zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameRusland: “We siki ini a kondre disi yongu”

Rusland: “We siki ini a kondre disi yongu”

-

Does Travel - naar Suriname

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft gereageerd op het besluit van de regering om Roseline Daan (directeur Cultuur) en Glenda Heikerk (directeur MI GLIS), beide NPS’ers, te vervangen. “Meki a de krin: NPS ne sdon krei fu den ontheffing disi. Want a fasi fa a kondre e go tap a momenti disi, dan hadden we niet anders verwacht”, zei Rusland vrijdagavond tijdens een lezing van de NPS in het district Para.

Rusland vraagt zich af waarom MINOWC-minister Henry Ori in een persverklaring aangeeft hoe goed Daan gefunctioneerd heeft, terwijl zij aan de andere kant toch per 1 maart wordt vervangen. Integendeel had hij verwacht dat Ori het besluit zou nemen dat Daan normaal haar werkzaamheden als Cultuurdirecteur kon voortzetten.

“En het is niet alsof ze al een opvolger hebben. Nu pas gaat men kijken wie op de plaats van Daan zal worden geplaatst. Dus de persoon moet plaats maken voor iemand anders die je nog moet gaan zoeken. We siki ini a kondre disi yongu”, aldus de NPS-voorzitter.

De NPS-leider deed een beroep op zijn partijgenoten om hun zaken goed te checken, zich rustig te blijven houden en hun verstand te gebruiken in de resterende 15 maanden van deze regeerperiode.

Mensen moeten zich ook niet laten misleiden met cadeautjes en de verschillende muziekformaties die speciaal naar Suriname worden gehaald. “Mi yere tak wan lo band o kmopo fu dorosei kondre kon djaso; fu law sma. Gebruik unu verstan, unu ede, fu bereid unu voor tap a bigi wroko san e kon baka 25 mei 2025”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. Wat een ziek en vals secreet ben jij zeg!

    Die vrouw krijgt in overleg met de minister een andere baan, lieg niet.

    Natuurlijk ben je boos op de minister omdat hij vorig jaar, je buitevrouw, miss directrice met niveau lagere school, heeft vervangen.
    Smeerlap, dan speel je onschuldig.
    Yuk!!

    Niks blijft geheim hé. Gekwalificeerde krachten moeten toezien hoe jullie dom volk op allerlei posities hebben geplaatst net als de ndp.
    Zogenaamd zijn jullie niet gekend, net echt. Pure hebberigheid met die 2 halve zetels van jullie.

    Alle partijen die beginnen met een “N”,
    zijn fucked up!


    Maak melding
  2. Rusland, niet lullen maar poetsen! Toen jij de stoute schoenen had aangetrokken om uit de coalitie te stappen, moesten al jouw volgelingen de eer aan zichzelf hebben gehouden en met jou zijn vertrokken, maar wat doen ze? Ze zijn blijven zitten waar ze waren en lijken vastgelijmd te zijn in de coa; salaris, dienstauto, enz.


    gemodereerd
  3. Hoe kan Rusland een huis van een half miljoen in Miami veroorloven? En als hij zoveel van Suriname houdt en een goed land voor zijn kinderen wilt achterlaten, waarom heeft hij zijn kinderen dan laten geboren in Amerika zo dat ze Amerikaanse papieren krijgen? Waarom heeft zijn dochter een strafblad in Amerika?


    gemodereerd
  4. Rusland,ie naf tak sranangtongo for winie soso blakasma,koelie ei tak sranangtongo toe,wat zijn de planned van de no’s eigenlijk met het land,toen vene Der was heeft hij het heel erg goed gedaan,maar die was wel geschoold en gebruikte goede Taal,die was andere partijen niet aan het bekladden dat Ras een rol speelde,heb je misschien een wrok ofzo,leg uit wat jullie idieen en planned zijn voor su


    gemodereerd
  5. De masker van de NPS is gevallen !

    Het is nu duidelijk waarom de NPS de criminele sergeantencoup nooit heeft veroordeeld en daarmee corruptie en criminaliteit oogluikend heeft toegestaan in politiek Suriname.
    De NPS heeft bewust vlak voor de uitspraak van de rechter de coalitie verlaten met als hoop dat ABOP/PL zouden volgen en dat de regering Santokhi / Brunswijk nog vòòr de veroordeling zou vallen.
    Kijken we verder naar uitspraken van de NPS woordvoerders dan wordt ook duidelijk wat hun inborst is !

    De NPS is de wolf in schapenwol !
    Ook zij maken gebruik van den poti wan alleen maar voor zetelwinst.

    Beste landgenoten, wij hebben nog ruim een jaar om alles op een rijtje te zetten !
    Santokhi scoort misschien geen 10 maar is hij werkelijk zo slecht ?

    Alle kansrijke politieke partijen zijn vertegenwoordigd in de regering welke politieke partij scoort het beste ?

    Make up your mind.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  6. hou je bek en sodemieter op naar huize ashiana. ik stem NOOIT op nps. ik vergeef jullie nooit hoe jullie ons de onafhankelijkheid door onze strot hebben gedrukt. en waar is jullie henkie aron dood gegaan???? in holland.


    Maak melding
  7. Was het niet Vene die jullie gezegd hft trouw te blijven aan VHP, goede partner, goede pres Chan.
    Nu schelden jullie ze uit. Die Daan moet zich ziek melden. Clifton Braam volgt ook.
    Ik wil niet horen hoe slecht die regering het doet, want jullie moesten vanaf dag 1 NIET samenwerken. Nu niet komen kletsen. Ik hoor nog niet wat jullie gaan doen. Wat ik wel weet dat VHP aan jullie staart komt hangen als jullie 5 zetels hebben. Dan ga je horen was ABOP en Brunsie.Zitten de trollen nog niet op feest??


    Maak melding
  8. @Henkes 3 februari 2024 Bij 20:21
    “Als je in de mooie Sranan Bromtji Djari niet van dezelfde politieke partij bent en niet op de machthebbers lijkt, word je als onkruid behandeld, het liefst zou men je met wortel en tak uitroeien.”

    Henkes,
    Ik was eigenlijk niet van plan nog te reageren, maar na knarsetandend al die ordinaire, schreeuwerige en ongefundeerde reacties op dit artikel gelezen heb, die veelal gebaseerd zijn op drijfzand, doe ik dit toch even! Ze hebben vaak totaal geen bodem en we zakken steeds verder weg in een ‘verderfelijk moeras der mistroostigheid!’ Als bloeddorstige hyena”s lijken ze het moment af te wachten om die scherpe tanden en nagels in elkaars ‘vlees’ te planten of als een stelletje holbewoners staan ze klaar met hun knotsen, om iedere mening of handeling naar vervlogen tijden te knuppelen. Stelt u zich eens voor, dat dit soort absurde geschreven kronkels in ‘real life’ plaatsvinden tussen twee buren of gewoon tijdens een of andere woordenwisseling, dan kan ik mij goed indenken dat bij sommigen de stoppen doorslaan en voor dat men het weet, is wat begon als een goed gesprek, verworden tot een krantenartikel, waar ze vervolgens weer ze weer hun tanden en/of giftige angels in planten!

    NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft in grote lijnen het gelijk aan zijn zijde; “men moet zijn oude schoenen pas weg gooien, als men nieuwe heeft! En die onvoorwaardelijk Santokhi-verering is niet alleen tenenkrommend, maar is hier en daar ook ‘zum kotzen!’ Hij mag dan een president zijn, die heel wat goeds heeft afgeleverd, maar heeft ook veel steken laten vallen en de toekomst zal uitwijzen, dat ook hij niet van alle smetten vrij is! En al die grafdelvers, die niets aan het toeval overlaten en een kuil graven voor hun landgenoten, moeten zich eens te meer zich ervan vergewissen, dat ze er vroeg of laat zelf in kunnen kukelen. Dus voordat we deze ‘afglijdende schaal van onbetamelijkheid’ doorzetten, moeten we ons (godverdomme!) eens afvragen in wat voor land we willen leven en wat onze nalatenschap zal zijn voor de toekomstige generaties!

    Zo…fire away…!


    Maak melding
  9. De NPS haalde in 2020 3 zetels met 32.394 stemmen, en de combinatie ABOP/PL 9 zetels met 24.900 stemmen……..Bepaalde volksstammen (Surinamers) vragen zelf om problemen…Ze accepteren met hun volle verstand veroordeelde misdadigers als hun PRESIDENT en VP…..(Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk)…..Wie zijn billen brandt,moet op de blaren zitten….Neks no fout.toch…DOMME/CRIMINELE politici zijn niet het probleem,het probleem is de DOMME mensen die op hun blijven stemmen.Het gaat niet om charisma maar om know how en intellect.WEG MET CRIMINELEN (NDP/ABOP/PL) IN DE POLITIEK.


    Maak melding
  10. Rusland: “We siki ini a kondre disi yongu”
    ==============================

    Ja mi mati, had je maar niet uit de formatie moeten stappen. Als je de politieke hoer wil spelen moet je ook de verantwoordelijkheid ervoor nemen.
    Als je zo stoer bent om de combinatie de rug te keren moet je achteraf niet huiliehuilie gaan zitten doen en de anderen de schuld geven van je eigen misvatting.
    Wellicht teveel naar die Patricia Etnul geluisterd?


    Maak melding
  11. debby wat heeft de moord en stelende ndp gedaan voor Para , weet je wat jou ndp gedaan heeft , in alle districten geld stelen dat voor het volk bestemd was , en het volk dom houden en bedreigen
    debby daarom wil die rusland met zijn nps gaan samenwerken met de ndp , maar deze nul heeft nog niet door dat zij de nps en jou ndp nul zetels halen , en dat komt omdat de moordenaar ddb jou holmaatje gevlucht is als een laffe hond , en het volk gaat straks afrekenen met de ndp , maar de ndp zal voor 8 december 2024 al opgeheven zijn , politieke zelfmoord , dus het volk hoeft dan in 2025 niet met ze af te rekenen


    Maak melding
  12. Veroordeelde crimineel Bouterse (voorzitter NDP)in 2016:
    “Wanneer onverlaten vandaag aan de dag niet schromen de één na de ander DNA voorzitter naar de rechter te brengen, de president naar de rechter te brengen, de DNA leden naar de rechter te brengen. Kortom, WE SIKI IN A KONDRE DISI. Maar niet omdat mi ne piki unu… Wi habi fu tak’nanga de geestelijke leiders. Omdat un no denki taki a tee sa we gi, a tee san we langa. Un no mu denki taki a tee na inde. Ik wens u hierbij een slapeloze nacht”.

    Visiloze Rusland (voorzitter NPS) in 2024:
    “En het is niet alsof ze al een opvolger hebben. Nu pas gaat men kijken wie op de plaats van Daan zal worden geplaatst. Dus de persoon moet plaats maken voor iemand anders die je nog moet gaan zoeken. WE SIKI IN A KONDRE DISI yongu”.

    L*lletje Greg loopt met zijn uitspraak 8 jaar achter op crimi Didibri.


    Maak melding
  13. Gregory lult, idd een woning betaald in miami smeergeld constructie.. iedereen weet dat, laat ie daarover lullen.
    Dat de mensen die niet altyd LOYAAL zijn ( gaat dan niet meer over kennis) worden vervangen is normaal.
    Hij probeert de “brakamans” te bundelen( zoals Hoogie dat enkele jarenb terug wilde doorvoeren in de nps> weer terug naar de Negre party suriname zoals dat was voor 80. Hij ‘praat” nu zelfs surinaams😂😂
    Deze schijtzakken moeten net als die lafbek Nooit meer aan de macht in Su.
    Zijn broer zit bij de ndp en ze zijn altyd “a d macht” geweest tot zijn impulsief uittreden( hij dacht inderdaad dat de regering zou vallen😂😂)maar neks no psa ABoP/PL en VHP o set a kondre go moro fara. Nps/ndp/bep mogelijk kritisch verder begeleiden


    gemodereerd
  14. Na 25 mei 2025. Dan wo si te wojo jagi. Schrijf het op. Dan gaan we wie en welke partij of partijen hun braaksel moeten inslikken.
    Enne. Para exp. Hoezo heeft de nps de sereantencoup niet veroordeeld? Integendeel. En voor de andere poster….ook lachmon is in Nederland overleden. Niet alleen Arron.Stick to the facts.


    Maak melding
  15. dus konsens
    daar zaten alleen kroeskoppen noh/ aaaj boi kijk hoe het zat noh soso blaka mang
    dat is toch noet mang
    baja, gelukkig wordt het een beetje rechtgetrokken
    Samen samen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES