vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat vreest uit de hand lopen A-Team Suriname

Advocaat vreest uit de hand lopen A-Team Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mrt – De kans is groot dat het Arrestatieteam van het Korps Politie Suriname zijn doel voorbijschiet. Dit zegt advocaat John Ferdinand. Als de huidige trend van buitensporig geweld bij arrestaties niet wordt gekeerd, zit Suriname straks zelfs opgescheept met een doodseskader.

Er zijn meerdere gevallen te noemen, waarbij arrestanten buitengewoon hardhandig zijn aangepakt. Het is zelfs voorgekomen dat slachtoffers bezweken. “Wat we nu meemaken is de kiem van een doodseskader. Als er niet tijdig opgetreden wordt, kunnen zaken faliekant aflopen”, zegt Ferdinand tegenover de Ware Tijd. Niet dat er geen geweld mag worden gebruikt bij het aanpakken van gevaarlijke klanten, maar de vraag is hoever het gaat.

Bovendien kunnen geesten worden opgeroepen die straks moeilijk te bezweren zijn. het mag immers niet uitgesloten worden dat criminelen aangepast te werk zullen gaan. Wie weet dat hij mishandeld zal worden bij arrestatie, zal er alles aan doen het niet zover te laten komen. Brazilië bijvoorbeeld is een goed voorbeeld van zulke aanpassing. Suriname hoeft niet in zo een spiraal terecht te komen als tijdig wordt ingegrepen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Heb ik het goed begrepen dat de dader een slachtoffer rol krijgt toegedient.Dat dacht ik niet.Voor je iets onderneemt moet je eerst bij jezelf te raden gaan wat de consequenties kunnen zijn.Mr.Ferdinand,ik met vele andere Surinamers juichen het handelen van het A-team toe.U zult wel anders blaten als u met brute kracht in uw woning wordt beroofd en daarna door de rovers wordt verkracht.Of uw naasten!!!!!DAN HEB JE DE MACHTEN VAN HET A-TEAM REEDS VERZWAKT.


  Maak melding
 2. advocaat John Ferdinand, u kunt een lintje halen bij de president over uw uitspraak. Ik ben benieuwd als straks uw vrouw of dochter door een stel moloten voor jou wordt verkracht en vermoord.Wat een domme uitspraak van u. Uw gezin kan ook aan de beurt komen ??

  Justitie, uw aanwezigheid stellen wij heel erg op prijs. Jullie zorgen ervoor dat mensen normaal kunnen leven in hun eigenhuis.
  Succes met uw aanpak.

  West-Suriname


  Maak melding
 3. helemaal gelijk , die keiharde- en brutale politie staat zal de crimmineel verharder- en sluwer maken ….,gevolg: aanvallen op politie bureaus en soms zelfs weerloze burgers, kijk maar naar Guyana.


  Maak melding
 4. Om eerlijk te zijn lig ik er niet zo wakker van als een zware crimineel bij zijn aanhouding letsel oploopt of zelfs het leven laat. Liever hij dan een onschuldige burger of politieman. Een doodseskader moeten we niet hebben in suriname, maar om deze criminelen met fluwelen handschoenen aan te pakken vind ik een stap te ver.


  Maak melding
 5. Als het kleine dochterje van advocaat Ferdinand vlak voor z’n ogen wordt verkracht door meerdere mannen, en als hij een kogel door z’n knie krijgt ben ik benieuwd of deze advocaatje nog steeds kritiek zal hebben op de werkwijze van de politie.
  Advocaatje Ferdinand is goed gek in z’n kop om van de dader (crimineel) het slachtoffertje te maken.


  Maak melding
 6. Brazili is een slecht voorbeeld. De gangs daar zijn ontstaat omdat de politie haar gezicht niet liet zien in de uitgebreide sloppen wijken. Hiermee hadden de bendes jaren lang vrijspel en zijn die druggerelateerde bendes uitgegroeit tot echte paramilitaire organisaties.

  Natuurlijk er moeten waarborgen zijn dat we niet afgeleiden naar een ngecntroleerd A-team als doodseskader. Maar als de advocaat iets weet dan moet hij niet in vage kreten blijven steken maar controleerbare feiten benoemen.
  Doet hij dit niet dan blift de advocaat jammerlijk steken in stemming makerij. Slechte zaak zeker als een advocaat dit doet.


  Maak melding
 7. Laten we alsjeblieft onze fluwelen handschoenen aandoen wanneer we criminelen aanpakken. Of niet.
  Een mens maakt toch een keuze om crimineel te zijn of om gewoon normaal te werken zoals jij en ik. Stoere mannen zijn spannend maar crimineel vind ik niet stoer, integendeel walgeljk.


  Maak melding
 8. meneer ferdinand je spoort niet je hebt echt sara sara hersenen.
  Weet je dat dit gespuis zware criminelen zijn die roofmoorden, en verkrachtingen met de dood ten gevolge op hun naam hebben en dan praat je over verzachtende omstandigheden me mars noh. afmaken die zooi liefst op de electrische stoel. Dit is de enige straf die ze verdienen.


  Maak melding
 9. ik heb goed gelezen en nergens lees ik dat onschuldigen hardhandig opgapakt zijn en nergens lees dat het gaat over mensen die zich niet verzetten , laat een ding duidelijk als je kiest voor een criminele bestaan zal de wet en het recht jou moeten stoppen wil je dat niet dan moet gewoon gaan werken voor jou centen en niet wat andere hard voor hebben gewerkt gaan stelen en beroven en verkarachten dus die advocaat lult uit zijn nek ,


  Maak melding
 10. We moeten meer investeren in het onderwijsgebeuren, infrastruktuur en naschoolse activiteiten om voornamelijk de opgroeiende jeugd bezig te houden. De pandvinderij bevindt zich nog te veel onder de sneeuw en voorbehouden aan de elite van de samenleving. Toen ik opgroeide waren er zat mogelijkheden. Zo bezocht ik samen andere jongens, tweemaal per week des s’middags aan de verlengde Keizerstraat een zogenaamde timmercursus. Tot de huidige put ik mede uit de opgedane know how. Tegenwoordig is alles wat de klok slaat MARWANA. Het wordt op alom bekende adressen aan de man gebracht, zonder dat er iets gebeurd. Op sommige adressen behoren zelfs militairen en politieagenten tot de klantenkring. Hoe denken dan anders het arrestatieteam brodeloos te maken?


  Maak melding
 11. Goedzo bando,dat maakt ze moeilijk te begrijpen,wat heeft die vrouw met haar 5 kroosjes gedaan,beschouw je haar ook als crimmineel?.waar haar woning kapot geslagen wordt.wachten jullie maaraf


  Maak melding
 12. Bando en akuba kunnen niet lezen. NERGENS in het artikel staat er iets over het hardhandig optreden tegen verdachten die zich niet verzetten tegen hun arrestaties.

  Trouwens het A-team is opgericht om de zware criminelen aantepakken. Die zullen echt niet aankloppen bij een tasjesrover, een kleine dief of een wanbetaler.

  Bando en akuba jullie kunnen beter terug gaan naar de basis school om te leren lezen, want hun commentaren slaan op niets.


  Maak melding
 13. Nr.9 Noso: Wat een behoorlijke domoor ben jij, weet jij uberhaupt waar over men het heeft!!!!!!!

  Boi luku tapu nanga na bigi don fu you.


  Maak melding
 14. Akuba
  Echt weer een reactie van jouw. Slaat nergens op heeft geen f.ck met het artikel te maken.
  Gaat over het geval dat de eigenaar van de grond niet haar eigen huisje kan opzetten en al die tijdin een dure huurwoning zit terwijl andere haar huis bezet houden. Als dan na de zoveelste gerechte lijke uitspraak zij het huis met verlaten is dat jammer maar wel terecht. De eigenaar heeft meer rechten we moeten de zaken niet gaan omkeren en met sari tories als “ze stondt net eten te koken” so what. dan gaat ze maar bij de buren verder dat zijn toch zulke goede vrienden van die krakers.

  In het algemeen vind ik je reacties altijd nder de maat. Waarom.
  -1- Wel ze zijn niet consistent maar geschreven vanuit de optiek we moeten vooral alles wat een bepaalde politiek groep doet finaal afkraken.
  -2- Ze zijn uitsluitend negatief. Afbrekers en slopers daar hebben we er al genoeg van. Constructieve kritiek daarintegen een schrikbarend te krt.
  -3- De meeste kritiek die je uit staat niet in relatie tot het artikel. Zo ook deze keer.


  Maak melding
 15. Als buitensporig geweld een soort tweede natuur wordt, is het gevaar aanwezig dat het te allen tijde gaat worden gebruikt; dus ook indien niet (strikt) noodzakelijk.
  Het is moeilijk een aanpak die men eenmaal gewend is af te leren.

  Ik mag aannemen dat het team goed is opgeleid en weet wanneer het wel of niet tot buitensporig geweld kan overgaan. Tenminste
  als zij professioneel opereert.

  Als buitensporig geweld alleen maar wordt gebruikt om bij de burgers goede sier te maken, schiet men inderdaad zijn doel voorbij.


  Maak melding
 16. Neus >>>waar is jouw verstand….wat moet een rechter doen als instituten niet werken en zelfs bemand worden met schurken als Somo.
  Dat moet de rechter weten of niet…domoor jij.

  Dan wil ik weten wat voor verstand jij hebt.
  Als ik rechter was mi bin djompo fu bosje brug…de rechter is een even grote schurk ja.

  Daarnaast eerst schieten dan hands up !!!!
  Die gasten zijn moordenaars van dubbele agenda.(you sabi suma)

  Als jij niks weet tap you mofo laat het toetsenbord met rust:::: lastpost dat jij bent.


  Maak melding
 17. Meneer Ferdinand: Je heb het recht om voor je klanten op te komen maar, de zaken lopen al falikant af wanneer deze zware criminelen op roof, moord en verkrachtingstochten gaan. De slachtoffers zullen maar je familie zijn, dan zou je anders piepen.

  De zero tolerantie beleid t.o.v. deze zware criminelen juich ik zeer toe. Het zijn mensen waar je geen medelijden mee kan hebben i.v.m. de medogenloze, onmenselijke, gruweldaden die ze hebben begaan.


  Maak melding
 18. NEUS

  je heb niet gelogen dat jij je zelf neus
  noemt,stop je neus maar in de r….van rewa,je hebt ook niet gelogen dat je een zware crimmineel bent,want jij verdient je geld met pimba,om anderen nog gekker te maken . zal mijn worst wezen,dat men op percelen van anderen gebouwd hebben ,wat ben je toch goed wil je het voor anderen opnemen devil.
  drugsdealer ,ezeltjeprik.dit hebben de(jouw) slappelingen regeerders veroorzaakt.met je (consistent) maar vals gezicht


  Maak melding
 19. @nummer 21 ik ben blij dat ik niet de enige ben die het door heeft de persoon waar jij over heb heeft het niet door dat hij zich belachelijk maakt hier . overal in de hele wereld worden zware criminelen keihard aangepakt en vuurwapen gevaarlijk ook, maar in suriname mag dat niet wat een onzin ik heb eerder in mijn posting gezeg dat de roofmoord op dockter van leesden een tandarts jaren geleden in suriname een van de ergste iedereen had het erover ik was toen nog vrij jong,maar wat er nu gebeurd is vele malen erger overtref alles en vele van deze foofmoorden in suriname worden gepleegd door jongens uit het binnenland het zelfde geld voor het kraken van huizen en erf, dan kom ik weer bij de revolutie van bouterse, die mensen woonde lekker rustig in het binnenland nooit last van ze gehad altijd harde werkers geweest maar die binnelandse oorlog heeft velen van deze jongens getraumatiseerd dit zijn allemaal schaden die wij als land over houden aan klootzak die dacht dat hij met zijn revo suriname vooruit zou brengen en die zelfde man probeerd nu met een omweg weer een greep naar de macht te doen , en idioten als nummer 18 vinden dat deze man bouterse de enige is die suriname vooruit kan brengen hoe dom moet je zijn ????


  Maak melding
 20. waarom moet een advocaat bang zijn voor een arrestatieteam.

  heeft hij boter op zijn hoofd.

  oppassen geblazen.
  De jongens kunnen iedereen arresteren als het nodig is.

  Mijn compliment aan de A-team.

  Papo


  Maak melding
 21. Onthoud goed dat geweld altijd geweld zal oproepen. Het begint allemaal bij een doppipistool en eindigt bij een supertank. Met een goede intelligence is welke crimineel dan ook in te kaderen en zonder al te veel seki seki in te rekenen.
  B.v. met sterke meghafoons.”We zijn je op het spoor, no seki!”
  We moeten meer gaan werken aan het ontwikkelen van de kracht van de overreding.

  De rechten van de mens gelden ook de crimineel. What about die witteboordcriminelen, die dit land en volk geruisloos kaalplukken, kleinere dieven en diefjes creëren en ongestraft rondrijden in hun grote Four By Four?
  Het simpelweg afpaffen van vermeende daders gaat mij in iedel geval mijlen te ver.


  Maak melding
 22. hahahahah het leuke van nummer 25 als hij niet onderuit kan dan gaat hij schelden persoonlijk worden ai mie boi hoe dom moet je zijn en dan noemd hij andere ezel en dombo hij heeft over deze regering die man die hij een hoge pet van heeft bouterse die deed het nog erger dan deze regering dus lul idioot dat je ben je hoef niet altijd te reageren je kan ook lezen wat ander zeggen mss kan jij daar wat van leren want nooit heb jou een reaktie zien geven die met het onderwep temaken heeft dus sorry hoor .


  Maak melding
 23. De zero tolerantie beleid t.o.v. deze zware criminelen juich ik zeer toe. Het zijn mensen waar je geen medelijden mee kan hebben i.v.m. de medogenloze, onmenselijke, gruweldaden die ze hebben begaan.

  Paagal

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Deze man Paagal is weer idi.Wat weet jij ?? Weet jij wat men met zero tolerant beleid bedoeld.
  Als jij het niet weet tap you mofo.

  Als A-Team op pad gaat om doelbewust te moorden…dan praat men hier niet meer over RECHTSSTAAT….maar van een zeer zware Staats criminele organistaie met moordenaars (beulen) in dienst.

  Vaker gezegd en erop gewezen Front heeft een zeer wreeddadig beleid en haast op iedere front.

  Het zijn bange hufters (A-Team) en zij poepen ook nog in de broek als zij op pad moeten.


  Maak melding
 24. Oorzaak en gevolg wordt vaak door elkaar gehaald. Het is niet het harde politie optreden dat leidt tot meer crimineel geweld. Integendeel zelfs, het crimineel geweld bestond al als reactie daarop moest men met niuwe strategieen en methoden komen.
  Het A-Team is daarvan een voorbeeld.

  Is men soms het geval Sampie vergeten die zat ook te roven, mensen te bedreigen met vuurwapens, te mishandelen, hij had zelfs een paar politie agenten doodgeschoten. Wel als reactie daarop heeft A-Team hem terecht opgeruimd.

  Ik zal nogmaals voor al die idioten hier herhalen dat het A-Team niet op pad wordt gestuurd voor de kleine crimineeltjes maar voor de grote en geweldadige. Dat ze hardhandig optreden vind ik 100% OK. Als zij het niet zouden doen dan zouden er vanzelf wel uit de burgerij milities worden opgericht om het crimineel geweld te wreken.


  Maak melding
 25. Alles heeft een oorzaak en gevolg …

  Als we b.v. kijken naar tijden zoals die van het regime Wijdenbos(iedereen kon een waardig bestaan hebben) , dan zien wij dat dit soort harde crimminelen er nog niet waren of niet in de publiciteit kwanen

  Ik denk daarom dat de “monetaire armoede” van Vene dit geweld heeft gevoed , die crimmineel denk van …”in het parlement(die moet opkomen voor het volk) is er een moreel verval, we hebben een min. Santoki die ook geen schone handen heeft(verleden), etc.., etc.. ”

  wat als over een paar jaar ,leden van deze zelfde A-team ook zo gaan denken, nadat ze zijn gedumpt of ontevreden worden(een moordmachine moet je voor altijd kunnen beheersen of afmaken) ….. dan zal ik medelijden krijgen met allen die het handelen van deze A-team(opgeleid door o.a. de Amerikanen op de Dominicaanse republiek)hebben toegejuigd.

  De geschiedenis uit de vroegere “militaire staat” zal zich bij deze “politie staat” weer herhalen , escaders die een militaire-,of politie staat handhaven zullen ook een graantje willen meepikken.

  Toem men “sampi” overhoop schoot dacht men dat het de anderen zou afschrikken , klopt.. de meesten crimminelen zijn toen uit suriname gevlucht , maar je ziet dat er steeds meer en hardere zich aan melden …net een visuele circel.

  Suriname is hard op weg naar een Guyana of Colombia of zelfs erger met op de kooptoe etnische problenen .


  Maak melding
 26. Ogrie Sjorie,

  Je heb zeker familie leden die door het A-Team vermoord zijn. Het is nou eenmaal oog om oog, tand om tand.

  Er moest allang zo’n Team opgericht worden. Ik juicht het ten zeerste toe en ik hoop de meerderheid ook.

  Rewa,
  ik ben het absoluut met je eens, als de regering dit niet zou doen dan zouden de wanhopige burgers die dagelijks slachtoffer zijn van deze criminelen de wet in eigen handen nemen.


  Maak melding
 27. sandokil tijdens revo kan ik me voorstellen dat situaties uit de hand lopen maar we hebben toch zelf gekozen voor een rechtstaat toch? dat was toch 1 van jou recente doch discutabele uitspraken min. v. justitie.wanneer je een verdachte bijvoorbaat ophaalt met de bedoeling hem te liquideren omdat je hem een smerige klootzak vindt en wens neer te knallen en opruimen,en het ergste hem mag overkomen,kan ik me best voorstellen maar,dan hebben we dus toch geen rechtstaat anno 2008 in suriname!ma ja er zijn van die idioten die altijd achter deze ministers zullen blijven aanhuppelen. is de rechtstaat nog van enige betekenis of waarde voor hen die brute of onnodige geweld van politie goedkeuren? somo zou zeggen a team zijn ook maar mensen en alleen jezus was in staat zijn andere wang toe te keren,en die zelfde senario wordt maar keer op keer weer ingezet.goede reac. pinto ,sjorie,get a life en smeer boeng


  Maak melding
 28. Paagal: Jij bent een ondoordachte/gedachtenloos en behoorlijke domoor als Tjander Tak-Taky.

  Jij weet niks maar je loopt te lullen, maar jij mag ervan uitgaan dat er geen domoren hier aan het werk zijn: Jij mag weten er zijn meer schurken in de politiek dan op straat…en in de politiek mogen zij denken met geweld aan de macht te zullen blijven.

  Wat voor RECHTSSTAAT als men de kleine man loopt te bedotten.

  En vooral de Djuka’s loopt te bestelen…dit doen ze al ettelijke jaren.(alle goud/hout voor het buitenland en in de politiek zitten die honden op kruimels te wachten)


  Maak melding
 29. @Ogrie-Sjorie
  Ik zou eens gaan kijken wie de grote huizen in SME hebben en dan hun officiele loonstrookjes en belastingaangifte er naast leggen. Dan pas zie je wie de schurken zijn.

  Jouw analyse is puur onderbuik en racisme.


  Maak melding
 30. @nr 36,
  Zou je graag met een inhoudelijke reactie willen komen en niet met eentje waar het stront van je kop ervan af druipt.
  Een tip aan jouw: als je voortaan een reactie wilt plaatsen a.u.b. ga dan niet vantevoren snuiven, want anders krijg je een onzinnige reactieals nr 36.
  De groeten debiel


  Maak melding
 31. Opruimen,Opruimen,en nog eens Opruimen die gewetensloze criminelen!!!ATEAM hoe meer hoe beter.Ben je geen crimineel dan hoef je immers nergens bang voor te zijn.


  Maak melding
 32. Ogrie, je naam zeg het al.

  Je heb mensen die keihard werken om het land op te bouwen en je heb mensen die keihard werken om land naar de ondergang te brengen, door het begrijpen en goedkeuren van wat zware criminelen doen. Je keuze heb je al duidelijk gemaakt.

  Witte boord criminelen stelen, roven, moorden en verkrachten tenminste niet.


  Maak melding
 33. Paagal pardon, wat staat hierboven geschreven?

  Het stelen, roven, moorden, verkrachten en wat dies meer zij vindt keurig en “netjes” achter de coulissen plaats.
  Om lijfsbehoud geven slachtoffers geen kik.

  Leg je oren te luisteren bij de mensen, die werkzaam zijn bij de grote handelsbedrijven.

  De nacht of dag doorbrengen met de vriend van de baas of himselfs is schering en inslag.
  Het verdwijnt allemaal systematisch in de doofpot.

  Ga maar door met het spelen van comedy.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES