Esso verkoopt servicestations in Suriname

13

PARAMARIBO, 22 sep – Oliemaatschappij Esso vertrekt binnenkort uit Suriname. Het merk zal niet meer gebruikt worden. De operaties in Suriname zijn verkocht aan de op Barbados gevestigde Sol Group.

Het betreft behalve de in totaal dertien servicestations, ook de aanvoer- en distributiefaciliteiten. “Over twee maanden zal Esso volledig zijn vertrokken uit Suriname”, zegt Esso-woordvoerder William Eisner tegenover de Ware Tijd. De in 2005 opgerichte Sol Group heeft eerder alle Shell operaties in Suriname overgenomen. In tegenstelling tot Esso, blijft Shell zijn naam beschikbaar stellen.


13 REACTIES

 1. Hoe kunnen ze dat nu weer doen??
  Dat betekent dat dalijk Barbados het voor het zeggen heeft wat tanken betreft in Switi Sranan, Shell hebben ze al en nu straks ook de ESSO volgens mij wordt het gewoon een monopolie positie op den duur en dat tanken alleen maar duurder en duurder zal worden in het land en dat wanneer die mannen uit Barbados willen. Als ze die dingen verkopen laten ze dan op zoek gaan naar Surinamers die interesse hebben en het kunnen betalen.
  Bijvoorbeeld 10 mannen (familie’s) die geld of die nu al een bedrijf hebben kunnen met de bank gaan praten en met zn tienen alles van bv de ESSO overnemen. De regering moet niet alles in buitenlandse handen geven.


  Maak melding

 2. Wat een domme reacties weer. De regering heeft net zoveel bemoeienis met de onderlinge verkoop van bedrijven als met de verkoop van een auto van de ene burger aan de andere. Je bent een democratie en dan speel je volgens democratische regels, of je bent een dictatoriaal bestuurd land als Noord Korea, en dan kunnen je leiders naar willekeur bedrijfstransacties al dan niet toestaan.
  Maar je moet dan ook accepteren dat je naar willekeur van je bed kan worden gelicht en vermoord voor het minste en geringste.


  Maak melding

 3. Opmerkzaam, je vindt die reactie;s dom ,
  ten eerste is esso verkocht en alle personeel zijn werkloos ga jij of je regering hun verzorgen als de regering zoveel bemoeinis had zou het personeel niet op straat belanden volgens mij is esso verkocht zonder dat de stomme regering zoals altijd iets wist suriname gaat een keer verkocht worden met jouw erbij zal je dan toch vinden dat het een goeie regering is

  Zorgzaam landgenoot


  Maak melding

 4. Inderdaad erg domme reacties. Niet beledigend bedoeld, maar wel echt triest hoe de mensen zichzelf tekortdoen. Als er consolidatie plaatsvindt in de US onder de oliemaatschappijen (zoals dat al decennia lang gaande is) is dat dan ook landverraad? Mensen, gebruik je hersenen en gebruik je energie op een positieve manier.


  Maak melding

 5. Wat willen jullie nou eigenlijk ? Bouta was niet goed, omdat hij zijn eigen mensen liet vermoorden, Bosje was niet goed, amang é njang monie en bruggen laten bouwen en Suri achter liet met so menie paimangs, Vene is niet goed, te dom en veel coruptie ( maar die heeft wel voor gezorgd dat alla ding paimangs van de vorige regeringen zijn afbetaald, tenminste de meeste )En Suriname profiteerd nu van Bosje’s Bruggen. Disi no boeng , dati no boeng. Volgens mij zijn diegene die deze soort dingen schrijven , nietsnutters. Werklozen die niks te doen hebben en veel tijd over hebben , om voor de pc te gaan zitten en rotzooi schrijven. Jullie moeten eigenlijk gaan leven in een totalitaire staat, leki Noord Korea, dang weet je wat het is !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.