donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse voor het eerst niet op herdenking staatsgreep in Suriname

Bouterse voor het eerst niet op herdenking staatsgreep in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

“Zijn heel leven, elk jaar, was hij hier. En dan is er dit moment vandaag waar hij niet erbij kan zijn. Het doet je pijn”, zegt Ingrid Bouterse-Waldring, echtgenote van de voor meervoudige moord veroordeelde en voortvluchtige Desi Bouterse.

Voor de eerste keer in 44 jaar is rond middernacht de staatsgreep van 25 februari 1980 herdacht zonder de fysieke aanwezigheid van Bouterse, de leider van de revolutie. Voor Bouterse-Waldring is de afwezigheid van haar man een dubbele domper aangezien vandaag, 25 februari, het 34 jaar terug is dat zij en Bouterse elkaar het jawoord gaven en in het huwelijksbootje stapten.

‘Het doet pijn, je mist hem. Maar ja, we moeten door en we moeten ervoor vechten”, aldus de oud-first lady van Suriname tegenover D-TV.

De revo fakkel is aangestoken door John Hardjoprajitno, lid van de groep van de 16 militairen die op 25 februari 1980 een staatsgreep hebben gepleegd en Bouterse-Waldring. Volgens Bouterse-Waldring is Bouterse de revolutie en de revolutie is Bouterse. Bij 44 jaar herdenking zou haar echtgenoot juist erbij moeten zijn aangezien dubbele cijfers in de spirituele wereld een positieve betekenis hebben.

“Er gaat zoveel in je om. 44 jaar, want 44 is alvast een heel mooi getal. Je zou erbij moeten zijn. In de spirituele wereld zijn dubbele cijfers heel erg goede cijfers, dus het is jammer dat je zoiets niet kan meemaken”, aldus de oud-first lady.

Bij de kranslegging rond middernacht hebben diverse sprekers het ook gehad over de veroordeling van Bouterse. Wederom werd aangegeven dat het om een politiek proces gaat.

NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams voerde aan dat situatie rond de trias politica in Suriname verontrustend is, aangezien geen van de drie machten onafhankelijk zijn. Vooral de rechterlijke macht laat zich beïnvloeden en meet volgens hem met twee maten. Abrahams benadrukte dat de situatie in de NDP stabiel is en deed een beroep op zijn kameraden om op 25 mei 2025 te stemmen op de NDP.

“Ik kan u garanderen dat de situatie in de NDP stabiel is. Ondanks alle speculaties van derden. Alle organen en structuren zijn in place. Het hoofdbestuur doet alles dat nodig is om ongehinderd mee te doen aan de verkiezingen van volgend jaar. NDP uitsluiten? Hoe dan?!”, aldus de NDP-ondervoorzitter.

Oud-parlementariër Silvana Afonsoewa zei in haar toespraak dat het een vijandswens is dat de NDP ophoud te bestaan wanneer voorzitter Bouterse niet aanwezig is. Maar Bouterse heeft gekozen voor rust door weg te blijven.

“Maar helaas, yu lei! Hij had een visie voor dit land en heeft nog steeds goede bedoelingen met dit land. Zoals hij nu kiest voor rust binnen de gemeenschap en de samenleving in plaats van onrust. Zijn afwezigheid heeft gemaakt dat wij juist bezinnen en weten dat met eenheid wij machtig zijn. Eenheid maakt macht binnen de NDP”, aldus de NDP’er.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
  1. Hoe kan je in hemelsnaam een smerige staatsgreep herdenken. Een ordinaire coup waarbij mensen zijn afgeslacht en dat herdenk je?
    Het lijkt mij veel beter als het volk vandaag naar de niet afgemaakte gevangenis gaat en daar tegen aan pist
    hij heeft gekozen voor rsut door weg te blijvemn. Me go
    laat hem komen noh,
    dok dok dagoe wagie neh kong, ma skotoe
    Hoe laf


    Maak melding
  2. Als Santokhi zich beledigd voelt door een foto van hem op een flutboekje van de doksenteler en dat boekje kan verbieden, kan hij, omdat de NDP. een groot deel van het Surinaamse volk daarmee beledigd, de viering van de flutrevodag toch ook verbieden? Waarom doet Santokhi dat dan niet?


    Maak melding
  3. Bor, dat zijn vaak ook dezelfde types ‘die victorie kraaien’, als hun medemens het leven ontnomen is voor het stelen van een flesje ‘geurwater!’

    Tan bun


    Maak melding
  4. Er werden 44 permanente ontwikkelingen van de NDP gepresenteerd.
    Het merendeel is verzonnen, had niets met de NDP te maken of werd betaalt door de opvolgende regeringen.


    Maak melding
  5. Inderdaad landloper Abrahams klopt de Trias Politica niet. Want laten we de feiten eens benoemen. Was het niet jij die langs de straatweg op slippers bushmeti stond te verkopen? Was het niet jij Abrahams die met natte ogen stond te smeken voor klandizie? Kijk nu hoe jij onder de vulgaire fascisten enorme rijkdommen vergaard hebt en in een van de grootste huizen woont. Je bent een van de velen die van de fascisten geparasiteerd heeft. Nu loop je je scheur open te trekken over de goedheid van de fascistische laffe hond en lever je kritiek op de Trias Politica dat deze niet in evenwicht is. Ja smerige klaploper doe afstand van de rijkdommen of hou anders je mond dicht!


    Maak melding
  6. “Zijn heel leven, elk jaar, was hij hier. En dan is er dit moment vandaag waar hij niet erbij kan zijn. Het doet je pijn”, zegt Ingrid Bouterse-Waldring, echtgenote van de voor meervoudige moord veroordeelde en voortvluchtige Desi Bouterse.
    =================================

    Snappen dit soort mensen wel welk een leed zij anderen hebben aangedaan?
    Die veroordeelde massamoordenaar en drugsdealer mag zich nooit meer in het openbaar begeven.


    Maak melding
  7. Dubbele cijfers, heel belangrijk?! Nu weet ik waarom de Nationale Dieven Partij na elke regeer periode, 44 miljard USD in de staatskas hebben achtergelaten. Jammer, telkens komt een andere groep die dan het land in een financieel afgrond storten. 25 februari; dag der Criminelen en hun ondersteuners, lees; – RobG(oebbels) – Debby Douterse – etcetera, etcetera, etcetera.


    Maak melding
  8. Correctie moet zijn:
    “De op de vlucht geslagen veroordeelde drugsdealer en moordenaar zal nooit meer in levende lijve de neppe revo-herdenking meemaken”.

    Huisgenoot huilt bittere krokodillen tranen, was het de eerste of tweede huisgenoot die de coup mede heeft bekonkeld.

    Weg met die bloederige, waardeloze, alles vernietigende revo, die het volk geestelijk heeft verwoest!

    Yuk!


    Maak melding
  9. Wat een vreselijk mens is dat zeg met haar “spirituele” dubbele cijfers vindt het persoonlijk onzin.
    Je moet in je zelf geloven dat is belangrijk in het leven!


    Maak melding
  10. Haha

    ” …
    Hij had een visie voor dit land
    … ”

    Ow ja ?

    Welke visie dan ?
    De voortvluchtige veroordeelde moordenaar, Desi Delano Bullshit Bouterse, heeft pas nog 10 jaar aaneengesloten kunnen regeren.
    Hij heeft zich nooit ergens mee betrokken, hij heeft nooit verantwoording genomen en heeft ook nooit verantwoording afgelegd.

    Welke visie ?

    Overal is er geplunderd en banken stonden op omvallen !

    G’iem wan bigi brik yere !

    Revo me mars.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  11. DE SURINAAMSE STAAT BETAALT 16,8 MILJOEN SRD PER JAAR AAN EX-MINISTERS

    DE SURINAAMSE STAAT BETAALT 16,8 MILJOEN SRD PER JAAR AAN EX-MINISTERS, WAARVAN 15 MILJOEN SRD AAN NDP MINISTERS DIE GEDIEND HADDEN VAN HET JAAR 2010 T/M 2020!

    MET DANK AAN PRESIDENT DESI BOUTERSE DIE IN TIEN JAAR TIJD 65 MINISTERS BENOEMDE!! PAARS, SOSO VERNIELING! PRESIDENT CHAN SANTOKHI GRIJP IN EN LAAT DEZE REGELING VAN SALARISSEN EX MINISTERS NDP REGERING, TERUGDRAAIEN, WET IS AL IN BEHANDELING OM DIT TE STOPPEN! HOERA! (KIJKT U OOK NAAR DE LIJST MET MINISTERS)

    De staat Suriname betaald per jaar aan kosten voor ex-ministers ruim SRD 16,8 miljoen. Het grootste gedeelte, namelijk SRD 15 miljoen, gaat naar
    ministers die zijn voorgedragen door de NDP of exponenten van die partij.
    Lees ook: Overzicht leningen NDP 2015 -2020

    A. De ‘revolutie-ministers’ van de periode 1980-1987 kosten SRD 3 miljoen per jaar;
    B. Voor de periode 1996 tot en met 2000 zijn de kosten voor ex-ministers SRD 464.640 per jaar;
    C. Voor ex-ministers uit 2000-2010 (periode Venetiaan) moet per jaar SRD 1,4 miljoen worden uitbetaald;
    D. En van de afgelopen periode 2010-2020 (periode Bouterse) zijn de kosten voor de Staat voor ex-ministers enorm hoog namelijk SRD 12 miljoen per jaar.


    Maak melding
  12. 🙂 🙂 inderdaad afbreken die rommel… of verplaatsen naar kernkampweg. De ruimte kan gebruikt worden voor een winkelcentrum ofzo

    “Het doet je pijn”, zegt Ingrid Bouterse-Waldring, echtgenote van de voor meervoudige moord veroordeelde en voortvluchtige Desi Bouterse” >>>> ach ja ze moet wat vertellen…kan niet in het openbaar verklaren dat ze die “ptjieng ingie boi” flink te grazen heeft genomen / in zijn eigen vet gebakken heeft 🙂 🙂

    Ik denk dat ze zich flink laat verwennen door allerlei “sympathisanten”


    Maak melding
  13. Debby,
    Je bent zelf niet ontwikkeld, dus je kan niet over ontwikkeling praten. Als je kan nadenken, denk dan goed na voordat je wat schrijft. De NDP heeft alleen maar voor ellende gezorgd en armoede. Misschien bedoel je dat het bij sommige mensen goed ging toen de moordenaar pakketten uitdeelde. Bij jou is het puur schrijven om te schrijven. Als je maar wat lult.


    Maak melding
  14. Dankzij de onafhankelijkheid brokkenpiloot Henck Arron en paqdvinder soldaat Bouterse zit de helft van de Surinamers in NL. Bouterse veranderde Suriname in een overlevengseconomie. En hij zorgde ook ervoor dat vanaf 2016 de koopkracht hard omlaag ging. Een verwoestende trend die nog steeds niet door de nieuwe regering kan worden gestopt. T.o.v. 2016 is de koopkracht in 2024 10x omlaag gegaan, d.w.z. dat Surinamers nu 9 x meer moeten betalen voor hetzelfde. Het zijn slechts de randdebielen die deze”revolutie” vieren.


    Maak melding
  15. How kan het dat deze hond nog vrij is ,is SU echt een rechtsstaat want justitie weet waar deze dagoe is maar wil hem niet oppakken,die mpp is gewoon in suriname,HOU DIE MTF GEWOON AAN EN OPSLUITEN;wetten kunnen niet alleen gelden voor gewone burgers


    Maak melding
  16. Het doet pijn? Donder op met je rommel revo, die zoveel ellende heeft gebracht voor ons land. Je pedofiele man is een gevluchtte veroordeelde massa moordenaar. Springen jullie allemaal van de bosje brug, paarse djamoe edes.


    Maak melding
  17. Dat zogenaamde revo bouwwerk staat symbool voor kameraadschap in corruptie en criminaliteit. Het is een herdenking en eerbetoon aan de criminelen onderling die samen de staatsgreep hadden gepleegd.

    Dat ding staande houden is een belediging voor onze democratie !
    Het geeft een foute beeldvorming !
    Dat duivelse bouwwerk mag geen bedevaartsoord worden !

    Weg ermee ! Opgeruimd staat netjes !

    Revo me mars !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  18. mevrouw ingrid vindt het jammer dat haar man niet bij kan zijn bij de herdenking.Maar mi Gado, niemand heeft hem toch verboden? Dat is zijn vrije wil.Wat ik mij ook afvraag is, waarom Ramon Abvrahams al die jaren gewoon vrij kon rondlopen.Persoonlijk wil ik hem vragen waarom hij mij in 1984 samen met die hindoestaanse militair mij achtervolgde in Belem aan de Avenida Presidente Vargas.En dat wij op een gegeven moment met z’n drieën in een hotelkamer samen waren.


    Maak melding
  19. Ik keek in mijn tuin en zag plotseling een kà-bouterse en voordat ik hem kon aangeven was hij al weer foetsie! Hij had zeker hulp van een krui-wagentje, denk ik…!


    Maak melding
  20. Inke jij weet zelf dat hij al een ander heeft.
    Zo als die types als debby.
    Deze types zuigen zich vast,aan die didibri als een zuigvis bij een roofvis.


    Maak melding
  21. Ik wil dan alle mensen die zeggen dat de staatsgreep een revolutie is / was.
    De definitie van revolutie is “grote plotselinge verandering.”
    Naar mijn weten is er alleen maar ellende gekomen na deze grote plotselinge verandering.
    Heel veel doden.
    Heel veel schulden.
    Heel veel armoede.
    En ook nog het grootste ramp van Suriname NDP.
    NDP weg ermee…!!!!

    We Love moiwana.!!!
    Moiwana love you.!!!


    Maak melding
  22. Verarming van tachtig procent van de bevolking, friends & family politiek, openlijke corruptie, grove wit-was praktijken, massale export van cocaïne naar het buitenland, corrupte O.M. en Rechterlijke Macht, toename zelfmoorden, toename zware criminaliteit, toename prostitutie, toename van bedelaars,onderwijs dat ingestort is, gezondheidszorg dat ingestort is, geen garantie van veiligheid meer voor de burgers,toename echtscheidingen, massale vlucht van Surinamers naar het buitenland, enz enz.enz.
    ========================
    Dank je wel voor de herinnering robgay, dit alles heeft de staatsgreep en ndp roversbende voor gezorgd inderdaad.


    Maak melding
  23. Ik zeg, afschaffen de herdenking aan deze dag. Immers, het heeft alleen maar ellende gebracht!
    Het is ook de periode dat criminelen de macht grepen, 15 vooraanstaande Surinamers vermoord hebben en zich rijkdom en macht hebben toegeëigend.
    In de geschiedenis van Suriname, zijn dit de meest zwarte bladzijden.


    Maak melding
  24. Sommigen willen maar niet begrijpen dat het optreden tegen de veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar en drugsdealer op het bordje ligt van het OM en niet bij de President.
    Ze zitten naar goedvinden van WTK maar van alles te roeptoeteren hier…
    WTK wanneer gaan jullie je nu houden aan jullie eigen spelregels, of is het hier names en faces….


    Maak melding
  25. Eens even kijken, waar de grootste roeptoeterende roeptoeters – die van mening zijn dat het vrije woord hun privé-bezit is – in Nederland zitten. Hm…A’dam-Oost en Z-Oost, A’dam-West, Rotterdam en Den Haag! Alsjeblieft zeg…!


    Maak melding
  26. De fascist is van harte welkom niemand die hem de toegang ontzegd heeft. Maar ja van een laffe natte hond hoeft men geen heldendaad te verwachten.


    Maak melding
  27. Toussaint 26 februari 2024 Bij 12:04
    Eens even kijken, waar de grootste roeptoeterende roeptoeters – die van mening zijn dat het vrije woord hun privé-bezit is – in Nederland zitten. Hm…A’dam-Oost en Z-Oost, A’dam-West, Rotterdam en Den Haag! Alsjeblieft zeg…!
    =============================

    Inhoudelijk reageren splijtzwam en niet elke keer met gemene sneertjes hier komen.
    En vissen doe je maar op zee of in de sloot om de hoek bij jou…
    We verwachten veel beter dan dit soort ongenuanceerde bs, toch WTK?


    Maak melding
  28. De staat Suriname moet 15 standbeelden van de geëxecuteerde mannen plaatsen op het +REVO PLEIN+
    Als herinnering aan de decembermoorden voor de GEWETENLOZE NDPers .


    Maak melding
  29. Hoeveel mensen waren er eigenlijk. Waarom zijn er geen foto’s van hordes mensen die het goed van de revo komen eren. Was er wel een serieus te nemen bijeenkomst of alleen de baantjes jagers.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES