Islamic Development Bank betaalt importen Suriname

68

PARAMARIBO/JEDDAH, 16 dec – De Islamic Development Bank, IsDB, gaat een groot deel van Suriname’s importen betalen in 2017. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën heeft een akkoord getekend in jeddah, Saoedie Arabië. Het betreft een financiering van dertig miljoen dollar.

Het geld komt van de International Islamic Trade Finance Corporation, ITFC, een werkarm van de bank. Volgens ITFC wordt de import van levensmiddelen, medicijnen en benodigdheden voor landbouw en industrie wordt veilig gesteld. De regering kondigde eerder aan dat de druk verminderd zal worden op de wisselkoersen. ITFC-bestuurder Hani Salem Sonbol zei dat wordt bijgedragen aan de sociale welvaart van Suriname.

Ook wordt Surianme geholpen bij het streven naar vermindering van werkgelegenheid. De regering is ingenomen. “Het helpen veiligstellen van deze importen is van strategisch belang voor de economische ontwikkeling van het land”, zei Hoefdraad. Het geld wordt niet overgemaakt naar Suriname. Aangezien het een zogenaamde Murabaha-overeenkomst betreft, wordt de leverancier betaald.

Bekijk ook:

68 REACTIES

 1. Idioot mongool debiel boefdraad blijft maar lenen. Eerst hebben ze de kas leeggegraaid.

  En nu komt Hezbollahs zelfmoord terroristen naar SU om via SU aanslagen te plegen. Crimi Dino had dit toen al voorbereid.


  Maak melding

 2. Zucht tot Zimbabwe. Ai boi, dankzij deze paarse roverheid olv didibri zijn het gros van die paarse zombies eigenlijk de bedelaars. Ook zullen deze paarse bedelaars en hun nakomelingen de megaschulden aflossen. Komend jaar zullen ze niet meer oerdom paars krijsen ‘ neks no fout’ of zwijgen, maar ziedend driest woedend ‘ bouta na fout ‘ schreeuwen. Komend jaar gaan vele oerdomme zombies het voelen aan den lijve, have en goed. Wo ka.


  Maak melding

 3. Oh dus Saoedie Arabia gaat ons verzorgen.?!Help nu begrijpen we niks ervan.Wie heeft de leiding van Suriname in handen?!
  Is het IMF.China of Saoedie Arabie?!bouta moet ophoepelen hij is eenmaal spek en bonen!


  Maak melding

 4. Het geld wordt niet overgemaakt naar Suriname. Aangezien het een zogenaamde Murabaha-overeenkomst betreft, wordt de leverancier betaald.
  Er wordt dus nu werkelijk geld geleend om consumptieve goederen aan te schaffen.

  Concluderend
  De controle is dan helemaal zoek en dus kan er lekker op grote schaal worden gefraudeerd met prijzen.
  Bijvoorbeeld:
  Factuur bedrag € 180.000 moet worden betaald
  Credit factuur voor € 45.000
  Nadat € 180.000 is betaald wordt het credit bedrag gestort op een rekening in zwitserland van begunstigde of een ander persoon.
  De audit trail ontbreekt dus kan je de fraudeur niets maken


  Maak melding

 5. Het zal niet lang meer duren of bisschop Stevie Wonderdoener zal als geestelijk adviseur zijn baasje het advies geven zich te bekeren tot de Islam, want voor Stevie geldt ‘wiens brood men eet, wiens taal men spreekt’ en voor Stevie is er niets belangrijker dan zijn riante boterham als adviseur voor de komende vier jaar veilig te stellen. Als het zo doorgaat zullen zelfs LGBT islamieten erelid mogen worden van de kerk van Stevie.


  Maak melding

 6. Wie betaald die bepaald.

  De betaler is de Islamic bank en hiermee word Suriname in een afhankelijke positie van deze Islamitisch georiënteerde bank geplaatst.

  Met dank aan Murhaba Hoefdraad oftewel ons eigen “paard van Trjoje”. Met hem en de overige leden van de clan van Bouterse heeft Suriname geen vijanden nodig.


  Maak melding

 7. Hoefdraad, uit jou eigen mond is naar voren gekomen dat er 85 leningen zijn.
  Wanneer zal je bekend maken om hoeveel geld het gaat en wat er met al dat geld gedaan zal worden???

  Jou schoonvader Bouterse jij en de mensen om je heen worden steeds rijker!!


  Maak melding

 8. Ik ben nu met stomheid geslagen. Sorry, ik weet echt niet wat ik moet schrijven of zeggen. Zeker is dar Suriname niet dieper kan zinken dan nu het geval is. En wat mij pijn doet is dat alle Surinamers met kennis en kunde om het land te redden aan de kant zijn geschoven. Zeker is dat mijn dromen en ook de dromen van mijn vrienden en studiegenoten om Suriname tot een groot land te maken nooit zullen uitkomen.
  Dus vrienden, kennissen en studiegenoten van mij, zeg maar de Surinamers met hun hart op de juiste plaats: bedankt dat ik samen met jullie ooit heb mogen dromen over een geweldige Suriname en gelijktijdig gecondoleerd met het gegeven dat onze dromen niet meer uit zullen komen. We hebben nooit de kans gehad om datgene te gebruiken wat moeder natuur ons gegeven heeft en nu worden wij ingehaald door vader tijd (Clarence Carter).


  Maak melding

 9. Geen enkel land moet de geld aan deze idioten geven,
  Alleen de bevolking helpen door de rekenigen rechtstreeks te betalen aan de leverancier. Hahahahahahahahahahhaaaaaaaaaaaa


  Maak melding

 10. Het geld krijgt su niet maar de leveranciers!!! laat die nou net de billenlikkers en vriendjes zijn het enige wat er besteld gaat worden is 2 pakken zeep,1 doosje paracetamol en een liter landbouwgif en oooops de 30 miljoen is op


  Maak melding

 11. De DOORGEDRAAIDE OPROERKRAAIERS de ons ALLER-BEKENDE LLBB-ers, zijn als VANOUDS met hun Laster Leugen en Bedrog als Bezetenen met de DUBBELE LeBa-VLOEK, weer met hun CYBERCRIME-activiteiten bezig.

  Alleen op deze LAFFE en LAAGHARTIGE wijze kan hun lijder Santhoki (lees: SANDOPIE) die naar AANDACHT smacht om ontrukt te geraken uit de VERGETELHEID.

  Dat SURINAME nu ECHTE RECHTGEAARDE SURINAMERS in de LEIDING van het land weet, bezorgt de RAS-RACISTEN uit de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij alleen maar SLAPELOZE nachten.

  Dat de RECHTSCHAPEN SURINAMER het DEKOLONISATIE-PROCES van deze REGERING Bouterse/Adhin een ZEER WARM HART toedraagt is meer dan DUIDELIJK en tevens een GROTE DOORN (lees: ECHTE MAKKA op z’n Surinaams) voor alle ETNISCH-GEORIËNTEERDE BOEVEN & SCHURKEN van VOORHEEN die SURINAME als MODERNE SLAVEN wilden (blijven) VERKWANSELEN aan DUIVELSE MACHTEN met hun IMPERIALISTISCHE WAANDENKBEELDEN , voornamelijk afkomstig uit hun “GOEIE OUWE GOUDEN” SLAVENPERIODE.

  Het SIERT deze SURINAAMSE REGERING dat zij dergelijke DUISTERE ‘MACHTEN’ links laten liggen en AFREKENEN met het ONMENSELIJKE (WAN)BELEID van deze NEO-KOLONIALE INSTITUTEN die zich nog steeds GRUWELIJK BEZONDIGEN met hun VERDERFELIJKE en ONMENSELIJKE benaderingen naar hun MEDE-MENS.

  Het bestaat een ERG MOOIE LEUS, bedoeld om de ZELFZUCHTIGE op SUBTIELE wijze, enige vorm van BESCHAVING bij te brengen: “SAMENLEVEN doe je niet ALLEEN”.

  SURINAME heeft als AUTONOOM land het VOLSTE RECHT haar EIGEN ‘VRIENDEN’ hoe KROM of hoe SCHEEF FERVENTE LASTERAARS het ZOGENAAMD zullen vinden, te KIEZEN.

  Als HOLland ZELFS een MOORDMACHINE als de VS – de Vieze Staten “te vriend’ wilt houden is het ook hun ‘volste recht’, hoe ‘VREEMD’ de WELDENKENDE zo’n COMBINATIE ook zouden vinden. Of is het MISSCHIEN in dit geval ‘SOORT zoekt SOORT’ (zelfde SLAVERNIJ-VERLEDEN???).Who KNOWS?

  Dat SURINAME het in EERSTE AANLEG tijdens haar DEKOLONISATIEPROCES niet moet hebben van landen die zich in het verleden op BARBAARSE wijze ZWAAR hebben MISDRAGEN naar hun MEDEMENS toe, vind ik een GOED ONDERBOUWD en WELOVERWOGEN BESLUIT.

  ELKEEN die zich op MODERNE en BESCHAAFDE voet ENIGE SAMENWERKING zou willen aangaan met SURINAME – los van het landengedoe – is WELKOM om zich in te zetten voor haar MEDEMENS. Of het nou een Guyanees, Angolees, Nederlander, Indiër, Fin, Braziliaan, Indonesiër, Amerikaan of Ghanees “or whatever” betreft, het zou MOGELIJK moeten zijn.

  Dat SURINAME uit ZELFRESPECT het NU niet SPECIFIEK moet hebben van VOORMALIGE KOLONISATORS en/of dergelijk GESPUIS en hen op de één of andere wijze de WACHT aanzegt, is SURINAME’S eigen GOEDVINDEN tevens GEDURFDE houding die “VRIEND & vijand” versteld doet staan.

  Dat SURINAME tijdens haar DEKOLONISATIEPROCES kiest voor de Islamic Development Bank en/of een onderdeel van deze INSTELLING via een zogenaamde Murabaha-overeenkomst, is een BESLISSING die past binnen voornoemd DEKOLONISATIEPROCES.

  Alle LASTERAARS ten SPIJT.

  SURINAME MANIFESTEERT zich als LAND die haar EIGEN KEUZES durft te maken. Dat SIERT!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 12. ja hoor vrinden van suri het is zo wij moeten straaks wij onse pens laten besnijden voor die moelbi van imb hoor dan gaan wij niet moslim een pens hebben met een pet op wand bouta heef het laatten weetten dat suriname een moslim laan is weete juli niet


  Maak melding

 13. Neks no fout….Zand erover. Het betreft een financiering van dertig miljoen dollar. Wat is de tegenprestatie die het Surinamse volk hiervoor moet leveren….Niets is gratis op deze wereld.

  Hoefdraad is een crimineel, hij heeft al wettelijke bepalingen “het obligoplafond” lang overschreden. Dat was het al vor de US$ 235 miljoen lening bij de Chinese EXIM-bank voor het uitvoeren van het Dalian 4 project.

  Deze lening van dertig miljoen dollar voor importen van Suriname, is de druppel op de gloeiende plaat.
  Wat niemand is opgevallen is dat deze man een dubbele functie heeft. Enerzijds is hij mini ster van Financiën en tegelijk Governor van de CvBS.
  Gersie is gewoon een stroman/marionet.

  Denkt deze regering in al haar arrogantie dat zij echt ontastbaar is…


  Maak melding

 14. Islamic Development Bank betaalt importen Suriname…

  Neks no fout….Zand erover. Het betreft een financiering van dertig miljoen dollar. Wat is de tegenprestatie die het Surinamse volk hiervoor moet leveren….Niets is gratis op deze wereld.

  Hoefdraad is een crimineel, hij heeft al wettelijke bepalingen “het obligoplafond” lang overschreden. Dat was het al vor de US$ 235 miljoen lening bij de Chinese EXIM-bank voor het uitvoeren van het Dalian 4 project.

  Deze lening van dertig miljoen dollar voor importen van Suriname, is de druppel op de gloeiende plaat.
  Wat niemand is opgevallen is dat deze man een dubbele functie heeft. Enerzijds is hij mini ster van Financiën en tegelijk Governor van de CvBS.
  Gersie is gewoon een stroman/marionet.

  Denkt deze regering in al haar arrogantie dat zij echt ontastbaar is…


  Maak melding

 15. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Haco heeft gelijk…censuur…uit de jaren 80…het volk van Suriname is ziende blind en horende doof…

  Sabaku
  Neks no fout….Zand erover. Het betreft een financiering van dertig miljoen dollar. Wat is de tegenprestatie die het Surinamse volk hiervoor moet leveren….Niets is gratis op deze wereld.

  Hoefdraad is een crimineel, hij heeft al wettelijke bepalingen “het obligoplafond” lang overschreden. Dat was het al vor de US$ 235 miljoen lening bij de Chinese EXIM-bank voor het uitvoeren van het Dalian 4 project.

  Deze lening van dertig miljoen dollar voor importen van Suriname, is de druppel op de gloeiende plaat.
  Wat niemand is opgevallen is dat deze man een dubbele functie heeft. Enerzijds is hij mini ster van Financiën en tegelijk Governor van de CvBS.
  Gersie is gewoon een stroman/marionet.

  Denkt deze regering in al haar arrogantie dat zij echt ontastbaar is…


  Maak melding

 16. Waar zijn we aan begonnen?Waar is Suriname in beland.Gefinancierd worden door de Islamic Bank…dwz dat je straks ook van die haatzaaiende predikers in Suriname krijgt.En gezien het slappe beleid kunnen ze ook van Suriname uit de wereld hun wil proberen op te leggen.De gevolgen zullen zijn dat Surinamers niet meer in “vrede en vrijheid”hun geloof mogen beleven.Een moskee ,kerk en Synagoge tegenover elkaar,zal dat nog mogelijk zijn?Of moet er eentje wijken…We gaan geen doemscenarios schetsen??Ik zie de eerste zwarte boerka’s,al zwevend over de Surinaamse straten.En dan gaat het snel…witte Nederlanders blijf dan weg uit Suriname we willen onze weinige terrassen niet beschadigen.


  Maak melding

 17. Beste John, eerst waren er de dromers die Suriname naar de onafhankelijkheid gedreven hebben. Daarna kwam al snel Bouterse met zijn eigen dromen.
  Bouterse heeft zijn dromen waar gemaakt en de nationalisten heeft hij nog even door laten dromen, maar uiteindelijk blijkt de droom voor iedereen een nachtmerrie te zijn waar geen ontwaken uit mogelijk is.


  Maak melding

 18. 30,000.000 delen 500.000 is 60 dollar per hoofd van de bevolking simpel gezegd ,dat is wat regering leider per uur verdienen,om de schommelingen der te stabiliseren, goed bezig boef draad ,en weer wordt de bevolking in het potje genomen


  Maak melding

 19. Wanneeeeeer wordt er ingegrepen in Suriname?
  Zijn wij met z’n Allen als surinamers zo een dom volk?
  Waar zijn de geleerden?
  Hoe Lang laten wij dit allemaal al gebeuren
  Kunnen wij met zn Allen niet een vuist maken en deze vernietigers van Suriname verjagen.
  Wie heeft de moed om iets te bedenken om van deze boevenbende af te komen.


  Maak melding

 20. KUMA zou BLANDA ONTWIKKELINGSHULP geven als de Ollanders er om zouden vragen, had deze IDIOOT in 2012 TRIOMFANTELIJK geroepen.

  Vandaag de dag is het de Islamic Bank die de nodige MEDICIJNEN etc. moet voorschieten.

  I Love Su is nu aan de Bedelstaf geraakt met dank aan KUMA en de DALTON BROTHERS


  Maak melding

 21. Ik begrijp niet waarom Surinamers hier zeuren over bouterse. Waarom had hij dit verkiezing jaar gewonnen, terwijl jullie in Suriname kunnen stemmen? Ik vraag me af of er een fatsoenlijk politicus is die Suriname goed kan leiden. Ik hoop dat Suriname meer investering doet aan toerisme, landbouw en handel.


  Maak melding

 22. Haco

  30,000.000 delen 500.000 is 60 dollar per hoofd van de bevolking simpel gezegd ,dat is wat regering leider per uur verdienen,om de schommelingen der te stabiliseren, goed bezig boef draad ,en weer wordt de bevolking in het potje genomen


  Maak melding

 23. Ook wordt Surianme geholpen bij het streven naar vermindering van werkgelegenheid. De regering is ingenomen. “Het helpen veiligstellen van deze importen is van strategisch belang voor de economische ontwikkeling van het land”, zei Hoefdraad. Het geld wordt niet overgemaakt naar Suriname. Aangezien het een zogenaamde Murabaha-overeenkomst betreft, wordt de leverancier betaald.
  taal kundig gaat er het een en ander fout of lees ik het verkeerd
  Ook wordt Surianme geholpen bij het streven naar vermindering van werkgelegenheid,
  conclusie het word erger


  Maak melding

 24. Waarskijklijk is mijn Hollands niet goed::::Ook wordt Suriname geholpen bij het streven naar vermindering van werkgelegenheid.
  Vermindering = afneming, afzwakking, daling, inkrimping, mindering, reductie, verkleining, verkorting, verlaging.

  Dus we krijgen hier nog minder werkgelegenheid.!???
  Junta lid Boefdraad kan werkelijk toveren. A man geweldig.

  Any way de importeur van Johnnie Walker is blij.


  Maak melding

 25. Suriname opnieuw een kolonie. Binnenkort moeten alle Surinamers zich bekeren en hun …..snijden!!!
  Suriname bestaat niet meer… Hoe moet het heten???
  Islame?? Chiname?? of misschien Imfame?
  Nog 5!!!! Jippie….


  Maak melding

 26. 30 miljoen gaat niet naar su maar naar de leveranciers die allemaal toevallig lid zijn van de bende bestelling zal er vervolgens er zo uit gaan zien: 10 pakken paracetamol 10 liter landbouwgif en 10 pakken zeep en op is de 30 miljoen


  Maak melding

 27. Murabaha over eenkomst,
  Kan iemand mij vertellen wat deze overeenkomst inhoud.
  Het zal mij benieuwen.
  Openheid van bestuur wat is dat ,het klootjesvolk volk moet je niet wijzer maken dan ze al zijn.en onze opositie,,ga verdomme wat ondernemen ,of zijn jullie bang voor lood vergiftiging,als je begrijp wat ik bedoel,Julie lieten in 1982 ook zien hoe het moest .
  Ik noem zoiets lafaards


  Maak melding

 28. TNT@
  Jammer dat je zo reageerd, ik heb enkele jaren in dat mooie land van jou mogen wonen ,soms heb ik er heimwee naar ,Maar als ik zie wat er de laatste 60 jaar is gebeurd ,of misschien wel niet is gebeurd ,
  Stel ik er grote vraag tekens bij ,jammer jammer


  Maak melding

 29. Wat een blunder van deze minister.
  voor dat men gaat beseffen staat Suriname op terroristen lijst.de islamitische bank gaat Surinaamse jongeren opleiden voor aanslagen,dat is wat de islam leer de jongeren in de moskeeën door de imam landen waar andere geloof in meerderheid is .mensen kijk uit voor de middenoosten islam.


  Maak melding

 30. De regering bouta haalt de meest lachwekkende dingen uit…..!! De zoveelste lening……, deze maatregel zal niet helpen de financiële puinhoop in het land op te lossen….aangezien de regering doodleuk door gaat met funest beleid!!!


  Maak melding

 31. En weer wordt een lening afgesloten voor consumptie goederen. Weer doet men als of er geen rente betaald hoeft te worden.
  Echter Murabaha of Sukuk betekend dat de gekochte en door de lener betaalde goederen eigendom zijn van de lener en dat de lener met een winstmarge (lees rente) afbetaald moet worden.

  Het is onbegrijpelijk dat indien het IMF en allerlei deskundigen stellen dat Suriname haar leningen plafond overschrijdt de regering en haar stempelkussen in de DNA beweert dat het niet zo is.


  Maak melding

 32. NOG VIJF, tja …………..

  nog vijf jaar ziekelijke ONGEDEKTE UITGAVEN

  als onze clanleider maar NIET IN DE BAJES TERECHT

  KOMT !!

  Dat is ons HOOFDDOEL en ENIGE beleidspunt, Sranan

  nanga Sranansma NO DE NA TERI !!

  NEKS NO FOUT, MI NO E GO NA SANTO BOMA !!

  PS : STOP SURINAM SLAVERY !!!!


  Maak melding

 33. de zoon ( hezbolla ) had het al ingezet,,, de vader wil het afronden en het ka volk is de gelukkige die toch niet beter weet..

  geef het volk brood en spelen, dan zijn ze super gelukkig, waar het van dan komt, maakt geen bal uit..

  de Amerikanen hebben voorlopig het nakijken en de Hollanders staan op afstand te koekeloeren..

  de moordenaar heeft alvast een brug gebouwd van uit nickerie om zijn weg veilig te stellen..

  de verliezer z.a. altijd, zijn de mofina wang.. hoe kan het ook anders..

  time will tell.


  Maak melding

 34. @damsco

  Wees blij dat we niet samen in de zelfde ruimte bevinden zou graag in je bek willen schijten nadat ik je tegen de grond heb gemept en geloof mij ik doe wat ik zeg elke keer als jij je bord met bruinebonen zit te eten zie je mijn schijt op je bord,.


  Maak melding

 35. Die saudi’s krijgen dus alle gegevens over wat Suriname allemaal bestelt en bij wie. Mooi. Kan straks gebruikt worden tegen de fraudeurs in Suriname. In Suriname kunnen deze gegevens zgn verloren raken, de Saudi’s zullen het wel goed bewaren.


  Maak melding

 36. NOG VIJF, Tja ……………….

  Nog VIJF MASSAMOORDEN PLEGEN op SURINAMERS !

  Nog VIJF Grondwetsartikelen VERNIETIGEN !

  Nog VIJF VONNISSEN van de Rechters terzijde leggen !

  Nog VIJF KEER al onze Deviezen en Goud laten VERDAMPEN !

  Nog VIJF keer de waardeloos gemaakte SRD, weer DEVALUEREN !

  Nog VIJF delen van TIGRI weggeven !

  Nog VIJF jaar bevelen tot NIET-VERVOLGING geven aan de Procureur Generaal !

  Nog VIJF criminele ZONEN benoemen op hoge post !!

  Nog VIJF jaar wachten op de beloofde 17.866 Volkswoningen !

  Nog VIJF jaar wachten op de NDP-sneltrein naar Onverwacht !

  Nog VIJF jaar PINAREN voor ALLE SRANANMAN, uitgezonderd de leden van de clan !

  Nog VIJF jaar ONGEDEKTE SRD’s DRUKKEN !!!!!

  Nog VIJF jaar ongestrafte CORRUPTIE promoten, daarom Staats-FAILLISSEMENT !!

  Nog VIJF jaar A-NO-MI -WANBELEID !

  PS : STOP DE NIEUWE SRANAN SLAVERNIJ !!!


  Maak melding

 37. Met de murahaba overeenkomst wordt dacht de goederen die Su wil hebben door de bank gekocht voor de best prijs bij een leverancier in het buitenland. Waarschijnlijk zal dat een Dubay Arabier of een Saoedie Prince handelaar zijn.

  De goederen (medicijn, aardappels, kunstmest etc) afgeleverd worden aan de customer in Su. De regering kan dan gaan aflossen bijv. elke maand 1/10 van de inkoopprijs en winstopslag (=rente).. Ik denk dat de regering het aan zijn vriendjes verkoop voor de inkoopprijs en winst opslag en ddb opslag(buiten de boeken). Dit laatste gedeelte gaat dan in ddb zak.


  Maak melding

 38. HET GAAT NOOOOIT GEBEUREN WANT HET AANTAL REDIEMOESOES (JOU SOORT) IS TE KLEIN DE MENSEN ZIJN NIET MEER ZO DOM SNAP DAT NU EENS EEN KEER PANNENKOEK.


  Maak melding

 39. JULLIE EZELS PANNENKOEKEN EN OLIEBOLLEN ZIEN LIEVER HET VOLK HONGER LIJDEN MAAR HET GAAT NIET LUKKEN JULLIE ZULLEN JE LAFFE STRIJD TEGEN HET SURINAAMSE VOLK VERLIEZEN .domme aanhangers van de..KOLONISTEN EN DE KOLONISATOR. JULLIE VONDEN NELSON MANDELA CHE GUEVARA EN FIDEL CASTRO ZEKER OOK TERRORISTEN. LATEN JULLIE DE HARDE COCOSNOOT VAN JULLIE GOED NAKIJKEN DIE BOVEN OP JE NEK STAAT..OMHOOGGEVALLEN FLAPDROLLEN.


  Maak melding

 40. PAARSE SARCASME IDIOOT JE BENT UIT DE DOMME RIJ ONTSNAPT VOEG JE MAAR SNEL WEER TOE BIJ DE GROEP DER ZWAKKE BROEDERS. WAAR JIJ THUIS HOORT. JIJ BENT DE DOMSTE VAN ALLEMAAL. ADIOS AMIGO.


  Maak melding

 41. @Abu Gharib

  Natuurlijk wie betaald bepaald. Ofwel het inkoopbureau van IsDB neemt de bestellijst van Suriname door en gaat aan de slag en koopt in waar zij de grootste korting krijgt op de lijst prijs.
  Ofwel zij krijgt offertes met een totaal bedrag van X om daarnaast een sideletter te ontvangen dat onder die en die condities zij als gewaardeerde relatie een heel forse korting krijgen.
  Suriname betaalt daar na op basis van X de Murabaha deal met de winst af.
  Ofwel IsDB pak een marge op de inkoop en een marge op de afbetaling. De armen zijn altijd de pineut.

  IsDB is gewoon commercieel en smart


  Maak melding

 42. @ Damsco
  Che was een idool voor mij, Mandela bewonder ik en Castro geniet mijn respect.
  Ik weet genoeg over ze om te beseffen dat ze mensen zijn en ook een zwart kantje hebben.

  Bouterse en zijn kliek zijn echter rovers, dealers en in alle opzichten mislukt. Zij hebben kans gezien het land 3 maal in de ellende te storten.


  Maak melding

 43. Damsco@
  Je schrijft nog steeds met grote letters,dus nog steeds gefrustreerd,jammer je moet echt je lijntje snuiven daar wordt je rustig van , o ja om iemand te beledigen moet je hersenen hebben, maar dat hoef ik niet uit te leggen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.