TV: Diana Matroos wordt presentator bij Buitenhof namens de VPRO

16
TV: Diana Matroos wordt presentator bij Buitenhof namens de VPRO

HILVERSUM, 17 apr – Diana Matroos wordt namens de VPRO presentator bij Buitenhof, het wekelijkse interview- en debatprogramma van AVROTROS, BNNVARA en VPRO. De huidige presentatrice Luyten gaat werken aan een biografie over koning Máxima en presentator Pieter Jan Hagens kondigde eerder al te gaan stoppen omdat-ie met z’n zeilboot een reis gaat maken naar Suriname.

Matroos, dochter van een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader, presenteert elke dinsdag bij BNR Nieuwsradio het programma Beeldbepalers, een brainstorm over communicatievraagstukken. Dat programma blijft ze doen. Over haar nieuwe baan zegt ze: “Met een enorme voorliefde voor interviewen vind ik het een eer Buitenhof te presenteren met een ijzersterke journalistieke redactie en boeiende gasten.”

In 2015 kwam Diana Matroos in het nieuws na dit interview met de Volkskrant waarin zij ondermeer zei: “Ik heb jarenlang m’n mond gehouden, maar ik ben wel degelijk gediscrimineerd. Onder het mom van een grapje worden de vreselijkste dingen gezegd of gedaan. Bij RTL legde een chef een handje pepernoten op mijn bureau” aldus de 46-jarige Matroos in de krant.

Filmpje – Afscheid RTL-presentatrice Diana Matroos bij RTL Nieuws:

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. weer commentaar het is nooit goed.wat een vreselijke mensen zijn jullie toch.altijd over een ander lullen,kijk naar je zelf.niemand is goed.alleen GOD IS GOED


  Maak melding

 2. Van dit bericht wordt ik heel vrolijk dat iemand met een Surinaamse achtergrond Buitenhof gaat presenteren.
  Dus A.U.B. geen negatieve reacties. Vooral als je de kwaliteit en het gewicht van dit programma niet kent of zelf nooit gekeken hebt.
  Succes Diana!!!!!!!


  Maak melding

 3. Het is maar te hopen dat ze goed Nederlands praat anders
  moeten ze de interviews ook nog ondertitelen en voor de gast aan
  tafel een tolk, wordt een dure grap.


  Maak melding

 4. @Pineut
  Ze hoeven haar interviews niet te vertalen.
  Ze komt niet uit Friesland of Twente. Hopelijk snap je wat ik hiermee bedoel.

  Zet ‘m op Diana. Complimenten!!!!


  Maak melding

 5. Meneer de Pineut,

  Diana Matroos spreekt ABN.
  Kan ik van jou niet zeggen. Je schrijft: “Het is maar te hopen dat ze goed Nederlands praat”

  Een taal praat je niet, een taal spreek je.
  Ik durf te wedden dat je ook problemen hebt met het gebruik van lidwoorden in combinatie met zelfstandige naamwoorden.

  Misschien moet je je nickname veranderen in Peneux


  Maak melding

 6. O mijn god, dat is die vrouw die kakelt als een kip
  zonder kop. En ze mag ook wel eens naar de kapper, lijkt
  wel of haar haar ontploft is.


  Maak melding

 7. Als ze niet te veel kritiek van (extreem) rechtse luitjes krijgt en haar start goed is, zal ze het wel redden.

  Een voordeel van haar is dat ze haar vak kent en ervaring heeft, ofschoon Buitenhof wel een top kwaliteit (interview)programma, is. Ze zal dus goed op de hoogtes moeten zijn van de thema’s om zeer scherp en kritisch te zijn. Haar team zal haar wel heel goed in begeleiden in de thema’s. Wanneer begint ze?, want ik wil niet naar uitzending gemist of terugkijken, et cetera, et cetera op een andere dag haar start zien.

  Ik wens haar het aller beste toe, leuk een Suri/Ned presentatrice in Buitenhof te zien op zondagmiddag met een kopje Espesso op bed in de slaapkamer, in de woonkamer op de bank of aan de keukentafel met de familie en een late uitgebreide ontbijt, met een Hertog Jan in de tuin in het zon op een tablet of laptop over belangrijke thema’s in Nederland, EU, het Westen of de Wereld. Goed voor de SuriNeds/jeugd die ook dat pad willen opgaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Ze heeft geluk dat Eva Jinek zwanger is, die was veel
  geschikter. Deze vrouw kan beter Bouterse interviewen, wat
  weet zij nu van de Nederlandse politiek.


  Maak melding

 9. Ze weet veel van de Nederlandse politiek omdat ze hier geboren is en bovendien heeft ze al eerder politieke debatten geleid aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen. Ik gun het haar van harte, want Buitenhof is een uitermate interessant en boeiend programma op niveau dat zeker wel de moeite waard is om naar te kijken.


  Maak melding

 10. Wat een stelletje afzeikers geven hier hun mening. Deze mevrouw heeft tenminste iets in haar leven bereikt. Dat is iets wat van de meeste reageerders hier niet gezegd kan worden. Alom jaloezie. En ze heeft een schitterende naam. Mevrouw MATROOS, hulde!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.