vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname noteert eerste geval van Chikungunya

Suriname noteert eerste geval van Chikungunya

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 jun – Het eerste geval van Chikungunya in Suriname is geregistreerd. Volgens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, is het virus dat de ziekte veroorzaakt, gevonden op een persoon die in Paramaribo woont. De patiënt moet de ziekte hebben opgelopen in het Caribisch gebied.

Vastgesteld is dat de vijfenveertigjarige man klachten ontwikkelde na terugkeer uit Sint Maarten. De man is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Ook zijn maatregelen getroffen om lokale verspreiding te voorkomen. Tot nog toe zijn bijna twintig suspecte gevallen getest. De reiziger uit Sint Maarten behoorde tot deze gevallen. Het BOG wil alle verdachte gevallen zo gauw mogelijk identificeren. Medewerking van burgers wordt als onontbeerlijk gezien.

In Nickerie, bij de grens met Guyana, is een bewustwordingscampagne gestart. Chikungunya wordt overgebracht door dezelfde mug die dengue draagt. De ziekte lijkt op dengue maar kenmerkt zich vooral door pijn in de gewrichten. De preventie is vooral gericht op hygiëne. Broedplaatsen, voornamelijk plekken met stilstaand water, moeten voorkomen worden. De mug krijgt dan geen kans zich te ontwikkelen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Suriname noteert eerste geval van Chikungunya.

  Ik hoop dat het Ministerie van Volksgezondheid en BOG reeds geruime tijd op de hoogte zijn geweest over Chikungunya in onze omliggende landen.

  Eerste uitbraak van ziekte chikungunya in het Caribisch gebied.
  Uitbraak chikungunya in Caribisch gebied
  Bij bijna 800 mensen in het Caribisch gebied is de ziekte chikungunya vastgesteld (dd 24 januari 2014).

  Begin december 2013 werd deze ziekte voor het eerst vastgesteld bij patiënten op het Franse deel van Sint Maarten. De ziekte heeft zich verspreid naar andere eilanden.
  De nu bekende patiënten zijn afkomstig van de Britse Maagdeneilanden, Guadeloupe, Martinique, Sint-Bartholomeus en het Franse deel van Sint Maarten.

  Ook op het Nederlandse deel van Sint Maarten is het virus bij patiënten vastgesteld. Het is de eerste uitbraak met het chikungunyavirus op het Amerikaanse continent.
  Publicatiedatum: 04-04-2014
  http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2014/Eerste_uitbraak_van_ziekte_chikungunya_in_het_Caribisch_gebied

  CHIKUNGUNYA BLIJFT ZICH VERSPREIDEN IN CARIBISCH GEBIED. (28 mei 2014)

  GEORGETOWN/Guyana – Guyana heeft de eerste twee gevallen van het chikungunyavirus gerapporteerd. Daarmee breidt het chikungunyavirus zich verder uit in het Caribisch gebied. De Caribische Publieke Gezondheidsagentschap (CARPHA) organiseert in juni een congres over het virus.

  En zaten de TOPPERS van het ministerie van Volksgezondheid en het BOG soms te slapen?

  Lees wat er voor maatregel bij onze buurland Frans-Guyana werd getroffen. (Dec. 2013)
  http://www.fransinsuriname.com/website/news/chiungunya-virus-een-stap-dichterbij-suriname.

  Dus ik hoop dat deze (ziekte) zich niet verder zal verspreiden in Suriname.
  Dus zogenaamde (TOPPERS):
  Ik zou zeggen alle hens aan dek!


  Maak melding
 2. Ik wilde met vakantie naar suriname, maar gezien het feit met de muggen plaag in suriname , wil ik graag advies van U.
  Ik heb een whiple operatie gehad, door complicaties ben ik mijn alvleesklier, milt, twaalfvingerigedarm en gaalblas kwijt geraakt door complicaties. Is het verstandig gezien de situatie in suriname mijn reis voort te zetten. Graag Uw reactie en advies voor de genen die verstand van hebben.

  Met de vriendelijke groeten Chris Ghisa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES