zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEssed: "Stelling dat Bouterse niet mag worden opgesloten is onzin in het...

Essed: “Stelling dat Bouterse niet mag worden opgesloten is onzin in het kwadraat”

-

Does Travel - naar Suriname

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden rondom de 8 decembermoorden in Suriname, verwijst de analyses van Marcel Oostburg en Eugene van der San die gesteld hebben dat de veroordeelde Desi Bouterse vanwege een fout in het vonnis van het Hof van Justitie niet kan worden opgesloten, naar het rijk der fabelen.

“Ik heb kennis genomen van die meningen en ik moet ze verwijzen naar het rijk der fabelen. Het is onzin en slaat gewoon nergens op. Het is onzin in het kwadraat”, zei de advocaat in een radio-interview.

Volgens Essed hebben al deze analyses, waarbij bepaalde personen steeds onzin in de Surinaamse media beweren, een politiek doel. “Om onzin te verkondigen en verwarring te zaaien om zo daarmee een politiek belang te dienen”, aldus de advocaat.

Ook revisie/herziening, welk een buitengewoon rechtsmiddel is, heeft volgens Essed geen schijn van kans.

Hoewel de raadsman van Bouterse reeds vorige week te kennen heeft gegeven dat de veroordeelde gratie zal aanvragen, verwacht Essed niet dat het Hof van Justitie hierop positief zal adviseren. Daarnaast verwacht hij niet dat de president de gratie zal geven.

“De president is niet verplicht het advies van het Hof op te volgen, want hij heeft een bijzondere bevoegdheid om daarover te beslissen. Alleen mag hij nooit een beslissing ongemotiveerd nemen. Ik zie niet welke motieven de president zou kunnen aanhalen om gratie te geven. Daarom ga ik ervan uit dat die gratie niet verleend zal worden”, aldus Essed.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
  1. Wel, Boesskowtoe ziet ook geen reden waarom ZE Chan gratie zou moeten verlenen aan een moordenaar die nooit spijt betuigd heeft.
    Hij mag het op z’n buik schrijven en Debby op z’n billen😂🤣


    Maak melding
  2. W. Whome 28 december 2023 Bij 19:50
    Blijkbaar mag er in Suriname gemoord worden. Er is echter wel
    één vereiste, je moet lid zijn van de Nationale Doden Partij.

    Zeg ik dit? Het gaat hier om een fascistische dictator en ja dan mag hij uitgeroeid worden. Liever gisteren dan vandaag. Je moet wel goed lezen wat ik schrijf.


    Maak melding
  3. “Volgens Essed hebben al deze analyses, waarbij bepaalde personen steeds onzin in de Surinaamse media beweren, een politiek doel. “Om onzin te verkondigen en verwarring te zaaien om zo daarmee een politiek belang te dienen”, aldus de advocaat.”
    ==================================

    Niets verder aan toe te voegen, de rest lezen die abanies maar in “Fabeltjes krant” of in het boek van het kleine paard “Jip en Janneke”.

    A President disi ne sibri….


    Maak melding
  4. De rechtstaat moet zege vieren. En moet niet uitmaken wie je bent als je door de rechtelijke macht veroordeeld bent en je geen Clémence aangevraagd.
    Tja anders geeft deze uitspraak de rest van de bevolking het recht als je het niet eens bent met tegenstanders
    ruim ze uit de weg en je kan niet voor gestraft worden. Zeg maar waren vijanden van de staat.


    Maak melding
  5. De rechtstaat moet zege vieren. En moet niet uitmaken wie je bent als je door de rechtelijke macht veroordeeld bent en je geen Clémence aangevraagd.
    Tja anders geeft deze uitspraak de rest van de bevolking het recht als je het niet eens bent met tegenstanders
    ruim ze uit de weg en je kan niet voor gestraft worden. Zeg maar waren vijanden van de staat.


    Maak melding
  6. Ik hoor Marcel Oostburg nu op Lim FM vertellen de veroordeelde Moordenaar al amnestie heeft en derhalve geen gratie zal aanvragen.

    Ik hoorde deze zelfde Oostburg zeggen een paar dagen geleden dat de veroordeelde Moordenaar woensdag gratie zou aanvragen.

    Oostburg zaait bewust rommel: Ebu Jones wenste niet in polemiek te treden met Marcel Oostburg de zogenaamde vice wereldkampioen dammen de DJAFFER


    Maak melding
  7. Onrust en blijdschap binnen de gelederen van de ndp.

    Die oostburg (fakebook) heeft ze wijsgemaakt dat vanwege de amnestie die bouta zichzelf in 2012 heeft gegeven, hij niet in de bak kan en geen gratie zal aanvragen.

    Amnestie 2012 ten behoeve van de december-moorden is afgewezen door de Krijgsmacht (militair) in 2016 en het Constitutioneel Hof Suriname in 2021.

    Einde feest!

    Die man verspreid alleen maar desinformatie en is opruiend bezig.


    Maak melding
  8. VANDAAG IS AL 28 DECEMBER. 8 DAGEN ZIJN VOORBIJ???????????????????????????????????????

    NIKS LEES JE IN DE MEDIA OVER DAT GRATIE GEDOE.

    CHAN WIL GOSLAR GAAN LICHTEN……………

    GA DIE STRONT MOORDENAAR UIT ZIJN BED LICHTEN. DAT MOETEN JULLIE DOEN. DESNOODS GAAN VERKIEZINGEN 2025 NIET DOOR. DOE JE KA PLICHT.

    ALLES LIJKT EEN KAULO DOOFPOT OP DIT MOMENT.
    ALLES SAN NA ONDRO ONDRO

    WAT DOET ONS RECHTSSYSTEEM…………BEVEN EN BEVEN
    JULLIE GEVEN HET LAND EN VOLK SCHANDE.
    EEN KRUIMELDIEF WAS ALLANG IN DIE KA HOK


    Maak melding
  9. @ Debby,
    Als die paarse rioolrat van je jou geliefden had mishandeld en koelbloedig neergeknald, dan zou je anders piepen, jo achterlijk etter!!!


    Maak melding
  10. De veroordeelde Moordenaar is nu te horen op Lim FM. Hij praat over Rust, rust rust. Maar tegelijkertijd ook over dat het land niet in chaos terecht mag komen.

    Hij praat over een aanval op de Revolutionair.

    Hij praat over dat ze in conclaaf zijn met de gevestigde orde.

    Het besluit over aanvragen van gratie moet nog genomen worden want volgens de zogenaamde vice wereldkampioen dammen tevens zogenaamde jurist heeft de veroordeelde drugscrimineel/meervoudige Moordenaar Amnestie.


    Maak melding
  11. Evt NDP regering in (2025) gaat Bouterse als nog gratie geven. Beste is die moordenaar per presidentieel decreet uit te leveren aan Nederland. Opgeruimd staat netjes.


    Maak melding
  12. 41 jaar heeft men zitten wikken en wegen om Bouterse eindelijk voor moord veroordeeld te krijgen en dan kan deze @#$% niet opgesloten worden omdat het Hof van Justitie één foutje gemaakt heeft tijdens het proces? Als we Van der San en die andere grappenmaker gaan vragen
    welke fout het Hof van Justitie nu eigenlijk gemaakt heeft, zullen ze ons komen vertellen dat er aan het eind van het vonnis een punt i.p.v. een uitroepteken staat.


    Maak melding
  13. De VN-Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, Volker Turk is blij dat het Hof van Justitie een eindvonnis heeft gewezen in het 8-decemberstrafproces. Dat schrijft hij op X, voormalig Twitter.

    ‘Ik verwelkom de uitspraak van het Hooggerechtshof van Suriname om de veroordeling van ex-president Desi Bouterse te handhaven vanwege zijn rol in het martelen en vermoorden van politieke tegenstanders. Het is van cruciaal belang om gerechtigheid en verantwoording te garanderen’, staat er op de pagina van het Bureau voor de VN-Hoge Commissaris.


    Maak melding
  14. In reactie op een artikel in gfcnieuw “ex-president-desi-bouterse-besluit-geen-gratie-aan-te-vragen-vanwege-eerdere-amnestie waaruit blijkt dat Oostburg en Bouerse een natte droom hadden.
    .
    Een toonaangevende analist (typering van Oostburg door Jennifer in GFC)!? Nee eerder een valse schreeuwlelijk die vals zingt.
    Als ik tussen de regels lees lijkt het er op dat Bouterse denkt op de amnestiewet van 2012 bij het internationale hof te winnen en uitstel te kunnen claimen. Dat gaat niet lukken want:
    1- Misdaden tegen de mensheid kunnen nooit onder gratie of amnestie vallen.
    2- Om die reden heeft het CH die wet uit 2012 niet van toepassing verklaard.
    3. De wet van 2012 was duidelijk NIET in landsbelang maar voor de persoonlijke belangen van de President, lees Bouterse, die de DNA tot aanname dwong.
    Geen enkel internationaal hof zal ooit meegaan met de onzin van Oostburg en Bouterse. Het is vermoedelijk ook slechts bedoeld om weer tig jaar uitstel te krijgen maar daar is geen enkele reden voor. Hij moet gewoon gearresteerd worden en aan zijn straf beginnen.


    Maak melding
  15. De tijd om te speculeren over de toekomst van deze moordenaar is allang verstreken. Het oordeel is allang geveld eindelijk na al die jaren. Het geduld van de nabestaanden is met het hulp van de almachtige beloond. Het lot van deze ellendeling zullen we binnenkort gadeslaan. Alles op zijn tijd Deci jouw beurt komt zeker wel. Bereid je voor,het zal geen makkelijke vlucht worden . Goede reis en rust zacht in jandase.


    Maak melding
  16. @Debby 28 december 2023 Bij 19:21
    Jij bent één van die tralala deskundigen!

    @henry 28 december 2023 Bij 20:19
    @Esmerald 28 december 2023 Bij 20:35
    Lees mijn reactie hierboven. GFC schrijft klakkeloos de paarse onzin over. Incompetentie.

    @Koos 28 december 2023 Bij 20:49
    In 2025 bestaat de NDP niet meer en elke president heeft zich aan de lokale wetten en internationale verdragen te houden. Gratie is daarmee volledig uitgesloten.

    @Henkes 28 december 2023 Bij 21:07
    De paniek is groot dus worden allerlei lapzwansen met veel druggeld overgehaald hun onzin te plaatsen en de kritiekloze, slecht geschoolde journalisten schrijven alle onzin gewoon over.

    @debby 28 december 2023 Bij 21:15
    Ik wilde reageren met dat jij op een ander niveau moet gaan praten maar vergat dat je een totaal niveauloze paarse trol bent met je domme one-liners.


    Maak melding
  17. Wat denken jullie van deze oplossing? We leveren baas af om zijn 16 jaar te gaan zitten en terwijl hij zijn 16 jaar uit zit geef Chan hem gratie. Ik denk dat de nabestaanden daar mee kunnen leven. Vraag is, kunnen de volgers van de criminele partij wel mee leven.


    Maak melding
  18. Justitie blijft duidelijk in gebreke door het publiek niet in te lichten over de status v deze zaak. Het gevolg is het ontstaan v allerlei conspiracy theorieën.

    Nu beweert de veroordeelde volgens de rioolkrant gfc dat de regering hem een zachte landing heeft beloofd.
    Oooh my! Reactie regering gevraagd!

    Het is sowieso ongehoord dat een serial killer doodleuk een interview afstaat, alsof er niets aan de hand is.

    Verontrustend is ook dat zijn verdediging bezig is om een oplossing te zoeken ter voorkoming v chaos in het land. (volgens die krant). Sinds wanneer is dit hun taak? Hoe?

    Ik verwacht een reactie vd minister v Justitie, want ze doen nu alsof er geen law en order in het land is.
    Ruis moet je onmiddellijk de kop indrukken voordat het een eigen leven gaat leiden.


    Maak melding
  19. Wel of geen gratie verlenen is weggelegd aan deskundigen die de wetgeving door en door kennen met eventuele jurisprudentie. Verder kijken anderen landen die ons voor zijn gegaan. Dus alle commentaren van ondeskundigen ten spijt. Het traject gratie binnen de wettelijke kaders volgen is thans het primaire doel.


    Maak melding
  20. Op de site v Amnesty International kun je lezen hoeveel moorden deze man op zijn geweten heeft.
    Van moiwana, tucajana, Gooding tot december moorden etc.

    Verschrikkelijk gewoonweg.
    Conclusie: een groot deel vh suri volk is getraumatiseerd.

    Recht voor deze mensen moet ook geschieden.


    Maak melding
  21. @Esmerald 28 december 2023 Bij 23:12
    Ik heb vervolgens drie zinnen uit hetzelfde interview gehaald die naar mijn inziens nader belicht zouden moeten worden door de rechterlijke instanties.
    “Het land bevindt zich volgens Bouterse in een staat van enorm verval, en hij benadrukt de noodzaak van stabiliteit en rust.”

    “Terwijl het publiek wacht op zijn definitieve beslissing, dringt Bouterse erop aan dat het uiteindelijke doel moet zijn om rust in het land te herstellen, waardoor het mogelijk wordt om de komende verkiezingen op een ordelijke manier voor te bereiden.”

    “Er wordt gesuggereerd dat de huidige regering, beschouwd als een overblijfsel van het koloniale tijdperk, zichzelf probeert te beschermen te midden van deze juridische storm.”

    Desiré Delano Bouterse is nog steeds niet bereid zijn verantwoordelijkheden te nemen in het ontstaan van de chaos en ellende in het land. Bouterse geeft met zijn uitspraken weer anderen de schuld van het ontstaan van o.a. het het verval, de onrust in het land en doet voorkomen dat deze regering na ruim 48 jaar onafhankelijkheid een overblijfsel zou zijn van het koloniale tijdperk. Tussen de regels door geeft hij zijn volgers indirect opdracht tot rellen als hij zijn zin niet krijgt. Laten wij hopen dat alle instanties er op voorbereid zijn dat hij zich niet zomaar zal overgeven aan het rechtssysteem.
    De man heeft geen respect voor het volk, is een gevaar voor Suriname en moet meteen opgepakt worden en achter de tralies verdwijnen.


    Maak melding
  22. @Sabaku, je dwaalt met je amateuristische uiteenzettingen over de huidige economische toestand van het land. Je hebt net als Santokhi en zijn incompetente ministers last van het a-no-mie syndroom.Het is allemaal de schuld van de vorige regering.Dat heb je vaak met geestelijk labiele mensen.In de belabberde situatie waarin zij zichzelf heeft gemanoeuvreerd zoekt men de schuld niet bij het eigen handelen. In hun perceptie is het ” altijd de schuld van een ander “. Laat dit een wijze les voor jou zijn. Niet iedereen is geschikt voor de politiek.Regeringen hebben de keus om beleidskeuzes te maken. Naar eigen inzichten denkt men met een bepaald beleid het land te kunnen besturen.Nu daar het beleid van de regering Santokhi totaal is mislukt door eigen vastgestelde bekeidskeuzes, verwijzen jullie naar de vorige regering.Hoe belachelijk moet je niet zijn om dit te kunnen beweren. Dit soort lariekoek moet je niet vertellen aanbde kritische burger. Je komt namelijk heel zwak over met dit soort beweringen.


    Maak melding
  23. @RobG

    Deze veroordeelde drugscrimineel tevens meervoudige moordenaar heb je sinds jaren met gevaar voor eigen leven verdedigd. Ik heb jou steevast aangeraden om je te laten nakijken door een psycholoog. Wan sani no deh bung nanga yu. Jouw moreel compas is helemaal zoek. Het vermoorden van mensen door jouw AFGOD heb je door dik en dun gesteund, sterker nog je hebt het toegejuicht en dat doe je nog steeds.

    Je hebt een criminele inborst RobG. Je zou zo iemand kunnen omleggen en rustig gaan slapen daarna.


    Maak melding
  24. Kunnen ze deze moordernaar niet afgeven aan de nabestaanden, zodat ze het zelfde met hem en die anderen kunnen doen, wat ze in 80 hebben gedaan met hun familie? Dat zou de beste straf zijn. Ik zie steeds die documentaire waar die jongens met kogelgaten lagen in fort zeelandia. Het moet toch niet moeilijk zijn om ze op te sporen en hetzelfde met ze te doen. Eindelijk gerechtigheid, je gaat ze niet nog eens jaren in de gevangenis pamperen.


    Maak melding
  25. Het is nu dag 9 na de uitspraak dus er is geen verzoek, schriftelijk noch mondeling, om gratie en dus is de mogelijkheid voor gratieverzoek verkeken?
    Of staat DDB weer hier boven de wet die zegt “gratieverzoek binnen 8 dagen na uitspraak”
    Dus??????????? Ophalen!!!!!!!!!!


    Maak melding
  26. De heer Essed heeft er weinig van begrepen. Wij van de ndp gebruiken andere woorden, ik zal een voorbeeld geven
    voor stelen gebruiken we lenen
    voor opsluiting gebruiken we in detentie
    voor santa boma gebruiken we satan boma


    Maak melding
  27. RobG 29 december 2023 Bij 00:53
    @Sabaku, je dwaalt met je amateuristische uiteenzettingen over de huidige economische toestand van het land…….
    ===================================

    Volgens mij heb ik voldoende en meerdere keren aangetoond dat jij in een ernstige toestand van geestelijke verwardheid verkeerd. Het lukt namelijk jou hersenen niet meer om alle prikkels, die van binnen en buiten het lichaam de hersenen binnenkomen, samen te voegen tot één verhaal. Ze kunnen niet meer van alle informatie een logisch beeld van de werkelijkheid maken.
    Het “a-no-mie” syndroom kwam echt voor het eerst veelvuldig ter sprake bij de regeringen Bouterse I en II, jouw afgod.
    “In hun perceptie is het ” altijd de schuld van een ander “ je eigen woorden en voor jou informatie: Perceptie betekent waarneming. En waarnemen doe je met behulp van jouw zintuigen: horen, zien, voelen, proeven en ruiken. En ook al probeer je dit zo objectief mogelijk te doen, nog steeds is een waarneming subjectief net als jou eigen waarnemingen. Die kunnen hoe anders dan ook met een delier zoals jou nooit objectief zijn met als gevolg dat je een hoop BS hier op WTK komt verkondigen. Advies voordat het echt helemaal fout gaat met je: zoek zo snel mogelijk hulp.

    En btw je hebt helemaal gelijk over mijn amateuristische uiteenzettingen over de huidige economische toestand van het land. Ik ben tenslotte geen zogenaamde econoom, alleen ietjes meer verstand van Micro- en Macro-economische begrippen dan jij, dus mi bigi yu tan tiri.


    Maak melding
  28. Hij maant zijn achterban tot kalmte. Vraagt om rustig te blijven…totdat het moment is gekomen dat hij HET SEIN geeft om aan te vallen, te roven, plunderen en moorden, verbranden en vernietigen wat achter hem ligt…want een psychopaat verliest nooit…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES