zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVrouw opgenomen in ziekenhuis na aanval door Braziliaanse bijen

Vrouw opgenomen in ziekenhuis na aanval door Braziliaanse bijen

-

Does Travel - naar Suriname

 
In het Westen van Suriname is een vrouw dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht, kort nadat ze was aangevallen door Braziliaanse bijen. Dit gebeurde aan de Koulenstraat in Nickerie.
 
Vernomen wordt dat de vrouw in kwestie op bezoek was bij familie. Plotseling werd ze aangevallen door de agressieve Braziliaanse bijen.

Ze raakte gewond en is per ontboden ambulance vervoerd naar het Mungra Medisch Centrum (foto).

Over haar toestand is op het moment van schrijven niets bekend.

Braziliaanse bijen staan bekend om hun agressie, die hen in de VS ook de naam ‘killer bee’ heeft opgeleverd. Deze bijen zullen sneller overgaan tot de aanval, en vallen dan ook meteen in grotere groepen aan.

Hoewel het gif niet krachtiger is dan dat van andere bijensoorten, zal iemand die aangevallen wordt wel vaker gestoken worden, aldus WikiPedia.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Helaas een steeds vaker voorkomend probleem!! Zouden de autoriteiten niet met een preventief idee moeten komen om met name in de woonwijken er wat aan te doen!!?? Je bent je leven niet zeker bij zo een aanval….! Onderricht het volk in het herkennen van deze bijen haarden, geef ze handvatten om actie te ondernemen en zichzelf te beschermen. Men heeft mij verteld om in ieder geval, geen enkele BIJ dood te maken. Bij de eerste steek niet slaan. Anders word heel de kolonie razend! Het is maar een tip, het zou zomaar eens levens kunnen redden…


    Maak melding
  2. In Nederland zijn het Aziatische Hoornaars die niet aaibaar zijn en waar imkers de schurft aan hebben ivm hun honing(bijenbraaksel)productie. Een steek van zo een superbij moet ook heel pijnlijk zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES