Berovingen in Suriname vaker resultaat van verklikkerswerk

11
‘Chinese winkeliers in Suriname meeste doelwit van rovers’
Archieffoto: ‘Chinese winkelier in Suriname doelwit van rovers’

PARAMARIBO, 24 sep – Nogal eens blijkt dat roofovervallen gericht zijn op ‘mensen met geld’. Slachtoffers blijken niet willekeurig te zijn gekozen. Volgens het Korps Politie Suriname laten daders zich vooraf goed informeren. Deze informatie komt van arbeiders of zelfs familieleden. De politie heeft recent een aantal gevallen te behandelen gehad, waarbij op een dergelijke manier gehandeld is.

Van dit fenomeen is verslag gedaan in de Ware Tijd. “Met betrekking tot het verlenen van hand- en spandiensten door werknemers aan criminelen is het inderdaad zo dat de politie in de loop der tijden een aantal gevallen heeft gehad waarbij uit onderzoek naar voren is gekomen, dat werknemers, arbeiders of aanverwanten informatie hadden gegeven aan criminelen, die zij gebruikt hadden om hun slag te slaan”, stelt het KPS in een persbericht.

Wat volgens het KPS niet klopt is dat een bepaald citaat toegeschreven wordt aan politiewoordvoerder Humphrey Naarden. Het betreft commentaar op een recente roofoverval op een politieagent. “De collega in kwestie is naast zijn beroep als agent ook handelaar. Het kan dat mensen dus weet van zaken hebben over geld dat hij bij zich had en door het verstrekken van informatie hebben bijgedragen aan de beroving.”

Dit heeft Naarden zo gezegd, volgens de Ware Tijd. Het KPS ontkent dit ten stelligste: “Deze antwoorden zijn NIET door de woordvoerder gegeven op vragen van de journalist.” Volgens de krant zei Naarden in het geval van de politieman ook: “Hij is geen ‘dirty cop’, zoals er wordt gezegd, want daarop wordt de focus gelegd. Men denkt dat hij veel geld bij zich had en dus met verkeerde zaken bezig is. De man doet zaken met geld en heeft het daarom in huis.”


11 REACTIES

 1. Als je naar het salarisstrookje kijkt van de DNA leden en specifiek naar de voorzitter en vieze voorzitter van het DNA dan is het niet vreemd dat de dieven en overvallers deze doelgroep op het oog hebben.
  Boi mijn nicht 31 jaar met een HBO diplome Management en Organisatie die werkt bij de overheid ontvangt maandelijks netto 2.100 SRD. Vergelijk deze eens met wat DNA leden ontvangen die niet eens een mulo diploma bezitten.
  Ja dan schrik je en dan moet ik zeggen dat de boeven in Suriname eerder deze mensen moeten bezoeken dan de arme hardwerkende sloebers.


  Maak melding

 2. @ Bigi Sma,
  Nee, niet door boeven, dat wens ik niemand toe.
  Ze moeten door “het volk” verjaagd worden en wel zo snel mogelijk !!
  Ik hoor bv. geen enkele DNA-lid opkomen voor de “gepensioneerde landsdienaren en met hen gelijk gestelden” !!Ook de COL en CLO en Bond van Leraren/ALS, niet terwijl zij jarenlang wel hebben genoten van de contributie/lidmaatschaapsgelden van hen !!!
  Wel dat de klootzakken “distriktsraad- en ressortraadsleden” vaak halve analfabeten ook de CLO-verhoging zullen krijgen terwijl ze geen ambtenaren zijn !! Dan hoe dan ???!!!!


  Maak melding

 3. Ik vind ,we hebben een minimumloon als Ministers, DNA leden ,Directeuren, Onderdirecteur en andere ambtenaren af zijn van hun functie gewoon 6 mnd wacht gld krijgen en daarna het minimumloon moeten krijgen.Het minimumloon is toch voor iedereen geldig en daarmee moet je het doen.


  Maak melding

 4. Ik vind, voor Ministers,Directeuren,Onderdirecteuren en andere Ambtenaren als ze af zijn van hun functie ze gewoon 6 mnd wachtgeld
  moeten ontvangen en daarna gewoon het minimumloon moeten ontvangen.Het minimumloon in is ingeroepen voor iedereen dus ook voor bovengenoemde functies.


  Maak melding

 5. A-No-Mie
  Ik vind het verschikkelijk en bij de beesten af toen ik de salarissen onder ogen kreeg die de krant publiceerde.
  De bruto inkomsten van
  Voorzoitter Assemblee SRD. 60.479 dit is exclusief telefoonvergoeding en heffingskorting
  Vice voorzitter assemblee SRD 34.118
  Assemblee lid SRD 23.048

  Dat de boeven inbreken en overvallen doen bij hardwerkenden die nog geen SRD 2.000 bruto hebben dan denk ik dan “waarom risico’s nemen om daar te stelen waarvan de buit vrij gering zal zijn?
  Waarom niet bij DIE mensen stelen / inbreken / overvallen waar voor hetzelfde risico de buit hoger kan uitvallen?

  Het kost Suriname voor de 51 leden van het Assemblee dus 49 x 23.048 x 12 = 13.552.224 + voorzitter 725.748 + vice voorzitter 409.416 = Totaal 14.687.388 SRD per jaar excl vakantiegeld en exclusief de snoepreisjes.
  En ja dit is gezien de maatstaven van de armoede in Suriname ja bij de beesten af.
  Dus boeven als jullie overvallen en inbraken plegen ga waar het geld heel is


  Maak melding

 6. @Bigi Sma,
  Praat je wel als een bigi sma? De manier waarop je het bericht in elkaar geflanst hebt is niet echt bevorderlijk. Ik snap wel wat je bedoelt maar dan nog kan je zoiets niet op internet plaatsen. Want het komt neer op een aanmoediging aan rovers de rijken aan te vallen in plaats van de armen. Dus je gaat uit van een voldongen feit dat er rovers zijn en kennelijk is er niets aan te doen, dus kies je het minste van twee kwaden. Nou, roven is niet goed te praten, noch rijk, noch arm. Het effect is gelijk opgaand. Rijken zijn over het algemeen goed beschermd waardoor rovers liever dat risico niet nemen. De pakkans wordt namelijk groter naarmate men rijker is.

  Hoe dan ook, ik vind niet dat je zoiets moet schrijven. Je mag eerder aangeven dat rovers opgepakt moeten worden ongeacht wie ze overvallen hebben. De wet geldt voor eenieder, rijk en arm.


  Maak melding

 7. pakiratigri
  Je geeft zelf aan dat “De pakkans wordt namelijk groter naarmate men rijker is.”
  Is dat dan geen fijne gedachte dat daardoor sneller het aantal rovers kleiner word en daardoor minder roven en stelen zal plaatsvinden.
  Zoals je zelf aangeeft “dus kies je het minste van twee kwaden”.
  Als je een keuze hebt tussen 2 kwaden ja dan kiest ieder mens voor de minst kwadenof zou jij kiezen voor de meest kwade?

  Dus pakiratigri in jou heel verhaal geef je mij toch wel gelijk hé.
  Ik ben geen voorstander van roven en stelen maar als je ermee moet leven dan liever bij de rijken zoals de DNA leden etc want die stelen op een legale manier van het volk.


  Maak melding

 8. Weet je wat @Bigi sma? Als ik een boef zou zijn geweest is het à la Robinhood. Robinhood, al dan niet fictief , stal ergens in de bossen van Sherwood in Engeland van de rijken en gaf het aan de armen. De boeven van tegenwoordig zijn geen Robinhood. Alles is voor eigen gewin en op een gegeven moment worden ze toch opgepakt. Dus ik heb liever een rover als Robinhood. But you are right , you are so right.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.