vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s buur ook blij met uitspraak tribunaal

Suriname’s buur ook blij met uitspraak tribunaal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 22 sep – Guyana is blij met de uitspraak in het maritiem conflict. Dit zegt de Guyanese president Bharat Jagdeo. Vrijwel alle eisen zouden zijn ingewilligd door het internationale arbitrageteam. Toch is er geen reden voor triomfantelijk gedrag.

“Het is juist een goede gelegenheid voor beide landen om samen te gaan werken”, stelt Jagdeo in een speciale verklaring. Dit is ook aangegeven in een brief aan president Ronald Venetiaan. Opmerkelijk is dat beide staatshoofden zich er verheugd over tonen dat een definitief eind is gebracht aan de onduidelijkheid rond de zeegrens. Volgens Venetiaan mag het belang hiervan niet uit het oog verloren worden.

Overigens vindt Jagdeo het besluit niet alleen belangrijk voor Guyana, maar ook voor het hele Caribisch gebied. Hij liet niet na op te merken dat het gebied dat aanleiding is geweest voor het dispuut, “nu duidelijk in Guyanese wateren ligt.” De weg ligt nu open voor nieuwe exploraties in zee. Ook Suriname ziet in het besluit een goede gelegenheid voor intensievere exploratie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Beste Sranangmans,

  Ik heb me de afgelopen uren ingelezen en weet dus meer over dit dispuut. Mijn conclusie: Suriname had dit dispuut op verschillende fronten moeten hebben opgepakt.In mijn optiek was een oorlog rechtvaardig en politiek logisch. Onze president heeft dit probleem te makkelijk opgepakt. Onze nationale belangen zijn geschaadt en dat kunnen en moeten we niet willen accepteren. Ik hoop dat bij een volgende dispuut of nationale belang van importantsie men alles overweegt en inzet om onze belangen te behartigen. Het doet pijn enorm veel pijn.

  Sranangmans,
  Tang Boeng


  Maak melding
 2. Vrijwel alle eisen zouden zijn ingewilligd door door het internationale arbitrageteam:
  zegt Bharat Jagdeo.

  Dan wat wil V-no-shine ons wijsmaken.

  Deze man is in staat: tja na heer kondre go lasi.

  Waar blijven de andere Front partijen laten ze komen en uitleggen.
  Dan kunnen zij zelfs zien wat voor soort domme schurken bende zij zelfs op touw gezet hebben.

  Su 0% – Guy 100% winst, moeten wij als Suri’s tevreden zijn…come up man.. laat men ons niet dom houden of dommer maken.


  Maak melding
 3. Surinames buur ook blij met de uitspraak????
  Ja,NATUURLIJK zijn ze dat!!!!!Vooral hoe nu Guyana vrolijk alle miljarden weggapt en Suriname wellicht het nakijken heeft!!

  Venetiaan heeft gewoonweg gefaald,hij heeft de zaak veel te lichtelijk opgevat,het is precies zoals Wijdenbosch dat verklaard heeft.Door de zaak niet op een nationaal nivo aan te pakken en niet de partijen erbij te betrekken die hoogstwaarscheinlijk voor een andere beslissing hadden kunnen zorgen,zijn nu ALLE kansen verkeken voor Suriname!!Ik heb totaal geen goed woord over Venetiaan’s aanpak,ik vind hem laf en hij ruineerd de Surinaamse staat,zonder enig besef van welke enorme economische activiteiten Suriname had kunnen hebben door die olie zei wijdenbosch op een intervieuw op sky radio Suriname.

  Ik kan niets anders doen dan de ex president Wijdenbosch 100% gelijk te geven.Ik snap gewoonweg niet waarom de Surinamers het nog langer van deze Vene pikken,want alles wat hij doet is niets anders dan het land in discrediet te brengen,kappot te maken!En lik fa Wijdenbosch takki,”laat Venetiaan A.U.B. met zijn handen van het Tigrigebied AFBLIJVEN,want als hij zich ook daarmee bemoeit,zijn we definitief alles kwijt!!


  Maak melding
 4. Suriname grenst ten Westen en Noord-Westen aan Guyana? Zij bevaren doodleuk onze rivier of bevliegen onze luchtruim om Tigri te bereiken.
  Wie zijn nou de agressors? Dat moet heel gauw veranderen!


  Maak melding
 5. Ik raak er steeds meer van overtuigt, dat Suriname een langzaam zinkend schip is daar ook als je een toekomst voorstelling probeert te maken je de eerstkommende pakweg 25 jaar niets hoeft te verwachten omtrent een staat die op een redelijke basis funtioneert!!
  Alle politieke partijen en figuren zijn lood om oud ijzer !!
  Daarbij is de veelgeprezen diversiteit ook een blok aan het been voor een redelijke ontwikkeling!!
  Naar de buitenwereld toe willen we graag doen voorkomen dat we tollerant zijn, maar zelf weten we dondersgoed dat de rivaliteit tussen de bevolkingsgroepen onze ontwikkeling verlamt!!
  Ik voorspel dat Suriname in de toekomst een positie van natuurreservaat in de wereld zal innemen in plaats van natie!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES