‘Nederland is het land van de haat’ zegt Facebook moderator

31
'Nederland is het land van de haat' zegt Facebook moderator
Photo credit: iPhone by Quote Catalog | www.quotecatalog.com

AMSTERDAM, 21 apr – Vandaag in De Volkskrant een uitgebreid artikel over reacties op Facebook. De Nederlander Erik werkte als Facebook-moderator. Nu zit hij al maanden in therapie. Hij schrok van de intense haat, tegen asielzoekers, Marokkaanse Nederlanders en zwarte mensen en noemt Nederland, het land van de haat. Hij deed bij de Volkskrant anoniem zijn verhaal. Dat wordt ondersteund door gelekte e-mails, interne documenten en het relaas van een collega.

Voor het Nederlandse team werken tussen de vijf en acht mensen. Die modereren overigens ook het Surinaamse gedeelte van Facebook vanwege de Nederlandse taal. Volgens de krant krijgt dat team dagelijks ongeveer 8000 meldingen over discriminerende, racistische en haatdragende berichten vanuit Nederland. Vooral rond Sinterklaas, verkiezingen en demonstraties van de PVV neemt het aantal flink toe.

Ook rond Sylvana Simons zien, die een geliefd mikpunt voor haat en racisme is, ziet Erik veel haat reacties binnenkomen. Simons geldt binnen Facebook als publiek persoon, vertelt Erik, en het beleid is dat daar praktisch alles over gezegd mag worden. Erik ziet het ene na het andere bericht over Simons voorbij komen. ‘Ga terug naar je apenland’, ‘Ik gooi je zwarte k*t in de gracht’, of ‘Sterf, hoer’. Allemaal toegestaan door Facebook.

Sylvana Simons openbaart in augustus vorig jaar zelf een privébericht dat ze via Facebook ontvangt van ene Egbert. ‘STERF!! Achterlijke kankerzwarte! Please donder op en laat ons land met rust! Misselijkmakende zandvreter! Wij blank volk hadden jouw zwarte volk lekker in slavernij moeten houden! Toen waren jullie nog braaf en luisterden jullie!’
Het mag van Facebook. Erik kan er niet aan wennen. Alles wat hij als mens verachtelijk vindt, moet-ie als content moderator accepteren en dat breekt hem op.

Het volledige verhaal is te lezen in het artikel ‘De ellende achter de façade van Facebook‘.


31 REACTIES

 1. =Erik, ik wil jou een tip meegeven, blijf niet anoniem en ga eens op onderzoek uit doen wie allemaal zo negatief reageren op de zwarte persoon. Het zijn niet alleen de witte mensen die dit doen, maar kan jou verzekeren dat heel veel zwarten (de allochtonen) ook boos zijn op de zwarten die zo negatief door het leven gaan en steeds de schuld van zich afschuiven. :::ken je dit ,een ander heeft het gedaan,.

  Racisme zal je nooit kunnen uitbannen. Het is deze zelfde Simons die de zwarte Surinaamse man naar beneden heeft neergehaald. bewijsstukken liegen er niet om, dus moet ik ook niets van deze vrouw hebben.

  Racisme en discriminatie heb je in alle culturen op de hele wereld, dus hou nou eens op een vinger naar een persoon of land te wijzen.
  Hoe denk je dat Suriname omgaat met de Cubaanse asielzoekers???? vraag het maar aan Bouterse.

  Velen die klagen over een ander vergeten een ding::zodra het heet begint te worden onder hun voeten zijn het dezelfde mensen die ze om hulp gaan vragen of slijmen om hogerop te komen. Silvana is hiervan een goed voorbeeld.


  Maak melding

 2. Racisme is moeilijk uit te bannen zolang er zieke vaak ongeschoolde figuren op deze aarde rond lopen, meestal kontaktarm, en niet openstaand voor een andere cultuur, en hebben bijvoorbaat al een vooroordeel over iemand van een andere cultuur.


  Maak melding

 3. Facebook is het (a)sociale media communicatiemiddel van hen die hun naam nog niet eens foutloos kunnen schrijven. Lekker anoniem iemand afzeiken met woorden, die ze bij een persoonlijke confrontatie niet zouden durven uitspreken. Verder is het heel simpel: Stop met het gebruik van Facebook.


  Maak melding

 4. Als je niet tegen je werk of functie kan,kan je altyd nog n vak leren.
  De wereld kan je niet veranderen maar wat er in Nederland gebeurt met de z.g.ASIELZOEKERS is niet meer normaal.
  Van de geldpot profiteren terwyl je er geen stuiver ingezet hebt.
  Das niet rechtvaardig


  Maak melding

 5. In opdracht van Pr Modi heeft het parlement de doodstraf voor kinderverkrachters weer ingevoerd,het liep de spuigaten uit,vooral bij huwelijkgelegenheden lagen de pedofielen op de loer,het ergste daarbij was dat zij de kinderen na misbruikt te hebben vermoorden,vroeger werden bijna alle daliths verkracht,want ze mochten geen aangifte doen,nu hebben de 600 miljoen daliths zich verenigd en laten niet meer zomaar over zich heen lopen een groep waar rekening moet worden gehouden nu,vroeger was dat anders je was gewoon niets,nu zijn de predators op zoek naar andere prooien,het is zo een hardnekkige probleem die j niet zomaar kan uitroeien het zit nl in de mensen hun DNA,Luti fu tini broki en ray,laten jullie j dna controleren op afwijkingen


  Maak melding

 6. Racisme is voor het grootste deel uit de islamitische hoek.
  Alleen treed FB daar niet of nauwelijks tegen op.
  Waardoor er logisch ook veel onvrede ontstaat.


  Maak melding

 7. Toch goed dat die Erik in therapie zit, hij is nog lang niet klaar zo te lezen , relativeren moet hij in ieder geval nog behoorlijk wat aan doen


  Maak melding

 8. Dagoebal 21 april 2018 at 18:19
  In opdracht van Pr Modi heeft het parlement de doodstraf voor kinderverkrachters weer ingevoerd,het liep de spuigaten uit,vooral bij huwelijkgelegenheden lagen de pedofielen op de loer,het ergste daarbij was dat zij de kinderen na misbruikt te hebben vermoorden,vroeger werden bijna alle daliths verkracht,want ze mochten geen aangifte doen,nu hebben de 600 miljoen daliths zich verenigd en laten niet meer zomaar over zich heen lopen een groep waar rekening moet worden gehouden nu,vroeger was dat anders je was gewoon niets,nu zijn de predators op zoek naar andere prooien,het is zo een hardnekkige probleem die j niet zomaar kan uitroeien het zit nl in de mensen hun DNA,Dagoebal en Parbo ,laten jullie j dna controleren op afwijkingen


  Maak melding

 9. De haat en racisme kunnen we ook dagelijks hier op waterkant.net aanschouwen. De types als bijv Ira, Ray, Jyani, henk molenaar, ludwig en koos en nog veel meer zijn hetzelfde als de facebook helden, gasten met een enorme minderwaardigheidcomplex en van een heel laag allooi. Beesten die anoniem vanachter een toetsenbord hun dierlijke instinct laten prefaleren.


  Maak melding

 10. Eigenlijk is racisme heel normaal en natuurlijk. In de natuur zie je ook dat de zwarte, witte en bruine varianten van hetzelfde diersoort (apen, beren enz) van elkaar af blijven en niet mengen met elkaar. Alleen mensen moeten zonodig de verschillen in kleur proberen te verloochenen.


  Maak melding

 11. De hele domme ira weet te vertellen dat er Cubaanse asielzoekers zijn in Suriname.

  Deze laaggeschoolde etter schaamt zich helemaal niet voor zijn domheid en leugens, triest.


  Maak melding

 12. Hoe verzinnen ze het allemaal, ene paddestoel durft doodleuk te vertellen dat racisme normaal is met een verwijzing naar het dierenrijk.

  Ok ik begrijp het al, de racisten zijn net dieren en de niet racisten zijn mensen.


  Maak melding

 13. Badsanta, heb jij al 300 jaar last van kolonisatie, of zit het in je genen, of is het afgunst en iets om je lekker af te kunnen zetten, vanuit een rar soort minderwaardigheidscomplex?


  Maak melding

 14. Racisme is indien wettig bewezen,strafbaar in Nederland, daders worden zonder aanzien des persoons keihard aangepakt.Niemand staat boven de wet.Ik lees met grote verbazing af en toe racistische commentaren op dit forum, waar zelfs de kukuxclan zich niet aan zou wagen vanwege de justitiële gevolgen!
  en


  Maak melding

 15. Wanneer ik het zegt, dan ben ik onbeschoft, en heb ik geen opvoeding genoten. Moet ik door moderator, ook nog eens worden beoordeeld voor dagen!
  Het spijt mij als haren op mijn hoofd, dat ik in 1986 mijn Paramaribo hebt verruild, voor Holland. En nu maar aanhoren: Ga dan terug naar jouw land. Waarom niet hun mentaliteit bijschaven? Altijd maar weer wissels trekken, en een ander pijnigen en destabiliseren. Om die makkelijk weer te manipuleren en die het bos insturen. Waarom doet men dat niet tegen haar eigen volk. Het apartheidssysteem door de Hollanders bedacht, is de grootste haatcampagne. Kijk, De Hollanders weet ik ook wel, gaan nooit veranderen. Maar dat ze meegenieten en meehuppelen met andere culturen, mogen ook een keer bij hun eigen te raden gaan, en zich wat gaan aanpassen.

  Groetjes, Eva Luasjie


  Maak melding

 16. @ Realiteit.

  Je bent een leugenaar. De waarheid zeggen of schrijven is niet gelijk aan racisme.
  De grootste racisten van Suriname zijn de creolen. Bijna dagelijks kun je lezen hoe zij tekeer gaan over hindustanen.


  Maak melding

 17. @ Frankie,

  Racisme is heel moeilijk bewijsbaar. Bovendien zijn de ‘witten’ (gelukkig niet allemaal) er bedreven in om het bewijs om te draaien naar degene die met discriminatie/racisme te maken krijgt.
  Je moest maar eens weten hoe ‘witten’ op de werkvloer discriminerend dan wel racistisch bezig zijn.
  Zelfs managers maken zich hieraan schuldig.

  Wat betreft de racistische reacties op deze nieuwssite geef ik je groot gelijk.


  Maak melding

 18. Yiani dat je het verschil tussen de waarheid en racisme, verbaasd me niet.

  De hindustaan yiani zegt de creolen zijn de racisten, dit is de wereld op zijn kop. Yiani je hebt een heel grote defect, zo veel is nu wel duidelijk.


  Maak melding

 19. @Realiteit,

  Het waren de creolen die de onafhankelijkheid van Suriname erdoor drukten omdat
  zij in de meerderheid waren t.o.v. de andere bewoners van Suriname . Ze dachten
  zo makkelijk de baas te kunnen spelen. Dit terwijl Suriname er nog niet klaar
  voor was en dat is achteraf wel gebleken.


  Maak melding

 20. @ Realiteit,

  Ik leef dichter bij de realiteit dan jij dat doet.
  Herhaling: creolen zijn de grootste racisten van Suriname.
  Elke dag kun je weer lezen hoe vooral de hindustanen worden gediscrimineerd door creolen.
  Het gevolg is dat de hindustanen dat ook terugdoen.

  Toen bekend werd dat er migranten uit India gehaald zouden worden om na de afschaffing van de slavernij op de plantages te werken, hebben de vrijgekomen slaven geprotesteerd tegen hun komst.
  De slaven zijn je voorouders.


  Maak melding

 21. Creolen zijn altijd bazig geweest en zullen dat ook blijven.
  Waar staat Suriname nu onder leiding van Bouterse? Creolen willen altijd een creool als president, een Surinamer van andere afkomst willen ze niet op die stoel.


  Maak melding

 22. @ Dagoebal,

  Je vergeet de afwijkingen van Zuid-Afrikanen te verkrachten te benoemen.
  Zuid-Afrika staat in de top 5 landen van verkrachtingen op de tweede plaats.
  Per 24 uur vinden in Zuid-Afrika meer verkrachtingen plaats dan in India.


  Maak melding

 23. @Henri55: enig idee hoeveel Nederland geprofiteerd heeft van Indonesië, India (Ceylon) Suriname en de Caribische Eilanden ? Als Nederland zijn kolonie niet had zouden jullie nog steeds bloembollen en ratten eten.


  Maak melding

 24. @ Klootschieten,
  Ga je lekker? ALS, ALS, ALS. Als je tante kloten had gehad, was het je oom geweest. En die tijd die jij noemt is al bijna 400 jaar voorbij. Tegenwoordig staat Nederland technisch en zakelijk bij de top van de wereld. En die borstkloppers en grootsprekers van Suriname? Nergens! Afmoedzaaiers!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.