Stadsdeel laat schuld Kwakoe Festival invorderen

17

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost heeft de dienst Gemeentebelastingen gevraagd om een schuld van het Kwakoe Festival in te vorderen, maakte een woordvoerster deze week bekend. Het multiculturele festival in Amsterdam heeft een schuld van ruim 371.000 euro bij het stadsdeel schrijft Het Parool.

Enerzijds ontstond de schuld doordat het Kwakoe Festival sinds 1998 geen precariobelasting voor het gebruik van de openbare ruimte heeft betaald. Het gaat om een bedrag van ruim 273.000 euro. Anderzijds heeft Kwakoe nagelaten om over 2006 en 2007 een kleine 98.000 euro neer te tellen voor afvalinzameling, verleende vergunningen en de inzet van extra verkeersregelaars.

Volgens de zegsvrouw van het stadsdeel hebben de beide partijen de afgelopen jaren verscheidene malen met elkaar om de tafel gezeten. Omdat het festival de schuld nog steeds niet heeft afgelost, is invordering nu de enig overgebleven optie. De woordvoerster benadrukte wel dat het stadsdeel zijn best zal doen om het festival de komende jaren gewoon te laten doorgaan.


17 REACTIES

 1. Jammer dat de ene ras (kwakoe)alles gratis wilt geven en de andere ras (milan) wilt intreegeld voor. Helaas blijkt dat gratis niet altijd goed werk. Van de standhouders word geld gevraagd bij kwakoe en vrij intree. Helaas heeft kwakoe nooit geleerd om zelf schoon te maken. Ja mi boi dat hebben jullie thuis zeker niet geleerd. 273.000 euro voor 9 jaren is veel geld. Milan doet zijn huiswerk toch beter.


  Maak melding

 2. Suri’s en geinteresseerden,

  Het gaat dus weer niet goed.
  Ik vermoed dat er een kaper op de loer ligt die het hele festival wil overnemen.
  en dan bedoel ik een (haast vermoeden) blanke zgn evenementen organisator.
  Verder moiet ik kwijt dat ik mensen ken in die orga van kwakoe en als ik belasting deskundig was had ik zelf persoonlijk mn hulp aangeboden ivm de zgn precario belasting.
  ineens ruikt de (dienst)blanke geld en dan is niets “gratis” meer.
  Heren bestuurders van Adam: dit is een stukje volksvermaak die ook moet verdwijnen vanwege en/om de geld en machts-zuchtigheid van kapitalisten.
  Als kwakoe fest. niet meer kan doorgaan wat is dan het alternatief.
  Adam zuidoost wordt nog gezien als een soort ghetto, nou ik zou zo zeggen probeer er dan maar uit te komen, als donkere a’dammer.
  Dat is een van de redenen dat ik alvast daar niet wil wonen.
  de gemiddelde blanke geeft je het gevoel dat je blij moet zijn met de kruimels die hij je gunt.
  Puur racisme en onderdrukking.
  Ineens denkt de bel. dienst dat er veel zwart wordt verdiend daar, ja hoor wij mogen niks hier.
  die blanke gasten in de vastgoed, antiekhandel, recycling, sloperijen en drugsbusiness die dagelijks grote sommen witwassen, dat mag wel.
  maar lieden als vb Bogarde worden met veel machtsvertoon tot stoppen gedwongen in zijn dure auto(hij kan het gewoon betalen maar men gunt het hem niet)door de so called politie(-k)simpel om de tanden te laten zien.
  Met mij maken ze deze grappen niet hoor. ik sta in hun systeem als wederspannig en nog van dat soort, zal mij een worst wezen.
  geen gezeur aan mn kop, oprotten, ga boeven vangen, sukkels.
  Ik baal al erg van hier en ben bezig te vertrekken. al moet ik ergens tussen coppename en coronie (SU)van het land gaan leven is het in sommige gevallen nog beter dan moderne slaaf en onderdrukt te leven in een kapitalistisch systeem waar men je niets gunt.
  het gaat u allen goed met de struggle for life in a society that is not YOURS.
  Dus a tori en tingi bun,
  so so sjeng nanga sari


  Maak melding

 3. Nr. 6 Ommoe. Maar hoe zit het met het geld dat jaarlijks betaald moet worden aan belastingen. Je zegt dat je die mensen van kwakoe kent.
  Waarom hebben ze niet betaald!!!!!! Dat willen we weten.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 4. @Djamoe, ik met jouw bro….we kennen onze verhaaltjes en tories nietwaar…handjekontantje van de kraamhouders aan de orga….neen er is geen witte man hier aan te pas gekomen. wanneer wanneer gaan we ophouden met deze onzin.Ik ga allang niet meer naar Kwakoe. De laatste keer betaalde ik €25 voor stukjes bloedworst.toen we weggingen waren €100 armer en ik had nog honger…mijn vrienden van vroeger die heb ik niet gezien.


  Maak melding

 5. laat een onderzoek komen voor meer duidelijkheid,want je moet belasting betalen in dit land en dat weet iedereen.Of je mag van de dienst niet betalen kom dan maar met bewijzen.

  no du


  Maak melding

 6. terwijl alle parbo bier flessen, dat statiegeld op berust, allemaal werden weggegooid in de afvalbakken; met eigen ogen aanschouwd. In suriname doen ze een moord voor een lege fles, want zonder 1 fles in te leveren krijg je geen ander fles bier, en hier op kwakoe van dit jaar, werden alle flessen weggegooid. Het is toch geen wonder dat de slm met lege kist, zonder vracht terug vliegt naar Zanderij…10.000 euro,s vergooid in de prullebaks..


  Maak melding

 7. Dit soort segregatie festivals moeten direct worden afgeschaft. Dit soort feesten komen de integratie niet ten goede. Iedereen die vanuit het buitenland naar nederland is gekomen heeft daarvoor een bewuste en vrijwillige keuze gemaakt. Als je in nederland bent moet je je aanpassen en je niet terugtrekken in je eigen hokje.


  Maak melding

 8. Wat raar dat er sinds 1998 geen precariorechten zijn betaald en dat het festival toch al die jaren daarna gewoon kon doorgaan. (Gesteld dat er inderdaad precariorechten hadden moeten worden betaald). Wie heeft er zitten slapen?

  Bovendien is het de vraag of de vorderingen niet zijn verjaard.
  Immers, een geldvordering verjaart na 5 jaar als de schuldeiser zijn vordering niet heeft gestuit.
  De schuldvordering uit 1998 is in 2003 verjaard, die uit 1999 in 2004 en ga zo maar door.


  Maak melding

 9. heel erg is dat,ik ben zelf geen kwakoe mens maar vind het wel erg voor degene die het leuk vinden.laat de mensen toch entree geld betalen van een euro,kinderen vijftig euro cent.dat moet toch kunnen.sur willen alles gratis.jammer jammer vind dit heel erg.


  Maak melding

 10. heel erg is dat,ik ben zelf geen kwakoe mens maar vind het wel erg voor degene die het leuk vinden.laat de mensen toch entree geld betalen van een euro,kinderen vijftig euro cent.dat moet toch kunnen.sur willen alles gratis.jammer jammer vind dit heel erg.enschandelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.