zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOpdeling in regio’s voor efficiënter politiewerk

Opdeling in regio’s voor efficiënter politiewerk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jun – Het Korps Politie Suriname krijgt vijf werkregio’s omwille van efficiëntie. Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. De nieuwe indeling maakt deel uit van een reorganisatieplan. Voor elke regio wordt een politiecommissaris aangesteld als hoogste politieautoriteit. Speciaal voor dit doel wordt het aantal commissarissen opgetrokken van vier naar negen.

De commissarissen worden per regio ingedeeld. Drie van de negen commissarissen zullen de korpsleiding uitmaken. “De korpsleiding zak zich bezig houden met operationele zaken, beleid, beheer en ondersteuning”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Times of Suriname. De regio’s moeten het politiewerk overzichtelijker maken en moderner. Elke regio krijgt een eigen verkeersafdeling en recherche-eenheid.

Een van de negen hoge functionarissen krijgt een aparte missie. ‘Bestrijding van de zware criminaliteit’ wordt de voornaamste taak van de betreffende commissaris. Deze functionaris kan het nog behoorlijk druk krijgen. Twee anderen krijgen bedrijfsvoering en hum resource management tot voornaamste taak. Tjin Liep Shie wil het moderniseringsplan nog dit jaar gerealiseerd zien. De huidige leiding van het korps bestaat uit de korpschef en vier commissarissen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Double B; Belfort de Belachelijke.

  Elke dag wordt er weer één of andere commissie in het leven geroepen die zich weer over hetzelfde onderwerp buigt.

  Zo’n kleine bevolking, zoveel mankracht nodig om het volk ín toom te houden’

  Baja, mie kon werie nanga a kondre disie yere.
  Suriname is in de ban van een tornado, die alles en iedereen opslurpt!


  Maak melding
 2. Inderdaad,zo een klein land en aan het ‘hoofd ‘ van zo een klein land staat een crimineel!!En de politie werkt onder een crimineel!En dan zegt de politie we gaan criminelen bestrijden!Wie houdt wie voor de gek hier!!!??


  Maak melding
 3. ‘De infarct in het Surinaamse rechtssysteem en politiek bedrijven oftewel de rechterlijke macht de wetgevende en uitvoerende macht ontstaan door de bedreigde decreten, hebben gezorgd voor de gelijkschakeling van de trias politicas in Suriname.’

  Voorbeelden:
  1. De CTU die buiten de legitieme grondwettelijke bevoegdheden, mag opereren zonder toestemming van het O.M., Korpsbeheerder en de Rechterlijke macht
  2. Het ongegeneerd sluiten van vitale contracten buiten de oppositie om,
  3. Het laten verdwijnen van een substantieel deel van het nationale dekkingsreserve, c.q. goudvoorraad en vreemde valuta,
  4. Het ongestoord afgifte doen van onevenredige oppervlakte concessies aan parlementariërs, vertrouwelingen en buitenlandse maatschappijen.
  5. De toegeëigende concessies worden en zijn te gelde gemaakt bij de doorverkoop,
  6. Het toe-eigenen van opdrachten door regeer ridders van de coalitie,
  7. De staatshoofd heeft in alle heikele triaspoliticaszaken het laatste woord.

  Het faillissement van deze Surinaamse staatsorganen is het grootste verlies voor de Surinamers in de diaspora en voor de soevereine Surinaamse burgers als geheel welke geleid hebben tot een van de meeste complexe vormen van ongebruikelijke oneigenlijke burgerlijke ongehoorzaamheid die hunkert om een oplossing.

  Na 31 jaar bereikten de oorlogscuratoren een regeerakkoord, die weinig tot geen soelaas biedt voor die hunkering tot normalisering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES