Illegale grondbezetters willen Suriname aanklagen bij mensenrechtenhof

15

PARAMARIBO, 17 apr – Een groep personen die een stuk grond te Wanica illegaal bezet houden, willen Suriname internationaal aanklagen. Volgens de vertegenwoordiger van de groep, Martin Atencio, zal een klacht worden ingediend bij het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens. Er zal nog een laatste poging ondernomen om aandacht te krijgen vanj de Surinaamse autoriteiten.

Er zal een beroep gedaan worden op het parlement om een oplossing te helpen bewerkstelligen. Hoewel de mensen andermans land hebben ingepikt, zijn ze overtuigd van hun gelijk. Ieder Surinamer heeft immers recht op een stuk grond. “Als de Staat dat niet regelt, is het een schending van mensenrechten”, zegt Atencio. Een oplossing zou niet meer zijn dan het inlossen van een belofte.

Volgens Atencio was al tijdens de laatste regering Venetiaan een oplossing beloofd. De mensen zouden een stuk grond krijgen. De eigenaars van het land dat is ingepikt, zouden gecompenseerd worden. Het is er niet van gekomen en de erfenis is nu voor de regering Bouterse. Er lijkt haast bij te zijn. “De mensen krijgen nu aanmaningen en de politie wordt op hen afgestuurd”, aldus Atencio.

15 REACTIES

 1. Omgekeerde wereld, andermans land inpikken en dan naar het mensenrechtenhof. Dit is een strafbaar feit.
  Met je poten van andermans eigendommen blijven. Ga hard werken en een stukje land kopen !!!!!
  Voor niets gaat de zon op.


  Maak melding

 2. Merkwaardig land dat Suriname, je steelt land van de buren en ze mogen hun eigen land terug kopen .
  Criminaliteit word echt beloond, kijk naar bouta ,het toch gewoon hij doet het ook


  Maak melding

 3. Wij, Surinamers van Aziatische komaf, moeten ons uit de naad werken om met moeite een stukje grond te kopen om ons vervolgens nogmaals uit de zweet te werken om een huisje daarop te bouwen.
  En Bokito hoeft alleen maar illegaal de grond te bezetten om dat allemaal gerealiseerd te krijgen.
  HET MOET NIET GEKKER WORDEN.


  Maak melding

 4. Raar nietwaar?
  Je steelt en dat noem je ook nog rechtvaardig.Een bouta ding toch.
  Daarom stemmen ze op bouta,je mag dan stelen,executeren …je mag alle slechte dingen doen en je wordt niet gestraft,geen enkel rechter gaat je straffen..dus doen maar..


  Maak melding

 5. Dit is toch niet meer normaal. ga werken voor je stuk grond zoals wij allemaal moeten doen.
  We hebben bloed, sweet en tranen gegeven om een stuk grond!

  Stelen is strafbaar!

  Waar eindigt de logica in Suriname toch?!

  Die mensen moet je per direct op pakken en op sluiten!


  Maak melding

 6. Hoe illegaler des te groter de bek, lijkt het tegenwoordig.
  Zie ook de uitgeprocedeerde asoelzoekers die woningen kraken en ook nog naar de rechter willen stappeen.
  Het moet nie gekker worden
  .


  Maak melding

 7. Kijk wat ndp allemaal veroorzaakt. Het gros der domme Surinamers kan geen kwaad meer onderscheiden. Vooral die djoeka’s nemen en stelen anderen hun have en goed, alleen al bij het zien. Laatst was tante Eline met vakantie in Suriname een zaterdag aan het winkelen bij Soeng Njie aan de Waterkant. Plots staat een stinkende djoeka naast haar en zegt haar gewoon schaamteloos vrijpostig, ie mooi, mi wani joe, mi lostoe joe. Wel tante Eline ma pang pang a djoeka mang zodanig dat alla sma in a winkri lonting eng, na soso long a ma pima djoeka djies kan beng doe. Afrikanen hebben hun eigen land verkocht aan de witte man en die heeft hun leiders gegeven die hen erger knechten, beroven, bestelen en mishandellen en doden, net als de dwaas buota en vervloekte moordenaars trawanten. Wo ka. Anarchie is wat ooit komen gaat, een echte burgeroorlog, waarbij het land in vieren zal worden opgedeeld. Twee politieke partijen die criminelen als leiders aanbidden zijn Abop ( aapachtige boeven oplichters partij en Ndp ( nationale dieven partij.


  Maak melding

 8. ddb heeft er met geweld, oorlog zorg voor gedragen dat deze mensen uit hun kampen in hun vertrouwde dorpen aan de rivieren in het oerwoud naar Stad Paramaribo zijn gedreven op zoek naar een veilig heen komen. Ze wilden hun vege lijven redden. Een ervaring rijker, verdwaasd, ontheemd en dakloos in een vreemde en andere omgeving, cultuur, zeden, gewoonten, infrastructuur, wegen, straten, huizen, auto’s, een leven zich afspeelt met een grote snelheid, welvaart en welzijn.

  Ja daar staan ze dan. Hoe nu verder? Niemand die naar ze uitkijkt. Wat ddb en gangsters Surinamers van 25 februari 1980, 8 december 1982 moorden, Moiwana86 moorden, Albina met marineboten kapot schieten, moord en verderf enz, Mijn Hemel! Brandend Zand en verwoeste dorpen, land, doden.

  Boen Sari Tori

  ddb en gangsters zie deze ontheemden, zie eigenaren van gronden die radeloos zijn wat hun overkomt.

  Hopelijk dat er een oplossing komt voor alle partijen en dit niet te lang op zich laat wachten. Suriname is zo groot en moeten meer stedelijke gebieden in Suriname komen, waar deze mensen met het leven in Stad Paramaribo gewend zijn geraakt en gelukkig kunnen zijn. Ik denk dan aan gebieden bij het Stuwmeer, Albina, Moengo, Onverwacht, enz.

  gronden van anderen bezetten is natuurlijk niet goed te praten, evenals de Marrons niet willen dat anderen ook in hun gebieden komen wonen. Er moet een middenweg gevonden worden en dat is de beste optie. Ook deze mensen zijn in een andere werkelijkheid gekomen en willen dit niet meer los laten. Aan de ene kant goed, maar zal wel door ddb en opvolgers rekening mee gehouden moeten worden.

  Give Peace A Change! ddb zal echt iets voor alle partijen moeten doen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Je zou bijna denken dat in Suriname alles (wat niet geoorloofd is) kan. Ik begrijp het niet meer. Werkelijk alles wat verboden is, mag gewoon in Suriname. Onvoorstelbaar zeg. Je bezet het perceel van een ander en wilt dat perceel tot eigendom opeisen, omdat je het perceel al ruim twintig jaar onrechtmatig hebt beheerd. Het moet niet gekker worden. Ze stelen geld van een ander en zeggen dat het hun geld is. Ik kan het even niet meer volgen hoor wat er in deze bananenrepubliek allemaal voor rariteiten bedacht worden.


  Maak melding

 10. Je hebt van die volksstammen die alles kratis willen hebben.Wat zouden deze idioten doen als men hun eigendommen zou bezetten? Dan zouden ze als Braziliaanse bijen op je afkomen!


  Maak melding

 11. Het Grondrechten vraagstuk moet op de Politieke(..) Agenda. Dat mensen nu illegale acties ondernemen om aan grond te komen is een uitvloeisel van een raar grondbeleid in ons land. De vraag moeten worden gesteld waarom een kleine elitegroep in SME zoveel grond heeft en de rest niet. Ons land is zo groot dat elke Surinamer 1 hectare grond in eigendom zou moeten hebben.
  Waarom kan de ene 20duizend hectare hebben, en de anderen niet. Kan iemand mij dit uitleggen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.