vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrunswijk: "Niet alleen de president, maar de regering gaat zich buigen over...

Brunswijk: “Niet alleen de president, maar de regering gaat zich buigen over gratie aan Bouterse”

-

Does Travel - naar Suriname

“Ik ben niet de president. Als dat moment komt dan zien we wel”, zegt vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij reageert hiermee op de stelling dat hij bij afwezigheid van president Chan Santokhi, dan in de rol van waarnemend president gratie kan verlenen aan de veroordeelde Desi Bouterse.

Tijdens de jaarafsluiting van zijn kabinet donderdag zei de tweede man van het land tegenover journalisten dat hij tot nu toe rustig over de veroordeling in de 8 december moordzaak is gebleven, omdat hij als vicepresident geen verkeerde uitspraken wilt doen. Maar wat gratie betreft moeten dan alle veroordeelden dit verzoek zelf aan de president richten. Dan zal volgens hem de regering een besluit hierover nemen.

“Niet alleen de president gaat een besluit nemen daar. Het is een regering, dus dan gaan we ons daarover buigen”, aldus de vicepresident die nog niet wilt prijsgeven of hij wel of geen voorstander van gratie is aan de oud-legerleider. Tot nu toe is er volgens hem nog geen gratieverzoek ingediend.

Brunswijk stelt niet te weten of Bouterse zelf de gratie wil hebben. Zo zegt hij bij de eerste veroordeling door de Krijsgraad zelf thuis bij Bouterse, toen nog president, te zijn geweest en aan hem hebben voorgehouden om de kans aan te grijpen en het proces af te sluiten door zichzelf gratie te verlenen.

“Hij was laconiek en hij heeft zelf geen gratie genomen. Nu gaat het probleem op ons komen”, aldus Brunswijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. Grotere onzin is moeilijk te vinden. Waar in de wet staat dat de VP of de regering bevoegheid hebben in de kwestie? Ook niet de koning wordt in de wet genoemd.
    Duidelijk wat de vp hiermee wil bereiken.


    Maak melding
  2. Jo koe jo, niet jij of de regering, maar de president beslist op advies van het OM.
    ‘ hij was laconiek en heeft zelf geen gratie genomen’
    Wat een onzin zegt deze agoe tere!


    Maak melding
  3. Bankrover verdedigt moordenaar. Logisch toch. Hij is bang dat hij straks de volgende is. Chan houdt van reizen dus kan hij snel gratie verlenen als plaatsvervangend president bij diens afwezigheid.


    Maak melding
  4. VP Brunswijk slaat de plank mis. Alleen de president kan een veroordeelde gratie verlenen en daarvoor hoeft hij niet vooraf de regering te consulteren. Verzoek gratie is niet eens gedaan, dus waar hebben we het over. Een misdaad tegen menselijkheid kan toch niet af gedaan worden met gratie. Suriname staat voor joker.


    Maak melding
  5. Waarom de regering zelf maar overweegt om deze @#$% gratie te verlenen, is mij een raadsel. Zomaar vermorsen deze gasten de schaarse belastingcenten opgebracht door het volk, door extra te gaan vergaderen, terwijl het duidelijk moet zijn dat Didibri en de rest van de moordenaars, geen gratie verdienen.


    Maak melding
  6. Kawning gaat het natuurlijk nooit begrijpen gewoon omdat hij een grote dommerik is. Kawning praat over zaken waar hij de ballen verstand van heeft. Het is gewoon een grote schande voor ons land om een idioot als deze als VP te hebben.


    Maak melding
  7. Als je DDB niet kan oppakken en opsluiten , niet durven of niet kunnen.

    Geef hem huisarrest te Brokobaka. Mag wel bezoek krijgen van kinderen en kleinkinderen. Buitenstaanders per keer niet meer dan 3 personen per dag.


    Maak melding
  8. Brunswijk is een zeer verstandig man. Hij haalt de druk weg bij de president de heer Santokhi, Sjapoo
    Hij vergeet ook niet wat bouterse had gezegd namelijk dat hij hem zou terug pakken voor de klappen die hij had opgelopen toen Brunswijk de juglecommando leidde


    Maak melding
  9. Verraad pleegt deze stomme vp aan alle marrons.
    De mensen in MOIWANA hebben hun leven gegeven voor deze verrader aller tijden.
    Hoe kan je gratie aan de moordenaars van je eigen volk willen geven??????
    Als één marron nog op hem gaan stemmen dan hebben ze ook bloed aan hun handen.
    Hoe is het toch mogelijk dat er zo’n slachtpartij nu door deze vp wordt ontkend. Schande, schande en nogmaals schande Ronnie brunswijk.
    Rip moiwana. Want deze vp heeft jullie voor de tweede keer vermoord.🙏🏻


    Maak melding
  10. In Suriname is alles mogelijk. Wat er in het wetboek staat kan dusdanig worden gedraaid dat het voor een ieder gunstig uitpakt. Het is triest maat wel de realiteit..


    Maak melding
  11. “Ik ben niet de president. Als dat moment komt dan zien we wel”, zegt vicepresident Ronnie Brunswijk.”
    “Niet alleen de president, maar de regering gaat zich buigen over gratie aan Bouterse”
    =======================================

    Fout, gratie verlenen is een prerogatief van de president. En heel belangrijk is dat de ruimte voor gratieverlening is beperkt wordt door artikel 7 van het statuut van Rome inzake het internationaal strafhof. Dat wil zeggen dat er geen gratie verleend kan worden aan mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan wat ze noemen “misdaden tegen de menselijkheid”. Dus Lonie hoeft niet te denken dat Chan nu naar het buitenland gaat zodat ie de held kan gaan uithangen.
    Met andere woorden, links om of rechts om ie k@ anyway.


    Maak melding
  12. Als deze mensen na 2025 het volk moeten gaan vertegenwoordigen.
    Wordt Suriname nog armer dan het armste land. Wordt een moord, drugsparadijs.
    Hoop dat het Surinaamse volk verstandiger is.
    15 VERMOORDE INTELLECTUELE(R.I.P)
    300 VROUWEN EN KINDEREN MOIWANA(R.I.P.)
    ONOPGELOSTE MOORDEN NA COUPE.
    LANGE LEVE JULLIE VP(DRUGSBARON,KONING,BANKROVER) EN MATIE DDB


    Maak melding
  13. Dit flauwekul verhaal bewijst toch dat dit individu TOTAAL ongeschikt is voor wat voor functie dan ook, kletst compleet uit zijn nek, weet echt niet waar hij het over heeft.


    Maak melding
  14. Geen gratieverzoek ingediend. Termijn verstreken. Waarom en waarop nog wachten om de moordenaar en zijn mede veroordeelde vrienden met bloed aan hun handen op te pakken en in de cel te gooien? Liefst gisteren dan vandaag. Haal deze 5 midden in de nacht op, zoals ze dat op 8 december 1982 met die 15 vooraanstaanden mannen hebben gedaan. Geef ze op de eerste dag van hun detentie bami te eten, dan kunnen zij zich ook ophangen aan een streng, zoals Horp heeft gedaan.


    Maak melding
  15. De narcistische psycho heeft geen gratie aangevraagd.
    Het politiek spel kan beginnen.
    Zowel brunsi als de onthoofde ndp zijn nu al bezig met de verkiezingen.

    Geen enkel ndp dna-lid heeft gereageerd op het eindresultaat vd strafzaak.
    Bouta en zijn hulpjes gaan zitten, denkende dat ze in 2025, gratie krijgen.

    Het wordt zwaar geschut in 2024.
    Leg je pijl & boog maar klaar!


    Maak melding
  16. Deze persoon denkt dat hij het voor het zeggen heeft.tja. Moet wel eerst zitten. Ken geen gratie kaart in monopolie . Ga direct naar de gevangenis . Het is niet sla de gevangenis over je kan gratie in vrijheid afwachten . Wat is er in het landsbelang als die gratie krijgt . Is allemaal eigen belang


    Maak melding
  17. Tijd om geschiedenis boeken recht te zetten nu er een veroordeling is . Als we brunswijk zouden vragen kan Hitler ook gratie krijgen zal die ook ja zeggen


    Maak melding
  18. Wat een houtskoolkop die vp. Hij ontwijkt de vraag op dat hij zou gratie willen verlenen of aan de uitspraak van het Hof gaat houden. Maar de vos komt nu wel uit zijn kleren en zegt, dat wanneer een gratie verzoek komt de regering hierover gaat buigen en niet de president. Dus de vp kent zijn eigen regels niet. Hij zou beter moeten weten dat de macht aan de president ligt. Hij laat ook tussen neus en lippen doorschemeren dat wanneer de president uit landig is, hij zelf in de rol van vp de beslissing mag nemen over de gratie verlening. Nu gaat hij wel door alle regels in overtreding om de beslissing zelf in de hand te houden. Dus wanneer de president present is gaat de beslissing naar de regering toe en indien president uitlandig dan neemt de vp in zijn ééntje de verantwoordelijkheid. Wat een lulkoek verhaal van die vent. Hij gaat voorbij aan de gedachte dat bij de beschikking van verleende gratie door de handtekening van de president moet zijn bekrachtigd.
    DE VP IS TOTAAL DE WEG KWIJT!!


    Maak melding
  19. Bhanumati@

    De Koe lie in je spreekt racistische taal, die komt vanuit je inborst. Beoordeel mensen niet op deze manier aub..! Niemand hier valt je ook aan op je lage kaste afkomst…die jou en je voorouders hier heeft gebracht…

    Wees reël, want dit stoort ontzettend….


    Maak melding
  20. Be 29 december 2023 Bij 18:48
    Chantoki geeft hem de tijd om te ontsnappen en kan dan later zeggen; dit hadden we niet verwacht en het leek ons onmogelijk, zo wast hij zijn handen in onschuld.
    Toevallig stierf iemand die in het buitenland Cutba of zo begraven wilde worden.
    Chantokki is geen haar beter en moet dan ook politiek gruwelijk worden afgestraft in 2025
    =========================================

    Ke pôti…..


    Maak melding
  21. Konsensie,
    Die racistische taal komt van jouw afgoden Bruma, Aaron en Bouterse.
    De eerste beweerde dat hij het huid van de koellies zou gebruiken om schoenen te maken.
    De tweede beweerde dat de nee gers het meeste recht op Suriname hadden.
    De derde beweerde dat het presidentieel paleis geen koellie kampoe is.
    Wanneer ga jij de derde hierop aanspreken? Hij is nog in leven. Grijp je kans voordat hij aan een endeldarm aandoening komt te overlijden. Peper het in in zijn en in jouw endeldarm dat jullie nare racisten zijn.
    Dan doe je recht met jezelf en met jouw idool, de veroordeelde moordenaar.


    Maak melding
  22. BRUNSWIJK IS DE DOMSTE VP. OOIT. ZEG LIEVER NIETS MEER HOOR DOMMIE…
    HEEFT DEZE DDB NIET JE EIGE MENSEN VERMOORD? HEEFT HIJ JE NIET MISBRUIKT ALS LIJFWACHT? HEEFT HIJ JE NIET ZO GEMAAKT WAT JE NU BEN …EEN DOMKOP


    Maak melding
  23. Er komt totaal geen zinnig woord uit die koolraap van de VP.
    Nu niet en nooit niet.
    Als land moet je je toch dood schamen dat je zo’n steunzool als VP hebt?

    Elk woord, gespendeerd aan deze crimineel is er een teveel.

    Ave Sranan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES