zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBelfort: "Personen uit Atjoni trainen tot BAVP'ers om plaats beter te beveiligen"

Belfort: “Personen uit Atjoni trainen tot BAVP’ers om plaats beter te beveiligen”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Edward Belfort stelt voor dat de Surinaamse regering 20 tot 30 personen uit de aanmeerplaats Atjoni screent en opleidt tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP’er). Deze personen kunnen dan als hulpagent worden ingezet om de aanmeerplaats beter te beveiligen.

“Ik lever niet alleen kritiek, maar ik denk ook oplossingsgericht. Er zijn veel mannen en vrouwen daar die getraind kunnen worden. De politie kan die mannen screenen en trainen tot Buitengewoon Agent van Politie. Dan worden ze in dienst genomen bij het Korps Politie Suriname als een soort hulpagent. En dan worden ze bewapend, waardoor ze de winkeliers, passagiers en toeristen te Atjoni kunnen beveiligen”, benadrukt de oud-Justitieminister.

Hetzelfde systeem kan volgens hem ook toegepast worden in de dorpen in het gebied aangezien ook deze plaatsen doelwit kunnen worden van criminelen. Op kerstdag hebben criminelen te Atjoni winkeliers beroofd en schoten gelost.

Volgens de politie gaat het om vijf gewapende en gemaskerde mannen die gekleed waren in camouflage pakken.

Belfort hoopt dat spoedig een oplossing komt in de veiligheidssituatie in Atjoni aangezien ook toeristen nu worden aangeraden om het gebied te vermijden.

“Jammer dat zoiets is gebeurd. Ik hoop dat het snel gecorrigeerd word, want anders zullen de mensen van de vakantieoorden alleen maar schade hebben. De hele omgeving is in paniek. Het is zeker een uur tot anderhalf uur rijden vanuit Brownsweg naar Atjoni. Dus voordat de politie van Brownsweg daar aankomt, zijn de daders reeds vertrokken”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Doodstraf op roof moord en verkrachting. Totdat het land weer leefbaarder wordt mr. Belfort. Komen jullie met deze wet. Nee want rovers hebben meer rechten dan slachtoffers. De meeste zijn recidivisten.


    Maak melding
  2. Belfort denkt oplossingsgericht. Proficiat! Lees het artikel “aspirant agent raakt vuurwapen kwijt”, meneer belfort.
    Wat je kan doen met jouw oplossingsgericht denken is om een programma te besteden aan een mental talk met je soortgenoten c.q. onderdanen van jullie koning. Misschien worden de rovers hierdoor wakker geschud en bedenken ze zich dat door jouw praatje zij zich moeten bekeren en uit de gevangenis moeten blijven. Het zal wel verloren tijd zijn, want deze bandieten gaan voor fast money.


    Maak melding
  3. Belfort lult alweer wat om in de picture te blijven.. anders raakt ie ‘ uit beeld’.
    Deze lullo weet iok dat er daar een situatie is van “ons kent ons”; mensen weten wie de daders zijn.Hij weet ook dat ze niet zondermeer hun ‘doepsgenoten’ gaan verraden.
    Politieheli’s met goede cameras natuurlijk( check NL /GB /USA met ‘warmtecam’ kan het adequaat optreden v d politie vergemakkelijken; missch ( in deze fase) doen uitvoeren via een overeenkomst met de Fransen?of NL hulpverdrag of zoiets


    Maak melding
  4. Mini padvinderjes zijn niet opgewassen tegen het zwaar-crimineel-geschud
    Vandaar dat het Atjoni VOLK over zwaar getrainde militairen commando en heli moet beschikken.


    Maak melding
  5. Ai mi boi lafu yere.
    @robg en @debby en de rest van de paarse ratten ETEN rattengif uit handen van Belfort..
    Synoniem heeft maar één persoon nodig.een SNIPER.
    Dit is ook oplossingsgericht.
    Ps:
    En waar is deze Haïtianse toestanden aan het beginnen en door wie???


    Maak melding
  6. Die Belfort kan me wel wat.
    De Atjonies kunnen nog amper hun naam schrijven en hij heeft in zijn kromme hersenen om hun op te leiden tot politie agenten. Ga jij ook verhuizen naar de binnenlanden.


    Maak melding
  7. @@@RobG
    Wie moet opdonderen?
    Waar was jij ten tijde van 10 jaren regering Bouterse. Sliep jij nog in je cocon. Ik zou zeggen blijf maar lekker daarin. Je hersenen zijn verbrast.


    Maak melding
  8. @@@Roy
    Het is de schuld van Santokhi dat hij bij zijn aantreden geen interventie team heeft opgezet op de zware misdaad als overvallen en moordenaars te bestrijden. In zijn politieke campagnes had dit stellig beloofd dat wanneer hij aan de macht komt, de misdaad tot in de kiem te smoren. In tegendeel is het alleen maar erger geworden.
    Foei toch president!!!!!


    Maak melding
  9. Belfort is een echte Dorpsidioot, hij is uitgepraat en gedanst, nu zoek hij met onzin gelul, aandacht. Ik snap niet, hoe deze gek ooit geslaagd is als Jurist.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES