Herdenking SLM vliegramp in Suriname

11

Het is vandaag 25 jaar geleden dat DC8-62 N1809E genaamd “Anthony Nesty” van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij in Para (Suriname) neerstortte. Dit gebeurde tijdens een poging om bij mist te landen op de Johan Adolf Pengel International Airport te Zanderij. De grootste ramp in Suriname’s luchtvaartgeschiedenis kostte 176 inzittenden, voornamelijk Surinamers en Nederlanders, het leven. Slechts 11 passagiers overleefden de crash.

In Paramaribo werd dit monument opgericht aan de Coppenamestraat. Het bestaat uit vier witte zuilen, met bovenop elke zuil de beplating van een vliegtuigmotor. Op de zuilen bevinden zich in totaal vier plaquettes met de namen van de slachtoffers.

De NTR zendt op 7 juni een documentaire uit ter herinnering aan de SLM-vliegtuigramp. Uitzending: zaterdag 7 juni 2014, 18.30-19.00 uur, Ned. 2

De jaarlijkse herdenking op het ’s Gravensandeplein in Amsterdam:


11 REACTIES

 1. Net nog langs gereden over de Jagger Lachmanstraat. Die herdinking was nog in volle gang.
  Dat was mij een dag in switi Srnang. Op die bewuste dag baande ik mij een weg naar de plaats des onheils. Het was niet om aan te zien al die levenloze lichamen geladen in laadbakken van Colabresse trucks. Op die dag gingen meer dan 160 kondremangs in een klap heen, waaronder 3 direkte wapenbroeders.
  De Here hebbe hun ziel.


  Maak melding

 2. waar was die sportminnende president vandaag?
  deze gek maalt niet om slachtoffers of nabestaanden.
  maar wel met die volgevreten speknek bij de opening van het wk aanschuiven.

  SCHANDE!!!!!!!!!!!!!

  Deze treurige gebeurtenis moet blijvend herdacht worden.


  Maak melding

 3. sme staat te springen uit elkaar te barsten,de pres,,waterhoofd hoofd verdachte is rustig een kiek nemen in brazilië heeft schijt aan land en volk..

  de problemen stapelen zich op dagelijks berovingen,moorden,verkrachtingen enz enz de minister van j&p weet niet wat te doen blijft zitten..

  de minister van r-o / jeugd zaken stelen als ratten verduisteren blijven lekker zitten en hebben schijt aan wie wat zegd..

  tijd perk re-shuffelen is waarschijnlijk voorbij,alle maties hebben al een beurt gehad om mini-ster te worden..

  de spoeling is dun en nu maar wachten op 25 mei 2015 onder tussen wordt het zee spiegel hoger en hoger,maar dat zal een worst wezen voor de pres..hij slaapt toch lekker door..


  Maak melding

 4. lecraM & 66 neB,

  Vraagje hoor:
  Was deze president ook debet aan die ramp? Dat monument werd door een keiharde NDP’er uit de grond gestampt.
  Alleen een Oemrauwer kan in staat worden geacht om een goedkoop en voor zijn taak niet berekende pilot in te huren.
  Wendt je tot de spliegel!!!


  Maak melding

 5. Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish only about gossips and web and this is really frustrating. A good site with interesting content, that’s what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.


  Maak melding

 6. . Your favourite reason seemed to be at the net the simplestfactor to bear in mind of. I say to you, I definitely get annoyed at the same time as people consider worries thatthey plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the highest and definedout the entire thing with no need side effect , other people could take a signal.Will probably be back to get more. Thanks


  Maak melding

 7. Was Barry Soetoro Born In Hawaii?For the record,H Barak Obama True name is Barry Soetoro, unless he’s legally changed surname from his stepfather. If Barry Soetoro/Hon Barak Obama esq was born in Hawaii, then why doesn’t Barry Soetoro :H. Barak Obama esq manifest an authentic birth certificate, Has Anyone even Searched For Barry Soetoro in Birth Records Produced for Drivers License to find Birth Certificate.Signed:PHYSICIAN THOMAS STEWART von DRASHEK M.D.


  Maak melding

 8. Most blacks are skinny or obese, not muscular. Isteve is filled with sheltered SWPLs whose only exposure to blacks is the athletes they see on TV so they assume all blacks look like NFL linebackers or something, it's ridiculous.


  Maak melding

 9. In the event you need to go and do some shopping, most holiday rentals offer activities that your children will enjoy while you are shopping. Though holiday rentals need charges, it still is pleasant to know that your pets can also enjoy the family holiday.


  Maak melding

 10. steig auf intensivere trainingsmethoden um bspw. hit hst oder pitt-force wenn du soweit bist- dann hast du zeit für extra einheiten für cardio usw- ich würde das weder vor noch nach dem krafttraining machen das wird einfach zuviel wenn du wirklich intensiv trainierstmfg gunnar


  Maak melding

 11. . InDesign and Illustrator are both better suited to publication design, and more importantly, production. How will your printer know where to set bleeds? Additionally, InDesign has better type management tools.And be careful with those “free, techie elements.” If you are using them for business purposes, you don’t want to violate licensing – many free files are free for personal use ONLY.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.