Suriname wil kinderarbeid strakker aanpakken

10

PARAMARIBO, 11 jul – Kinderarbeid in Suriname zal strakker worden aangepakt. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Vooral het beeld van kinderen die betrokken worden bij verkoopactiviteiten, moet eruit. Het is onacceptabel dat kinderen afgehouden worden van hun eigen ontwikkeling. Formeel en sociaal zullen maatregelen worden getroffen.

“Kinderen hebben recht op andere zaken, zoals onderwijs en recreatie”, zegt Amarello-Williams tegenover de Ware Tijd. Het is te begrijpen als kinderen zo nu en dan ingezet worden om te helpen. Maar elke dag fruit of kranten te staan verkopen op straathoeken is beslist not done. Er zal met de meeste spoed een interdisciplinaire commissie worden ingesteld.

“Volgens de ILO (Internationale Arbeidsorganisatie, red.)-conventie die we eerder dit jaar hebben geratificeerd, zijn we verplicht een nationale steering committee in te stellen”, aldus Amarello-Williams. Alvast zal getracht worden om de kinderen van de straat te houden met politiehulp. Ook zullen de sociale problemen van de betrokken gezinnen worden onderzocht.


10 REACTIES

 1. Ai zegt mijn mams,Suriname is achteruit gegaan,wat betreft kinderarbeid.Ze kan zich herinniren,dat ze in de jaren`60 zij was 11 jaar, de straat opging,onder schooltijd(St-Rosaschool)ze moesten kinderzegels verkopen,hahahahaah werden zij en nog 4 schoolvriendinnen door de politie,opgepakt en terug naar school gebracht,wat er besproken was met zrMargaretha (hoofd v/d school) weet ze niet.Gaat er nu pas wat gebeuren? die slaapkoppen van een regering pfffffffffffffffff.


  Maak melding

 2. Bestaat er wel leerplicht in suriname, zal wel, maar is er voldoende controle over het naleven ervan. Straat venters door kinderen is een voorbode van armoe en sur. is nog net (wel of niet) een arm land.


  Maak melding

 3. terecht dat de regering de kinderarbeid gaat aanpakken. ik hoop echt dat ze er serieus werk van maken. als mensen kinderen maken ,moeten zij voor die kinderen zorgen ,en niet die kinderen voor hen laten werken.ook in Suriname heb je voorbehoeds middelen.if joe e pina, ie no moesoe mekie toemsie voeroe pitjieng.


  Maak melding

 4. ja zoveeeeeeeeeel kijderen die thuis zitten,als allemaal naar school moeten hebben ze dan een school?want er zijn gebrek aan scholen en meubelair eerst dat aanschaffen dan ,want nu heeft de overheid een voordeel met deze schoolverlaters.


  Maak melding

 5. hallo ik vindt het heel goed over het aanpak van kinderarbeid.wij kijken niet wat onze voorouders hadden.maar kijken nu naar het heden.en wij of onze kinderen zijn de toekomst.graag wil ik ook op de hoogte blijven.en wil graag mijn bijdrage aan besteden.mijn e-mail is annekerother@hotmail.com dankt je wel ik sta achter mijn suriname.


  Maak melding

 6. Ja er is leerrplicht in Suriname,de oude garden kunnen jullie dat vertellen.
  Ook tijdens de revolutie werd er streng op toegezien dat kinderen naar school gingen.
  Ik kan er over praten ,ben 25jaar onderwijzer geweest.
  Tot en met Wijdenbosch,werd de leerplicht nageleefd.
  Maar deze regering heeft daar geen oog voor,niets wat de domme massa aangaat interessert ze,tot de volgende verkiezingen weer,gaan ze weer zwaaien met beloftes aan het stomme stemvee.
  Let maar op ook deze belofte verdwijnt straks in de prullenmand.Ga volgend jaar checken,zie je nog steeds kinderen als straatventertjes.Dus ik ga eerst zien en dan geloven.


  Maak melding

 7. Die mevrouw van de regering die heeft volgens mijn zijn hoofd tuis laten liggen. halo mevrouw van de regering weet u niet dat ook arme mensen honger krijgen. Ook arme mensen willen wasen met zeep en shampoo.Ook arme mensen willen in een normale huis wonen.Ook arme mensen hebben medicijnen nodig. Maar mevrouw van de regering jullie pikken het geld van de armen. Jullie eten gestolen geld daar om worden jullie dom. De arme mensen dachten als ons landgenoot leert dan gaan ze ons helpen. Het tegen deel is waar. Als jullie een echte opleiding hebben waarom stelen julie van de armen. Brood verdiennen op een eerlijk manier is toch niet moelijk als je een opleiding heb.Een beetje normaal opleiding. Die hebben jullie toch…, Volgens mijn zijn grote dieven niet welkom bij de echte god. De heer veneziaan had het over de almachtige. Wie bedoeld hij eigenlijk. Want de almachtige houd niet van dieven. natuurlijk zijn de dieven ook kinderen van de zelde god. Maar van een andere afdeling. Waar geen recht is. Dus veneziaan en zijn bende berijd je voor de hel.Ook de hindoestaanse dieven van de surinaamse regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.