zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenMaatschappijBewoners Surinames grootste bejaardenhuis in de kou

Bewoners Surinames grootste bejaardenhuis in de kou

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 1 feb – De overheid heeft burgers opgeroepen te helpen nu bewoners van Surinames grootste bejaardenhuis, Ashiana, aan hun lot zijn overgelaten. Boze werknemers en verzorgers hebben het werk neergelegd. Hun rechtspositie kan maar niet geregeld worden. Het jarenlange gedraal en gedraai wordt de overheid aangerekend. Die belooft veel, doet wat en laat verder niets van zich horen. De werknemers houden nu voet bij stuk.

- Advertisement -

Anders dan bij eerdere protestacties, zal worden doorgedrukt. Geen bed, bad, brood en wat allemaal niet voor de Ashiana-bewoners zolang de papierwinkel niet in orde is. “We zijn moe. De beloftes worden niet ingelost. Er wordt niets voor het verplegend personeel gedaan”, zeggen de werkers tegenover de Ware Tijd. Wat wel gedaan is, is actie voeren. Op gegeven moment is zelfs de weg gebarricadeerd.

Dit gebeurde dicht bij het bejaardenhuis, dat wel eens bezongen wordt als het grootste van het Caribisch gebied. Hoewel regeling van de rechtspositie dringt, steekt meer. Volgens de werknemers wordt personeel aangetrokken. Opmerkelijk is dat van de nieuwelingen de rechtspositie wel geregeld is. “Ashiana had nog nooit zoveel onderdirecteuren en draaide toch beter”, zeggen de werknemers.25 REACTIES

 1. Veel geld wordt door de directie uitgegeven aan lonen en voorzieningen voor overbodig personeel. Maar in Suriname wordt dit proces bemoeilijkt door ongeschoolde vakbondsleiders die belang hebben bij een aanhang die afhankelijk van hen is. Het is een kwestie van mentaliteit dat zoek is. Deze feiten kosten de verzorgingsinstellingen en de overheid heel veel geld. Met andere woorden stop de verspilling en bestuurder ga eens serieus hiervan werk maken.


  Maak melding

 2. Laten we Abrahams oproepen en het clubje over night miljonairs van Suriname , het volk wordt tot op het bot uitgemolken , en dan ook nog hiervoor gaan betalen , dit moet wel een 1 februari grap zijn .
  laat boefdraad minder reizen en minder dodsoneren en limboliseren dan is er genoeg geld voor de senioren van suriname
  (dodsoneren = liggen als of het gedrukt staat , pe a man e leei grassie no e gro !!
  Limboliseren = de waarheden verdraaien op een uitrst domme manier


  Maak melding

 3. Overheid heeft geen geld deng mang skeer hatelijk.
  Ze kunnen niet meer betalen voor kledingtoelage en bus monie. Met wat zouden ze meer kunnen betalen?
  Dus accepteer de situatie noso tap a oso (figuurlijk)


  Maak melding

 4. Er is wel personeel maar in de hoedanigheid van bestuurder en niet aan het bed.En vele kapiteins op een schip maakt het schip onbestuurbaar.De normale procedé volgen en de onderdirecteuren naar huis sturen met behoud…probleem opgelost.


  Maak melding

 5. Parbo@
  Paars kerkrat ,jou paarse mannetje hebben Suriname zo naar filistijnen geholpen ,ze kunnen niet eens papier kopen voor de politie ,printers zijn er niet ,geld om leraren en politie en militaire te betalen is er niet ,en inderdaad op zeer hoog niveau
  GEBRUIKMAKEN van het geld wat voor andere doeleinde was bestemd ,dorps gek stop met die idiote gedacht spinsels die geen hout snijden


  Maak melding

 6. Parbo,

  jouw criminele, corrupte moordenaar heeft toch een “sociaal contract met het volk”?….Die zgn. “volkspresident” laat het milieu verkwikken, baby’s sterven in het ziekenhuis, demonstranten door zijn Gestapo-brigade in elkaar slaan. Flikker toch op met je paarse lulkoek…mafkees.


  Maak melding

 7. @Parbo
  Laat ons weten hoe je denkt over ongeschoolde criminele lijders van het land in deze je baasje bouta .
  Ter uwe informatie die ongeschooldelijder van je heeft de intelligente vakbondsleider Daal geexecuteerd eerder en nu zitten wij met dezelfde ongeschoolde lijder van je. De bewoners van Ashiana moeten vervoerd worden naar broko baka!! Zij hebben nergens om te gaan en je baasje met macht-en hebzucht gedreven maakt alles tot zijn eigen .


  Maak melding

 8. Me srif no sap sa nanga Sranang, a libie koong tranga. Ze zeggen nog steeds dat Sranang switie en rijk land is maar tot nu toe bereiken ze helemaal niets. Zoveel beloftes en zoveel beloofde projekten aan het volk maar die komen niet van de grond. .Protesteren , klagen en mopperen zijn de orde van de dag maar dat helpt niet. Voedsel is onbetaalbaar bij Omoe Snesie. En Omoe snesie zegt; ala sanie koong tirie, suma koong pepoeroe , me no sapie, njang mie pienja tjauw. Pres sliepie. Pres sliepie switie nanga njam njam poeroe tjauw min.Aai baja iedereen klaagt behave Pres en zijn maatjes. Ik heb een alternatief en oplossing voor het personeel en de bewoners van het bejaardenhuis. De verpleesters en verplegers kunnen inplaats van protesteren, in het terrein een voedselverwerkeingbedrijf beginnen om voedsel te produceren voor de hongerige bewoners en het sranangvolk. Ze kunnen bojo, kraktiesoep,pom,schuimkoek,moksi alesie produceren voor verkoop in het terrein zelf en ook voor retail supermarket/warung en restaurant. En als ze dat niet kunnen organniseren; zoek hulp bij wong jowo, want die heeft ervaring van voedselverwerking en ook ervaring in catering en warung . Nex no fout. anders is sarie torie.


  Maak melding

 9. Het alom bekende scenario van de bakovenwinkel die Suriname geworden is. Veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven. Jammer dat de oudjes het kind van de rekening moeten worden. Zolang het kankergezwel corruptie welig kan tieren en gedijen zullen we arm en onderontwikkeld blijven


  Maak melding

 10. De overheid heeft burgers opgeroepen te helpen nu bewoners van Surinames grootste bejaardenhuis, Ashiana, aan hun lot zijn overgelaten. En waarom zelfs degenen niet die deze grote puinhoop hebben veroorzaakt, ddb en paarse roverheid?
  Dit is toch vreselijk wat deze ndp regering allemaal veroorzaakt. Nog meer paarse kommer en kwel zijn komende voor de gehele natie, met dank aan dat oerdom debiel idioot paars ndp volk, een volk dat moordenaars, drugscriminelen en bankrovers op handen dragen, sa ooktoe e mek deng ka dee nanga dee, jong en oud verworden paarse ndper’s hebben de paarse duivelse misere aan hen zelfs te danken. Ddb en maffioso paarse kliek hebben letterlijk en figuurlijk, ka, kaolo, schijt te maken met het gehele volk, waaronder ook de paars verworden zwervende ndp dagoes die op deze grootste misdadige religieuze politieke sekte en hun duivelse afgod ddb hebben gestemd. WO ka.
  Oma en opa mogen niet klagen, want al hun kinderen en volwassen kleinkinderen kijken dagelijks naar hen om. Sinds 1980 hebben oma en opa hun kinderen voorgehouden nooit van je leven een politicus of religieuze voorganger te volgen en te vertrouwen. Blijf steeds je best doen op school, werk en thuis. Jij alleen bent belangrijk. Zorg goed voor jezelf en denk goed na wat je zegt of doet. En bemoei of wordt nooit vrienden met een ndper, want ze zijn misdadig vervloekt zonder het te weten.


  Maak melding

 11. Het zou de fronters sieren om eerst te kijken wat de oorzaak van dit probleem is.
  Dat de overheid bij moet springen is de makkelijke weg. Wat hebben de bestuurders de afgelopen jaren gedaan om hun financien op orde te brengen. Kan men dezelfde kwaliteit leveren met minder handen. Laat de bestuurders dit eerst inzichtelijk maken.


  Maak melding

 12. L Chin
  “Zolang het kankergezwel corruptie welig kan tieren en gedijen zullen we arm en onderontwikkeld blijven””
  Zo is het maar net. Mooi gezegd. (optie 1)

  Het valt me op dat je in Su alleen je zin kan krijgen of althans aandacht voor je problemen als je je werk neerlegt.
  Met elkaar communiceren daar heeft men nooit van gehoord.
  Eenzijdige communicatie dat lukt nog wel, maar vervolgens doet de Staat helemaal niets.
  De reden kan zijn wat Bigi Sma aangeeft. (optie 2)
  Wat Parbo aangeeft lijkt mij minder, aangezien het niet bij slechts één instituut het geval is maar bij velen.
  Wat ook kan is onkunde. De minister en zijn/haar departement ontbeert het aan kennis en empathie (optie 3).


  Maak melding

 13. Het lijderschap van Desi piri ede heeft wel een pittig einde, hoor . Die klojo siki man sleurt iedereen naar de hel, terwijl die voor hem is weg gelegd .
  Niet normaal; anno 2017 hoor men van staatsolie ..,,..,,,…$ miljoen gaat de overheid ontvangen , Iam gold idd , waar is dat geld ??? In Gods naam. Het volk heeft die klootzak gekozen en het volk moet het zelf oplossen.


  Maak melding

 14. Ik lees hier : “Het zou de fronters sieren om eerst te kijken wat de oorzaak van dit probleem is.”

  Ik als Surinamer denk dan :

  Het zou de PAARSE YO KOEIEN SIEREN

  — als zij opheldering geven over de VERDAMPTE TWAALF MILJARD van het Volk ! (staatsschuld)

  — als zij opheldering geven over waaraan de gedrukte DRIE MILJARD aan SRD-bankbiljetten aan is uitgegeven !

  — als zij opheldering geven over de bestemming van de RESERVES die Opa VENE aan OPA DESI heeft overgedragen !

  — als zij opheldering geven over het NUT van de PAARSE honderdenmiljoenenleningen ! Want Sranan productie KRIMPT !

  — als zij opheldering geven waarom vele ambtenaren en instellingen TE LAAT OF HELEMAAL NIET WORDEN BETAALD door de Paarse Clan !

  — als zij opheldering geven over de LAKSHEID van Paars tov de ZESHONDERD MILJOEN US-Dollars die ten name van Surinaamse staatsburgers, geparkeerd staan op Zwitserse Bankrekeningen !

  PS : SEBI YARI LANGA OPA DESIE E BABBEL,
  SEBI YARI SRANAN MONNIE E VERDAMP !

  PE DENG 16.666 VOLKSWONING DE ?????
  PE DEN MILJARDEN MONNIE DE (staatsschuld) ?????
  PE A PRODUCTIE DE ??????
  PE DENG HONDERDEN-MILJOENEN-LENINGEN DE ???

  PAARS LUKU BUN, SANTO BOMA, OOK TU DE !!!!!!


  Maak melding

 15. Aan de Minister van Financiën
  Optie nummer1
  Er is gewoon Dollars te verdienen
  Inblikken en verscheept dit naar nieuw Guinea, daar weten de Papoeaas wel raat mee.
  en met het verdiende geld de werknemers uit te betalen.
  Optie nummer2
  Laat de minister dit eerst uitproberen als het niet mag lukken dan maar naar optie 2


  Maak melding

 16. Laat het aan Paee Somo over. Alleen Paee Somo kan het probleem van huize Ashiana oplossen . Hij kan het bejaardenhuis Ashiana overnemen zodat hij voor de Simba’s(ouderen) een gelukkige restleven kunnen geven. Verder heeft hij ervaring met het organisren van Bigi Sma day. Paee Somo heeft ook ervaring in het verzorgen van Simba’s in zijn bejaardenhuizen Simba ( Sinba’s betekent grootouders/ouderen). Verder heeft Paee Somo lekkere wong jowo voedsel in overvloed voor iedereen en hij beschikt ook werklustige wong jowo’s. neks no fout anders is sarie torie.


  Maak melding

 17. Bouterse en NDP zouden betere tijd laten aan breken voor de ouderen .

  Bouterse zou het beter doen dan de Front Regering van af 1970 .

  Jong en Out moeten zo pinaren in 2018 door deze schurken van NDP ,en maar zeggen dit is Revolutie .

  Onder Pengel Henk Aaron en Pa Lachmon jaren 60 en 70 had je eten en vruchten in overvloed .

  Indien je niet voor de krijgsraad wel komen moest je geen Militair zijn ,niemand had BoBo Bouterse gevraag om Suriname te bevrijden .

  Bouterse gaat voor de derde keer als President

  J.Wijdenbosh gaat voor de tweede keer als President

  R. Abrahams gaat voor eerste keer voor President in 2020

  Zelf kinderen gaan in ziekenhuis dood voor dat ze geboren zijn ,weetje wat dat wel zeggen .

  Kabinet van President jullie vreten Suriname leeg voor 2020 en zeggen Wereld crisis voor NDP .

  Na de vonnis van de krijgsraad wordt Fort zeelandia om ge doop naar Fort BoBo Bouterse .

  Limbo van SRS Radio heb je nou wat te eten voor de ouderen in de bejaarde huizen .

  Tijdens de staatsgreep in 1980 had Limbo van SRS Radio maar 8 jaren ,door NDP hersen spoeling weet hij als levende robot .

  Militairen van de Staatsgreep 1980 zeggen tegen de Krijsraad dat ze 1980 tijd jong waren .

  Als iemand zeg eet poep ga je toch ook geen poep eten .

  Daarom is de krijgsraad om militairen te berechten en geen gewone burgers .

  Limbo blijf verslag geven van de Krijgsraad vertel wat maar wat krijgsraad betekent .


  Maak melding

 18. Wie staat er nu serieus op om de oudjes te redden?
  Waarom zoveel bestuurders en directeuren? Wat is dit met al die ongeschoolde gasten en vriendjes politiek. God slaapt niet.
  Waar zijn de zogenaamde intelligente mensen gebleven die het zo voor het zeggen hebben. Mensen gebruik je verstand Suriname is een grote grabbelton geworden en zal zo blijven.
  Na vele jaren NDP of wat voor P ook worden onze oudjes vergeten. Alleen de dood kan hun nog redden uit deze ellende.


  Maak melding

 19. Oude mensen zonder eten en drinken laten is elderabuse of mishandeling van oudtjes.Het moet wel een wanhopige actie zijn van de broeders en verpleegsters.Inplaats van praten met de werkers gaat de Boutetse het volk te hulp vragen.Met de docters en de apothekers durft hij dat niet. Met de zwakke oudjes werkers durft hij wel.Wat laf.Zeker nog vijf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.