vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameOude documenten CBB opgeruimd en vernietigd

Oude documenten CBB opgeruimd en vernietigd

-

Does Travel - naar Suriname

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op zaterdag 13 januari oude documenten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verbrand te mast 43 in het district Para.

Onder toezicht van het Korps Politie Suriname, het Korps Brandweer Suriname, Biza-personeel en personeelsleden van het CBB, werd op instigatie van de CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie door de directeur van Biza, Mohamad Eskak, het vuur voor de verbranding van kwitantie registers, misprints van paspoorten, noodpaspoorten en vervallen paspoorten aangestoken.

Directeur Eskak geeft aan dat deze documenten op de verschillende Bureaus voor Burgerzaken (BvB) landelijk lagen en moesten worden opgeruimd. “Het gaat met name om de kwitantie registers vanaf het jaar 2005 tot en met 2019, waarbij een aantal van 37660 kwitantie registers en 720 paspoorten, inhoudende misprints, vervallen noodpaspoorten en vervallen paspoorten die verspreid lagen op de verschillende BvB’s, worden vernietigd.”

Eskak benadrukt dat het ministerie ook heeft gelet op de veiligheid van de mens en de natuur bij het kiezen van deze locatie voor de verbranding. “Dit proces waarborgt niet alleen de veiligheid, maar voorkomt ook ongeoorloofd gebruik van de documenten, waarvan sommige een nieuw leven zouden kunnen leiden als ze op een andere manier zouden worden verwijderd.”

Santooskoemar Ganesh, Hoofd Financiële Zaken CBB, verklaart dat dit niet de eerste keer is dat het CBB betrokken is bij een opruimingsproces. Het eerste verbrandingsproces vond plaats in 2014, waarbij documenten vanaf het oprichtingsjaar van het CBB tot en met 2004 werden verbrand. Een zorgvuldige operatie waarbij opruimen, het opmaken van een proces-verbaal en interne controleprocedures werden gevolgd.

Het CBB ontving talloze klachten van de verschillende BvB’s omtrent documenten die niet meer van toepassing zijn voor de dienstverlening. Deze opstapeling zorgde voor ruimtegebrek, rattenplaag en andere ongedierte waarmee het personeel van de BvB’s werden geconfronteerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Santooskoemar Ganesh, Hoofd Financiële Zaken CBB, verklaart dat dit niet de eerste keer is dat het CBB betrokken is bij een opruimingsproces.
    Nu hoeven jullie nog maar 1 verbranding te doen
    Verbrand channiehhhhhhh als hij na verbranding nog leeft is hij onschuldig en mag hij president worden voor heel heel lang.
    Verbrand hij dan is het duidelijk, dan is hij zo schuldig als zijn vader die hem op deze aardkloot heeft neergezet


    Maak melding
  2. Milieu vervuilers.. plastic zakken, autobanden, de boel steekt men in de fik. En dat namens de autoriteiten..! Chan kan mooie verhalen vertellen op de klimaatconferentie, maar hijzelf en zijn medewerkers hebben 0 verstand van deze materie….! Het is een schandelijke vertoning…


    Maak melding
  3. konsesi , ben gedeeltelijk met jou eens , , niet alleen chantokhi maar ook bouterse ,in 2019 werden vele branden gesticht in noord door makelaars die daardoor de percelen ontdaan van bos-struiken- gras– afval , en mensen in noord hebben weken die giftige damp ingeademd , en bouterse greep niet in , ook bij de aanleg van zijn highway werd er veel in brand gestoken , dus


    Maak melding
  4. Wat@

    Het gaat niet om Chan of Bouterse! Men doet dit al heel lang op deze manier. En dat kan niet meer… Lopen jij en de Surinamers achter? Autobanden of plastic verbranden in de open lucht is schadelijk voor het milieu…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES