Oppositie wacht nog op uitleg president

59

PARAMARIBO, 19 jun – De oppositie wacht nog steeds op uitleg over het ontslag van de ministers van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. “Dat moet de president in het parlement komen doen”, zegt parlementariër Radjkoemar Randjtisingh (Nieuw Front/VHP). Doen alsof er niets aan de hand is, gaat niet. Er is alvast een krachtig politiek signaal gegeven.

De NF-factie werkte niet mee aan het verkrijgen van quorum in het parlement. Het was weliswaar niet de eerste keer. Maar nu moest vooral president Desiré Bouterse te verstaan krijgen dat het ernst is. Het staatshoofd was niet voornemens in het parlement te verschijnen, hoewel dit zo was afgesproken. “We vragen dan aan de parlementsvoorzitter of de president kan komen uitleggen en ze zegt dan dat hij niet komt. Dat accepteren we niet”, zegt Randjitsingh.

De vergadering ging dus niet door. En eigenlijk is het de vraag of er ooit wel zo’n vergadering komt. De coalitie kan het elke keer weer laten uitlopen op gebrek aan quorum. Als maar net genoeg parlementariërs weg blijven, zal ook de oppositie geen gewicht in de schaal leggen. Randjitsingh vindt het bij de beesten af dat er maar geen verantwoording wordt afgelegd. “Het land is bijna stuurloos, belangrijke ministers zijn weg. En niemand die uitleg geeft, dat kan niet.”

59 REACTIES

 1. Haha,..ze gaan lang wachten.
  Die man zei toch tegen Limbo,..de oppositie laat me koud??? Duidelijker kan niet.
  Kortom he don’t care.


  Maak melding

 2. Randjitsingh snapt het nogsteeds niet. Nu voor alle duidelijkheid, front is een kleine minderheid in het Surinaams democratisch parlementair stelsel, jullie hebben geen meerderheid, jullie kunnen dus niet bepalen wat wel en niet moet gebeuren, de meerderheid bepaald.

  Het is toch wat met die fronters, als je deze man zo hoort bleren zou je bijna denken dat front een meerderheid heeft in de DNA. Je zou bijna denken dat front namens het grootste gedeelte van het Surinaams volk praat.

  Gaan jullie nu eindelijk je verliezerswonde likken, jullie zijn de verliezers en hebben niets te eisen.

  Lachertje van de dag, Front eist nietigheid van de amnestiewet in de DNA.

  MAW de wet die door de meerderheid in de DNA is aangenomen, moet volgens de minderheid in de DNA weer door de meerderheid nietig worden verklaard. En deze mensen willen serieus genomen worden. Wat een stelletje zijn het toch die fronters.


  Maak melding

 3. Bouta doet niet mee aan die “POPPENKAST” zei hij tijdens de vorige regering.

  Wees een man (president) met ballen en ga in debat, verdedig jezelf/ leg verantwoording af. Parlement zit om de hoek, je kan het lopend af sukkel.

  Ziet het volk dan niet dat dit soort dictatoriaal gedrag economisch funest voor het land is ? Ik denk dat de totale produktiviteit van SU tot het dieptepunt gedaald is sinds de ontslagen ministers.(los van de vele feestdagen)

  Regering BA krijgt van mij een dikke en rode onvoldoende.


  Maak melding

 4. Sabidieri, in een parlementaire democratie dient de staatshoofd altijd uit verantwoording af te leggen. Wegblijven is minachting naar het volk toe. Als het goed is zit Bouterse niet voor zich zelf toch ?


  Maak melding

 5. Deze reptielen liepen al vanaf dag 1 te zagen aan de stoelpoten van die minister en als de president uiteindelijk het besluit neemt om te handelen willen zij een verklaring. Het zijn ook geboren huichelaarss??


  Maak melding

 6. Een man die een stuk grond van de staat aanvraagt voor gemeenschapsdoeleinden en het pardoes vekaveld en verpacht te eigen bate moet gewoon zijn snater dichthouden. Randjietsing shame on you!


  Maak melding

 7. Kunnen de leden van de oppositie niet anders doen dan het parlementaire werk te dwarsbomen met pietlullige vragen? Ik vind ze een beetje dom oppositie voeren. Goede oppositie moet je op constructieve wijze voeren.Er zijn heel wat methodieken beschikbaar om de verlangde informatie te krijgen van de president. Maar bij de conservatieve oppositie duurt het een eeuwigheid alvorens een verandering bij hen inzet.De oppositie bestaat mijn inziens uit a-politieke figuren.


  Maak melding

 8. Koos in een parlementaire democratie bepaald de meerderheid in de volksvertegenwoordiging en NIET de minderheid. Zo is het overal bijv. in Nederland, Amerika en ook in Suriname, niets meer en niets minder.

  Als de meerderheid van mening is dat de President niets hoeft uit te leggen omdat hij volgens de grondwet handelt is er dus niets aan de hand.

  Lees maar het artikel weer. speciaal voor jou gecopieerd, ik hoop dat begrijpend lezen niet teveel gevraagd is.

  “En eigenlijk is het de vraag of er ooit wel zo’n vergadering komt. De coalitie kan het elke keer weer laten uitlopen op gebrek aan quorum. Als maar net genoeg parlementariërs weg blijven, zal ook de oppositie geen gewicht in de schaal leggen. ”

  Nogmaals de minderheid heeft niets te eisen in een democratie. Wilders bijv. kan schreeuwen tot hij een ons weegt dat hij geen bezuiniging wil in Nederland, maar als de regering en de meerderheid in de 2e kamer dat wil komen de bezuinigingen toch wel.

  Ik hoop dat je het snapt.


  Maak melding

 9. RobG

  Front weet niet eens wat oppositie voeren is, ze zouden een voorbeeld aan DOE kunnen nemen.

  Bij deze lui gaat het enkel en alleen om brokobana, maar no spang het Surinaams volk heeft ze allang door en zal ze dit wangedrag zeker bestraffen, in 2015 maken ze geen enkele kans.


  Maak melding

 10. Deze Ranjitsing heeft niks anders te doen dan afkraken, eerst zeuren over corruptie, nu de ministers zijn ontslagen dan wilt hij nog uitleg, zo schreeuwden toen de oppositie keihard over de criminaliteit en eiste zelfs hervoering van de doodstraf.Worden de criminelen zonder pardon neergeknald dan praten ze weer het terug keren van de jaren 1980.Hij zelf is vergeten toen hij minister van ow was, wat hij allemaal heeft uitgehaald. Meneer de Ranjitsing kijk eerst naar je eigengelederen voordat je verder bemoeit.


  Maak melding

 11. NDPers weten wat democratie inhoudt.
  In Iedere normale parlementaire democratie is de president verplicht verantwoording af te leggen in het parlement.


  Maak melding

 12. @Paraman,

  nu is het dus aan de oppositie te danken dat Brampie weg is. Op die manier kan je alles wat krom is recht maken.
  Even wakker worden daar.


  Maak melding

 13. @Sabidieri

  het surinaamse volk weet inderdaad beter. Zie het resultaat nu van hun beter weten. En jou uitingen van kennis hier doen ook vermoeden hoe het staat met jou beter weten.


  Maak melding

 14. @Sabidieri
  Ook de fractie voorzitter van de MC/NDP heeft verlangd dat de president in de DNA tekst en uitleg komt geven van deze ernstige zaak.
  De heer Panka heeft dit met iets minder dwingende woorden letterlijk uitgesproken ook al probeerde de voorzitter hem te \(ver)leiden naar een tekst dat een niets zeggend briefje voldoende respectvol was.

  Het geen verantwoording afleggen van de president in deze en andere zaken, zowel op verzoek (is een eis) van de coalitie als de oppositie geeft aan dat Suriname een DICTATUUR is die gebaseerd is op een minimale meerderheid en een partijdige parlementsvoorzitter.

  Uw lachertje van de dag is meer dan triest.
  Er is een wet aangenomen die tegen de grondwet ingaat.
  Er is een wet aangenomen die tegen internationale verdragen en daar door hogere, voor Suriname van toepassing zijnde, internationale wetgeving ingaat.
  Ofwel er is een wet aangenomen die illegaal is, die ongrondwettelijk is. Wijziging van de grondwet zit er niet in aangezien dat een 2/3 meerderheid vereist. Door slecht politiek beleid heeft de president zijn 2/3 meerderheid verspeeld.

  De krijgsraad vraagt niet voor niets toetsing van de amnestiewet door het constitutionele hof. Indien het constitutionele hof, vanwege een partijdige bemensing, akkoord gaat met de wet, zal er toetsing van deze wet bij de internationale rechtscolleges gevraagd worden. Zelfs meneer Panka, meneer Bouterse etc weten dan wel dat deze wet geen standhoudt.

  U heeft het over een meerderheid. die meerderheid was flinter dun. De heer Brunswijk heeft bij stemverklaring kenbaar gemaakt niet voor te zijn maar voor te moeten stemmen vanwege coalitie belang (= eigenbelangen). Zonder Brunswijk was er geen meerderheid en zouden alle onthoudingen (=protest stem/ stemmen had immers geen zin gezien de uitlatingen van Brunswijk) wel tegen gestemd hebben. Zonder Brunswijk (goud- en houtconcessies die miljoenen waard zijn) was er een heel ander beeld ontstaan. Alleen het hout op de Surgold concessie levert Brunswijk minimaal $ 15.000.000 zonder dat hij iets hoeft te doen.

  Het is maar hoe men tegen democratie aankijkt.

  Ik hoop dat u de afgelopen dagen goed opgelet heeft en heeft kunnen waarnemen dat een fractie met 6 zetels de president het zwijgen oplegt en beloond wordt met een extra directeurtje “grondroofzaken”.

  Ik hoop dat u ook constateert dat u president wel heel erg duur reist om niet in de buurt van Europa, Brazilië of de VS te hoeven komen. Zeven dagen een B777 huren van AirEurope kost maar zo $ 1.400.000. $1.400.00 voor imago en risico vermijden is een heel erg hoog prijsplaatje. Dat zijn 300 super business klas tickets voor de reis die hij gaat maken. Het huren van een eigen businessjet ($ 350.000 incl. presidentieel embleem) was heel wat voordeliger en chiquer geweest.


  Maak melding

 15. Jojo elke democratie is een dictatuur gebaseerd op een meerderheid, hoe flinterdun ook? Trouwens deze meerderheid is lang niet zo flinterdun als tijdens de afgelopen 10 jaar front.

  Jou nietszeggende banale reactie daar ga ik dus verder niet op in, je hebt ze duidelijk niet allemaal op een rijtje.

  hetisnietwaar jij bent duidelijk in de war en weet het beter vanuit 8000kom afstand toch.


  Maak melding

 16. @Sabidieri,jij komt zeker ook je afspraken niet na,en jij doet ook maar waar je zin in heb,gebruik je verstand,en als jij die niet hebt sorry dan voor deze opmerking…geef je wel een tip mee laat je dan wel onderzoeken..


  Maak melding

 17. Indien de regering doet wat goed is en ze dat makkelijk kan verdedigen, dan zou de eis van de oppositie (uitleg) geen enkel probleem moeten zijn. Toch ervaart de regering dit als een probleem. Waarom?


  Maak melding

 18. charleynoangels blijkbaar ben jij het type die niet eens weet wat je rechten en plichten zijn en maakt van alles een janboel om daarna anderen de schuld van te geven. Jij hoeft niet meer onderzocht te worden want je bent knettergek.


  Maak melding

 19. Niet wachten, op straat gaan, demonstreren, protesteren….echter mijne mensen……..het zal alleen succes hebben als uw volk ook achter u staat. Zo niet dan zult u met lede ogen moeten toezien hoe Suriname nog verder naar de knoppen wordt geholpen.

  Eendracht maakt machten en tweedracht breekt krachten!

  Saamhorigheid, het lange termijn denken, kritisch denken en kritisch zijn kun je helaas niet overlaten aan het Surinaamse volk. Zij die wel goed ontwikkeld waren zijn allang uit Suriname vertrokken. Suriname zit anno 2013 vol met graaiende criminelen, de firma list en bedrog is weer goed bezig.

  Bete oppositie: U kunt NIETS doen als uw volk NIET achter u staat.

  Laat het gaan, het is toch niet meer te redden. Waren jullie maar zo alert geweest en voor de verkiezingen de wetten gewijzigd…..tja achteraf kijk je een koe in de kont!


  Maak melding

 20. Niet wachten, op straat gaan, demonstreren, protesteren deze oproep doet ene resto vanuit 8000km afstand. Je zou bijna denken dat resto zijn oproep doet vanuit het onafhankelijkheidsplein waar hij staat met spandoeken en al, misschien in zijn eentje maar toch.

  Nee zijn oproep is vanuit zijn veilige bijlmerflatje ergens 10 hoog.

  Jullie denken dat de Surinamers gek zijn, als de surinamers 10 jaar lang niet de staart op zijn gegaan tijdens front wanbeleidsjaren, waarom zouden ze het nu wel moeten doen in de 3 jaar dat zaken worden aangepakt en er zichtbaar wordt gewerkt aan de ontwikkeling van Suriname.

  Trouwens, je hebt het goed gezien het volk staat niet achter de oppositie.


  Maak melding

 21. Ra ra ra
  Vanaf wanneer (jaartal)deed het quorumspook zijn intrede in het surinaamse parlement
  Zouden wij ze ook kunnen qualificeren als spookambtenaren
  Ze hadden ruimschoots de tijd om alles juridisch dicht te metselen
  Maar ja dat konden ze niet want ze waren ook afhankelijk van brunswijk en sommo
  Vandaar dat bouterse zei toen ze het moesten doen hebben ze niets gedaan,dus nu moeten ze doen waar ze goed in zijn en dat is praten,
  Het zal nog minimaal twee generaties duren eer suriname vooruit zal komen door politici,jammer


  Maak melding

 22. @Sabidieri

  Dus volgens jou is je baasje de enige in Suriname die ALLEEN RECHTEN heeft en geen Plichten ?!!
  Dus als hij morgen zegt;
  Jij,jij en jij,../ga staan voor het vuurpeleton’…moeten wij dan niet vragen WAAROM?!
  Je hebt dringend hulp nodig!


  Maak melding

 23. Suriname gaat geen uitleg krijgen in het Parlement …

  Daar is deze president gewoon veels te laf voor, wel heel erg jammer.

  Ik kan mij welhaast niet voorstellen dat hier niemand maar dan ook werkelijk niemand die de NDP of de Megacombinatie ondersteund niet uitleg wilt krijgen waarom deze ministers weg zijn gestuurd.


  Maak melding

 24. Om wetten te wijzigen. Heb je 34 stemmen nodig enhet Front bestond uit 27 leden toen. Dus was het moeilijk om dewijzigingen(wets)door tevoeren. Overigens ben ik het helemaal eens met wat je post. Odiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 25. Henk Molenaar, schijtzak Bouterse haalt liever de trekker over dan ipv debatteren. Daarmee is alles gezegd over deze walgelijke vent. De man is niet geïnteresseerd in een presidentschap, de man heeft ook niets met de Surinaamse bevolking, het is louter een escape voor strafvervolging, niet meer niet minder.

  Zelfs schriftelijke vragen van de oppositie worden niet beantwoord. Volgens de NDP Groupies zijn dit domme vragen, niet wetende dat de oppositie een controlerende taak heeft op het functioneren van een regering. Alleen zo houden we elkaar scherp toch ? Het wordt afgedaan als dom en bemoeizucht op beleid. In een fatsoenlijke democratie zou dit ondenkbaar zijn.

  There is no point of return voor DDB. De man kan zich niet permitteren om geen president te zijn en daarmee blijft Suriname de komende jaren gegijzeld door deze massamoordenaar. De verkiezingen in 2015 zullen naar alle waarschijnlijkheid niet eerlijk verlopen. De uitslag staat al vast. Het zou de oppositie sieren als men nu al aan geeft het NDP uit te sluiten als coalitie partner..


  Maak melding

 26. @sabidieri

  Volgens mij heeft Bouta je heel hard van achter genomen dat je je verstand kwijt bent geraakt knettergekke idioot, net zo gek als jou baas die eigenlijk levenslang heeft gekregen. Hoe voelt het nou als je NOOIT MEER in vrijheid kan leven? Bang ben gearresteerd te worden, dure vluchten moet maken.

  Jij bewijst dat mensen als jou, die hun verstand kwijt zijn, de aanhanger van de moordenaar zijn. Wat een kwaliteit. Ik durf te wedden dat je Bouterse zijn urine aanneemt en opdrinkt voor bier. Zo ziek dat je bent!


  Maak melding

 27. @Sabidieri

  Je zegt het zelf: Nee zijn oproep is vanuit zijn veilige bijlmerflatje ergens 10 hoog bla bla bla…

  Hiermee geef je aan en bevestig je dat zelfs de bijlmer veiliger is dan Suriname…. Kijk zo dom ben je dat je jezelf tegenspreekt. Zeker te veel van Bouta sap gehad?


  Maak melding

 28. @ Koos

  Koos je bent een topper, goed zo, vertel die stommelingen wat de taak van de oppositie is!

  De oppositie kan samen met het volk het vertrouwen in regering List en bedrog opzeggen en het vertrek van deze regering afdwingen.

  Helaas kennen velen hun eigen wetten en regels niet. Als eentje iets roep sluiten ze zich erbij aan. Ze willen alleen maar schreeuwen en schelden, als je ze vraagt waar? Dan weten ze het zelf niet.

  Alle regels ten gunste van Bouterse is doorgedrukt.

  Jammer maar helaas Bouterse onthoudt dit:

  Jij ontkomt je straf NIET, NOOIT, NIMMER.

  Gewoon aanpakken en doorpakken. Deze president opzij en u kunt Bouterse in Suriname laten arresteren, desnoods kunt u daarbij hulp/versterking krijgen van Nederland of een ander land.

  Deze Bouterse meent slim te zijn he, ja mooi niet. Het is opmerkelijk dat Bouterse graag deals sluit met landen waar de mensenrechten aan de lopende band worden geschonden. Andere keus hebben ze ook niet, want wie wil Bouterse nou ?


  Maak melding

 29. Als je met een staatsvliegtuig vliegt, dan kan niemand je oppakken, want dat vliegtuig wordt gezien als, zeg maar een ambassadegebouw dat weer wordt gezien als een stukje van het land op vremde bodem. De staatsvliegtuig heeft ook zo’n status. Er waren diverse overwegingen derhalve om te gaan voor een staatsvliegtuig. En natuurlijk gaat er iets (goederen) mee terugkomen, die anders ergens in den vreemde overgeladen moest worden. Maar nu hoeft dat niet meer. Wat neemt hij mee? Wapens? Speculeer maar, mensen.


  Maak melding

 30. @Resto, hopelijk komt er ooit een bijstands verzoek uit Suriname. Gebleken is dat Surinamers niet in staat zijn dergelijke criminelen op te pakken en te veroordelen. De oppositie zou er goed aan doen het NDP te boycotten en samenwerking te zoeken met Nederlandse politici. Al was het maar om Bouterse dwars te zitten.
  Ach Bouterse zit gevangen in zijn eigen web en dat gaat hem op termijn opbreken. Oostblok landen hebben afgerekend met het communisme, Arabische lente is een feit, Turkije ziet Erdogan niet meer zitten en zelfs Iran krijgt een gematigde president. Op dit moment vinden de Surinamers het bordje bruine bonen dat Bouterse uitdeelt nog lekker. Ook met Bouterse wordt er afgerekend, Surinamers willen ook vlees bij hun bruine bonen.. mark my words…

  @Vijay, ooit wel eens gehoord van een patriotmissile ? 🙂 probleem opgelost..


  Maak melding

 31. Heeft DIE DIE BRIE wel het lef om uitleg te geven in het parlement?Als je die Boerikie GO aanhangers van deze MOORDENAAR vraagt,dan weet je de antwoord al.MA KAU>o


  Maak melding

 32. @ sabidieri
  U gaat niet in op een banale reactie van mij en stelt dat ik in de war ben.

  U reactie is vluchtgedrag waarmee u zich door te stellen de meerderheid te hebben anders dekenden elk recht ontzegt.
  U kunt geen antwoord geven op het gestelde:

  Ook de coalitie heeft bij monde van de heer PANKA geëist dat de president zijn grondwettelijke plicht na komt. Kom naar de DNA en verklaar aub!

  Ja de meerderheid is flinter dun en zou niet meer bestaan hebben als de president Somohardjo & Brunswijk niet geaccommodeerd had met het handhaven van ministers en een extra directeursfunctie “grondroof”.
  Deze President wordt net zoals de vorige gechanteerd door zijn coalitie partners. Hij wordt zelfs in zijn gezicht uitgelachen met de uitspraken van Somohardjo.

  Tot slot waar is Bouterse bang voor als hij reist. Waarom moeten de mensen die geld komen brengen de dupe worden van dit rare reis gedrag. Het kopen van een executive jet wordt nog goedkoper met dit reisgedrag.

  Het gaat niet alleen om de huur van een Boeing 777 voor 7 tot 8 dagen a $ 200.000/dag maar ook het gebruik van de A340 gedurende deze periode. Ofwel het reisje van DDB en vrienden naar China kost de Surinaamse belasting betaler ongeveer $ 2.000.000 voor 1 week.
  Men kan veel van Venetiaan denken en zeggen maar zoveel geld heeft hij niet besteed aan reizen in de 15 jaar dat hij president was. Een tripje eerste klas voor Vene naar China kost niet meer dan $ 15.000/ persoon die eerste klas zou mogen vliegen.

  antwoorden is moeilijk Sabisdieri en daarom vlucht u in sprookjes!


  Maak melding

 33. Beste Koos:

  Het wachten is op extra uitzendingen van Info Fact waar brulaap Clifton Limburg weer 6 uur per dag op alle Surinaamse TV zenders ‘journalistiek onafhankelijk’ verslag doet van het bezoek van de Surinaamse President aan China……..

  Ik hoop dat Bouterse wakker kan blijven tijdens zijn toespraken. Hij ziet er uit als een opgeblazen zoutzak, houdt zijn ogen amper open en brabbelt onverstaanbaar.


  Maak melding

 34. @Sabidieri, Bouterse vertegenwoordigt het volk van heel Suriname, en vergeet niet dat hij VERPLICHT is antwoord te geven aan het volk wat er aan de hand is. Dit doet de oppositie voor het volk.

  =Ik begrijp helemaal niet dat zelfs dit gedrag van Bouterse goed gepraat wordt.

  =Mensen die Bouterse zijn gedrag zo heilig aanbidden zegt ook iets over hun zelfs. Als voorbeeld geef ik altijd het volgende:::
  -Als je kind gaat stelen en moorden zul je het ook goed praten en hem goed beschermen zodat hij niet in de gevangenis terecht komt.????

  Zielig allemaal!!!!


  Maak melding

 35. Ohhh, dan zal ik info act tjekkken, want het regent bij de neeten, no way out, gedoemd binnen te blijven!

  Surinamers ik ben trots op jullie, eindelijk zijn jullie wakker.
  Ik heb het programma van Joyce gezien, don’t ask me soort station, al zappend kwam ik het tegen.

  tip, die Surinamers daar nemen geen blad voor de mond, ze zijn wakker…

  thumbs up!!!!


  Maak melding

 36. Michael vind mijn opstelling “walgelijk” enkel en alleen omdat mijn argumentatie beresterk is en dat is nou eenmaal wat michael ontbreekt, maw michael is een klein zielig manneke zonder argumentatie.

  resto zegt doodleuk “ou baas die eigenlijk levenslang heeft gekregen’ misschien dat resto ons ook kan vertellen waar en wanneer. Laat maar resto het is duidelijk dat je een idioot bent.

  Ray je bent knettergek.

  Gmap als je wilt discussieren is het belangrijk je mening te geven en geen video, ik heb niet alle tijd van de wereld zoals jij dat heb. Wanneer ga je een baan zoeken?

  jojo ik reageer nogsteeds niet op je banale reacties, misschien wanneer je iets meer verstand heb gekregen zal ik het heroverwegen.

  koos zegt “niet wetende dat de oppositie een controlerende taak heeft op het functioneren van een regering.” gemiste kans, koos snapt er de ballen niet van. koos niet alleen de oppositie heeft een controlerende taak maar de volksvertegenwoordiging maw de oppositie en coalitie hebben een controlerende taak. Het probleem is alleen dat de de oppositie niet weet wat die controlerende taak inhoud, leugens, verdraaiingen, laster en rommel verspreiden heeft niets met die controlerende taak van doen.

  Ira zegt “Dit doet de oppositie voor het volk’, sorry je bent te dom en verdient geen reactie van mij.

  He resto hoe gaat het daar op het plein met je spandoeken, heb je henk molenaar, ray, gmap en domme jojo al gezien.


  Maak melding

 37. als paarse mislukkelingen als RobG en Sabidieri de chaotische huishouding van DDB/Ameerali en overige coalitie-rovers goedpraten, dan weet je ongeveer wel wat een ongeorganiseerde teringbende hun eigen huishouding is.


  Maak melding

 38. Henk Molenaar idd je hebt gelijk, limburg wordt straks van stal gehaald om ddb te voorzien van imago management. En vergeet niet dat die duivelse dominee Steve Wonder Meye een schepje boven op doet. Liters bruine bonen worden er klaargemaakt en verstrekt aan paupers als Pero, Sabidirie, Paraman en consorten. De propoganda machine is straks weer op sterkte. Overigens verwacht ik van ddb bij terugkomst minimaal 2 langlopende leningen. Dit wordt als suc6 gepresenteerd. Deze neger wordt dichtgetimmerd met leningen.mark my words. Breken weer barre tijden aan.


  Maak melding

 39. exact dezelfde vervuiling als jouw paarse huishouding. Je bent blijkbaar goed thuis in de wereld van de NICHTEN. Kontneukertje van Bouterse waarschijnlijk.


  Maak melding

 40. Beste VHP NW Front…. vertel uw burgers en leg het ze goed uit wat er aan de hand is in Suriname.

  Maak uw volk wakker en het belangrijkst, ze moeten begrijpen wat er aan de hand is.

  Als je als president van Suriname niet in staat bent fatsoenlijk je taak te vervullen en zich boven alles en iedereen zich verheven voelt, nou dan moet je opdonderen mi boi.

  Binnen een democratie is het ongehoord dat de oppositie miskent wordt. Dit getuigt van nul respect jegens land en volk.

  Mi Gado, Bouterse waar ben je mee bezig?

  je maakt het land kapot!


  Maak melding

 41. Even terug naar de issue: president moet verklaren wat is reden van ontslag van 2 ministers. Maar president weigert.

  Partij van resident zegt, wij zijn in meerderheid, wij gaan vraag om verklaring blokkeren.

  Op ontslag was aangedrongen door oppositie.

  Vraag: oppositie krijgt zijn zin, wat willen ze nog meer?


  Maak melding

 42. @Krobia,…droom lekker verder ,..de president heeft een golf van ontslagen aangekondigd.
  Suriname is in de greep van onzekerheid, en de president het parlement volledig.
  Zowel de coalitie als de oppositie vroeg om een verklaring.


  Maak melding

 43. 19 Jun, 14:40

  Rabin Parmessar wordt de nieuwe minister van OW. Ook Rabin Parmessar zal door president Desi Bouterse vrijdag om 10 uur worden beëdigd als minister van Openbare Werken (OW). Intussen zijn diverse notabelen uitgenodigd door directeur Eugene van der San van het kabinet van de president voor de beëdiging van de ministers van OW en Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Steven Relyveld wordt de nieuwe bewindsman op RGB.

  Is hij geschikt voor deze verschrikkelijke Job???!!! Zelf heb ik mijn bedenkingen. Wat wil Bouterse uiteindelijk? Wil hij Suriname op deze wijze naar hogere hoogtes brengen???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 44. @Sabidieri, de waarheid is hard om aan te horen of te lezen. Je noemt mij dom, dit terwijl ik niets verkeerd heb geschreven.

  =Aan jou reacties op anderen kan ik opmaken hoe hoog je IQ is.
  =Ik heb hard gestudeerd voor alle diploma’s die ik heb behaald.

  =Geen enkel reacties die ik op deze forum hebt gegeven zul je ongepaste termen tegen komen, dit terwijl jij dat wel doet.
  WIE IS NU DOM???


  Maak melding

 45. het kan wel zo met deze mensen want ik denk dat het moment er nu is de zaken met geld en goud zijn gevuld en verdeelt dus praten ergens over geen tijd voor mensen deze mensen hebben maar met een doel aan deze regeering deel genomen dat is en was eigen belang volk en land sur hebben ze stront mee wist iedereen toch mensen ook al deed venetiaan niet wat jullie graag zien hij deed zijn best hij was een president van heel het volk leve nps leve nieuwfront god bless sur


  Maak melding

 46. De dokter heeft DDB geadviseerd om zich absoluut niet op te winden!
  Hij mag van de dokter geen enkele confrontatie aan gaan.
  Ontspanning en veel reizen is het advies!
  De volgende burn out staat op de luhur!
  Dus nemen jullie BOB= BurnOut Bouta niet kwalijk, zijn dagen zijn geteld…..
  Just surviving….


  Maak melding

 47. Bouterse heeft altijd lak gehad aan de wetgevende macht (Lees: Parlement). Hij was altijd absent. Ook nu daar hij deeluitmaakt van de uitvoerende macht (lees: regering) negeert hij de wetgevende macht. Hij heeft dat ook expliciet toegegeven. De gevolgen van dit politiek feit mag niet zonder gevolgen blijven.


  Maak melding

 48. ddb is een waardeloze dictator..

  geen rol van betekenis..

  slekt zijn eigen braksel in en zwijgt als een graf..

  als hij afstand doet van de positie waarin hij zich nu bevindt,dan zijn Zijn dagen geteld..

  santo boma wacht met smart af..


  Maak melding

 49. Wachten op de president is de nieuwste Surinaamse sport. Als jullie nou even een afspraak zouden boeken vanuit Caracas, Havana, Port au Prince hebben jullie een betere kans.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.