Kruistocht in Kabalebo tegen pedotoerisme

29

PARAMARIBO/SIPALIWINI, 3 jun – Wie denkt vanuit Paramaribo of elders nog langer ongestraft een ‘duifje’ te kunnen oppikken in het Kabalebo-gebied, kijkt wellicht lelijk op de neus. Met de aanstelling van Armand Jurel tot districtscommissaris van Kabalebo, moet afgerekend worden met dit soort toerisme. De ‘gasten’ wacht voortaan een keihard lot.

Er zal zonder onderscheid worden opgetreden. “Een ieder die in dit ressort (bestuursgebied, red.) schandalige dingen wil komen doen, is gewaarschuwd”, zegt Jurel tegenover de Ware Tijd. De praktijk van jonge meisjes die bloot gesteld worden aan de lusten van oudere types moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Plaatselijke Inheemse gemeenschappen hebben zich op dit gebied een minder frisse reputatie aangemeten.

Het gaat dan om de gemeenschappen Washabo, Apoera en Section. Het heet er dat leden van zulke gemeenschappen al op jonge leeftijd seksueel actief zijn. De gemeenschappen zouden dan, volgens redenering van de buitenwacht, meer ontvankelijk en begripvol zijn tegenover de behoeften van de wat rijpere man. Daar wordt nu paal en perk aan gesteld, zo lijkt het ten minste. “Dit moet niet meer gebeuren. We kunnen zulke zaken niet meer dulden”, aldus Jurel.

29 REACTIES

 1. Een gewezen minister van de andere javaanse partij heeft zich ook er aan bezondigd.De man is puur javaan maar heet Dwarka Panday.

  Ik heb de Vliegeraar gezien en daarin hebben ze jongetjes verkleed als kleine meisjes doen dansen.Wordt bacha bachhie genoemd.Zo kan men zien uit welke richting deze dingen komen.


  Maak melding

 2. Je kunt wel een commissaris aanwijzen, maar in de basis is het een gebrek-aan-spirituele-kennis probleem.
  Wie denkt dat hij alleen bestaat uit zintuigen, mind, ego, verstand en lichaam, zal alleen maar problemen voor anderen en voor zichzelf veroorzaken. Zijn lusten rechtvaardigt hij dan onder het mom van ‘natuurlijke’ behoeften.

  Wie weet dat hij een ziel (Atma) heeft en dat deze ziel in verbinding staat met ParamAtma (Allerhoogste ziel) en dat het allerhoogste genot plaats vindt wanneer de Atma zich verenigt met ParamAtma, die zal voorzichtig zijn met het aanhollen achter zintuigelik genot dat ten koste gaat van anderen.

  De regering zou er wijs aan doen de Vedant-leer verplichte kost te maken op scholen.


  Maak melding

 3. Andere Misjiekaba:

  Al die zwangere Surinaamse meisjes vanaf 12 jaar worden toch echt door hun eigen (stief) pa, oom, neef of broer gepakt…

  Ik zie opvallend weinig tiener Surinaamse meisjes met halfbloed baby’s rondlopen namelijk…

  Had je nog wat?


  Maak melding

 4. Toen die NDP-paarse parlementsvoorzitter enkele jaren opriep om een halt toe te roepen aan die ‘epidemie’ aan sexueel misbruik van kinderen in Suriname, had ze het niet over buitenlanders. Ze baseerde zich op de cijfers van het openbaar ministerie en het aantal veroordelingen van Surinaamse mannen.


  Maak melding

 5. Met wortel en tak? Net als de corruptie?

  Toeristen? het zijn uw eigen stedelingen.

  Hierbij komt nog kijken dat Suriname geheel geen voorzieningen voor alleenstaande moeders heeft in de districten waar er geen werk is. Ik weet dat een hele boel moeders het noodgedwongen met hoererij moeten verdienen en dat hun dochters ook ermee doorgaan.

  Doe hier ook wat aan.

  Maar het is niets nieuws en je kunt alles en iedereen kopen en je bent zo weer een vrij man/vrouw.

  ca. 3 jaar geleden nam een heer uit Klein Henar Polder zijn 12 jarige nichtje mee naar paramaribo. Daar is het kind een weekend lang in een hotel sexueel gebruikt en misbruikt. Ik noem het gewoon incest. Het meisje werd weer bij de ouders afgeleverd en blijkt zwanger te zijn.

  Deze jongen is nimmer berecht, dankzij de corruptie.

  Noem deze zaak op Klein Henar en iedereen weet ervan!

  Hiermee wil ik aangeven dat harde taal gebruik slechts gebakken lucht is. Hoe willen jullie in zo een corrupt land zoveel en zo snel bereiken?


  Maak melding

 6. Beste en linglong en Bifa.

  Altijd makkelijk om elke dikke witte 50 plusser extra in de gate te houden. Dan kunnen de Surinaamse pedofielen ongestoord hun gang gaan…..


  Maak melding

 7. Niet alleen kinderen worden misbruikt. Binnen het huwelijk vindt er regelmatig verkrachting plaats. Waarom denk je dat Turken en Marokkanen grote gezinnen hebben en de Marrons?


  Maak melding

 8. Beste Henk Molenaar,

  Toename van tienerzwangerschappen is het grootste probleem in acht van de tien districten in het land. Dit is de voornaamste conclusie van het tweedaagse congres van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), zegt Starnieuws op 13 april 2013.

  Surinamers trekken altijd hun snuit open over dikke witte 50 plussers als pedofielen. De waarheid is echter dat Surinaamse mannen, al of niet dikbuikig, met een Kabula mentaliteit en ziekelijke sekslust, de grootste bedreiging vormen voor tieners in Suriname.


  Maak melding

 9. Het eten van vlees, vis en ei en het consumeren van alcohol e.d. leidt tot opgezweepte (sexuele) zintuigen, die vervolgens moeilijk in bedwang te houden zijn. Ook het kijken naar sexueel geaarde films en plaatjes en zelfs het horen over zulke verhaaltjes stimuleert de geslachtsorganen.

  En wanneer de organen niet meer te controleren zijn, wordt een normaal mens een monster, voor een ander.

  Derhalve, kies voor een gezond leefwijze, zoals aangegeven in de Vedant. Lees de Gita, Ramayan, Upanishads of luister ernaar. Deze zijn echt op logica gebaseerde leringen, waarin voor (blind) geloof geen enkele plaats is.


  Maak melding

 10. 03 juni 2013

  Als Srika dit leest neemt in het geloof in een goed resultaat van dit bericht het pessimisme toe.Zal Armand Jurel dit aankunnen?

  En waarom vraagt Srika zich dat zo negatief af?
  Srika hoopt dat Inheemsen hier in Nederland en in Suriname dit lezen!!

  Cultuurdragers binnen een gemeenschap zijn voornamelijk de vrouwen. Daarom adviseert Srika al jaren om de (jonge) vrouw in het binnenland van Suriname betere scholing te doen ontvangen met perspectief op een betere toekomst.

  Wat gebeurd er al jaren in Apoera, Washabo en Section?

  Sinds de jaren 70(vorige eeuw) kwam dit gebied (denk aan de grote ontwikkelingsprojecjet in Apoera) en dus ook haar bewoners te snel in frequent contact met de moderne wereld van het kapitaal.

  Cultuurverval was hiervan het logische gevolg!Het geld sprak, langdurige dronkenschap, criminaliteit en vormen van prostitutie namen de overhand. De dorpshoofden verloren controle en gezag. Zij werden ook de speelballen binnen het nieuwe kapitaal waaraan zij ook verdienden en gaven vaak aan het dorp leiding met gesloten ogen.

  Na de val van de ontwikkelingsprojecten in Apoera trad er logisch verpaupering in het gebied op. De inkomsten van de bewoners, zeker die van de dorpshoofden, nam af en de houtkap loonde niet. Aan stadsbewoners die toch naar dat gebied gingen voor bijv. werk/recratie kon nog iets verdient worden.

  In de (begin/mid) jaren negentig(vorige eeuw)traden er nieuwe internationale spelers aan in Suriname.Musa en Berjaja wilden in de houtkap, wat ook gebeurde.

  Echter namen deze twee internationale houtgiganten honderden mannelijke arbeiders uit Indonesie mee. Deze mannen werkten de hele dag, veelal in het Blakka-Watra gebied. Tijd voor een huishouden, in de werkkampen, was er dus niet. Er werd gezocht naar een aantal vrouwen en uiteindelijk werden deze gehaald uit Apoera en omgeving.Waarom niet uit omliggende dorpen Redi-doti, Pawakka of Cassipora?

  Srika hoorde van dit geval en ging zelf op onderzoek uit. Ongeveer twee kilometers van de Carolinabrug af, een gebouwde zijweg van Musa (links) in, kwam je bij de houtlanding(verzamelplaats van houtblokken) en hoofdverblijfplaats van de buitenlandse arbeiders aan.

  Vegeet niet, dat Srika toen deels al actief was bij LBB. Dus met een truukje mocht ik verder het terrein op en ging ook richting de verblijfplaatsen van de arbeiders.

  Daar trof ik negen inheemse meisjes/vrouwen aan, waarvan een mij zei- die wilde wel praten – uit Apoera te komen.Drie van deze vrouwen schatte ik tussen de 20 en 25 jaar en de rest jonger.Ik vroeg aan die spraakzame hoe oud zij was en als antwoord kreeg ik 15 jaar en ze was al vier weken in het werkkamp.

  Op de vraag wat ze precies in het werkkamp deden werd geantwoord dat ze voor de mannen moest koken en de kleren wassen. Op de vraag van mijn metgezel of ze extra werk deden, bijvoorbeeld ‘sribi nanga den man’ werd alleen maar sip gelachen.Mijn metgezel maakte enkele foto’s.

  Er waren arbeiders in de buurt en Srika raakte met een in gesprek, in het Engels.

  Srika vroeg uiteindelijk of de vrouwen in het kamp ook ui Indonesie zijn gekomen, waarop deze man antwoorddde dat deze vrouwen van Suriname zijn, maar wel veel op vrouwen uit Indonesie lijken.

  Het geprek werd wat losser en uiteindelijk begreep ik van die arbeider dat deze vrouwen ook klaar moesten staan om de sex-behoeften van de mannen te bevredigen.
  Het kamp telde 34 mannen.

  Met deze informatie ging Srika terug naar Paramaribo en confronteerde de toenbestaande inheemse organisatie(OIS(1)) en twee van de ex-leiders van de Tucayana met de ontdekking te Carolina. Er zou hiervan werk gemaakt worden.

  Tijdens dit gesprek viel de naam van een bekende dorpsleider van Apoera en omgeving. Een zekere basja W.. en met hem maakte ik ook contact. Hij was toevallig in Paramaribo.

  Van deze Basja W.. kreeg ik inderdaad te horen dat enkele jonge vrouwen van Apoera en omgeving zich in het Carolinagebied bevinden en voor de mannen van Musa/Berjaja huishoudelijk moeten zorgen.

  Mijn vraag was toen aan deze basja hoeveel hij hieraan verdiende. Het was direct einde gesprek.

  Wat Srika met het hierbovenstaande wil zeggen is, dat
  dorpsgenoten, vaker hoger in rangorde en met medewerking van derden, zelf dit pedofiele toerisme bevorderen en dat deze vorm van verdienen van geld door sex niet nieuw is voor Apoera, Washabo en Section.Het heeft zich sinds de jaren 90(vorige eeuw) zo ontwikkeld.

  Er wordt hiermee dik geld verdient. Vaak krijgen de ouders van deze jonge meisjes een geldelijke presentje om de andere kant op te kijken.

  En als er toevallig een van deze jonge meisjes zwanger raakt, is de belofte ‘mi aw sinie moni dji ing’. En daarmee nemen de ouders, vaak dan door tussenkomst van kapitein of basja, genoegen en dienen geen klacht in bij de politie. Of de meisjes zeggen steevast niet te weten wie de vader van hun kind is.

  Aan de nieuwe DC.Armand Jurel:Doe pas mee aan het toneel als je alle deelstukken goed kan overzien en begrijpen!!

  Als Apoera, ver uit het gezichtsveld van Paramaribo, te heet onder hun voeten wordt, zullen deze mannen en vrouwen – ja, ook vrouwen! – andere plekken in het binnenland opzoeken om zo door te gaan met hun verderfelijke sex-activiteiten.

  Srika hoopt dat Inheemsen hier in Nederland, of vanuit Suriname, op zijn posting reageren. Srika zou het heel prettig vinden als leden van de VIDS of OIS op zijn posting reageren.Of zullen zij uit angst zich toch stil houden?
  Srika


  Maak melding

 11. Samundar, een leuk betoog hang je daar op, alleen mis ik 1 boek in je opsomming, nl. de Kama Soetra, en in India, heb ik toch echt op verschillende Mandirs afbeeldingen gezien die niets te raden overlaten en als jij nu stelt dat door het waarnemen van dit soort dingen mensen in monsters zouden veranderen, sla je toch wel de plank behoorlijk mis, wat betreft te veel drank en drugs geef ik je helemaal gelijk, daarvan heb ik tijdens onze jaarlijkse vakanties in vrnl. de westelijke polders van Nickerie waar op een paar uitzonderingen na toch alleen Hindoestanen wonen, mijn vrouw komt er vandaan, teveel drama’s gezien.
  Mijn overtuiging is dat met je gezond verstand en zelfbeheersing ingegeven door waarden en normen niet toe hoeft te geven aan geile lusten en afkeurenswaardig afwijkend sexueel gedrag als pedofilie, waar ook ter wereld en welke situatie dan ook. en mag van mij keihard aangepakt worden, en dat heeft volgens mij niets met welke geloofsovertuiging dan ook te maken


  Maak melding

 12. Vraag maar aan de niet veroordeelde oud militair en ex minister Dwarka Panday, is geen koeli maar een javaan, hoe het is om jonge meisjes van 15 jaar in bed te hebben.,Hij gebruikte zelf de militaire helikopter en voertuigen om richting Apoera te gaan. Dit is een publieksgeheim en hij woont reeds een aantal jaren in Nederland.
  Hij is nooit veroordeeld maar is gesnapt door journalisten in Suriname


  Maak melding

 13. @Hans,

  Waarom denk je dat die afbeeldingen aan de BUITENKANT van die mandir is? Om aan te geven dat sexueel genot weliswaar ok is (de Kama Soetra was ook geschreven op bevel van de koning dat mensen ook een sexueel gelukkig leven mogen hebben), maar dat het niet alleen daarbij moet blijven. De ontwikkeling van spiritualiteit (het richten naar BINNEN) MOET geschieden, wil iemand gebalanceerd gelukkig zijn (dus ook spiritueel genot naast fysiek genot).

  En discipline lijkt bij de een aangeboren, bij de ander kost het heel veel moeite om het aan te leren. Derhalve zeggen de geschriften dat diegenen die zich niet makkelijk los kunnen maken van gehechtheden/verslavingen/ideeen, zoals aan sex, het beste er aan doen om zintuigelijk er verre van te blijven.

  En de Tantra heeft zelfs sex aangegrepen als een methode om tot volkomen discipline en beheersing van de zintuigen te komen.

  Voor de persoon die een spiriteel-wereldse leven wil leiden, is sexueel genot binnen het huwelijk aanbevolen. Voor de volledig spiritueel gerichte mens, of iemand die sadhana verricht, is het volkomen afgeraden.


  Maak melding

 14. @linlong -> Noem deze zaak op Klein Henar en iedereen weet ervan!

  Noem Fritzl in Oostenrijk en iedereen weet ook van alles. Of Kampusch. Die blanken zijn veel geraffineerder in dit soort dingen. Ze zijn net katten die hun poep goed weten te bedekken.


  Maak melding

 15. #Henk Molenaar -> Ik zie opvallend weinig tiener Surinaamse meisjes met halfbloed baby’s rondlopen namelijk…

  Jij viezerik, loop je de hele dag naar tiener meisjes te gluren?


  Maak melding

 16. Heeft deze nieuwbakken DC wel de middelen om ten strijde te trekken tegen de pedofiel? Pedofielen zijn vaak slimme mensen die op uitermate zorgvuldige wijze te werk gaan. Wanneer de daad is verricht zijn ze ‘gevlogen’.


  Maak melding

 17. Meneer de commissaris,
  Duidelijke taal. Thank you! Maar wanneer zal er ook park en perk gesteld worden aan “overmatig alcohol gebruik,” vooral tijdens productieuren?


  Maak melding

 18. Pedofiel toerisme? Door wie? Ja. ik weet het wel. Ondanks de theorieën die er op worden losgelaten, blijkt dat huiselijk geweld en seksueel molest het meest voorkomen onder de hindostanen en de marrons. Lees eens een Surinaamse krant, en kijk naar de rechtbankberichten. Je walgt ervan. En het zijn allemaal Surinamers, geen blanken. En als deze meisjes al zo vroeg geslachtsrijp zijn, en geen enkele voorlichting hebben gehad, wat had je dan gedacht? Ze zijn niet alleen slachtoffer, maar ook dader! Weer het verhaal van de splinter en de balk….


  Maak melding

 19. @ Blaka Bakra
  Yes, jij hebt het over “Social Control, ” of te wel “Sociale Controle.” Het antwoord hierop is naar mijn inzichten onderwijs, gezag van de ouders en de dorpsleiding, en betere voorlichting. De jeugd van Kabalebo moet weten dat zij deel uitmaken van een globale wereld die veel verder rijkt dan Apoera en omgeving. Echter zijn de ouders en het gezag van het dorp de eerste opvoeders in dit proces.


  Maak melding

 20. @Jesse, ik neem aan dat je de kranten leest en verhalen over de werkwijze van pedofielen. Ik pleit voor voorlichting aan de ouders en scholing aan de kinderen. De laatsten zijn kwetsbaar. De strijdvaardige taal van de DC zal hem wel de kop kunnen kosten als blijkt dat zelfs binnen gezinnen er sprake is van zedenmisdrijven met minderjarigen. U moet dan denken aan ooms en neven die zich vergrijpen aan jonge meisjes of jongens. Men moet zich dus niet alleen richten op de pedofiele toerist. Dat is mijn punt Jesse. Ik hoop dat u van dit college voldoende hebt opgestoken!

  Groet

  Plato


  Maak melding

 21. De vraag is nu: wat is een pedofiel? Niet iedere volwassen man die sex heeft met een minderjarige is een pedofiel. Pedofilie is meer. Een aangeboren afwijking om sex met jonge kinderen te hebben. Een psychisch gebrek.
  En wat is dan pedofile toerisme?


  Maak melding

 22. @@@@@@ bifa
  je paar weer zo dom ,wanneer ga jij een beetje verstandig redeneren zonder die ondertoon .wees mans genoeg en zeg openlijk wie jij bedoeld dan kunnen mensen hun mening geven .als ik wat wil zeggen draai ik niet erom heen maar ik uit het gewoon .als je het leuk vindt of niet, het gaat mij erom dat ik mijn hart moet luchten .


  Maak melding

 23. 04 juni 2013

  Srika vindt het jammer dat leden van DE VIDS of OIS of andere Inheemsen inhoudelijk op zijn posting zijn ingegaan.Ook de tijdsduur van zo een belangrijk onderwerp, op dit forum, is opmerkelijk.

  Wie hebben allemaal boter op hun kop?
  Srika


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.