dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidFamilie Donk schenkt zuurzaksap aan coronapatiënten Wanica Ziekenhuis

Familie Donk schenkt zuurzaksap aan coronapatiënten Wanica Ziekenhuis

-

Does Travel - naar Suriname

Fruitfabriek Zudo gevestigd in Saramacca draagt ook haar steentje bij in de strijd tegen Covid-19 in Suriname. Eigenaar Henk en zijn dochter Jill Donk schenken dagelijks ongeveer 38.5 (7 x 5.5) liter zuurzaksap aan de coronapatiënten van het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

De eigenaar weet dat zuurzak heel gezond is. Hij laat weten dat het vrucht vele gezondheidsvoordelen heeft en in het bijzonder een oppepper voor je afweer- of immuunsysteem is. Een portie van 100 gram bevat tot wel 20 mg aan vitamine C. Deze voedingsstof is noodzakelijk voor je lichaam om de productie van antilichamen op peil te houden.

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is de familie Donk uit Saramacca zeer erkentelijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
  1. Geachte mevrouw Wendy zo gaat het heden toe in su, ik mijn jongere jaren was het anders er werd op de deur geklopt en daar stond de buurvrouw ze heeft wat gehad uit Holland ( Nederland ) en ze verdeeld het ,maar heden dagen is het toch gewoon er wordt eerst een foto van de spullen op fb geplaatst, daarna naar de buurvrouw een filmpje maken voor YouTube en zeggen zo leven wij in su


    Maak melding
  2. Pakitow maakt ook foto’s voor fruit en groente dat hj aan mensen geeft.
    Belachelijk
    =======
    Hij gaat straks chauffeur worden en de autoportier openhouden voor VP Lonny!!!!
    Ik verwacht mooie foto’s van die loser!!!!!


    Maak melding
  3. Er zullen veel mensen sterven in Suriname.
    Dit is pas het begin corona virus
    We hebben op dit moment IC- bedden nodig
    Zuurzak sap geven is een leuke gebaar.
    Maar regering doe wat aan op medische gebied.
    MPP Bouta en 40 rovers.
    Kas is leeg idioten.


    Maak melding
  4. Een voor Suriname gevaarlijke virus, ja veel gevaarlijker dan coronavirus is het corruptie-virus.. Het zit er goed in bij alle lagen van de Surinaamse samenleving… Van politieagent tot bakker.. . Corruptie is niet meer alleen geld.. geven, het kan ook een stukje grond zijn.. Ook een politieke benoeming op sociale zaken.. ., een salaris afspraak in Amerikaanse dollars of euro… Van der San laat zich in dollars uitbetalen.. Wordt het ooit een srd betaling dan rekent van der San een hoge dollar-koers. Zo ook bij zijn vakantie-geld .. De sergeanten van Bouterse hebben 40 jaar lang meter bij meter een corrupte systeem in Suriname ingeluisd dat nog jaren zal voortwoekeren.. Misschien voor altijd.. Wil je een goede behandeling in een ziekenhuis, dan gaat dat vast veel geld kosten..Clifton Limburg praat in zijn bakana tori nóóit over corruptie..,ook nóóit over een kasreserve, dat verdampt .. Clifton laat mij lachen als hij de corrupte bende nationalisten noemt.. Clifton heeft pret.. Clifton kijkt naar een paar straten in Paramaribo en trekt zijn conclusies.. Het land draait als een ventilator en.. . Bouterse en de sergeanten zijn revolutionair bezig..Abdoel een klasse a nationalist volgens clifton krijgt 117 stemmen in de laatste verkiezingen.. Abdoel krijgt in wanica te horen dat hij beter uien en aardappelen kan gaan telen.. Clifton kijkt ook de andere kant uit als een sergeant – boereveen en een sergeant – abrahams staats-eigendommen naar huis meenemen.. Het gaat niet om een zak cement.. . Niet geleend door de sergeanten , maar voor altijd ., meegenomen . Clifton verdient een riante salaris, misschien ook in vreemde valuta ‘s, wie weet.. . De kasreserve, een heel groot geldbedrag in voornamelijk dollars en euro’s is opeens verdwenen, niet door van Trikt maar door hoefdraad..Hoefdraad is de minister van financiën in Suriname … Alle vingers wijzen naar hoefdraad.. Governors, Van Trikt en Roemer zijn voor de sier benoemingen geweest.. Staatsbank-governor Roemer speelt nog als verdediger in team hoefdraad…Hij Roemer lijkt op een casino-master zonder geld.. Wat is het belang van een kasreserve.. Heel veel. . landen houden een kasreserve, meestal om echt noodzakelijke producten te kopen.., noem maar op medicijnen.., maar geen uien en aardappelen.. .


    Maak melding
  5. Fantastisch gebaar. Hoewel de ndp regering de bevolking tot op het bot heeft uitgekleed en het land regelrecht naar de financiele afgrond heeft gebracht, weten mensen elkaar toch te vinden en te helpen in deze bizarre, keiharde en onzekere tijden waarin iedereen zijn best doet om te overleven. Elke dag weer!

    Help elkaar, vindt steun bij elkaar, samen sta je sterk.


    Maak melding
  6. Hopelijk zit er geen toegevoegde suiker in de drankjes. Puur natuur aub.

    Goed initiatief. Er is veel burgerinitiatief in suri maar niet voldoende.
    Als je teveel hebt aan fruit en groente dan deel je het of ruil je het. Te lui daarvoor pfff.

    Verstuur je een appje voor hulp, krijg je als antwoord, 👍. Je moet een bijdrage leveren, suri heeft niets aan 👍.


    Maak melding
  7. @ wayambo

    maar als de ndp iets doet moet heel de wereld het weten?
    kijk naar die domme grap van die landingsbaan wat ze een highway noemen.
    snelweg een te moeilijk woord voor die idioten?


    Maak melding
  8. Familie Donk bedankt, er zijn mensen in het land die kunnen permitteren om aan alles te komen. En anderen, zijn blij dat ze zeker in deze tijd kunnen rekenen op hulp.

    En er zijn ook mensen die niet geholpen willen worden.
    Dat er foto’s en of filmpjes, de wereld ingestuurd wordt, vind ik prima, gezien de gelden van 15 jaar geleden voor: goede doelen en ontwikkelings projecten, die verdwenen zijn in de zakken van, vul zelf in, indien nodig.
    Toen werd zulke gevallen, niet de ether in geslingerd.

    Onze regering heeft geen pot opgebouwd, met het rijkdom en belastingsgeld.
    Dus de vraag stellen aan de regering om iets te doen, is praten met de hoogste gebouw van het land, symbolische gezegd.


    Maak melding
  9. @ vliegende hollanders, naar mijn informatie wordt dit bedrijf niet gerund door hollanders.
    Er zijn natuurlijk hollanders die Donk heten, maar er zijn heel veel creolen die ook Donk heten.
    Dit bedrijf wordt gerund door een creool Donk.


    Maak melding
  10. Vroeger zag je in heel veel tuinen zuurzakbomen, advocaat, mopé, granaatappelbomen, pomme de citere, pommerak, fransmanbirambie (carambola) etc.
    Het enige wat je nu nog ziet zijn manjabomen.

    Die groente en fruit verkopers die overdrijven soms ook met hun prijzen. Wat je nu ook veel ziet is die dragon fruit, vind het maar naar niks smaken.

    Al dat fruit word gewoon in ons land geteeld, en soms alleen geoogst, is gewoon wachten om te plukken. En dan toch zo duur verkopen. Als ze niet verkopen en het is bedorven dan gooien ze het weg, ZONDE…


    Maak melding
  11. Er groeit zoveel “buitenlandse” groente en fruit in Suriname dat het niet eens geïmporteerd hoeft te worden. Als je diezelfde producten koopt bij Choi’s of Tulip dan ben je eigenlijk gek, of je wilt graag elite spelen.


    Maak melding
  12. Geef mij maar een pakje zuurzaksap uit Suriname i.p.v. sneetje AH(;-)

    “Een vrouw uit Helmond deed gisteren een bijzondere ontdekking toen haar zoontje een boterham wilde eten. Ze vond een dode muis versneden in het brood dat ze bij de Albert Heijn had gekocht” Bron:NOS


    Maak melding
  13. Vroeger zag je ook op bijna elke hoek een kersenboom.
    Weet je hoeveel vitamine die kersen hebben.
    Surinamers leven in een gezegend land, plant een zaadje en het groeit.
    Bepaalde planten hebben wel wat extra zorg nodig, maar je hoeft voor de meeste gewassen echt niet veel te doen. Hooguit een half uur tot een uurtje werk per dag.

    Je hebt ook geen grote tuin nodig om te voorzien in eigen groente en fruit. Sommige mensen planten zelfs in emmers en krijgen goede oogst.


    Maak melding
  14. ” …
    HongKongFree 14 juni 2020 At 15:22

    Vroeger zag je ook op bijna elke hoek een kersenboom.
    … ”

    Mee eens.
    Suriname had qua groenten en fruit een overschot aan kwantiteit en diversiteit. Nu speelt men liever modern. Want het gras bij de buren is altijd groener.
    Ik vind het ook heel jammer, en dit heb ik veel eerder ook gezegd, dat men in Suriname niet beseft wat voor “goud” zij in handen hebben. Ze weten het niet te waarderen en weten er niet mee om te gaan.
    Heel veel is al verloren en nog meer dreigt verloren te gaan.
    Hopelijk komen ze hier in Suriname nu tot hun besef watvoor kwaliteit Suriname heeft.
    In de moderne en ontwikkelde landen betaald men zich blauw voor biologisch en voor superfood, en Suriname had dat alles in overvloed.

    Daar in Europa kent men zoveel groente en fruit nog niet. Elk maand, jaar in jaar uit, dezelfde aanbod aan groente en fruit. Alle supermarktketens komen met dezelfde aanbod en acties. Nederlanders verlangen naar Surinaams fruit en groente. De kwaliteit van Surinaamse producten zijn top, niet te evenaren.

    Er ligt een hele grote markt open met heel veel kansen. Maar er zijn mensen nodig die van de natuur houden en van landbouw en durven te werken.
    Men moet ook beseffen dat landbouw geen ondergewaardeerd beroep is. Er zijn agrarische HBO en WO opleidingen. Dus ook werk voor de knappe koppen.

    Red Suriname, ook agrarisch Suriname en de bedreigde fruitsoorten.

    Krakti !


    Maak melding
  15. De Hollanders zien wel wat Suriname heeft en nu de wet en regelgeving in Nederland moeilijk en onbetaalbaar wordt kijken Hollandse landbouwers steeds vaker over hun grens. Velen zijn al vertrokken. En velen zijn geinteresseerd in Suriname.

    Straks moeten wij Surinamers niet jaloers worden op die boeroes uit Holland die komen investeren en hun kansen pakken.

    Wij Surinamers hebben ook die kansen. Wat gaan wij ermee doen ?

    Ala masra doro, prani kasaba aur MORO.

    W’o set en ! Krakti !


    Maak melding
  16. @Wendy 14 juni 2020 At 10:16

    Jou baas maakt zelfs video’s van de pakketten die hij uitdeelt.
    Het enigste verschil tussen jou baas en deze mensen is dat deze mensen het zelf betalen.
    Jou baas daarentegen maakt goede sier met geld dat hij uit de staatskas haalt.


    Maak melding
  17. “Para Express 14 juni 2020 At 17:54
    De Hollanders zien wel wat Suriname heeft en nu de wet en regelgeving in Nederland moeilijk en onbetaalbaar wordt kijken Hollandse landbouwers steeds vaker over hun grens. Velen zijn al vertrokken. En velen zijn geinteresseerd in Suriname.”

    Die Nederlandse boeren kunnen alleen (veels te dure) eigendomsgronden opkopen. Voor de grote lappen van lanti zullen ze met een Surinaamse staatsburger MOETEN werken, dat is niet echt aan te raden.
    Surineds en Surinamers vechten al met elkaar om percelen/eigendommen in families.

    Als Nederlandse boeren echt iets zouden willen bereiken dan gaan ze dat in verenigingsverband moeten doen met grootkapitaal. Direct grote stukken land opkopen en professioneel landbouwen. Gaat niet zonder stoot of slag want kan ook broodverlies betekenen voor andere partijen.

    Kijk maar naar omliggende landen zoals Brazilië, Panama, Dominicaanse Republiek. Melkboeren maken hun eigen kaas en andere zuivelproducten.
    Terwijl we een CentraleMelk hebben die alleen melk, vla en yoghurt produceert. De concurrenten o.a. Rudisa houden zich niet aan de regels en produceren slechtere producten tegen duurdere prijzen.

    In Suriname is HI&T en LVV soms echt voor spek en bonen wat bepaalde ontwikkelingen betreft. De ondernemers met groot geld die hebben lak aan regels en voorschriften en doen wat ze willen omwille van winstbejag.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES