Strafklacht rond ‘vals document’ parlement Suriname

23

PARAMARIBO, 2 feb – De politieke partij Pertjajah Luhur, PL, heeft een strafklacht ingediend in verband met vermeende valsheid in geschrifte. Het gaat om het document dat is uitgegeven als formeel stuk van het parlement. PL gaat voor recht.

Partijleider Paul Somohardjo stelt dat niemand boven de wet staat: “Recht voor één, recht voor allen. Als het een gewone burger was, zou die ook door de politie zijn ingesloten.” Het wordt afgekeurd dat het parlement een document uitgeeft, waarin verkeerde informatie wordt verstrekt. De parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn geen lid meer van PL. Toch worden ze in het document zo genoemd.

Het is misleiding van de rechter, want het stuk is gebruikt in een rechtszaak tegen de twee. Volgens Somohardjo is de klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie. De partij verlangt vervolging van de personen die valsheid in geschrifte hebben gepleegd. In de klacht worden geen namen genoemd. De partij herinnert eraan dat op valsheid in geschrifte een gevangenisstraf staat van hooguit vijf jaar.

Bekijk ook:

23 REACTIES

 1. Zeker een dieptepunt..maar met de paarse clan aan de macht bevindt Suriname zich in een wildwest tijdperk. Hopelijk wordt deze criminele daad keihard afgestraft Door de rechter.


  Maak melding

 2. Het mag dan wel een “dieptepunt” zijn maar ik vind het goed dat Somohardjo doorzet en nu een strafklacht heeft ingediend tegen de Kamervoorzitter.
  Het gaat in deze niet alleen om partij politieke motieven maar ook om de functie van het Parlement.

  Het kan toch niet waar zijn dat er in een land wetten worden gemaakt en aangenomen in het Parlement, vervolgens door leden die toen in de oppositie zaten en het niet mee eens waren met voeten worden getreden??

  In Nederland wordt wel eens de vraag gesteld:
  Is het Parlement Lam of Leeuw???

  Voor Suriname geldt: “Zijn we een democratie of een dictatuur waarin de President en de Kamervoorzitter bepalen wat er gebeurd?

  Indien het antwoord ja is, hoeven er in Suriname geen verkiezingen meer plaats te vinden. DDB en J.S. kunnen in dat geval zijn opvolger aanwijzen en de rest ……moet het accepteren.


  Maak melding

 3. Ik ben benieuwd wat er vandaag achter de gesloten deuren gebeurd in de DNA.
  Hoe zal Simons een werkdocument kunnen verklaren met allerlei niet correcte informatie. Breeveld was nog geen 1ste vervanger van de plaatsvervangende voorzitter, Fracties kommen niet overeen met de besluitenlijst.

  Of de griffie is incompetent of iemand heeft willens en wetens geprobeerd de rechtbank op het verkeerde been te zetten. Voor beide is Simons de verantwoordelijke functionaris. Zij kan het niet afschuiven.

  MEA CULPA maxima MEA CULPA is de enige echte uitweg.


  Maak melding

 4. Ndp is een partij van criminelen, moordenaars, sjoemelaars, fraudeurs, oplichters, mensenrechtenschenders, grondwerechtenschenders, rovers,leugenaars, analfabeten, onderdrukkers, en een grote ramp voor dit land ia.


  Maak melding

 5. Deze politicus kijkt niet naar hoe ga ik mijn land tot ontwikkeling brengen. Sinds hij in de politiek is zoekt hij onophoudelijk zijn gelijk. Hij is nooit fout of het is onjuist. Zijn hoofd zit vol met allerlei smoesjes en zijn handelingen met trukjes. Let maar op. De zes dobbelstenen zijn nu 4. Na zijn toneel spelen worden deze dobbelstenen 2. Uiteindelijk verliest hij alle dobbelstenen. Zo zal deze onredelijke politicus uit het politiek veld met oneer verdwijnen. Zijn manier van politiek voeren is broko bana.Hij kijkt alleen naar zijn ik maar niet naar wij.De andere politici en de toeschouwers doen mee om hem ten val te brengen. en begraven. De toeschouwers menen helemaal niet met hem Het is wel jammer dat deze toeschouwers een slechte inborst hebben. Hem zo te helpen naar zijn afgrond.


  Maak melding

 6. @ Anjoemara

  Ik heb liever broko bana dan het leegroven van staatskas, het liegen en bedriegen in ’s Lands hoogste orgaan.
  Zoals minister Rusland en Hoefdraad blijkbaar hebben gedaan en niet te vergeten mw. Jenny Simons de nieuwe Koningin van Paramaribo.
  Reisje Cuba in voor haar gecharterde vliegtuig gehad vanwege privé redenen nu is het “payback time”


  Maak melding

 7. Wat een flauwekul, Mag Somo niet opkomen voor zijn recht ?
  Waarom gaat hij vermoord worden? Ik hebt vaak gezegd dat die paarse criminelen alles aan zullen doen om aan de macht te blijven, tot vervalsing toe.


  Maak melding

 8. Anjoemara: “Deze politicus….”

  Anjoemara, over welke policus heb je het eigenlijk, wat je beschreven hebt slaat op de meeste Surinaamse politici.


  Maak melding

 9. De hele griffie opsluiten samen met Geerlings.
  Ergens moet er toch een begin gemaakt worden met het opruimen.
  Het zijn deze voorbeeld figuren die anderen doen stelen en moorden.


  Maak melding

 10. Niet opgeven Somo ,doorvechten!!!
  Ons land is wetteloos sedert 1980 en de crimineel die heden de LIJDER is ,wel, die weet niet eens dat een land wetten heeft waaraan een ieder zich dient te houden ,ook hij!Maar dan bouta en wet gaan niet samen,dus….


  Maak melding

 11. Somohardjo heeft verdomd gelijk.
  Hij durft fraude/falisficatie aan te kaarten in het hoogste rechtscollege van het land. Schande schande schande schande. Afrikaase taferelen in Suribabwe !!!!


  Maak melding

 12. Die DNA-voorzitter is niet geschikt voor baan. Als je ziet dat er zijn 2 documenten, dan ga je eerst uitzoeken welke document is geldig en welke niet. Maar bij haar is niet gaan rinkelen een bel. Zij accepteert die valse document zonder verder onderzoek. Dan hoe moet mens voortaan vertrouwen deze voorzitter? Je kan net zo goed nemen scholier als voorzitter. Misschien deze doet zelfs beter werk.


  Maak melding

 13. Jammer dat de overige oppositiepartijen de huishoudelijke vergadering ook niet hebben geboycot. Dezel fraude kan en mag niet met de mantel der liefde worden bedekt. De voorzitter moet verantwoordingrijpen afleggen aan de rechter. Net wat Santokhi zei: als sprake was van een fout dan had ze alle gelegenheid om dat te corrigeren, maar tot op heden heeft ze dat niet gedaan. Dus hier is sprake van het opzettelijk vervalsen van officiële documenten en wel in het hoogste college van staat.


  Maak melding

 14. @Robinho
  Ze zijn uiteindelijk ook weg gegaan toen de coalitie als klapvee het aanpassen van de terugroepingswet en verhullen belangrijker vindt dan de begroting en zika.

  Rare mensen die Coalitie.
  En heel raar dat Breeveld en Waterberg dit gedrag van de NDP accepteren.

  Er wordt weer getracht een zaak die onder de rechter is te traineren en te beïnvloeden. Iets wat maatschappelijk verwerpelijk beschouwd zou moeten worden.


  Maak melding

 15. brokobana zeg dat je geen techniek hebt maar gebruik een omzijling om de ander te laten valen. Alle politici gebruiken trukjes. Net als een tovernaar. Een land leiden is geen lijden naar de afgrond . Het is ook spel blaka wittie of wittie blaka. De ene is grondroof, de ander is kasroof zo heb je van broko bana schreeuwers stoelvullers. Jij gaat zelf aansluiting zoeken wat bij jou past.


  Maak melding

 16. Valsheid in geschriften.
  De dief roept, “houdt de dief!”
  Griffie/griffier moet het gelag betalen.

  Verstandige Surinamers weten waar het goed fout zit in Suriname .

  – zie, 25 februari 1980
  – zie, 8 december 1980, ik was daar niet aanwezig,
  – zie, aan het koortje van zijn zwembroek opgehangen,
  – zie, ik was daar niet aanwezig, ik was bij een kennis met een vriendin,
  – zie amnestiewet,
  – zie terugroepwet,
  – zie luchtkastelen,
  – zie financieel, economisch gaat het heel goed in het land,
  – zie koloniale namen, moet weg/maar zie hun familienamen,
  zie hun kleding, zie hun koloniale borstelsnor, zie hun koloniale witte pakken, zie hun kolonale das, zie hun koloniale kostuums, zie hun kolonaile schoenen, zie hun koloniale manier van leven en omgaan, zie hun koloniale Nederlandse taal/dialect die ze spreken, enz,
  – zie, neks no fout,
  enz, enz

  Arme griffier zal die wel achter gesloten deuren een lintje krijgen met het behoudt van salaris en emolumenten.

  Arme foetoe boi/ paarse kakkerlak moet voor opdraaien, die kan tomaten gaan planten en genieten van een gouden handdruk of salaris tot de dood volgt en emolumenten.

  Laf (s)torie/ Sari(s)torie. lee hati morro zorro.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Bacovelandje/Ingibakba Machsstaat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.