Alcoa stelt bauxietbelangen in Suriname veilig

5

PARAMARIBO, 7 apr – Multinational Alcoa wil absoluut zaken blijven doen in Suriname. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Eventuele twijfels zijn weggemaakt door een delegatie uit Pittsburg, in de Verenigde Staten. Het was hoog bezoek voor president Ronald Venetiaan.

Die heeft van de delegatie te horen gekregen dat Alcoa’s dochtermaatschappij Suralco nog volop in de race is voor de reserves in West-Suriname. Ook al heeft alleen BHP Billiton gereageerd op het voorstel van de regering om een geïntegreerde industrie op te zetten. “De delegatie was hier om te benadrukken dat men serieus is met zaken doen in Suriname”, zegt Rusland.

Suralco zal zo gauw mogelijk een eigen reactie geven. Aanvankelijk was een gezamenlijk antwoord verwacht. De twee maatschappijen hebben een joint venture opgezet, die alles zou afhandelen wat West-Suriname betreft. Dat alleen Billiton heeft gereageerd, zou op onderlinge meningsverschillen kunnen duiden. “Zoals zij het aangeven moeten we het zien als een huwelijk tussen Billiton en Suralco. Daar zul je wat spanningen krijgen, maar ze komen er wel uit”, aldus Rusland. Suriname zorgt er intussen voor zijn belangen veilig te stellen.


5 REACTIES

 1. Volgens Minister Gregory,
  “Surinen zorgt er intussen voor zijn belangen veilig te stellen”, aldus…..

  Kent u die belangen dang Minister Gregory????
  Na 40 jaar West Suriname Bauxiet Explotatie gaan deze 2 gehuwden weg uit het Land Suriname, dan moet er voor Suriname 1 aluminium-fabriek staan. Met behoorlijk wat kapitaal.

  Zodat Surinesen na 10jaar stilstand, om zeker te zijn dat Billiton NV en Suralco NV voorgoed uit het zicht zijn, zelf de rijp geworden aluinaarde te ontginnen en aluminium te smelten. Om te exporteren……..

  Het moet niet eindigen zoals met Zuid-Afrika is gebeurd, alle mineralen weg uit de bodem, en alle mensen arm achter-gebleven. (dubbele betekenis)…..
  Vriendelijke Groeten,…


  Maak melding

 2. natuurlijk willen ze niet weg ze maken super grote winsten er word geen alminium meer in su ge maakt men exporteed allen aluin aarde suriname word wakker de wereld wijde grondstoffen prijzen stijgen alleen maar maar deze bedrijven willen ons voor houden dat de inkomsten steeds lager worden listig maar waar hun inkomsten groeien maar wat ze afstaan aan de staad word ieder jaar minder
  on gelovelijk maar waar


  Maak melding

 3. SranangMan, de grondstofprijzen worden duurder ook voor Bauxiet, aluinaarde en natuurlijk aluminium

  Maakt goede afspraken want hoe duurder de prijzen hoe meer inkomsten verwachte kan worden, zie de goud en de olie sector.

  LET OP dat Billiton en Suralco elk onderdeel van respectievelijk BHP en Alcoa elkaar aandelen zullen opkopen. Het wordt straks één
  Onderneming.

  …en eindproducten in Suriname maken, het is goed voor de export.


  Maak melding

 4. niks wordt zomaar weggegeven.
  Rusland mag niks tekeken zonder het voor te leggen middels een referendum aan het Surinaamse volk.
  Het is belang voor de komende 40 jaar.
  die wordt niet zomaar weggegeven.

  Anders moeten wij surinamers dit voor het gerecht brengen als er toch iets zomaar wordt getekent.

  Papo


  Maak melding

 5. @Papo
  Een referendum is de manier om het geld dat we met de baxiet kunnen krijgen vast op voorhand over de balk te gooien. Heb je enig idee wat zo iets kost?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.