vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieArrestanten gooien voeding weg uit protest; klagen over kwaliteit eten

Arrestanten gooien voeding weg uit protest; klagen over kwaliteit eten

-

Does Travel - naar Suriname

Arrestanten die in het cellenhuis van bureau Nieuwe Haven in Suriname zijn opgesloten, hebben de voeding die zij van de Surinaamse overheid krijgen massaal weggegooid. Dit deden ze uit protest.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de arrestanten al eerder hadden geklaagd over de voeding. Volgens sommigen smaakt het eten niet goed.

Naar verluidt is dit tafereel een jaarlijkse terugkerend verschijnsel in de maand december. Een bron meldt aan de redactie dat veel arrestanten in de maand december liever buiten zijn dan in een cel.

Sommige arrestanten raken gefrustreerd vanwege het lange wachten op afhandelen van hun zaak. Dit heeft invloed op het gedrag van de arrestanten.

Het weggegooide eten (foto) werd na de protest weer opgeruimd door de arrestanten. Of er daadwerkelijk iets is aan de kwaliteit van het eten en of er iets hieraan gedaan zal worden, is vooralsnog onduidelijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
  1. De brutaliteit en ondankbaarheid van het gespuis. Klagen over het eten omdat dit smakeloos zou zijn. Ik vraag mij af of de criminelen wel weten waarom zij vastgehouden worden en of zij berouw van hun daden hebben. Jammer dat het gevangenisregiem hier nog menselijkheid kent. Op de Filipijnen zou er geen omkijken naar deze kakkerlakkas zijn.


    gemodereerd
  2. Niet iedereen die daar zit heeft een strafbare feit gepleegd. In Suriname wordt je zonder bewijs ingesloten. Het zijn ook mensen


    gemodereerd
  3. Dan mik ding go na wroko, dan ding din kan njang sang din wani!
    Als het aan mij ligt, krijgen ze niks om te vreten. ”Ja vreten ja’. ”

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  4. Dan moeten ze zorgen dat ze eerlijk en oprecht leven leiden, dan kom je niet in de gevangenis terecht!
    Kom nou, het is geen 3 sterren hotel.
    Gewoon op dieet zetten die geteisem.


    Maak melding
  5. Gewoon een verwend volk die levenslang subsidie wilt hebben op alles. En als ze de fout ingaan en achter de tralies belanden gaan zo ook nog eisen stellen. Gewoon terug naar vroeger,.. water en brood voor alle arrestanten.
    Tjauw min en bruine bonen is te duur en het is geen hotel.


    Maak melding
  6. Ze werken toch ook in de gevangenis of niet,?
    Ze krijgen ook een loon, kunnen ze online eten bestellen????
    Of zijn ze ook te lui om te werken in de gevangenis?


    gemodereerd
  7. Geef die mensen de gelegenheid om hun eigen potje te koken, want de ondernemers die moeten zorgen voor de voeding.. houden de boel voor de gek of ze komen ook niet uit met het geld dat ze krijgen. Groente, vlees, enz is niet meer te betalen….


    Maak melding
  8. dus wacht even .. wan lo sma no ab njang na oso dan willen deze boeven\bandieten klagen dat hun eten niet lekker is? zolang het eten vers is moeten ze snavel dichthouden en dankbaar zijn dat ze niet in een cellenhuis in azie of africa zitten anders zouden ze doodgaan van de honger.


    Maak melding
  9. Ja hoor, ze willen, nee ze eisen bb met r, rotie, carbonade en in de maand december ook al kerstbrood, anders raken ze gefrustreerd en gaan straks onder leiding van “activisten” staken 🤣🤣🤣🤣. Mop van het jaar. Ze hebben buiten waarschijnlijk niets te vreten en gaan daardoor de fout in.


    Maak melding
  10. Gooi die ellendelingen van de bosje brug.Houden ze op te zeuren over slecht eten.Buiten zouden ze omkomen van de honger die ondankbaren.Zijn ze wel bewust van wat ze de fatsoenlijke burgers aandoen om daar te zitten?


    Maak melding
  11. Kijk, nu komt de aap uit de mouw, konsensi is een ex-moordenaar rover (wist ik altijd al) dus volgens hem moeten dus ondernemers betalen voor de voeding van de ratten. Eens een rat, altijd een rat! Vind ik prima, alleen als ze ook rattengif in het eten doen.


    Maak melding
  12. Ja konsensi, je bent door de mand gevallen. Je kunt klikken op de knop ‘maak melding’ maar dat gaat je niet helpen. Want alle waterkanters hebben jou ware identiteit gezien.


    Maak melding
  13. Ja, ik heb dit pseudoniem niet voor niks, ik weet de ware identiteit van duistere figuren altijd wel te achterhalen. Gaat het niet linksom, dan maar rechtsom!
    Dat is de meerwaarde die Boesskowtoe heeft met zijn postings op wtk.
    Ondertussen blijft het stil want, de rover is ontmaskert.


    gemodereerd
  14. Op de hier bovengenoemde reacties, neks no fout of iets anders toe te voegen
    Op je blote….danken om in Su achter de tralies te bivakkeren. Ik hoor nog na galmen vanaf de vliegtuig trap met gebalde vuist….Oeng ala djah Tay Ori
    Rijst pom, Swiet kerstbrood djienda pisie, CHAN set kong!


    Maak melding
  15. @ Boesskowtoe,

    Kijk uit met wat je uitspreekt! Karma komt op een dag achter je aan. Als je op een dag in de spiegel kijkt, moet je niet schrikken wanneer je de transformatie naar een rattenkop bemerkt..

    Ik hoop ook niet dat je kinderen hebt, want je weet maar nooit hoe ze zich zullen bewegen in de maatschappij. Dus toon een beetje respect, vandaag is het zo, morgen weet je niet wat je te wachten staat..


    Maak melding
  16. @konsensi: ik kan mezelf elke dag in de spiegel zien en er is nooit een verandering, want ik heb altijd goud eerlijk geleefd en dat ook nagegeven aan m’n nageslacht. Fyi, Mijn kinderen zijn heel goed terecht gekomen in de maatschappij en m’n kleinkinderen straks nog beter. Feit blijft dat ik je ontmaskert heb!


    Maak melding
  17. Deze stinkdieren die van het belastinggeld van de hardwerkende surinamers in leven gehouden worden, gooien zomaar het eten weg. Als ik het voor het zeggen had, had ik ze het eten van de vloer laten opvreten. Als je lekker wilt eten, moet je eerlijk leven en van andermans spullen afblijven.


    Maak melding
  18. Ja tuurlijk jaarlijks terugkerend, willen in de dec maand buiten zijn om de “ kerstbonussen” te kunnen stelen; nu daar bami zonder vlees “erop/eromder en erdoor”😂😂idd iets om vreselijk boos te worden


    Maak melding
  19. @boesskowtoe ,@Filia 👍🏼💯👏👏👏👏👏.!!!!

    Tegen die paarse club zeg ik .
    Gif mi hopu moiwana.moiwana gif mi hopu.
    Miki moiwana Siri baka.


    Maak melding
  20. Peper en zout maakt t nog smakelijk weer,mogelijkheden als zelf je potje klaar maken is ook goed vroeger bracht de familie eten voor deze klanten en wat nu .


    Maak melding
  21. Toen ik klein was had ik gezien hoe een Pandit op de grond gevallen rijstkorrels korrel voor korrel opraapte. Hij vertelde dat voedsel een heel grote gift van moeder Aarde is aan de mens. Sinds die tijd probeer ik voedsel niet te verspillen en altijd het voedsel te eren. Smakelijk of niet, voedsel moet je altijd eren en nooit verspillen.


    Maak melding
  22. De manier waarop een samenleving omgaat met haar veroordeelden, die standaard niet dezelfde rechten hebben als vrije burgers, vertelt je ALLES over de hoeveelheid, of het gebrek aan intellectuele en emotionele volwassenheid van die samenleving.

    De opmerkingen hier zijn een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van die realiteit.


    Maak melding
  23. boesskawtoe , jij zegt de waarheid , die konsensi , ach gewoon een nul
    en ze moeten wanneer het eten geleverd word en opgediend wordt ook vele straathonden toelaten , en of ze dan nog de voeding weggooien


    gemodereerd
  24. Nope!

    Het moet zijn: de aller kwetsbaren in de samenleving en geen criminelen.

    Maar… als je het zo erg vind, mag je voor ze koken. Ik vermoed dat ze smachten naar djompo metie en casaba.
    Uiteraard met adjie-oema of madam jeanette.

    Je kerstpakket mag ook.


    Maak melding
  25. Ze willen ook een eindejaars uitkering, vakantiegeld en onregelmatigheidstoeslag.
    Verplichte castratie moet wettelijk geïmplementeerd worden in de gevangenissen, waardoor er ook geen rovers meer geboren worden !!!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES