Hermes House Band opent muziekschool in Suriname

3

COMMEWIJNE, 27 apr – Een afvaardiging van de Hermes House Band opende gisteren, in aanwezigheid van de Surinaamse Minister van Onderwijs, het Muziek Educatie Centrum Commewijne (MECC). Door aanschaf van o.a. instrumenten en lesmaterialen kunnen nu ook jongeren buiten Paramaribo muziekles volgen. De muziekschool ligt in het District Commewijne, een uur rijden van Paramaribo.

De Hermes House Band (HHB) is de Rotterdamse studenten band die dit jaar haar 25-jarig jubileum vierde met een optreden in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. De band bestaat uit Rotterdamse studenten die zodra zij afstuderen een opvolger in de band moeten zoeken. Daarom blijft de band altijd jong. Haar grootste successen bereikte de band met de nummer 1 hit ‘I will survive’.

De aanwezigheid van deze school geeft jongeren de mogelijkheid muziekles te volgen in hun eigen omgeving zonder te moeten afreizen naar de stad. Volgens initiatiefnemer Michael Blankert, oud-saxofonist van de Hermes House Band, sluit dit project goed aan op de doelstelling van de band om jongeren te stimuleren om muziekles te volgen.


3 REACTIES

 1. hi ik ben jan en ik geef in Nederland klassiek gitaarles,ik heb ook muziekgeschiedenis les gegeven.
  ik heb een vriendin in Paramaribo. graag wil ik in paramaribo wonen en ook werken.
  denkt u dat er een mogelijkheid is om gitaarles te geven.
  of bent u geinteresseerd in klassiek gitaar.of muziekgeschiedenis.
  vr groet jan de jong( ik verblijf op dit moment in paramaribo)


  Maak melding

 2. Hi mijn naam is mevr. jagroop Jane. Waar zijn jullie gevestigd in commewijne en geven jullie ook lessen aan kindren. En graag ook aan huis.

  Grtjes Jane jagroop


  Maak melding

 3. Hi Jan, ik ben Gerda Vreds. Ik vertrek over 4 maanden naar Suriname. Ik woon nu nog in Nederland.
  Ik zal samen met mijn broer een muziekschool starten in Paramaribo
  Wij zouden samen kunnen werken. Jij zou als muziek docent kunnen fungeren.
  Alles moet nog opgestart worden.
  Ben druk bezig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.