vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie waarschuwt: 'Neem het recht niet in eigen handen bij op heterdaad...

Politie waarschuwt: ‘Neem het recht niet in eigen handen bij op heterdaad betrappen verdachte’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft zondag een beroep gedaan op de Surinaamse gemeenschap om in gevallen waar verdachten op heterdaad worden betrapt, altijd de politie in te schakelen. Het is de laatste tijd namelijk vaker gebleken dat verdachten in dit soort gevallen worden mishandeld. (foto ter illustratie)

Vooral in gevallen van zedendelicten, waarbij vermoedelijk sprake is van een oudere die seks heeft met een kind, neemt men het recht in eigen handen hetgeen strafbaar is.

“Indien door omstandigheden het deskundig onderzoek op het slachtoffer niet heeft plaatsgevonden maar de verdachte is mishandeld, kan indien zich geen nieuwe feiten voordoen met betrekking tot deze zaak en deze aan het licht komen, de mishandeling in het voordeel komen van de verdachte”, aldus de politie die verder zegt:

“Zet u zich zelf nooit en te nimmer in problemen door het recht in eigen hand te nemen door verdachten aan te vallen en of te mishandelen wanneer het gaat om buiten heterdaad gevallen. Bij op Heterdaad betrapte gevallen mag elke burger, overgaan tot aanhouden van de verdachte, echter mag niet overgegaan worden tot mishandeling van de verdachte, maar moet deze overdragen worden aan de ingeschakelde politie.

In het belang van het politioneel onderzoek, kan vanwege ernstige bezwaren de verdachte in verzekering worden gesteld. Het kan in sommige gevallen zoals bij een zedendelict voorkomen dat het medisch rapport afgewacht moet worden en pas als er ernstige bezwaren zijn, zal de politie overgaan tot het aanhouden ter voorgeleiding van zo een verdachte.

Slachtoffers, aangevers en of benadeelden, houdt u rekening met wet en recht en maakt u zich niet schuldig aan mishandeling of poging doodslag, aangezien u conform de wet berecht zal worden en eveneens in verzekering kan worden gesteld.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Het wordt steeds gekker met hun wet en recht. Tijd om wetten te maken waar Surinamers rechtvaardigheid ervaren. Wij moeten het recht hebben om degene die op heterdaad wordt betrapt bij een zedendelict meteen kreupel te maken. Rowdie zal met dit artikel natuurlijk superblij zijn. Meneer krijgt nog de tijd om te vluchten in afwachting van het onderzoek. Geweldige wetten hoor, topperrrr!


    Maak melding
  2. Hier ben ik het niet mee eens, Na meerdere messteken geïncasseerd te hebben en mijn vrouw bijna doodgeknuppeld zonder dat we weerstand boden moet ik zo een artikel lezen, waarbij verzocht wordt om criminelen niets aan te doen als ze je mishandelen of verkrachten.

    Daarom ben ik voor de doodstraf op roof, moord en verkrachting. Doodstraf op corruptie mag ook wat mij betreft. Mocht ik ooit een crimineel op heterdaad betrappen en ik ben toevallig gewapend dat weet ik zeker en zonder twijfel wat ik ga doen.


    Maak melding
  3. Waarom hoeft de verdachte niet zelf aangifte te doen van een mishandeling?? Moeten er geen bewijzen aangeleverd worden wie de daders zijn en dat hij/zij niet de aanvallers waren.
    Ik denk dat de politie,zoals ze in hun eigen gevallen doen, de bevolking eerder kunnen instrueren “hoe te handelen”ingeval ze een dader kapot geslagen hebben.
    Andersoortig gelul politie bellen etc. wekt alleen maar irritatie. gelukkig had chan eerder de instructie gewijzigd…teneinde je have en goed te beschermen mag je je verdedigen…lees neerschieten/steken /kappen….dus doe dat goed…als je de dader zoals op de foto op straat legt hebben ze inderdaad een punt…


    Maak melding
  4. Ach ja recentelijk heeft een politieman zich vergrepen aan zijn stiefdochter.
    Dus de politie moet niet zeuren, iemand dat zich aan mijn minderjarige fa-
    milielid vergrijpt, zal ik dat zelf onder handen nemen. Als ik daarvoor de gelegen
    krijgt, hij zal de meisje zo zien lopen maar, kan er helemaal niks meer doen!
    ”Hij moet zelfs gaan hurken, om te kunnen plassen”

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  5. De politie die ingehuurd is om de burgers te beschermen zijn zelf de grootste boeven. Ze moeten boeven en rovers vangen, maar nee delen juist in hun wensen. Wie beschermd in werkelijkheid de politie en de special forces dan.
    Geeft u hierop zelf antwoordt.
    Foei toch president Santokhi??????????


    Maak melding
  6. De burger hft zijn vertrouwen in de politie, OM, PG en de regering allang verloten.
    Je moet gewoon niet filmen en opruimen waar je last van hebt.
    Zolang de bende die ons moet beschermen niet is opgeruimd moeten ze zwijgen.
    De politie komt soms niet eens opdagen.


    Maak melding
  7. Zie naar de persoon van boven staande plaatje. Hier is typisch het geval van geen boef. De man heeft vel over been. Is zwaar ondervoed. Hij vormt geen gevaar en lijkt juist ontzettend honger te hebben. Laat de politie het maar zelf oplossen.
    Juist waar sprake is van beroving met geweld en bij diefstal, moeten de burgers het recht hebben zichzelf te kunnen beschermen. Ik zou zeggen laat ze niet vertrekken zonder klerenscheuren.
    Deze gasten moeten hard maar dan ook zeer hard worden gestraft, desnoods lichamelijke voltering, zo dat het een voorbeeld voor anderen moet zijn, dat in geval van verkeerde keuzes ook hun hetzelfde lot staat te wachten.
    Werkt als afschrikken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Maak melding
  8. Hangt af vd omstandigheden, tijd, moment, geladen wapen, een daad stellen.

    Dood geschoten worden of wie eerst schiet en hoe geschoten wordt. Een tweede kans moet niet gegeven worden.

    Je goederen en vege lijf redden.


    Maak melding
  9. Bordo ,Desi, Hoefdraad lopen nog steeds vrij rond. Amoksi weet waar ze zitten en gebeurt niks, wel 1 rover op erf of in huis en ik zie de kakkerlakken dan spuit ik ze vol met bygon.


    Maak melding
  10. Hunvrey 12 februari 2024 Bij 11:54
    Oja. Nog iets. En mn buren zijn ook standby en we hebben een buurtgroep-app. Laat ze maar komen want we slapen nu niet meer.

    … want je was nog niet klaar ?


    Maak melding
  11. Zolang de criminelen geen lichamelijk geweld gebruiken ben ik het met de politie het een.s Maar zodra de lafaards geweld gebruiken is wat mij betreft toegestaan dat slachtoffers voor eigen echter gaan spelen.


    Maak melding
  12. Wacht even,wacht even.
    Dus er staat “neem het recht niet in eigen handen bij op heterdaad betrappen “

    Dus je mag het recht wel in eigen handen nemen bij niet op heterdaad betrappen.

    En je mag ook het recht in eigen voet nemen bij op heterdaad betrappen,dus gewoon in elkaar trappen.

    Of wat ik ook heb gedaan gewoon alle waardevolle spullen in gepakt en bij de deur klaar gelegd voor de rovers.

    Ik kan ze ook helpen inladen.
    Is dit wat de politie wil zeggen??


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES