Donor: Suriname moet af van kortetermijndenken

1

PARAMARIBO, 14 jun – Suriname moet af van het denken op de korte termijn. Dit vindt milieudonor Suriname Conservation Foundation, SCF. Met name niet-gouvernementele organisatie hebben er een handje van het langetermijndenken achterwege te laten. Er zal dan ook geen geld meer worden gegeven voor projecten met kortetermijndoelen.

Dat moet vooraal aansporen tot meer efficiëntie en effectiviteit. “We leven in een samenleving met kortetermijnvisies en dat legt een zware druk op onze organisatie”, zei SCF-bestuursvoorzitter Wim Udenhout bij de presentatie van het eindrapport over aangepaste visie, missie en strategische doelstelling voor SCF. De afgelopen jaren is flink bespaard, ook al is veel uitgegeven aan milieubehoud.

“We zijn zeer zuinig omgegaan met de middelen”, aldus Udenhout. De komende tijd worden drie nieuwe projecten gefinancierd voor in totaal ongeveer 70.000 dollar. Het betreft projecten gericht op bevordering van natuurtoerisme, de kartering van het Inheemse Wayambogebied en een studie over de biodiversiteit en economische waarde van het Bigi Pangebied in Nickerie.


1 REACTIE

 1. Korte termijn denken?? Wat id dat voor flauwkul. Er wordt helemaal niet gedacht daar in Suriname.

  Denke je dat de leiders zich kort of lang druk maken om Suriname??

  Degenen die zich werkelijk zorgen hebben gemaakt om Suriname hebben Staatsolie opgezet.

  Bouwen op eigen kunnen is het slogen.

  De rest is kul.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.