vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOPINIE: 'Pseudo strafpleiters dienen zich aan om Bouterse vrij te pleiten'

OPINIE: ‘Pseudo strafpleiters dienen zich aan om Bouterse vrij te pleiten’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Het 8 decemberproces in Suriname is definitief afgesloten met de veroordeling van de hoofddader Desi Bouterse tot 20 jaar gevangenisstraf en de andere vier overgebleven moordenaars tot 15 jaar gevangenis. Het vonnis is onherroepelijk en dat betekent dat Bouterse en zijn medeplegers opgepakt dienen te worden. Het uitgesproken vonnis kan NIET meer teruggedraaid worden. 

In het eindvonnis zijn er geen hiaten zoals door de NDP beweerd wordt, derhalve is het vonnis niet voor meerdere interpretaties vatbaar. Dat is een vaststaand feit! De NDP moet daarom niet als een vis op het droge spartelen. Het Hof achtte het onomstotelijk bewezen dat Bouterse en zijn medestanders een vooropgezet plan hadden beraamd om de 15 tegenstanders te doden. De veroordeelden moeten blij zijn dat ze niet tot levenslang zijn veroordeeld, eigenlijk verdienen zij 15 x levenslang. 

De advocaat van de veroordeelden, Irvin Kanhai, had geen schijn van kans om zijn cliënten vrij te pleiten. Na het eindvonnis van het 8 decemberproces was er een stortvloed aan reacties, zowel positief als negatief. Nu advocaat Irvin Kanhai, niks heeft kunnen doen voor zijn cliënten, hebben nieuwe ‘strafpleiters’ zich aangediend om Bouterse vrij te pleiten. In de rij van de nieuwe ‘strafpleiters’ behoren juristen, nep-juristen, straat-juristen, bestuurskundigen, junkies en wat dies meer zij. 

Deze pseudo strafpleiters willen op de stoel van de Rechterlijke Macht en het Surinaamse Openbaar ministerie gaan zitten. Ze voelen niets voor de slachtoffers en het verdriet van de nabestaanden, het doet hun niets dat 15 Surinamers zijn vermoord. De sociale media wordt overspoeld met nepnieuws, straat- interviews, etnische opmerkingen, beledigende en haatdragende uitlatingen. Het doel is om het vonnis te beïnvloeden, maar zoals eerder gezegd, het vonnis kan niet meer teruggedraaid worden.  

Ex-minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk –Silos, heeft op Bakana Tori, op 20 december, etnische uitlatingen gedaan. Ze reageerde op de samenstelling van de rechters. Ze zei 2 x Channes, daarmee bedoelde ze dat 2 van de rechters op president Chan Santokhi lijken. Zie daar de etnische inborst van Jennifer Silos. Waarschijnlijk is deze slimme jurist toch te dom om te beseffen dat dezelfde rechters zich over de zaak bogen ten tijde van de vorige regering onder leiding van Bouterse.

Het lijkt alsof de moordenaars aan hun trekken zijn gekomen met het vermoorden van de 15 burgers. In de 41 jaar hebben ze geen spijt betuigd. Met deze bloeddorstige en koelbloedige moordenaars moet je geen druppeltje medelijden hebben, zij hadden geen medelijden met de 15 onschuldige slachtoffers. Volgens het Hof van Justitie is er gewetenloos beslist over leven en dood. 

Meedogenloze en gewetenloze moordenaars komen ter wereld met een waar ‘killerbrein”(bron: Het gewelddadige brein van auteur Adrian Raine). Dus dit soort mensen moeten voor langere tijd uit de gemeenschap weggezet worden. Amzad abdoel, zegt dat de PG een wijs besluit moet nemen, hij snapt niet dat de PG geen andere keuze heeft dan het vonnis van het Hof van Justitie, uit te voeren.

Idris Naipal

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Opsluiten en de sleutel weggooien. Dan stoppen die idioten vanzelf met hun gestoorde onzin.
    Die mensen zijn echt gestoord en zonder enig moreelbesef.


    Maak melding
  2. Als de rechters hun diploma gekocht hebben dan krijg je dit. Waarom denk je dat zoveel patienten dood gaan nu?? De echte arymtsen zijn bijna allemaal vertrokken. Kwakzalvers zijn gebleven.
    Kijk Ramadhin zn vader, hangt de schrijver uit. Plagiaat.
    Dus weg net de rechters die hun zak gevuld wordt door chan.


    Maak melding
  3. Jongens waarom duurt het zolang om deze moordenaars te arresteren ??
    dit is toch belachelijk voor woorden en dat deze Regering ook even hard mee doet met dit soot crimminelen want ze nemen echt geen actie`s meer.


    Maak melding
  4. Ex-minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk –Silos.
    Volgevreten, Tweedracht-zaaierig advocate van de duivel met het empatisch gevoel van een nazi-beul!


    Maak melding
  5. Uitgeprocedeerd……het VONNIS ligt er. 20 JAAR BAJES UITZITTEN VOOR MASSAMOORD, op 15 onschuldige en ongewapende landgenoten. Zo eenvoudig is het. LOCK HIM UP. Wen er maar aan.


    Maak melding
  6. Het lijkt er steeds meer op dat de deskundigheid van sommige figuren van de Rechterlijke Macht en van leden van het O.M. in Suriname in twijfel kan worden getrokken.Deze mensen zijn inhoudelijk heel erg zwak in hun vakgebied. Ze maken de grootste blunders of is het een in elkaar gezette zaak om elkaar te helpen omdat je op mij lijkt. Geldt voor meerdere domeinen in het universitair onderwijsveld in Suriname. Hoe zijn zij aan de diploma’s gekomen? Omdat je op mij lijk geef ik je voldoendes voor je gemaakte tentamens en examens. Daarnaast accepteer ik jouw geld in ruil voor goede cijfers en een diploma omdat je op mij lijkt. Het is zeer een verdachte situatie in het land. Er klopt iets niet.


    Maak melding
  7. FEIT is wel dat er een uitspraak ligt neergekwakt (om op het niveau te blijven van die onderkruipsels hier) door mensen die een opleiding hebben doorlopen.
    En hier op WTK komen allerhande keukenprinsjes die fo soso naar school zijn geweest, ongenuanceerd van alles beweren om de tot 20 jaar veroordeelde moordenaar/drugdealer vrij te pleiten.
    Moiwana proces komt eraan stelletje vieze vuile paarse rioolratten, Unu no abi syen no?


    Maak melding
  8. Na mi 6 januari 2024 Bij 09:48
    Hij en Bravo zijn gecreëerd door top figuren in Holland.
    ================================

    Na mi, ik heb voor je gebeld hier met “Holland”, ze adviseren dat je een duik neemt vanaf Boschje brug.
    Luister a.u.b. naar het advies, “Holland” geeft over het algemeen goede adviezen.


    Maak melding
  9. @Debby 6 januari 2024 Bij 09:43
    Als de rechters hun diploma gekocht hebben dan krijg je dit. Waarom denk je dat zoveel patienten dood gaan nu?? De echte arymtsen zijn bijna allemaal vertrokken. Kwakzalvers zijn gebleven.
    Kijk Ramadhin zn vader, hangt de schrijver uit. Plagiaat.
    Dus weg net de rechters die hun zak gevuld wordt door chan.
    ===============
    Ga snel je pilletjes slikken want je maakt je niet alleen schuldig aan de gebruikelijke smaad en laster met je onzin, je lijkt ook zo hoog in de emoties te zitten dat je “arymtsen” ipv “artsen”.
    Sterkte in deze moeilijk tijd waarin je hele sociale omgeving gaat instorten met eerst het opsluiten en daarna de fitty en het uiteenvallen van ja paarse omgeving.
    Tijd om je op een ander kleurtje te orienteren.


    Maak melding
  10. Debby, ik ga niet zo tekeer tegen je hoor als anderen dit doen. Terecht of onterecht, maar- rechter worden- kan je niet studeren. Je moet worden benoemd


    Maak melding
  11. @RobG 6 januari 2024 Bij 11:08
    Je zit weer in het verkeerde topic. Het was Abdoel die examens verkocht en zelf totaal niets van economie begrijpt. Al die figuren die in de periode van Bewind in SU afstudeerden zijn hun titel niet waard. Mn. die zgn deskundigen die rond de NDP cirkelen als vliegen rond een hoop stront


    Maak melding
  12. @.RobG, ergens heb je groot gelijk maar dan andersom. Het is heel makkelijk om aan een dip. te komen als je je docenten kan bevredigen en dit speelt sinds de N.D.P. regeermacht had. Kijk en zie om je heen hoeveel geschoolde junks rondlopen so so sarrie broer.
    Su is letterlijk naar de klote!


    Maak melding
  13. RobG(oebbels) en/of alias Debby, volgens mij is Elon Musk niet de eerste mens die Mars zal bewonen, jullie zaten al op Mars. Gezien jullie reactie, heeft jullie (mis)leider telkens in de 40 plus jaren dat hij de macht in Suriname in handen had volle Staatskassen achtergelaten, anders waren jullie ook getuige van het tegenovergestelde. Vervolgens komt een andere regering aan de macht en blijkt naar jullie mening Suriname naar de afgrond te gaan. Deze MOORDENAAR en zijn handlangers (wie weet zijn jullie prominente handlangers en zaten dus niet op Mars) hebben 40 jaren gemoord en geplunderd en zijn ongestraft gebleven. Logisch dat jullie het niet begrijpen dat niemand zomaar mag moorden en plunderen. En uiteindelijk moeten boeten. Maar! Wees gerust er komen nog meer rechtszaken denk maar aan Moiwana. En overige moorden in opdracht van de MOORDENAAR tevens leider van de Nationale Doden Partij.


    Maak melding
  14. Wie was van der Valk in miliaren uniform na de coup van 1980 in de kazerne van Suriname en wie heeft Bravo als Robinhood ontvangen in Nerderland. Sabaku ik denk dat jij een duik zo moeten in een gierput.

    Tuurlijk geeft Holland goede informatie als ze je grondenstoffen voor een appel en ei willen.


    Maak melding
  15. Ik heb een AAP horen praten bij LimFM die zogenaamd veel PIENTER is dan het constitutioneel hof,,,,,,,Een constitutioneel of grondwettelijk hof is een centraal rechtscollege dat uitspraken doet over de grondwettelijkheid van de wetten of andere wetskrachtige normen en verdragen. In het algemeen toetst een constitutioneel hof of een regel niet in strijd is met de fundamentele rechten en vrijheden of met het gelijkheidsbeginsel zoals die in de Grondwet zijn vastgelegd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES