Regeringen van Suriname en China werken aan luchtvaartverdrag

25
Eerste dienstreis minister Pollack-Beighle (BuZa)

PARAMARIBO, 24 sep – Suriname en China zullen een luchtvaartverdrag voorbereiden. Dit zegt minister Yldiz Pollack-Beighle na het bezoek van haar Chinese collega Wang Yi. De twee landen zien best been in een goed gestructureerde luchtvaartverbinding. Daar zal de komende tijd druk aan gewerkt worden. De eerste afspraken zijn reeds gemaakt. China blijft erbij dat Suriname een goede hub of springplank is naar het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.

Daar zal flink gebruik van worden gemaakt. “Omdat het land strategisch is gepositioneerd om te functioneren als knooppunt tussen de Caribische en Latijns-Amerikaanse regio en China”, zei Pollack-Beighle tijdens een persconferentie. Vooral toerisme en handel moeten voordeel kunnen halen uit het intensievere luchtverkeer. Suriname verwacht veel van een eventuele overeenkomst en zal zich er ook voor inzetten.

Tijdens het bezoek van Wang Yi is een overeenkomst getekend op het gebied van economische en technische samenwerking. Ook is een overeenkomst getekend voor training van studenten van het Diplomatiek Instituut van Suriname door Chinese deskundigen. Wang Yi zei dat Suriname behoort tot de beste vrienden van China. De betrekkingen tussen beide landen kunnen als voorbeeld worden gesteld.


25 REACTIES

 1. Dit soort berichten kunnen pas gepubliceerd worden als de feiten kloppen en alles met zekerheid kan worden vastgesteld. het blijft toekomst beelden voorspellen die achteraf gebakken lucht blijken te zijn. Is het volk van Suriname dan zo dom om steeds maar weer aan het lijntje gehouden te worden door deze op fantasie gebaseerde berichten van de handlangers van Desi. Foei toch man het volk verdient dit niet.


  Maak melding

 2. Hey@ Brombere,

  Yu na Brombere fu tru. Dus iets wat geschreven staat en wat officieel is ga je dan nog in twijfel trekken? Wat moet je dan overtuigen? Stop eens met die negatieve insinuaties man. Je sleurt mensen mee in je negatieve spiraal in plaats van opbouwend te zijn. Foei toch!


  Maak melding

 3. Alle hulp die Sur.krijgt,bestaat uit wegen aanleggen of een gebouwtje neerzetten.Geen van de hulp landen willen een productie bedrijf opzetten.Zij die dat wel willen doen,worden buiten gehouden.
  Al acht [8] jaren is een chinees bezig een suikerriet aanplant op te zetten in Commewijne.Nog is de grond niet eens daarvoor klaargemaakt.
  Ik zag de Coronianen al kronto koekoe in fancy verpakkingen op de markt brengen toen Staatsolie met het ethanol project begon.Bij product zou suiker en energie zijn.Komt een ingi boi en verklaart staatsolie voor gek.


  Maak melding

 4. Ned en Sranan hebben al lang een DEAL over de luchtvaart,
  daar zijn afspraken gemaakt die ertoe leiden dat de tickets
  duur zijn !

  Sranan ziet na het Faillissement en de Paarse devaluaties te springen
  om DEVIEZEN ! De productie is namelijk als gevolg van het wanbeleid
  ook ingestort in Sranan !

  Daarom heeft vooral Sranan er belang bij dat deze luchtvaartdeal met
  Nederland in stand blijft !!! Jammer voor ALLE REIZIGERS !!!!


  Maak melding

 5. Ik zal pas in een hoerastemming zijn als Brazilie, Guyana een heel goede samenwerking met Suriname hebben over productiesamenwerking, op luchtvaartgebied, luchtvaart mij werken samen om te overleven/toerisme, hotelwezen, ecotoerisme, Aardolieindustrie van grondstof tot eindproduct, landbouwgebied, rijstproductie en export, wegen, bruggen, ICT, zeevisserij, vangst tot verwerking en export,

  China en India zouden de huidige banden natuurlijke moeten versterken als het gaat om: oa duurzame energie, landbouwondernemingen/productie/export, luchtvaartsamenwerking, industrialisatie. Het zijn heel grote sterke economieën natuurlijk.

  Waarom Suriname interessant is voor de wereld is dat er in de Guyanbekken grote voorraden aardolie-en gasvoorraden al heel lang is vastgesteld en Guyana, Frans-Guyana is dit al vastgesteld, evenals voor de kust van Brazilië. De kans dat er in Suriname ook aardolie en gasvoorraden gevonden worden is op grond van dat gegeven, dus heel groot. Investeerders willen daarom als de kippen bij zijn, waardoor ze ook een deel van de buit binnen kunnen halen.

  Zoals het momenteel in Guyana gesteld is, ziet het ernaar uit dat ze uit de deals gewoon peanuts zullen ontvangen. Niet goed voorbereid toen de contracten werden gesloten. Ook hadden ze de contracten met de Amerikaanse olieconcerns gesloten om Venezuela te laten zien dat ze een grote en sterke bondgenoot achter zich hadden, gelet op het betwiste gebied tussen Venezuela en Guyana.

  Suriname kan/zal ook profiteren van de aardolie – en gasvonds in Suriname als ondernemingen die diensten kunnen leveren e/o betrokken zijn bij aardolie-en gasvoorraden ook op inspelen. Ook Nickerie gaat er beter van worden, of beter gezegd heel Suriname want als er meer mensen vanuit buiten Guyana naar Guyana komen met de luchtvaart, zullen die ook zeker komen buurten in Suriname. Per saldo winst voor SLM, busondernemers, overheid, hotels, eco-toerisme, enz. valuta voor Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Laat de grote projecten als olie vondst en dergelijk buiten beschouwing.Sur.stikt er van de werklozen die voor de winkels staan en om de zoveel seconden naar hun eigen kruis grijpen alsof hun kroonjuweel te groot is voor hun broek.
  Die pikini ingi boi moet alvast denken wat hij met de vrijgekomen energie van de dam wil doen na 2019.Voor een lampje te branden is dat te veel energie en te duur.
  Misschien is het een goed plan om de een pindakaas fabriek op te zetten en de pinda’s van de djoeka’s afnemen om het verwerken.Deze fabriek moet onder licentie speciaal voor export produceren.Dan komt er geen concurrentie voor Willemsberg.Al die straat jongens die bier staan te drinken voor de winkels moeten gedwongen worden om pinda’s te doppen als ze op de hoek aangetroffen worden zonder dat ze kunnen verklaren waarom ze daar staan.


  Maak melding

 7. Jacobus

  Een grote werkeloosheid dus hebben de Sranang mangs tijd zat om dingen te ondernemen.
  Maar wat doen ze? Ja voor de Chinees en Hindoestaan hun winkels staan en ja steeds met een hand hun kruis vastpakken en in de andere hand een cup bier.
  Ai ergens moeten ze toch het geld vandaan halen om dit te kunnen bekistigen. Dus stelen als raven zou je zeggen en roven en overvallen als Albaba en zijn achterban.

  Maar ja je hebt het goed gezien en beschreven


  Maak melding

 8. De regering Bouterse NDP “werkt” al jaren aan zogenaamde investeringen en funderingen en projecten etc., etc. , etc.
  Alleen zonder rendement wel met verlies en corruptie.

  Bouterse NDP bouwt luchtkastelen en verkoopt dat aan dom-Suriname.


  Maak melding

 9. I like her a lot. Ze heeft ook Coroniaanse bloed in haar body.
  Mag wel gezegd worden dat onze BUZA ministers van de afgelopen jaren Toppies zijn👍👍👍


  Maak melding

 10. Yildiz is al jaren bezig. Suriname een lapje voor de ogen te houden. Veel geschreeuw en weinig wol. De Chinezen hier worden overvallen en uitgemoord. Toeristen zijn niet veilig. Ons eigen volk is niet veilig. Laten wij kijken wat er om ons heen gebeurt. Moorden,diefstallen en berovingen. Hoezo toeristen hierheen halen. En als de toeristen ziek worden waar moeten zij heen met onze Gezondheidszorg die al jaren op zijn gat ligt. Laat deze Yildiz met haar vetklep niet denken ons suiker in de ogen te strooien.
  Tot op heden is er met haar acties nog niets concreets van de grond gekomen.
  Wat zij oom doet en goed in is zijn snoepreisje maken en veel geld op haar buitenlandse bankrekening deponeren.
  Oeng libie mie.


  Maak melding

 11. het is toch algemeen bekend, tot ver buiten s m e dat het land een coke staat is..

  als die chinezen straks zullen landen en het binnenland intrekken, kome ze allemaal bezopen terug verslaafd aan de bekende handels artikel dat coke heet.

  lekker toerisme in s m e..

  dat ze gaan kome is zeker, want ze hebben die us$ in overvloed en gaan het land zo overnemen..


  Maak melding

 12. Ergens las ik dat bepaalde buitenlanders gewoon naar Suriname kunnen reizen zonder visum. Alleen de criminelen Hollanders moeten 35 euro betalen om hun familie en hun land vanafkomst te bezoeken Ai Mie boy


  Maak melding

 13. Let op. Weer retoriek en blablabla en uiteindelijk resultaat 0,0. Zo was het, zo is het en zo zal het blijven. Deze regering is niet eens in staat zijn binnenlandse problemen op te lossen, maar lonkt iets te brutaal naar het buitenland. Grote monden en geen daden. Ik zal wel weer als negativist worden neergezet, maar ik ben reallist. Er wordt al jaren gepraat over innovatie van de SLM, maar tot nog toe is het alleen bij praten gebleven, Ik denk dat India en China, grote landen op het gebied van technologie, produktiviteit en vooral doortastendheid en doorzettingsvermogen een maatje of heel veel verder zijn dan Suriname. Ik geloof dan ook dat zowel India en China, nadat ze uiteindelijk toch de deksel op hun neus hebben gekregen, zeggen: Bedankt en tot ziens. Het is nog niet zo lang geleden vaker gebeurd. Hoe zat het ook alweer met het ethanolproject, hoe zit het de palmolie-industrie, hoe gaat het met de hydrocultuur. Er is tijdens het bewind-Bouterse ontzettend veel geld over de balk gegooid (over de rest zwijgen we maar) en er is NIETS gerealiseerd. Staat dat ziekenhuis in Wanica er al? En SLM (met als slogan “Flying on Rusted Wings) gaat binnenkort gewoon failliet en verdwijnt. Pas dan zal er ruimte zijn voor andere maatschappijen. En een hub voor Zuid-, Midden- en Noord-Amerika en het Caribisch Gebied? Nee, daarvoor zijn andere en speciale vereisten nodig waaraan Suriname bij lange na niet aan zal kunnen voldoen.


  Maak melding

 14. De beste oplossing voor Suriname? Het land ONTVOLKEN. De SME-ers in Suriname verhuizen naar Nederland: hard werken- studeren – aanpakken.
  De Sur-Neds in Nederland verhuizen naar Suriname met hun geld-know how etc. Kijken wat er dan in 25 jaar gebeurt met Suriname.


  Maak melding

 15. Als de Chinezen de operaties op Zanderij helemaal kunnen overnemen, dan gaan er heel wat vliegtuigen daar landen. China zal dan haar opslagplaatsen daar bouwen en heel Zuid- en Midden-Amerika bedienen vanuit Zanderij.
  Mogelijk ontwikkelen ze dan ook de scheepvaart, de zeevaart.
  De grote vraag is: in welke mate zal Suriname ervan profiteren? Hangt mede af van de soort contracten dat men aangaat.


  Maak melding

 16. Betekent bovenstaande dat de chinezen SLM gaan overnemen.

  @ Bargoeddaar<

  Ze gaan ook de diepzeehaven van Bosje eindelijk regelen.

  Nothing happens unless first a dream' – Carl Sandburg
  Helaas dromen de Surinaamse overheden permanent; komt geen einde aan hun dromen.


  Maak melding

 17. @ Bargoeddaar: Ach ach, wat zijn sommige mensen toch onnozel. Waarom zou je schepen en vliegtuigen naar een land sturen waar hun lading niet moet zijn terwijl ze gewoon rechtstreeks kunnen vliegen en varen naar de plaatsen waar ze wel moeten zijn. China is bezig spoorwegen aan te leggen van de westkant van Zuid-Amerika naar Brazilië. Als distributiepunt hebben ze Suriname echt niet nodig.
  Chinezen zijn aan het schaken, ze proberen een wereldrijk op te bouwen en veroveren stapje voor stapje het schaakbord.
  Het gaat om macht, om grondstoffen, om afzetgebieden. Hun wapens zijn cadeau´s, leningen die onaflosbare schulden worden en hun soldaten zijn de Chinezen die zich in de nieuwe vazalstaten vestigen om daar een macht te vormen waar men niet omheen kan. Chinezen behoren tot de slimste mensen in deze wereld. Weinigen kunnen zich intellectueel met hen meten. Ze zijn je de baas, ze pakken je in. Uiteindelijk ben je alles kwijt en hun marionet zonder dat je het in de gaten had.

  De vraag is of dat slecht is, wellicht gaat het voor de gewone man beter onder Chinese heerschappij. De meeste mensen in de slecht bestuurde landen hebben nu toch ook niet veel te vertellen.


  Maak melding

 18. @Hans van den Broek,

  China wil zelf meer activiteiten ontplooien in Suriname. Dat zullen ze niet zomaar verzonnen hebben, want ze werken planmatig en op de lange termijn.
  In Brazilië of andere landen kunnen ze veel tegenstand krijgen van milieubewegingen, in Suriname nauwelijks. Dat alleen al is een goede reden voor hen. Bovendien zijn de Surinamers makkelijk omkoopbaar en kunnen de Chinezen er alles regelen.
  Zoals je weet kunnen alle landen naar alle Europese landen vliegen en vaak varen, maar toch kiezen ze een opslagplaats zoals Rotterdam of Antwerpen om er van daaruit hun goederen te distribueren naar de andere landen. Suriname zou voor hen zo’n plaats kunnen zijn voor Zuid- en Midden-Amerika: gunstige ligging, goedkoop en een regering in de zak. Wat willen ze nog meer?


  Maak melding

 19. China heeft in Sri Lanka een haven voor zeeschepen gebouwd. De Sri Lankaanse regering kon de schulden niet terugbetalen. Vervolgens hebben ze China die haven voor 99 jaar geleased (moeten leasen). Zo kan het ook gaan in Suriname.


  Maak melding

 20. begin de s l m op te ruimen, want straks kan het niet meer..

  de chinezen zullen alles en dan ook alles overnemen of je het wil of niet..

  een blak of een suri is heel gauw tevreden met een al moes wat tjoe koe heet..

  een kinderhand is gauw gevuld suris houden van speelgoed dus zo gebeurt..al die landen die zo gewild zijn suri te investeren, kome niet voor soso ,, wij suris zijn te beroerd om onze handen uit onze zakken te halen het gevolg is alles kwijt raken en wij staan te kijken ernaar….

  de komende tijd heel gauw zal het bewijs zijn..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.