zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameNPS'er Sherwin Valies: "Het zijn de creolen die de NPS hebben verlaten"

NPS’er Sherwin Valies: “Het zijn de creolen die de NPS hebben verlaten”

-

Does Travel - naar Suriname

“Het zijn de creolen die de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben verlaten”, zegt NPS’er Sherwin Valies. De Surinaamse politicus doet daarom een beroep aan deze personen om terug te keren naar de groene partij.

Volgens Valies is het geen geheim dat de NPS oorspronkelijk een ‘blakaman partij’ is geweest in de periodes van Jopie Pengel, Henck Arron en Ronald Venetiaan. Nu hebben doorgaans creolen deze partij verlaten en zitten de meeste van deze NPS’ers bij partijen als PRO, A20, DOE en bepaalde traditionele politieke partijen.

“Komen jullie terug. Want als ze terugkomen wil dat zeggen dat PRO, A20 en DOE niet meer gaan bestaan. Dat wil ook zeggen dat delen van bij wijze van praten de traditionele partijen die nu zo luid van de daken schreeuwen, terug gaan naar hun oorspronkelijke periode”, zei Valies in het programma Bakana Tori.

Volgens de NPS’er moeten deze voormalige partijgenoten wel ervoor zorgen dat zij bij terugkeer hun verbitterdheid en ego aan een kant zetten.

Dat de NPS fouten in het verleden heeft gemaakt, staat volgens Valies buiten kijf. Maar daarvoor biedt hij namens de partij zijn verontschuldigingen aan.

“Dat de NPS ver is geweest van de achterban, niet gekeken heeft naar de noden van de onderlaag, is buiten kijf. Dat accepteren wij en die verantwoordelijkheid draagt de NPS. We hebben het inderdaad gedaan. Maar men moet begrijpen dat er een nieuwe leiding is bij de NPS. De verantwoordelijkheid van de NPS in de jaren negentig is niet de verantwoordelijkheid die nu op de schouders van het huidig bestuur van de NPS kan worden gezet.

Alle NPS’ers die om wat voor reden dan ook de NPS hebben verlaten, de NPS biedt haar verontschuldiging aan die personen. Maar de NPS vraagt ze ook om terug te komen naar huis. Want je houdt niet alleen van de NPS, maar van dit land Suriname”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. De NPS is altijd al van en voor de Creoolse elite geweest. Hun doel was een creoolse staat van Suriname te maken. Daarvoor hebben ze de onafhankelijkheid uitgeroepen zonder goed na te denken over wat dat inhield.
    Ze zijn daarbij goed geholpen door Nederland, dat internationaal veel kritiek kreeg dat ze nog steeds kolonies hadden.
    Nederland wilde goedkoop af van Suriname, maar met één voorwaarde: het moest een christelijke staat worden, want dan zou het altijd aan de leiband van Nederland lopen.
    Pronk – een fanatieke christen – heeft hiervoor gezorgd door persoonlijk George Hindori om te kopen.
    Nederland kreeg wat het wilde, de NPS ook en het arme Surinaamse volk kreeg de vloek (militaire regime).
    Nu heeft Nederland in de persoon van de christen Santokhi Suriname opnieuw beet bij de ballen.
    A never ending story.


    Maak melding
  2. Ik weet niet waarom sommige VHP aanhangers iets tegen christenen hebben.Er zijn in de VHP meer christenen actief, zoals Stanley Ragoebarsing. Het lijkt wel alsof de mensen die een aversie tegen christenen hebben aanhangers zijn van Modi. Door het beleid van Modi komt het leven van moslims en christenen in India steeds meer onder druk te staan.


    Maak melding
  3. robje g , die jaichand is geen vhp-er en robje g jij bent geen christenen en die jaichmond is ook geen hindoe aanbidder of moslim , jullie zijn duivelaanbidders de kraaienmars zal straks komen


    Maak melding
  4. valies de creolen die de nps hebben verlaten zijn naar de moord en rovers partij de ndp gegaan , dus jij wil die rovers weer terug halen , doe je best , maar de ndp en de nps zullen 0 zetels halen in 2025 , de ndp zal eind 2024 opgeheven worden omdat de kopstukken elkaar al uitgemoord hebben en niemand meer lijder kan zijn of worden van die ndp


    Maak melding
  5. Domme hindu-gezwets ieder keer!
    Het Hollands gezag kon beter omgaan met de creolen, omdat zij over het algemeen, dezelfde (christelijke) normen en waarden deelden. De hindu’s die aan wilden schuiven werd geen strobreed in de weg gelegd, maar daar zij, net als de Javanen met hun hoofd in Suriname waren en hun hart in hun vader/moederland, was de omgang met elkaar soms nogal stroef.

    Suriname is van meet af aan gestoeld op joods-christelijke basis. De hindu’s, moslims en de rest werden hier aan toegevoegd. De onafhankelijkheid was – mede dankzij de hindu’s – bijna op een burgeroorlog uitgelopen, omdat er een grote groep was, die bang waren dat hun huis en bezittingen, door de creolen ingepikt zouden worden! Ondanks alle onrust, is er altijd gestreefd naar: ‘Wan Pipel!’

    Maar goed, tweedrachtzaaiers zullen altijd blijven bestaan en de ‘revolutie’ heeft ons in grote lijnen, ook niet echt dichter naar elkaar toe doen groeien.


    Maak melding
  6. Deze nps-er maakt een foutive analyse. De gemakkelijk omkoopbare Afro-Surinaamse onderlaag heeft zich massaal aangeslloten bij de ndp en niet bij de partijen die hij noemt.


    Maak melding
  7. @ Jaichand 6 februari 2024 Bij 00:39
    “Moslims in India zijn niet onder druk. Ze zijn alleen heel goed in hard schreeuwen..”

    Voorlopig zijn het types, zoals jij, Panli, PJUL en nog meer van die racistische brulboeien, die Suriname willen splijten en verder naar de godverdommenis willen helpen! Altijd hetzelfde met jullie. Als India zoveel beter is, pleur dan lekker op man! Suriname zit niet op onruststokers als jullie te wachten! Dit land heeft ‘bruggebouwers nodig! Broodnodig!
    *
    Eeuwenoud fenomeen
    De recente onverdraagzaamheid tegenover moslims en christenen past binnen een patroon dat in 2014 in gang gezet is, toen Narendra Modi minister-president werd. Modi’s partij, de BJP, sympathiseert met het hindoenationalisme en staat erom bekend militante, hindoe-extremistische vrijwilligersorganisaties te steunen die moslims en christenen het leven zuur maken. Door de jaren heen heeft het beleid van de BJP ervoor gezorgd dat de verhoudingen tussen de verschillende religieuze groepen in India op scherp zijn komen te staan. De huidige deelstaatverkiezingen vergroten de al bestaande spanningen.

    Maar ook voor 2014 werd India al geplaagd door religieus geweld, benadrukt Jos Gommans, hoogleraar koloniale geschiedenis en wereldgeschiedenis aan Universiteit Leiden met bijzondere interesse in Zuid-Azië. Volgens hem komt religieuze intolerantie al eeuwenlang voor op het Indisch subcontinent. Niet alleen christenen en moslims zijn hier door de geschiedenis heen slachtoffer van geworden, maar ook hindoes: “Toen in de middeleeuwen islamitische troepen India binnenvielen, schepten zij erover op als zij hindoetempels vernielden.”

    Wel stelt Gommans dat religieuze onverdraagzaamheid voor de Britse overheersing in 1858 eerder uitzondering dan regel was. “Eeuwenlang combineerden Indiërs gebruiken van verschillende religies en er zijn lange perioden in hun geschiedenis aan te wijzen, waarin mensen van verschillende geloven wél in vrede samenleefden.” Gommans legt uit dat vooral de koloniale periode en de afsplitsing van Pakistan in 1947 ervoor gezorgd hebben dat geloofsgeweld systematischer werd. “De verdeel- en heerspolitiek van de Britten en de creatie van een aparte staat voor moslims zaaiden tweespalt. Mensen gingen aanhangers van andere geloven zien als de vijand.”


    Maak melding
  8. De NPS haalde in 2020 3 zetels met 32.394 stemmen, en de combinatie ABOP/PL 9 zetels met 24.900 stemmen……..Bepaalde volksstammen (Surinamers) vragen zelf om problemen…Ze accepteren met hun volle verstand veroordeelde misdadigers als hun PRESIDENT en VP…..(Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk)…..Wie zijn billen brandt,moet op de blaren zitten….Neks no fout.toch…DOMME/CRIMINELE politici zijn niet het probleem,het probleem is de DOMME mensen die op hun blijven stemmen.Het gaat niet om charisma maar om know how en intellect.WEG MET CRIMINELEN (NDP/ABOP/PL) IN DE POLITIEK.


    Maak melding
  9. Door de NDP/ABOP (moordenaar,drugsdealer,bankrover,Bouta/Brunsi) is de CRIMINALITEIT onder de AFRO JONGEREN aanzienlijk gestegen,terwijl normen waarden en respect totaal verdwenen is.NEKS NO FOUT,ZAND ER OVER.


    Maak melding
  10. Als je van je land houdt, en dit prachtig Suriname vooruit wilt helpen, is t haast niet voor te stellen dat je zo dom bent vast te houden aan een partij als NDP die rooft en de gemeenschap structureel voor de gek houdt. Loon naar werk is de beste remedie om Suriname vooruit te helpen. NPS voorwaarts!!!


    Maak melding
  11. Jaichand, de meeste Hindoes in India hebben helemaal.geen Moslims, Christenen of wie dan ook nodig om.hen achterlijk of achterhaald gedrag aan te leren. Het Hindoe-isme barst van zichzelf al van achterlijk gedrag, we hoeven alleen maar te kijken naar hoe Hindoes hun eigen landgenoten, die ze in een lage kaste of onaanraakbare groep hebben ondergebracht, behandelen. Ook moet je in India als kind van het land, niet de pech hebben een graadje donkerder van kleur te zijn dan de gemiddelde Bollywood acteur. Als vrouw wordt je in India, niet alleen door Moslims, als vuil behandeld, ook Hindoes weten daar alles van. Jaichand, je moet daarom niet doen alsof alleen Moslims en Christenen achterlijk en achterhaald gedrag vertonen. Ook Hindoes zijn vaak achterlijk en ouderwets en Modi vormt daar geen uitzondering op. Lees de kritiek die Kamta Adhin, de dochter van Jnan Adhin, een grote Hindoezoon van Surinamr, heeft op de manier waarop Modi een tempel opende op de plaats waar al eeuwen lang een moskee gestaan heeft; Discriminatie en barbarisme van het hoogste niveau.


    Maak melding
  12. Henkes,

    Lees eens het boek All Religions Are Not The Same, een bestseller op Amazon.
    Natuurlijk is er het e.e.a. op te merken aan het huidige Hindoeïsme. Maar wat Hindoes nooit gedaan hebben is andere landen binnenvallen, hun cultuur, godsdienst, taal en economie vernietigen, hun vrouwen, mannen en kinderen massaal als slaaf verkopen en uitmoorden, hun tempels vernietigen en daarop moskeeën bouwen, alles wat waardevol werd bevonden roven en naar het eigen land brengen en hun onderwijssysteem stelselmatig kapot maken en verbieden en de bevolking uithongeren, zeer hoge belastingen opleggen en onderwijs verbieden.
    Dat is wat christenen en moslims wel gedaan hebben. Uit naam van hun God en hun heilige boeken en profeten. En nog veel ergere dingen hebben ze gedaan.
    Het kastenstelsel is een Britse uitvinding. De Hindoes hadden slechts 4 groepen, genaamd de 4 Varna’s. De Britten vooral – maar daarvoor de Portugezen – zijn vervolgens verdeel en heers politiek gaan toepassen om effectief te kunnen heersen en zijn de mensen in duizenden kasten gaan verdelen om ze tegen elkaar op te kunnen zetten. Het woord kaste is ook een Portugees woord.
    Mensen die ze bruikbaarder vonden plaatsten ze in een hogere kaste, mensen die ze absoluut niet bruikbaar vonden, plaatsten ze in een onbruikbare kaste. Zo noemden ze nomaden en bosbewoners bijv. aan wie ze niks hadden Scheduled Castes en Scheduled Tribes.
    Wat huidskleur betreft, wie heeft hen ingeprent dat de blanke kleur superieur is? De Moghuls en de Europeanen. Alle belangrijke Hindoe Goden hebben een donkerblauwe huidskleur. Wat aangeeft dat blank geen verafgoode kleur was in India.
    Blank is belangrijk geworden vanaf het moment dat blank zijn (Moghul zijn of Europeaan zijn) automatisch stond voor rijk zijn en geschoold zijn.
    In Zuid India zijn bijna alle priesters (Brahmanen) bruin tot donkerbruin. Zowat alle grote wetenschappers zoals van ISRO en de IT-bedrijven zijn bruin, niet blank. En worden geëerd. Het Zuiden van India heeft minder last gehad van de moslim invallers itt het Noorden en dan zie je ook dat huidskleur belangrijk werd in die delen waar m.n. de moslim heersers (Noord India dus) de meeste invloed hebben gehad.
    Ook kinderhuwelijk is in India gekomen doordat de moslimsoldaten kleine meisjes roofden en verkrachtten. Maar was zo’n kleine meisje getrouwd – naar het voorbeeld van Mohammad die kleine meisje trouwde – dan had zo’n kind meer kans om een ongeschonden jeugd te hebben. Dus kwam noodgedwongen het kinderhuwelijk waarbij na het huwelijk de meisjes thuis bij hun ouders bleven wonen totdat ze volwassen waren.
    Wat die Kamta Adhin betreft, ik weet niet wie zij is, maar volgens jouw beschrijving vind ik haar een schaamteloze mens.
    Wanneer de heiligste tempel van jouw God is vernietigd door barbaarse moslimheersers – die alleen en alleen de islam duldden en alleen moskeeën duldden – en dan daarop een moskee bouwen wat verboden is in de Islam, maar toch gedaan is en de Hindoe bevolking vanaf dat moment 500 jaar lang geweldloos terecht strijd voert om hun heiligste tempel terug te krijgen, dan mag je jezelf geen Hindoe noemen als je die strijd om wat van jou gestolen is – het allerheiligste – terug te krijgen niet ondersteunt, maar veroordeelt. In mijn ogen is zij dan ook geen Hindoe, maar een moslim omdat zij onrecht dat haar godsdienst is aangedaan, niet afkeurt, maar juist steunt.
    Zulke zwakka figuren zijn er meer dan genoeg binnen de Hindoes gemeenschap.
    Wat betreft vrouwen, geen enkele gemeenschap heeft zoveel respect in haar filosofie getoond voor vrouwen dan de Hindoes. Bijv. geen enkele gemeenschap gaf dochters een deel van de bezittingen van de ouders. De Hindoes wel. De dochters kregen hun aandeel op het moment dat ze trouwden. Later werd dit dahej genoemd en is het ook doelwit van gierige schoonouders geworden.
    Christenen en moslims hebben zoveel gemoord, dat zelfs hun God van ze walgt. Moslims bidden massaal 5 keer per dag, maar worden niet gehoord door hun God omdat ze om onzinnige dingen bidden, zoals oh Allah vermoord de ongelovigen.
    Met christenen hetzelfde. Oh God, vermoord de heidenen.
    Moslims en christenen – als geloofsgemeenschap, niet de individuele christen of moslim – zijn niet in staat op gelijkwaardige manier om te gaan met anderen omdat ze van hun geestelijken en van hun heilige boekjes leren dat zij superieur zijn en zij over de wereld moeten heersen.
    Als je een christen bent, zou je er goed aan doen je meer en beter te informeren over de ware aard van je godsdienst.


    Maak melding
  13. Btw, zou bijv. een marron het huis van deze Kamta bezetten en vernietigen en er een eigen woning op bouwen, dan zou ik wel willen zien of zij daar genoegen mee zou nemen en niet naar de rechtbank zou stappen om die woning te vernietigen en opnieuw haar woning daar te bouwen.
    Blijkbaar zit verraad in het bloed van sommige mensen met de achternaam Adhin (betekent afhankelijk, overgeleverd). Dan denk ik m.n. aan deze Kamta en aan Ashwin.


    Maak melding
  14. die debby en die jaichhand zijn echt opgelijdt door de voortvluchtige laffe hond bouterse de duivel , deze mannetjes debby en laichand haten vrouwtjes


    Maak melding
  15. Toussaint,

    Hou op met je christelijke gezwets.
    Waar in de constitutie van Suriname staat dat het gestoeld is op een joods-christelijke basis?
    Jij probeert Suriname een soort christelijke sharia constitutie te geven. Wat natuurlijk elke Hindoe zou moeten wakker schudden. Daarom wijs ik er keer en keer op dat Santokhi aan het doen is wat jij nu beweert. Jij bevestigt mijn vrees, nl dat men (Santokhi als pion) van de Hindoestanen in Suriname tweederangs burgers probeert te maken.
    Maar de meeste Hindoes slapen door. Of ze ooit wakker worden is een vraag.
    Figuren als Jogi en Gajadien hebben hier geen oog voor omdat ze alleen met hun materialistische zaken bezig zijn. De Hindoe Maha Sabha is wellicht de grootste entiteit in diepe winterslaap.


    Maak melding
  16. Wat een oerdom gezwets hier…
    We kunnen igv zien wat hindoe indoctrinatie thuis en hindoe scholen in Nederland tot gevolg hebben.
    Jaichandwa slaat om zich heen als een bezeten baba en predikt soso k.
    Het staat vast dat hij en bhanuwati een wasi nodig hebben uit die rioolrivier Ganges…


    Maak melding
  17. Valies NPS is narcistisch persoonlijkheid stoornis.
    En omringd door flying monkey.
    Narcisten zijn altijd boos.😤
    NPS altijd boos .😡


    Maak melding
  18. @Boesskowtoe 6 februari 2024 Bij 08:30
    “…Jaichandwa slaat om zich heen als een bezeten baba en predikt soso k.
    Het staat vast dat hij en bhanuwati een wasi nodig hebben uit die rioolrivier Ganges…”

    Boesskowtoe.
    En het ergste van alles is, dat Jaichand niet met de losse hand om zich heen slaat, maar zijn botte hindu-bijl hanteert om elk ander geluid, zo veel mogelijk schade toe te brengen! Dit sujet is waarschijnlijk zo gefrustreerd, omdat men wereldwijd spreekt van de kerk, moskee en synagoge. die vreedzaam naast elkaar bestaan. Brulboei Jaichand, is helemaal geobsedeerd door het boek, ‘All Religions Are Not The Same’, dat het Jaichand totaal ontgaan is, dat er zoiets bestaat als ‘geschiedschrijving.’

    Jaichand is zichzelf zo aan het overschreeuwen, dat hij niet in de gaten heeft dat er ook andere geluiden bestaan. En het gekke is dat ik een wijze hindoestaanse man ken, die ooit zei: “Hoe meer mensen hun stem verheffen, des te zachter moet je gaan praten.” En inderdaad, voor dat je het weet zijn ze ‘met stomheid geslagen.’

    Tan bun


    Maak melding
  19. die oude sprookjes veroorzaken nog steeds verdeeldheid… hoeveel oorlogen zouden we nooit gehad hebben zonder deze verhaaltjes uit lang vervlogen tijden…

    ‘wan pipel’ is een utopie maar onderlinge verschillen hoeven toch niet weer burgeroorlogen te veroorzaken? ieder druppeltje vult die spreekwoordelijke emmer…

    ga jij het doen overlopen? of wordt het tijd om die emmer met dat bedorven water leeg te gooien?

    peace


    Maak melding
  20. @ hertenspoor 6 februari 2024 Bij 19:51
    ,,…ga jij het doen overlopen? of wordt het tijd om die emmer met dat bedorven water leeg te gooien?”

    Wat voor de een sprookjesboek is, is voor de ander een heilige geschrift, waarmee hij/zij meent die ene terecht te moeten wijzen en/of eventueel, in de naam van één of ander goddelijk wezen, geweld mee aan te doen. Sommige oude sprookjes zijn relevant om ons te doen beseffen waar we in de fout gegaan zijn. Andere nemen we voor lief.

    Er zullen altijd lieden zijn, die tegenstellingen blijven aanscherpen en verdeeldheid blijven zaaien en het water daarmee verder vertroebelen, in plaats van overeenkomsten te benadrukken en te zorgen dat die (spreekwoordelijke) emmer niet telkens weer overloopt. Dit gegeven kan teruggebracht worden naar het verhaal van de kikker en de schorpioen. Al lijken soms de bedoelingen van de schorpioen nog zo barmhartig, als het kans ziet zal het giftige steken blijven toebrengen, want dat is (helaas) zijn aard…

    Peace


    Maak melding
  21. Ik deel de mening van de mensen die zeggen dat Rusland eerst moet worden vervangen, voordat de grote groep terugkeert. Geen enkel vertrouwen in Rusland en zijn omgeving. Het zijn allemaal rovers die staan te wachten om weer te graaien. Het kader van de NPS is nu buiten de partij en wil zich niet vereenzelvigen met de stropers


    Maak melding
  22. Tsja, dan moeten jullie snel iets bedenken, want strakx heb je na de verkiezingen de keuze tussen;
    Huisgenoot pres en etnel vp of
    Sidonia pres en die vrouw v abop vp of
    Huisgenoot pres en da1891 vp.

    Dus.. mannen snel aan de slag.
    Suri is nog lang niet toe aan vrouwen aan de macht.

    Te emotioneel en politiek onvolwassen laverend op niveau 1, waarbij vrouwen zich als mannen gedragen (kenaus).
    De clou is juist om jezelf te blijven, een vrouwelijke vrouw, goed verzorgd, charmant, met een rustgevende stem.
    Ooh ja en jong, van deze tijd!

    Moet kunnen!


    Maak melding
  23. en niemand heeft het erover dat het hele regeringsapparaat veels te groot aan het worden is?
    wat veels te veel onnodige kosten met zich mee brengt
    veels te veel geld wordt gespendeerd on domme onnodige projecten zie guyana brug
    onnodige ministeries en commissies die alleen geld vreten en totaal geen eindresultaat hebben
    ministeries hebben wel wifi maar geen computers voor hun boekhouding of dagelijkse werk?
    dus het gross van het personeel zit te rotzooien op hun mobiel ipv te werken
    meerdere ministeries hebben geen continuiteit en werk blijft liggen als 1 persoon er niet is omdat niemand het werk kan overnemen
    alle ministeries werken traag en veels te afhankelijk van het personeel
    zaken worden alleen snel afgehandeld als er omgekocht wordt of het voor iemand in de regering is
    kijk naar grondzaken e.d.

    het enige wat huidige inde regering doen?
    is hun eigen zakken vullen, hun eigen zaakjes regelen en een show opvoeren voor hun meelopers die ze af en toe broodkruimels toegooien
    en het volk trapt er elke keer in
    dat levenslange salaris van dna leden leidt ertoe dat niemand meer oprecht is in het dna
    en hun kostje is gekocht als ze een bepaalde tijd hebben gezeten in hun corrupte groepje
    ziehier het ontstaan van een nooit vooruitkomend land dat gedoemd is altijd achter de feiten aan te lopen omdat iedereen persoonlijk bezig is en echt NIEMAND echt om het land geeft en het vooruit wilt helpen

    zolang het karakter en mentaliteit van de surinamer ongeacht geloofsovertuiging niet veranderd?
    is suriname gedoemd tot deze positie en zal het alleen nog maar erger worden
    sta voor suriname
    het boeit niet wat voor geloof je hebt, je bent surinamer of niet
    als alle surinamers een beetje opofferen voor hun land, kan het tij heel snel veranderd worden
    maar er moet een wil zijn, een wil die geen enkele huidige partij laat zien, want er blijft altijd geld aan de strijkstok hangen bij deze partijen


    Maak melding
  24. sommige zijn hier aan de hand van geloof fikkie aan het steken en de verdeeldheid groter aan het maken
    ja want hindu’s dit, moslims dat, christenen zus
    met dat vinger wijzen schiet je totaal niets op
    elk geloof heeft zijn min en plus punten
    het elke keer hebben over de min punten naar elkaar toe is totaal nutteloos en helpt totaal niemand
    ook degene die het verwijt doet niet
    er zijn goed en slechte mensen
    ongeacht geloof ras geslacht etc
    denk voor je eigen en laat je niet leiden door de hysterie van een massa


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES