Maatregelen tegen Surinaamse verkiezingsautoriteit

64

PARAMARIBO, 11 jun – De oppositie in het parlement gaat een versnelling hoger in de zaak rond parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. De juridische pijlen zijn gericht op het Centraal Hoofdstembureau, CHS. De twee moeten uit het parlement.

Volgens Pertjajah Luhur, NPS en VHP moet het CHS daarvoor zorgen. Een vonnis van de kortgedingrechter bepaalde dat de autoriteit moet voorzien in de vacatures. Volgens de rechter zijn de twee afvallige leden van Pertjajah Luhur al uit het parlement. Het CHS stelt zich op het standpunt dat het vonnis niet uitgevoerd kan worden. De opdracht om te voorzien in de vacatures is niet haar werk.

Dat zou de taak zijn van de hoofdstembureaus van de districten waar de twee zijn gekozen. Kennelijk hebben de oppositiepartijen er geen boodschap aan. De partijen hebben beslag laten leggen op roerende goederen en rekeningen van het CHS. De rechter had een dwangsom gesteld die is opgelopen tot ruim driehonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertigduizend euro).

Bekijk ook:

64 REACTIES

 1. Goedzo..!! Zo hoort het..De rechtstaat begint steeds meer te leven..! En nu het IMF in huis is, kan Bouterse zich geen rare fratsen permitteren..ik had voorspeld dat hij met de komst van het IMF , het paard van Troje heeft binnengehaald..en nu hopen dat de oppositie doorpakt en die gasten kaal plukt..Alles en iedereen gaat ten onder omdat die crimineel puur om politieke en persoonlijke belangen in het zadel wil blijven..Hij vertoont overeenkomsten met Lodewijk de 14e alias de zonnekoning..Die zei ooit: “na mij de zondvloed”..en te bedenken dat er in zo’n orgaan vd overheid juristen en andere zogenaamde intellectuelen zitting hebben..Het is niet te bevatten dat zij slaafs de opdrachten van Bouterse ( en niet Kanhai..die doet ook wat Bouterse hem opdraagt) uitvoeren..Moreel verval ten top. Maar dat krijg je als de overheid is verworden tot een institutionele criminele organisatie..


  Maak melding

 2. De protesten moeten doorgaan..enige wat dit land nog kan redden is dat deze gewetenloze bende opstapt..Daarna moet er grootscheeps onderzoek gedaan worden naar alle corruptieve zaken en iedereen die zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt daaraan moet vervolgd worden..Ongeacht of het mensen van de coalitie of de oppositie zijn..iedere rotte appel moet verwijderd worden en indien daartoe redenen zijn ,worden vdrvolgd De coalitieleden die meerdere malen de grondwet hebben geschonden sowieso…..!
  Parlementariërs die zichzelf en land en.volk respecteren zouden een motie moeten indienen en aannemen, waarbij ze de voorzitter en de regering oproepen om uitvoering te geven aan ELK vonnis van de rechter..En die awariedomri Breeveld die de moraalridder uithangt dobbert vrolijk mee met dit gespuis..


  Maak melding

 3. Het zou de 2 overlopers sieren als zij uit respect voor de rechtstaat uit zichzelf zouden opstappen..maar deze gasten zijn nu al besmeurd met verderf en moreel verval waardoor er misschien geen weg terug is..Als je Tjoekoe hebt aangenomen ben je gecorrumpeerd en dan is er bijna geen weg terug, anders wordt je Door de persoon of personen die je hebben omgekocht aan de schandpaal genageld of moet je hetgeen je hebt aangenomen teruggeven.of betalen.
  Het is eigenlijk een jorkasoepoe..Wanneer zal de almachtige ons bevrijden van deze duivels en hun handlangers in Den lande en hier op WKN……


  Maak melding

 4. Erg netjes, het recht zegeviert altijd.😠. Al is het een kwestie van tijd. Geduld schone zaak.
  Wat vindt men van : beslagleggingen van alle oneigenlijke bankrekeningen van die kale crimineel.
  Hij was begonnen met een militair premie van 200 gulden, 36 jaar later heeft hij een paar honderden miljoenen €.
  Moet de staat suriname die doekoes in beslag leggen😠😠


  Maak melding

 5. @Robinho helemaal gelijk heeft U; zekermoeten de protesten doorgaan; zelf bij geweest bij de twee protesten van de vakbeweging en ik zeg U de macht is in handen van het volk; wij gaan de bende zelf moeten opruimen en dat gaat gebeuren .ik voelde die drive, de wil en het komt eraan.men tergt dit volk.die crimineel denkt dat hij met zn cynische en ironische opmerkingen de clown kan blijven uithangen en dat niets en niemand hem kan deren maaaarr… er is iets dat “tijd” heet en wij hebben misschien haast maar de “tijd” zal er zijn wanneer het “tijd” is voor die crimineel en consorten ! Niemand is ongenaakbaar ! Het Universum leeft en heeft zn eigen wetten die zonder aanziens des persoon uitvoering daaraan geeft ! Leve de gerechtigheid !,


  Maak melding

 6. Kaalplukken en leegplukken. De CHS een instituut van billenlikkers. Ongelooflijk hoe diep mensen kunnen vallen, de quasi intellectuelen. Wat ze allemaal willen doen om de belangen van hun paarse plunderpresident en poeppresident te verdedigen. Allemaal moreel verwerpelijk, mensen zonder ruggengraat en respect binnen het CHS. Het onrechtmatig handelen van deze club. Na periode Bouterse moet er een tribunaal komen om al de schragers en billenlikkers en judassen van dit regime te vervolgen. Ook leegplukken van de lieden die zich exorbitant hebben verrijken. De dieven. Dit kabinet is a-sociaal, antisociaal en tegen de Surinaamse waardigheid- en menselijkheid. Door deze pathologische plunderpresident is er grote armoe over de Surinaamse bevolking afgeroepen.Jaren 80, heb ik gekend.


  Maak melding

 7. Het is onvoorstelbaar dat mensen van wie geacht wordt dat zij een bovengemiddeld intellect hebben , zich laten lenen voor die ongrondwettelijke praktijken van Bouterse & co..Er zitten in de coalitie en in de regering alsook in de NDP lieden bij die hun eigen reputatie op het spel zetten door tegen beter weten in alles wat Bouterse aangaat te verdedigen of te propageren.
  Maar die mensen kijken niet naar het grotere plaatje..alleen naar hun eigen zakken en belangen en dat van hun naasten.
  Ik blijf zeggen dat de geschiedens vonnis zal vellen over deze lieden..Ooit zal er in Suriname sprake zijn van goede en waarheidsgetrouwe geschiedsschrijving….
  Hierbij zal afgerekend worden met deze volksvijanden, die verantwoordelijk zijn voor het moreel en financieel economisch verval van ons geliefd land.
  De namen van de parlementariers die de ongrondwettelijke amnestiewet hebben aangekomen en zoals nu al blijkt , aan de verkeerde kant van wet en recht staan , zullen in de geschiedenisboeken worden vermeld…niet zij , maar hun nageslacht zal de wrange vruchten van deze ongrondwettelijke en landverraderlijke daad plukken.


  Maak melding

 8. 25021980 werd het startschot gegeven dat ertoe geleid heeft dat Su in deze erbarmelijke situatie terecht is gekomen. De fraude van de afgelopen 5,5 jaar is eerder nooit zo omvangrijk geweest. In alle sectoren zijn er incapabelen die partijpolitieke loyalisten zijn benoemd tegen forse salarissen met afbraak tot gevolg. Reshuffelen is gedurende deze periode ook iets nieuws dat veelvuldig is toegepast en duidt op incompetente benoemingen of door “gewijzigde beleidsinzichten” niet in het corrupte plaatje past. Het aantal adviseurs is buitensporig en de commissies die zijn samengesteld voor allerhande zaken ontelbaar. Het is te dol voor woorden dat iemand die op CBvS overduidelijk heeft gefaald hierna minister van Financien mag worden. De staatsgreep (geen revolutie) was het vertrappen van de grondwet. Frappant dat het volgende standpunt toen niet is ingenomen namelijk: “Wij gaan samenwerken om tot een bevredigende oplossing te komen”.
  De situatie van vóór de staatsgreep was i.t.t. vandaag toch wel vele malen beter.


  Maak melding

 9. Dit nog: Het mag niet verbazingwekkend zijn dat het voormalig hoofd van CHS thans minister van JusPol is geworden naast hand- en spandiensten van haar poeslieve dochter.


  Maak melding

 10. de 2 parlementaire moeten blijven…..Somo en Co waren en is ook een overlopers …hy heeft ook in het verleden gedaan. Deze 2 zijn gekozen door de volk…….Vonnis is voor de show..
  Somo zei ooit al blafen de honden de karvan trek door….zo denken die 2 ook …blijf blafen ….waff waff…….lang leve de republiek van de enzels….


  Maak melding

 11. @Gretig…toegegeven..je hebt gelijk..Ik word er ziek en emotioneel van dat Suriname zulke waardeloze leiders heeft die misbruik maken van bekrompen mensen als jij,Door alles wat krom is recht te praten..Ik zit iedere avond hierom te janken en vraag aan onze lieve heer om de ogen van achterlijke meelopers als jij te openen…


  Maak melding

 12. Zou iemand mij kunnen helpen want deze redenering van het CHS begrijp ik niet?? Het CHS kan niet voorzien in de vactures?

  Het CHS stelt dat dit toekomt aan het Hoofdstem Bureau.

  Mijn punt is dat het LEES CHS= CENTRAAL HOOFD STEMBUREAU in HIËRARCHIE toch hoger is dan het HOOFD STEMBUREAU!!!

  Het CHS kan toch opdracht geven aan het Hoofd Stembureau om de opengevallen plekken in te vullen??

  Of zie ik dit verkeerd????


  Maak melding

 13. Het chs is een paarse bende daar!!!!
  Die opa bouta schrijft geschiedenis nu!
  Intussen stijgt de $ koers verder al
  1op 7 zoveel bank koers!
  Bouta sampsa? Na karma ey tekie joe so?
  Go home please!!!!!
  Want ie no mang!!!!!


  Maak melding

 14. En verder beslag laten leggen op al die miljoenen die gestolen zijn van het volk, en bezittingen die onrechtmatig verkregen zijn, te beginnen bij Die moordenaar en zijn kompaan Abrahams.


  Maak melding

 15. Robinho is een van de wkn leden die goed leesbar, goed onderbouwde stukken schrijft. Robinho ga zo door, ik ben het meestal met je eens. Ook ik vind nu b.v. dat de protesten door moeten gaan, maar misschien in iets andere vorm; i.p.v ‘wij zijn moe’ moet men ervan maken ‘wij zijn ziek’. Bouterse zei toch, als je moe bent, moet je gaan slapen. Wel, als je ziek bent, moet je thuis blijven. Dat heeft als voordeel dat je in deze dure tijd geen geld hoeft uit te geven om naar het plein te gaan, je loopt, wanneer je thuis blijft ook minder risico dat DiDiBri je met pepperspray en rubberen kogels gaat bewerken, en de handlangers van DiDiBri, die potentiële protesterenden willen intimideren om niet mee te doen, zijn minder in staat dat te doen, omdat je je als ambtenaar legaal één dag ziek mag melden. De kans dat men met de ‘wij zijn ziek’ strategie het hele land platlegt is vele malen groter dan met de ‘wij zijn moe’ strategie, want ook paarse spijtoptanten kunnen zonder gezichtsverlies meedoen met de actie. Als het hele openbare leven wordt platgelegd, kan zelfs de meest koppige dictator het niet lang volhouden.


  Maak melding

 16. Volks President U meent wel met het land. De opposite is voor Eigen belang. De criminaliteit neemt toe, die de oppositie partijen in stand houdt. Als zij met het volk menen
  Laten zij akties voeren om de criminaliteit te bestrijden.
  Maar nee ze houden liever bezig met Somo met zijn terugroep.
  Belachelijk voor de grote Chan die niet kan inzien. Gelukkig wordt hij door Gaja-dien buiten spel gezet.


  Maak melding

 17. Helaas is er geen andere weg dan de chaos elke dag groter te maken en de regering dwars te zitten en het regeren onmogelijk te maken.
  De regering en de instituten van de staat doen niet waar voor ze zijn. Het IMF geeft de informatie vrij die de regering al maanden geleden had moeten verstreken.

  Er zal in Suriname toch wel zo iets zijn als bestuurlijke aansprakelijkheid.

  Als dat er is stel dan de individuele leden aansprakelijk voor deze dwaling en obstructie van het recht.
  Zul je zien hoe hard ze gaan handelen.


  Maak melding

 18. @henry

  Zoals JoJo ooit toegelicht heeft is CHS wel degelijk de bevoegde instanties die invulling moet geven. Echter stelt die zich op het standpunt dat eerst hoofdstembureaus in aktie dienen te komen alvorens CHS bindend verklaard.
  Maar CHS is bevoegd.


  Maak melding

 19. @vhp er
  Je lijder meent met het volk?!
  Waar haal je zoveel onzin vandaan?
  Hij breekt onze ruggen door ons te belasten met schulden en onze nakomelingen wachten hetzelfde tragische lot!
  All criminelen zitten bij jullie in de coalitie van moordenaars tot amnestie liefhebbers.
  Hahaha..heden moet je baasje zwijgen. Hij is een persona non grata.Het IMF heeft voor het zeggen.


  Maak melding

 20. j @Gretig
  Wij bebben slapeloze nachten!?
  Mens het is je baasje die elke dag te incasseren krijgt en wij hebben slapeloze nachten!?Laat je kop nakijken.Er is iets heel erg mis met jou
  En @Robinho vertegenwoordigd de rechtgeaarde surinamers hier en daarbuiten.Mijn zegen heeft hij altijd.


  Maak melding

 21. Zieke emotionele robinho je onzin is nu beter te begrijpen, je verstandelijk vermogen is door je zieke emotionele toestand behoorlijk aangetast


  Maak melding

 22. De nieuwe regering krijg te maken met honderden adviseur die nu ter beschikking zijn na te zijn ontheven. Denk aan de DC’s, onderdirecteuren etc. die door worden uitbetaald met salaris van bijna gelijk aan de minister. Allemaal zowel oppositie als coalitie zonder tegenprestatie opstaande voet ontslaan en stopzetten van uitbetaling of ze moeten de baan accepteren die wordt aangeboden, ook straat vegen hoort er bij


  Maak melding

 23. Ray robinho vertegenwoordigt jullie zieke emotionele wrakken. Jullie soort zullen NOOIT tot de rechtgeaarde Surinamers gerekend worden.


  Maak melding

 24. Die 2 afvalligen hebben met het drinken van de Ingi soepoe van DDB trouw gezworen tot aan den dood. Als je lid van deze regering, dan ben je lid tot dood van deze gang


  Maak melding

 25. Zieke jojo we weten precies dat het jullie soort om chaos creatie gaat. In alle chaos gaan klappen vallen, einstsnd zullen we zien wie de verliezers zijn. Een hele grote groep rechtgeaarde Surinamers zullen nirt lijdzaam toe blijven kijken hoe jullie soort met dnge belangen bezig zijn. Een hoop van jullie doort gaan met de eerstvolgende klm vlucht vluchten richting noordzee.


  Maak melding

 26. Terwijl er een ramp aan het voltrekken is in Suriname , wedijveren een paar laag geschoolden , waardeloze, mislukkingen de situatie goed te praten. Erger nog deze waardelozen pinaren als straathonden maar toch gaan ze door .alles heeft zijn einde .


  Maak melding

 27. Altijd wanneer die mpp ndp en haar lijder de macht in handen hebben, altijd na soso onrust, onvrede, armoede, corruptieschandalen zonder vervolgingen, wetsverkrachting, staatskas roof, devaluatie, geestelijk en moreel verval olv van meje, misjieka en brevelt etc. soso paarse ka de tja en e preek ini kondre. Ze hebben al die oerdomme paarse aanhangers loze beloften voorgehouden, die leugenaars olv van de grootste misleider en lijder van verworden misdaadstaat…Suribabwe. Met dank aan al die verworden paars domme zombies. Wo ka. Zelfs zoon en stiefzoon zijn getroffen door die paarse misdaadvloek. Alsook vele oerdomme zombies van baas. Terecht kan gesteld worden dat de grootste lijder van het land en zijn marionettenregering en paarse geboefte…….schaamteloze lafhartige geesten zijn. Zij zijn hard op weg het land de paarse poorten der hel in te leiden, vol paars verderf, chaos en anarchie, En zoals altijd na buitenland bakka en redi musu’s. Gelukkig zijn vele paarse aanhangers de ka en velen willen geen ene moer weten van ndp en haat lijder. Fawakka ie stem ndp toch…..no kari a mpp neng foe a partij. Baas mpp.


  Maak melding

 28. Off topic.

  Onlangs ben ik door kennissen gevraagd wanneer wij weer eens met vakantie naar Suriname komen.
  KOME??? FU KON DU SANG???
  Vakantie moet leuk blijven en vooralsnog vind ik elke besteedde EURO aan een vakantie in Su weggegooid geld.
  Ondertussen verheugen wij ons op onze zoveelste vakantie in juli a.s.; rondreizen in Zuid-Oost Azië alwaar wij waar krijgen voor ons – met hard werken – verdiend geld. We kunnen er niets aan doen; we zijn nou eenmaal gesteld op service en vriendelijkheid; ook al moet daarvoor wat meer betaald worden.


  Maak melding

 29. @Gretig

  Wie ging de straat op in 2006 bij de goverment take op benzine en diesel en zaten er onder de mango boom.

  Wie heeft zijn best gedaan om Chaos te creeren tussen 2005 en 2010


  Maak melding

 30. Bouta mie mang your ship is zinking!!!!!!
  Wach out!!!!
  Me barrr joe!!!
  $ al boven 7. We gaan op naar richting
  1 op 10! Tofffff no kaaaaa
  Bouta schrijft geschiedenis!!!!!!!


  Maak melding

 31. @ Gretig …. weer zo’n paarse lamstraal, die mensen probeert te intimideren. @ Gretig … forget it, niemand is bang voor lafaard KILLER BEE Bouterse. Informeer eens hoe de gewapende machten {militairen en politie} denken over KILLER BEE B. en eventueel zullen handelen als ze daartoe de opdracht krijgen om KILLER BEE B. op te halen.

  A sa de wan dey ….. a sa de wan dey……………….


  Maak melding

 32. Niet alle intelectuelen in de paarse gang steunen DDB. Ze willen hun kans grijpen die ze nooit zullen krijgen ook bij andere partijen niet, een graantje meepikken voor zichzelf en of familie.


  Maak melding

 33. @Gretig
  Het is jou baasje die ons bedelft met schulden ,het is hem die zijn regering bankroet verklaard en wij hebben slapeloze nachten?!
  Ga je beter laten informeren!!


  Maak melding

 34. De rechters hadden nimmer een dergelijke beslissing genomen als het volk achter DDB zou staan. Had hij goed beleid gevoerd dan zou niemand dit durven te doen. DDB en zijn adviseurs hebben grote fouten gemaakt. Ze dachten door het constitutioneel hof niet in te stellen hij niet vervolgd kon worden.
  Hij en zijn adviseurs gedragen zich als dd godfather. Kortom, hij (de killer) heeft nu zijn eigen graf gegraven).


  Maak melding

 35. @ silversurfer
  de Surinaamse bevolking bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen.
  we hebben mensen die uit indonesie , india , nederland ,Afrika enz afkomstig zijn.

  die waardeloze mislukkelingen zoals jij ze noemt zijn afkomstig uit mongolie.
  hun lijder is een rechtstreekse nazaat van de grote mongool djengis kahn………..geen familie van roger.
  hun favoriete kleur is paars.
  suriname zit vol met mongolen………16 zetels.
  bij een discussie of een verschil van mening gaat een mongool direct schelden en dreigen met geweld………hoeft niet per se in die volgorde.
  onderzoek heeft uitgewezen dat een paarse mongool zelden een hersenschudding , hersen tumor ,enz krijgt.
  de reden waarom valt te raden.

  sommige mongolen hebben geen lievelingskleur .
  ze waaien met een etnische wind mee.


  Maak melding

 36. Elke dag ik huil. Wat heef baas gedaan met land. Baas heef self mij dokter verkrag. Ik haat baas. Maar omdat is gratis die bruinige boon, daarom ik blijv tok steune baas.


  Maak melding

 37. @ real (anoniem)
  Mijn benadering is iets anders
  De vacature is er omdat de terug roeping bevestigd is
  CHS moet kiesbureaus vragen om kandidaten voor te stellen


  Maak melding

 38. Bouta joe mpppp ok!
  Saka per onmiddelijk! Intussen gaat de koers
  Richting 1 op 10. Klootzak fa ding sma ow
  Liebie vetzak?????
  Ie fuck a herie koulo kondre up!
  Dus a sarie kba rot op!!!!!
  Mekie ding mang sut joe mars da a kba!!!!


  Maak melding

 39. Late jullie me baasje hor
  Me baasje heeft gefraudeerd met de verkiezing
  Da nu neemt de here god wraak op me baas
  Me baasje heeft vroeger veel mense late doden ook
  God slaap niet tok?????
  Me baasje krijg zijn straf nu!


  Maak melding

 40. Overgaan tot het veilen van de goederen, want dan staan de mensen van chs op straat. Kijken hoe snel ze dan gaan handelen. Geen bureau, geen computer en ook geen loon.


  Maak melding

 41. De inboedel van het CHS wordt op dit moment onder leiding van een deurwaarder eruit gesleept. Niet betalen? Dan weg spullen. En nu die twee landverraders ook eruit schoppen. Wat een soap zeg!


  Maak melding

 42. Op een vergadertafel met 13 stoelen, een flatscreen tv, bureaustoelen, filekasten, koelkast en tot op ijsboxen is beslag gelegd door de deurwaarder, vrijdag bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Van 7 mei tot en met 6 juni is de dwangsom opgelopen tot SRD 310.000. De politieke partijen VHP, NPS en Pertjajah Luhur (PL) zijn samen met de kandidaten Barkat Mohab Ali en Prim Sardjoe overgegaan tot executeren van het vonnis.

  Paul Somohardjo, voorzitter van PL, zegt aan Starnieuws dat het CHS het vonnis niet heeft uitgevoerd zoals door de kantonrechter is bevolen. Daarom is ertoe overgegaan om de dwangsom op te eisen. Er is ook beslag gelegd op de bankrekening van CHS, Binnenlandse Zaken en Financiën.

  Naast het beslag leggen op spullen van CHS, zullen nog meer acties worden ondernomen. Somohardjo wil om strategische redenen hier nu niet op ingaan. “Bij ons gaat het er om dat het rechterlijke vonnis wordt uitgevoerd. Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn teruggeroepen. Het CHS moet voorzien in de vacature en dat is niet gebeurd,” stelt de partijvoorzitter.

  Uitkleden het CHS!!!
  Hahahahaaaaa….


  Maak melding

 43. CHS lam en besluiteloos. Net als de regering.
  Straks (over 2 jaar) gaat het IMF ook komen invorderen. Dan wordt de CBvS leeggehaald tot op de laatste cent.


  Maak melding

 44. IMF heeft Su bij de ballen. Proces moet doorgaan anders volgen er nog meer IMF maatregelen.
  De broose souvereiniteit is nu wel echt verkwanseld. Dit 6 jr durend wanbeleid wordt ongetwijfeld nauwlettend door de VS gevolgd. Su heeft geldverslindende ambassades in landen waarvan niemand precies weet wat de meerwaarde hiervan is. Rapportage nihil.
  Voor het eerst in Su geschiedenis zitten mensen vast in het buitenland voor zware criminele zaken naast meriba die medeplichtig is aan roverszaken. De rotzooi is enorm gegroeid.


  Maak melding

 45. @Riool rat

  En deze paarse kakkerlaken zouden een Dubai van Suriname maken.
  Hahaha…nu worden ze in publiek gestript ze mogen nog blij zijn dat ze kleren die ze om hun lijf hebben voorlopig mogen behouden.


  Maak melding

 46. Schijnt dat Bouterse zich teruggetrokken heeft in de jungle. Zelfs de jorka’s en liba’s lachen hem uit. Die wassies gaan hem ook niet meer helpen. Het is over en uit. Het net voor de moordenaar begint te sluiten. Mijn grootste angst is dat die gek straks naar barbaarse middelen grijpt om aan de macht te blijven.

  Krijgsraad moet nu doorpakken en hem veroordelen. Hij mag dan diplomatiek onschendbaar zijn maar zijn tijd gaat komen.


  Maak melding

 47. De spullen van de CHS zullen collecter items worden.Het zijn de eerste tekenen van het verval van het domme en koeien regiem.
  In Europa wil een ieder die tegen de Duitse muur was,een stukje steen van hebben.
  En bij de strafeis gaat het hele dictatuur in elkaar vallen.Ver heug mij al.Heb de opkomst van de totalitaire staat zien op komen en gevoeld.En nu mag ik zijn neergang ook meemaken. Alleen het al eis is een gigantische vernedering voor de president.Maar hij is te laf om de hand aan zichzelf te slaan.


  Maak melding

 48. Anomiem

  Kaalplukken en leegplukken. De CHS een instituut van billenlikkers. Ongelooflijk hoe diep mensen kunnen vallen, de quasi intellectuelen. Wat ze allemaal willen doen om de belangen van hun paarse plunderpresident en poeppresident te verdedigen. Allemaal moreel verwerpelijk, mensen zonder ruggengraat en respect binnen het CHS. Het onrechtmatig handelen van deze club. Na periode Bouterse moet er een tribunaal komen om al de schragers en billenlikkers en judassen van dit regime te vervolgen. Ook leegplukken van de lieden die zich exorbitant hebben verrijken. De dieven. Dit kabinet is a-sociaal, antisociaal en tegen de Surinaamse waardigheid- en menselijkheid. Door deze pathologische plunderpresident is er grote armoe over de Surinaamse bevolking afgeroepen.Jaren 80, heb ik gekend.
  )
  )
  Maak je daarover geen zorgen, KAALPLUKKEN, LEEGPLUKKEN EN ROVEN is de VHP specialiteit. Ik heb alle vertrouwen in de VHP hun specialisme!


  Maak melding

 49. Veel arme en luie mensen, naast oerdomme paarse stommelingen hoopten op gratis eten, drinken en huisje. Anno 2016 zijn het gros de paarse ka en vreten ze dagelijks baas zijn paarse schijt en drinken zijn paarse pis vol van het gevolg van hun oerdomme keuze……no stem Na Dagoe Poepe / NDP en roversbende, want ze gaan weer de staatskas beroven…..en jullie wederom doen verarmen. Neks no fout, wiens we ka baas na mang. oeng ka dan. Baas heeft het gros der oerdomme paarse financieeel vermoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.