Surinaamse Islamitische Vereniging geeft ‘bezoeker’ uit Syrië aan

15
politie in Suriname

PARAMARIBO, 17 apr – De Surinaamse Islamitische Vereniging, SIV, heeft een man aangegeven bij de politie. Dit meldt Dagblad Suriname. De man had een reeks foto’s gemaakt van de SIV-moskee in Paramaribo. Volgens de politie betreft het een vluchteling uit Syrië. De man is intussen het land uitgezet. Toen een hoofdbestuurslid van de SIV hem vroeg zich te legitimeren, kon de man dit niet. Hij had zich vanuit Albina, bij de grens met Frans Guyana, per taxi verplaatst.

De taxi stond gedurende het gehele bezoek buiten te wachten. Het voertuig bleek gereserveerd te zijn om de man terug naar Albina te rijden. Volgens de SIV heeft de bezoeker tijdens de gebedsdienst aan alle activiteiten meegedaan. Hierdoor viel hij in het begin niet echt op. Toen bleek dat leigitimeren problemen opleverde, werd er rekening mee gehouden dat het een terreurverdachte betrof.

Daarop werd de politie ingeschakeld. De man die geen Nederlands kon praten, is aangehouden. “Wij weten nog niet in hoeverre het ging om een aanslag. Ik denk dat de politie bezig is met hem. De man is hier illegaal, zonder papieren en geld. Hij had niets bij zich. Het is een buitenlander. Wij waren al alert, maar nu natuurlijk nog meer”, zegt Robbert Bipat, voorzitter van de SIV.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Maar de honderden Haïtianen die in Suriname illegaal zijn vormen geen problemen. Want omdat het een Syriërs is is het per definitie een terreurverdachte. En nu is de man het land uitgezet.

  Surinamers moet hun mond houden over racisme en discriminatie. Hypocriet volkje.


  Maak melding

 2. Sensatie van de SIV.
  Zo begint het allemaal.Opdoeken dat heel gedoe van de SIV.Op alle plaatsen waar moslims wonen heerst er onrust en als wij dit niet aanpakken zullen wij. ook onzeker leven dankzij se extremisten van de SIV.Zo geweldig vreedzaam zijn ze ook niet ze moeten niet doen alsof..


  Maak melding

 3. Je hebt geen buitenlander nodig on een aanslag te plegen in Suriname.Bouta heeft dat eerder bewezen en zijn zoonlief Meriba volgt zijn vb.Huur meriba en die klaart het job voor je.hij weet om te gaan met een granaat.


  Maak melding

 4. @ester we hebben het geleerd van de beste de Nederlander. Want als we over hypocriet moeten praten zijn de Hollanders daar het beste in. Zeggen tegen de wereld dat Nederlanders tolerant zijn maar intussen zo racistisch zijn als het maar kan.


  Maak melding

 5. Verder Ester moet je eerst naar eigen landgenoten kijken die massaal stemmen op de PVV en forum voor democratie. Deze twee racistisch partijen kan je vergelijken met de NSB in jaren veertig alleen toen waren de joden de lul nu zijn dat alle mensen met een kleurtje. En ja net als bij joden heb bij mensen met kleurtje ook op PVV en forum voor democratie gestemd. Dat zijn in mijn ogen verraders .


  Maak melding

 6. Alsof SIV geen Soeniten zijn?
  Soeniten interpreteren de koran volgens 3 begeleidende boeken, bukharies genaamd.
  Een Imam uit Australië kan je daar veel over vertellen.
  Als het waar is wat daarin staat, dan kun je stellen dat er geen gematigde moslims kunnen bestaan. Maar door legitiem te liegen ( Taquiya te plegen) zij hun missie zullen volbrengen. En dat is de macht der grote aantallen.
  Dus lieve aardige mensen gebruik je hoofd en neem gepaste acties.
  Leve vrijheid.
  God bestaat niet. Jij bent God.
  Denk daar eens over na.


  Maak melding

 7. Niemand van mijn voorouders had slaven. Waarschijnlijk wisten ze niet eens dat kapitalisten in slaven uit afrika en zuid amerika handelden.

  Ik ben niet een van hun nakomelingen. Wel ben ik blank. Dus slavendrijver? Denk is na!


  Maak melding

 8. Het zijn mensen @ester dien of ze als ze Surinamers mogen maar gaan stiekem op Internet mensen pesten waaronder ze niet naar haar zelf kijk of sommige mensen in Nederland die al eeuwen lang racisten zijn waarschijnlijk heeft ze een relatie gehad te met een zwarte man en nu is ze Boos op de Surinaamse volk geeft niet Esther we vergeven je je leven is al moeilijk genoeg met al je haat.


  Maak melding

 9. beste mensen het is raadzaam eens goedt na tedenken voor u comentaar plaast en minder beledigend naar anderen toe reageren,het zal discusie,s alleen maar intersanter maken en worden sommigen daar nog wyzer van


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.