Surinaamse minister door het stof voor belediging

45

PARAMARIBO, 16 dec – Ondernemer Oemar Chiragally krijgt formeel excuses aangeboden van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Hij is beledigd en nheeft haar voor de rechter gesleept. Van Dijk-Silos gaat dus door het stof.

De minister moet binnen acht en veertig uur een verontschuldiging laten publiceren in de dagbladen. De dwangsom voor het nalaten is gesteld op honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer tienduizend euro) per dag. De excuses komen geheid. “De rechtsstaat zal geëerbiedigd worden, ook al is de Staat het misschien niet eens met de uitspraak”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd.

Van Dijk-Silos zei eerder dit jaar dat Chiragally stroom ‘gestolen’ had. Het was een uitspraak over een zaak waar zij niets mee te maken had. Energiebedrijf EBS had de stroomtoevoer afgeknipt bij het Wydham Garden hotel, eigendom van Chiragally. De ondernemer spande een rechtszaak tegen EBS aan en won. Van Dijk-Silos vond de uitspraak niet terecht. Ze zegt nu dat ze het vonnis tegen haar zal eerbiedigen.

Bekijk ook:

45 REACTIES

 1. Hoogmoed komt voor de val. Wahahaha. Allen die Ndp vertegenwoordigen en op handen dragen vallen vroeg of laat door de mand, ook die awariedomries van didibri die opkomen voor het paarse onrecht.


  Maak melding

 2. Silos heeft altijd een grote bek .
  Tot nu toe niets gebakken dan hete lucht.
  Criminelen zou ze aanpakken tot nu toe is het alleen maar toegenomen.
  Verkrachters zou ze laten castreren.
  Als je dit van een minister hoort dan weet men al genoeg.
  Waarde en respect zijn bij deze minister zoek .
  Het zal zeker aan de opvoeding liggen.
  Surimaribo wordt de komende 20 jaar niet beter.
  Maar mensen wij hebben hoop want na 20 jaar zal het iets beter gaan met Surimaribo.
  Maar wij kunnen blij zijn dat wij geen Syrië of Turkije zijn.
  Dus blijven hopen.


  Maak melding

 3. Vette Silos geeft over,nu nog ndp baasje en alles komt goed in Suriname,
  Hij mag plesjidentje gaan spelen in Santo boma waar hij thuis hoort.

  Whahahahahahaaaaaaaaa


  Maak melding

 4. Deze vetklep ligt nu op haar rug. Volgens dat varken moet de rechtstaat eerbiedigd worden. Als het om de decembermoorden gaat dan verdedigd ze haar baas met hand en tand ook al moet ze vrouwe justitie voor laten prostitueren.


  Maak melding

 5. Minister Dodojo van Soza echtgenoot aangehouden.
  Dus mensen geen speculaties meer.
  In Suriname is niets geheim.
  Alleen mag het niet in de kranten staan en geheimhouding is verplicht.


  Maak melding

 6. De vraag is: Hoe is het dan precies ??
  En is nu ook betaald voor de onrechtmatig verkregen electriciteit indien dat klopt ??

  ben benieuwd naar de motivering van de rechter !!


  Maak melding

 7. Terwijl Dora samen met haar baasje de rechtsstaat bij herhaling verkracht of wil verkrachten (denk maar aan het willen vermoorden en castreren van verdachten), heeft zij de gore lef om te zeggen dat zij de rechtsstaat eerbiedigt. Dan heb ik liever de massamoordenaar Duterte, die geeft tenminste openlijk toe dat hij eigenhandig drugsverslaafden heeft doodgeschoten, hij komt niet met schijnheilige @#€& aandragen dat hij van zijn landgenoten houdt.


  Maak melding

 8. Deze arrogantie van Silos zal ervoor moeten zorgen dat zij het voortaan thuis zal moeten laten.

  Zij moet eens weten dat zij NIET beter is dan de rest. Er volgen nog meer die denken dat zij “boven” de wet staan.


  Maak melding

 9. @ damsco
  U oordeelt op niet volledige informatie. Chiragally heeft rare dingen gedaan maar was in gesprek over betaling. Dat is door de rechtbank vast gestelt. Dan ben je geen dief maar op z’n hoogst wanbetaler.
  Als advocaat moet mevrouw Silo’s van Dijk het verschil begrijpen. Ze heeft dus in het onderhavige geen gelijk en zal moeten toegeven dat zij zich fout zat of anders SRD 100.000 per dag af tikken.

  Het is best triest hoe vaak NDP leiders hun woorden moeten in slikken omdat ze fout zitten


  Maak melding

 10. Van Dijk-Silos opmerking dat zij de rechtstaat zal eerbiedigen komt niet geheel uit eigen beweging. Daartoe is zij door de rechtbank (lees uitspraak) gedwongen. Zij is het niet eens met de uitspraak maar eerbiedigt die wel. Maar het kwaad, nml. Chriagali van diefstal beschuldigen, is al geschied. Wel mevrouw, ik steel liever elektriciteit dan dat ik door de handel in drugs (waar Uw baasje er een hand van heeft) het leven van velen de vernieling in help.
  Jazeker mevrouw er is na de spoorlijn een cokelijn gekomen.


  Maak melding

 11. @”DIE SMA IS EERLIJK”

  TJA,………….,

  Als minister hoor je je niet te bemoeien met vonnissen van de Rechters, die zijn ONAFHANKELIJK ! (trias politica leer)

  Indien je een BURGER van diefstal beschuldigt en je kan dat niet HARD MAKEN met bewijzen, dan moet je AFTREDEN als minister !

  Indien je kennis draagt van bedreigingen van de Veiligheid van de Staat dan treedt je als Minister op en je ELIMINEERT deze bedreiging/bedreigers, DIRECT !
  Je zorgt ervoor dat de staatsgevaarlijke figuren worden opgepakt, of je treedt af !

  De Minister ZWIJGT over de grote ROOF van staatsgelden bij het Project Naschoolse Opvang en bij het Project CARIFESTA !
  Wat doet de minister om deze staatsgeldrovers zsm te doen bestraffen door de rechters ????

  Wanneer ONGEWAPENDE VERDACHTEN van ROOF, in koelen bloede worden doodgeschoten, dan zorg je, als minister, in overleg met het OM voor een snel onderzoek en vervolging van de DADERS !

  Wanneer je als minister uitlatingen doet over vonnissen in een lopende 8-december-massamoordstrafzaak, dan weet je jouw taak niet als minister en heb je weinig begrip voor de Surinaamse Rechtsstaat !

  Tjaa, EERLIJKHEID begint met het lezen van Grondwet en Wet, en deze zoals bij eedaflegging is beloofd, STRIKT TOE TE PASSEN !!!!!!!


  Maak melding

 12. Goed van haar hoor……”Eerbiedigen…, ondanks dat het niet in de vonnis staat….”. Ze hoeft het volgens haar niet te doen….ha ha ha…. Wat een gelul!! Geef het gewoon toe…Fatwoman,,,,


  Maak melding

 13. Wie doet mee?
  Ik ben bezig met een crowdfunding tbv van @Damsco.
  Die bedoeling is om onze @Damsco in de bloemetjes te zetten de komende feestdagen en voor hen een verrassingspakket samen te stellen.
  Ik geef alvast een aanzet voor de inhoud; suggesties zijn natuurlijk altijd welkom.
  – 6 staven dynamiet voor al z’n lichaamholten
  – 1 liter gramaxzon voor bij het diner met z’n vrouw
  – 10 liter zoutzuur voor de swit-watra op oudjaarsdag


  Maak melding

 14. het zou beter zijn, als zij deze vette tante de eer aan zich zelf houdt en ophoepelt..

  één last minder..

  beter zou zijn,, als die hele tering zooi op dondert.

  beter voor het land, milieu, volk ..


  Maak melding

 15. Jullie zijn zeer respectloos naar een ambtsdrager. Kussen jullie de reet van die slavendrijvers maar die jullie oma’s, moeders en kinderen verkrachtte. Landverraders


  Maak melding

 16. Niet alleen van Dijk-Silos heeft zich schuldig gemaakt aan het beschuldigen van burgers.

  Ex-minister Waterberg kon daar ook wat van.
  Een minister moet voor 100% zeker weten dat een burger zich ergens schuldig aan heeft gemaakt, alvorens daarmee naar buiten te komen.

  Surinaamse politici roepen en schreeuwen maar in het rond en als blijkt dat de beschuldigingen niet op waarheid berusten, dan moeten ze heel erg diep door het stof gaan.
  Surinaamse politici kennen geen principes.


  Maak melding

 17. De big NPS-er Oemar Chiragally, heeft inderdaad stroom gestolen omdat er wel stroom werd onttrokken van het elektriciteitsnet. Er werd ook tijdens de Front regeringen ontzettend veel stroom door het bedrijf van Oemar afgetapt. Het EBS, dus de staat Suriname, kon fluiten naar de gelden. Maar door een bepaalde constructie ontspringt de grote dief de dans. Dit is een geval van top-fraude gepleegd door een NPS-er. De bewering is dat Oemar Chiragally niet zelf heeft afgetapt. Een onzichtbare hand heeft het voor hem gedaan.


  Maak melding

 18. Elk weldenkend mens zal nooit van zijn leven hand- en spandiensten verlenen aan misdadigers, noch hen vertrouwen, vereren en aanbidden om den paars corrupte brode. Ook een normaal volk zal nooit op moordenaars stemmen, ook al zou deze zijn straf hebben uitgezeten. Men ziet dus dat de onafhankelijkheid van Suriname vanaf 1980, velen hebben besmet, met het mislukte revo virus, alsook velen die werden geboren in de jaren tachtig. Vanaf die tijd zijn vele mensen geestelijk verblind, revo verziekt en hebben velen het onmenswaardig wangedrag van de zgn lijder van de revo overgenomen, wat nu berucht staat als de paarse mentaliteit, a paarse gangsta fasie. Je medemens van alles en nog wat voorliegen, bedriegen, beroven, onderdrukken, verarmen, kortom alles wat verdorven was, is sinds 2010 weer in omdat oerdomme paarszieke debiele dwaze idioten stemden op didibri, lijder van de mislukte revo. Mi lafu no ka dat a didibri disie e poeroe letterlijk en figuurlijk paarse ka gi alla deng dong paars sma, want deng beng lafu mi uit. Jammer voor het anti paars volk. Duizenden waarschuwingen hebben ze als neks no fout betiteld. Nu is het spottend lachen voor wat komen gaat. Back to the eigthies, zevenmalen erger. Wahahahahahaha tot Zimbabwe, wo ka.


  Maak melding

 19. @Damsco Pannekoek
  Dora vetzak dossier openen nu!

  Wie moeten we om Dora vetzak haar dossier opvragen?!
  Nederland .China.Imf.of saoedie Arabie?
  Je baasje bouta gaat zeggen..ik hou geen dossiers op na..sorry…A..NO..MI
  .
  WHAhahahaha..


  Maak melding

 20. “Dora en eerlijk’..zegt meneertje Damsco Pannekoek.
  Vette Dora is zoooo eerlijk dat ze het liefst de zijde van een gevreesde crimineel kiest.
  whahshahaa..
  Baasje moest eerder ook zijn excuses aanbieden aan Sherif santokhi…toen kroop baasje op handen en voeten bij sherif Santokhi en zei..vergeef mij ..aub..forgive me…..

  Echt en nu hopen dat chiragally en de rechter niet op mysterieuze wijze verdwijnen!!


  Maak melding

 21. Damsco joe mapiema kaulo stuk stront dat je rondloopt. Wanneer pleeg je zelfmoord. Euthanaseer vandaag jezelf nog. Een hond die vals is is niet te genezen. Doe het voor volk en vaderland.
  Crematie kosten neem ik voor rekening. Lang leve de BBQ !!


  Maak melding

 22. Hoezo “Surinaamse minister door het stof voor belediging”.
  Deze mini ster heeft al eerder bewezen geen respect te hebben voor de rechtelijk macht.

  ““De rechtsstaat zal geëerbiedigd worden, ook al is de Staat het misschien niet eens met de uitspraak”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd.”…

  Zowel de staat Suriname als van Dijk -Sillos zal haar verontschuldiging moeten aan bieden.

  En van Dijk -Sillos zal in het vervolg meer respect moeten opbrengen voor de rechtelijke macht…


  Maak melding

 23. Surinaamse minister door het stof voor belediging…

  je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Sabaku

  Hoezo “Surinaamse minister door het stof voor belediging”.
  Deze mini ster heeft al eerder bewezen geen respect te hebben voor de rechtelijk macht.

  ““De rechtsstaat zal geëerbiedigd worden, ook al is de Staat het misschien niet eens met de uitspraak”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd.”…

  Zowel de staat Suriname als van Dijk -Sillos zal haar verontschuldiging moeten aan bieden.

  En van Dijk -Sillos zal in het vervolg meer respect moeten opbrengen voor de rechtelijke macht…

  Censuur a la jaren 80…


  Maak melding

 24. Er is elektriciteit afgetapt voor de bedrijven maar door wie? De eigenaar speelt de grote onschuldige en de partijdige rechter geeft hem natuurlijk gelijk. Een onzichtbare hand, waarschijnlijk de hand van God heeft stroom gestolen voor het bedrijf.


  Maak melding

 25. Jiyani
  Ministers en assembleeleden blijven domme opmerkingen maken die ze achteraf moeten terugnemen.

  Oorzaak. Een politieke functie bekleden geeft bij veel van die functionarissen het misplaatste idee dat ze alles mogen roepen (zonder fact check) wat in hun opkomt.
  Maar ze denken ook dat ze alles mogen. Stelen van de staat, burgers benadelen, vrienden en familie voortrekken. . . etc


  Maak melding

 26. Zlfs opa heeft niet 10.000 euro per dag over voor haar. Terwijl hij haar zo’n zwaargewicht vindt.
  Waar moet Silos die 10.000 euro per dag vandaan halen? Ze kan maar beter door het stof kruipen. Hard rennen door het stof zal wel moeilijk gaan bij haaar, dus kruipen lijkt de beste optie.


  Maak melding

 27. Door de slechte economische situatie in het land worden nu jongeren meisjes zowel jongens gedwongen te prostitueren om zo wat bij te verdienen.Komt dat ook door de witte slavendrijvers of door het slappe,chaotische beleid in Suriname??


  Maak melding

 28. In deze zaak spelen grote leugens een grote rol om mensen in bescherming te nemen. Er is inderdaad elektriciteit gestolen ten behoeve van een bedrijf van de top NPSer Chiragali. Alleen weet men zogenaamd niet wie het gedaan heeft. Het is zeker de hand van God die elektriciteit heeft afgetapt.


  Maak melding

 29. Een bewindsvrouw hoort sowieso niet over een lopende zaak een oordeel te geven en zeker niet als Min van JusPOl. Ze is nog steeds nat achter haar oren.


  Maak melding

 30. Er is GEEN electriciteit GESTOLEN door CHIRAGALLY. Wyndham heeft 2 aansluitingen in hun gebouw: een voor het Hotel en een aparte voor de etage van de Casino (welke verhuurd was aan Princess Casino). Tijdens de huur was de aansluiting op Princess casino hun naam gezet ( dat doet iedereen die hun pand verhuurd met aparte aansluiting ). Princess Casino was als een dief in de nacht vertrokken met een huurachterstand van enkele maanden. Vanwege contract breuk bracht Chiragally hun voor de rechter. Van dijk silos was toen hun jurist en later haar dochter. Wyndham betaalde die stroom aansluiting welke in hun gebouw zit (en dus van hun is) gewoon door na het onaangekondigd vertrek van de Casino. EBS sloot de Hotel aansluiting af na achterstand op die aansluiting. Wyndham gebruikte toen hun tweede aansluiting welke niet meer verhuurd was aan de Casino. En dat is allemaal achter de Meter van de EBS. Dat is dus GEEN Diefstal. Diefstal is wat er de afgelopen zes jaren gebeurd bij de EBS.


  Maak melding

 31. Er is GEEN electriciteit GESTOLEN door CHIRAGALLY. Wyndham heeft 2 aansluitingen in hun gebouw: een voor het Hotel en een aparte voor de etage van de Casino (welke verhuurd was aan Princess Casino). Tijdens de huur was de aansluiting op Princess casino hun naam gezet ( dat doet iedereen die hun pand verhuurd met aparte aansluiting ). Na vertrek van Princess Casino betaade Wyndham die stroom aansluiting welke in hun gebouw is (en dus van hun is) gewoon door. EBS sloot de Hotel aansluiting af na achterstand op die aansluiting. Wyndham gebruikte toen hun tweede aansluiting welke niet meer verhuurd was aan de Casino. En dat is allemaal achter de Meter van de EBS. Dat is dus GEEN Diefstal.


  Maak melding

 32. Logica jouw verhaal klopt voor geen meter………..!
  Er is inderdaad stroom gestolen tot het moment dat EBS er achter kwam. Chicagarali had in het gebouw twee eigen bedrijven gevestigd waaronder de casino. Hij haalt het ene bedrijf uit het pand en het ander bedrijf gaat gewoon door. Maar door de gebrekkige controle van stroom-afname in Suriname kon hij jaren doorgaan met stelen. Er is gestolen en men verdraaid de feiten.

  De minister had gelijk. De vergunning van de casino kreeg Chigarali van Venetiaan voor zijn bewezen diensten. Dit zaakje stinkt en jouw verhaal heeft tot doel om Chigarali in bescherming te nemen.


  Maak melding

 33. @ Logica

  U zit er dichtbij maar net niet helemaal. Chiragally heeft illegaal installaties ongekeurd met elkaar verbonden en dat is verboden en vooral onverantwoord.


  Maak melding

 34. @JoJo
  Er was vanuit de EBS aangegeven dat er sprake was van stroom diefstal. Hij heeft ze naar de RECHTER gesleept en de zaak GEWONNEN. Ook van Dora GEWONNEN omdat ze hun politiek gemanipuleerde aantijgingen niet kunnen aantonen dmv documentatie ter objectieve beoordeling. En nu komT U met een andere wending, dat opvallend veel op PAARS GESPARTE lijkt. Het is heel begrijpelijk dat meerdere malen verliezen erg hard aankomt. Maar please be a GENTLE LOOSER.


  Maak melding

 35. Aloha…..Aay baja miss Piggy alias Silos. Je kan niet zomaar dhr Chiragali veroordelen zonder bewijzen te hebben.
  Wel,Miss Piggy alias Silos moest dit goed maken met excuses bij Chiragali, dat hij vals beschuldigd was door haar.
  Want anders zou mw Piggy. 10.000 srd per dag dwangsom moeten betalen. Dat is dan Poepen zonder Laxeermiddel hoor Miss Piggy.Che mi Gado!!!!!!


  Maak melding

 36. De rechter heeft niet goed geoordeeld: het moest zijn een gevangenis straf van 6 maanden voor laster en belediging én een dwangsom voor het nalaten te stellen op zevenhonderdvijftig duizend Surinaamse dollar per dag.
  want ‘gestolen’ wordt van Suriname door haar persoon, haar dochter en de hoge pieten bij de Surinaamse overheid en hun gevolg: de zogenaamde adviseurs etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.