben een eenheid en die zullen komen als er smeergeld is genomen door mensen binnen de overheid van Suriname.


  Maak melding

 39. @RobG,

  je hebt duidelijk geen verstand van visserij, elk land heeft van de EU een
  quotum hoeveel vis er gevangen mag worden, dus onbeperkt de zee leeg
  vissen is er niet bij. Puls vissen staat nog in de kinderschoenen heeft als voordeel
  dat die grote sleepnetten niet meer over de bodem hoeven te slepen en wat op
  de bodem leeft vernietigt. Zo kan men efficiënter vissen, beter voor milieu, minder
  stookkosten voor olie. Nadeel is dat vissen een klein elektrisch stootje krijgen waardoor
  ze van de bodem af zwemmen. Voelt een vis dit als pijnlijk, ik weet het niet. Dat zal
  goed onderzocht moeten worden. Maar jij gaat liever met de Russen in zee. Succes!!!


  Maak melding

 40. @Jacobus ,
  Met jou wens ik helemaal niet te praten. Je bent een racist ,dus praat niet tot me . Boslandbewoners noem jij Djoekas. Je kunt niet eens behoorlijk Surinaams schrijven, lummel die je bent. Ga eens leren mensen met respect te behandelen en dan staat niets je in de weg om je rotzooi en frustratie te uiten.


  Maak melding

 41. @RobG,

  Suriname doet veel te weinig aan om investeringen uit Nederland aan te trekken en faciliteert potentiële investeerders nauwelijks. Dat geldt ook voor het Nederlandse en Surinaamse bankwezen. De Surinaamse diaspora in Nederland beschikt over veel kennis en kapitaal die zij graag willen inzetten voor de ontwikkeling van het land. Voorwaarde is wel een stabiel economisch omgevingsklimaat, een transparant en helder investeringsklimaat, good governance en een vrij kapitaalverkeer.

  Deze punten kwamen aan de orde tijdens het jaarlijks terugkerend seminar ‘Zakendoen met Suriname’ van FinanceSuriname dat het afgelopen weekend voor de 10e keer is gehouden in Reeuwijk, Nederrland. De sprekers uit Suriname waren: Anthony Caram, financieel-consultant, Jim Bousaid, scheidend directeur van de Hakrinbank, en Vandana Gangaram Panday, manager Corporate Planning and Control van Staatsolie, die algemeen directeur Rudolf Elias verving. De vier inleiders uit Nederland waren: Robby Makka, Aldrin Ismael, Simone Boon en Hadassah Vorm. Ruim 150 personen hebben deelgenomen aan het seminar, onder wie ook Surinaamse studenten die in Nederland studeren.


  Maak melding

 42. @Vliegende Hollander,
  Uit een paar zinnen die je schreef kan ik concluderen dat je helemaal geen inzicht hebt over visserij vraagstukken. Je kennis is beperkt tot de wateren van de Europese Unie. Lees deze informatie maar goed. De Europese Unie heeft visquota’s ingesteld voor de Europese wateren, maar met subsidie van de Europese Unie zijn Nederlandse vissers wereldwijd erop uit getrokken naar visgebieden. Met Europese subsidies hebben de Nederlanders monstertrawlers en varende visfabrieken gebouwd. Deze Nederlandse vissers vissen de oceanen leeg en de visopbrengsten komen naar de Europese Unie. Zo worden zij rijker en rijker in Europa.

  Vliegende Hollander geloof jij nog dat Nederlandse investeerders belangstelling hebben voor Suriname. Zij gaan eerder investeren in Ethiopie, Kenia, Vietnam, Oekarine. Suriname heeft veel te bieden. Er is veel vruchtbaar grond en er is ook voldoende water voor handen. Ik zie echter geen Nederlandse bloementelers in Suriname investeren. Zij gaan liever naar Ethiopie of Kenia. Trouwen ook onder Venetiaan en Santokhi trok Suriname weinig Nederlandse investeerders aan.


  Maak melding

 43. De NDP-knoeiers zijn al bijna ACHT JAAR bezig met veel
  te hoge overheidsuitgaven ! Er is hoegenaamd geen geld
  besteed aan investeringen gericht op PRODUCTIE in
  Suriname !

  Nu komen de Paarse sprookjesvertellers weer met investeerders
  die binnenkort zullen gaan investeren !

  Wel typisch dat zulke verhalen opduiken, nu de VERKIEZINGEN
  naderen !

  Intussen zit Sranan in een LANGDURIG en STABIEL PAARS
  FAILLISSEMENT ! Rusland en China komen nog wat grondstoffen,
  tegen bodemprijzen weghalen uit Suriname !
  Deze landen WETEN dat de machthebbers Suriname met grote financiele
  problemen hebben opgezadeld. Daarom zien zij de kans schoon, om op
  op goedkope wijze, onze ruwe grondstoffen te bemachtigen !!!


  Maak melding

 44. RobG , ik snap echt niet wat jij nog doet in dat in jou verrotte en kapitalistische Nederland , of je moet lekker meevreten uit de ruif natuurlijk, en dan ben je net zo erg, oftewel een zwetsende hypocriet


  Maak melding

 45. Bouta, fawaka? Ye’ser mama Sranang, manga eng pikieng. Hoe kunnen jullie see landen komen investeren in Su. Ze hebben hun bedoelingen, om over te nemen. Jaag ze weg. We gaan meet moorden zijn dan nu. Leez even wat die landen history zijn. Rusland kan onze mensen gewoon vergiftigen tot de dood. En het kan ook jouw person zijn. Stop stop stop investeerders die voor hun eigen belang komen. Het punt is dat ze dichterbij willen zijn, om America aan te vallen. Stop ze please stop playing with people life.


  Maak melding

 46. Ik ben de eerste om ze neer te brengen als de surinaamse regering het toelaat. Want dat is corruptie tegen over de surinaamse bevolking, en niet goed geschoolde leden in de regering. Fuck de regering. Zij worden rijker, en de arme Surinamer moet sterven, om de regerings besluit. Dat no Lang.


  Maak melding

 47. Surinamers moeten nieuwe mensen plaatsen in de regering. Ook de president moet vervangen worden. Dit kan niet zo door gaan. Wij Surinamers zijn slaven van de regering. Alleen maar hard werken, mast geen goede belonging. Kan toch niet. En wij zijn de 17de rijkste land, met grondstoffen. De investeerders hebben dat niet meer. China en rusland zijn nu tegen America. Denk even waarom zij nu in Su willen zijn. Om military posten op te zetten. Word nu wel wakker.


  Maak melding

 48. Helemaal eens met J. Beschuit, China, Rusland, Turkije al deze interesse in Suriname gaat veel verder dan we denken. Als deze landen voet aan wal hebben op de Surinaamse bodem, zijn ze dichterbij Amerika.


  Maak melding

 49. Misschien ken je die reclame nog: Russian video big, Sony wins.
  Zou wel goed zijn voor Suriname als een Russische miljardair een voetbalclub in Suriname opkoopt.


  Maak melding

 50. @RobG

  “Suriname heeft veel te bieden. Er is veel vruchtbaar grond en er is ook voldoende water voor handen. Ik zie echter geen Nederlandse bloementelers in Suriname investeren. Zij gaan liever naar Ethiopie of Kenia.”

  u bewijst zelf telkens weer geen enkel inzicht in investeren en bedrijfsvoering te hebben.
  >> De visserij ja de nederlanders, voor al uit katwijk, exploiteren bijzonder efficiente fabrieksschepen over de hele wereld. Echter zij zijn niet de grootste en houden zich aan verdragen etc.
  >> Suriname heeft investeerders niets te bieden omdat dat er geen professioneel vestigingsbeleid is of primaire elementen ontbreken om goed en verantwoord te kunnen ondernemen. Voor serieuze dingen moet je altijd langs een kassier (nu van de NDP en vroeger waarschijnlijk van andere partijen).
  >> Voorbeeld over Kenya en Ethiopie gaat volledig mank. Suriname heeft op geen stukken na voldoende grond voor de bedrijven die daar naar toe gegaan zijn en als er voldoende grond is heb je altijd gedoe. Zie bij voorbeeld FFF uit India.
  >> Daarnaast ontbreekt het aan de volumes en geschikte (goedkope en niet ouwehoerdende0 arbeidskrachten.
  >> Verder is klimaat een issue. In Ethiopie en Kenya worden de bloemen gekweekt op 1.600 plus meter hoogte waardoor het de temperatuur en hoeveelheid zon etc. ideaal worden en er maar beperkte voorzieningen nodig zijn.
  >> tot slot de logistieke infrastructuur. Vanuit Oost Afrika vliegen dagelijks meer dan 10 vliegtuigen naar Schiphol lees Aalsmeer in dit geval. Er is zelfs een directe verbinding vanaf Schiphol met de veiling in Aalsmeer.

  Kort gezegd beste RobG u plaatst Suriname veel hoger dan het staat zonder over enig inzicht te beschikken.
  U en de regering proberen met praatjes gatjes te vullen. Helaas de waarheid is hard en wordt voor Suriname met de dag harder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.