zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameHellings: "Ik ben nog niet toegetreden tot de NPS"

Hellings: “Ik ben nog niet toegetreden tot de NPS”

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-politiebondvoorzitter Raoul Hellings stelt nog niet te zijn toegetreden tot de Nationale Partij Suriname (NPS). “Ik heb zeker twee keren gesproken met de NPS en als je het aan mij vraagt zit het er dik in dat we volgend jaar het besluit nemen dat we de NPS gaan joinen”, zei Hellings in het programma Bakana Tori.

Afgelopen weekend maakte de Surinaamse krant De Ware Tijd bekend uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen dat zowel Hellings als de politiebondvoorzitter Mielando Atompai formeel toegetreden zouden zijn tot de groene partij en dat binnenkort ook Sergio Gentle het lidmaatschap van deze partij zal aanvaarden.

Hellings voerde aan dat deze informatie niet op waarheid berust aangezien hij samen met Atompai nog on speaking terms is met de NPS, waaronder ook voorzitter Gregory Rusland. Wat de toetreding van Gentle betreft, beweert hij dat dit verhaal uit de duim is gezogen.

“Er is gesproken over de politieke gang van zaken en de richting die de NPS wil opgaan. Ik heb ook mijn opvattingen over zaken gepresenteerd. En we kunnen elkaar vinden in de benadering. Ik ben nog altijd de mening toegedaan dat de voorzitter van de NPS als politiek leider een beetje meer swag moet tonen. A man musu kon pikinso moro faya”, vervolgde Hellings.

Voor de oud-politiebondvoorzitter is het belangrijk dat hij op de kandidatenlijst wordt geplaatst zodat hij gekozen kan worden tot lid van De Nationale Assemblee (DNA). Maar hierover zou nog niet met de partij zijn gesproken. Hij is ook nog bezig rond te kijken en zaken te observeren. In ieder geval zou hij niet naar de NPS zijn gegaan indien deze partij niet uit de coalitie zou zijn getreden.

In oktober zei Hellings nog dat hij drie politieke partijen heeft geïdentificeerd waar hij zich mogelijk zou willen aansluiten. Volgens de oud-hoofdofficier van politie in Suriname ging zijn hart uit naar de politieke partijen DOE, A20 en de NPS.

“Ik heb eerder aangegeven dat ik niet naar de NPS wil, maar de NPS heeft potentie. De NPS moet wel gaan werken aan haar leiderschap”, zei hij toen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Zie daar je bent niet eens binnen de partij he bent niet eens gekozen volksvertegenwoordiger en je heb al op en aanmerkingen over de partij en de voorzitter. Pokie is daar geweest en ik heb haar NOOIT iets horen zeggen wat er aan de leiding veranderd moet worden. Yu no go ete ye takie dan te yu go en sjie dat voorzitter ondro broekoe boro na so yo long go takie. NPS is gewaarschuwd in deze. Al heeft de partij nog zo een honger ano alla nyan sang sma pot gie yu yu moes nyan want so nyang o gie yu maagpijn dat yu no sanie pe foe tang. Etnel NOOIT no bekritiseerd a voorzitter en jij niet eens binnen doet het al.


    gemodereerd
  2. Eén woord hiervoor: “Belachelijk”. Deze vent gedraagt zich super onprofessioneel, een grote ego heeft ie zeker wel. Hij is niet eens in de partij, heeft nog niets kunnen betekenen voor de partij, heeft niet eens vermeld wat ie zal doen voor, niet alleen de partij maar ook voor Suriname, en dan zit hij al te praten over kandidaten lijst en in de Assemblee zitten. Belachelijk.

    Het is duidelijk dat deze meneer, indien hij in de assemblee terecht komt, zijn eigen belangen gaat behartigen. Waarbij hij samen met de huidige voorzitter van de politie in Nederland geld zal zitten te strooien.

    Meneer Gregory Rusland, ik vraag U om een bewuste keus te maken. Laat deze swag liefhebbers hun swag buiten de NPS en buiten de politiek laten zien.


    gemodereerd
  3. Als de gasten van De Ware Tijd :de schandalen, grondroof, gronduitverkoop, OMO’S rotsooi, pres en zn minister in geldgesjoemel, wat de buitenlandse snoepreistjes ons land kosten gaat onderzoeken. Maakt geen hol uit wie in politieke partij gaat komen vermelden. Wat voor meerwaarde hft dat??


    gemodereerd
  4. Er wordt binnenkort een coup gepleegd binnen de nps,…bobo rusje gaat plaats moeten maken, gentle en atompai , de labaria’s gaan de ezelkar trekken


    gemodereerd
  5. Goed gezien Roy, deze mensen komen met een missie; nps moet ondergebracht worden bij de ndp; de coup moet eerst plaatsvinden;hoogie en … hebben dat eerder geprobeerd nu deze figuren.
    Uiteraard bestaat de groene daarna niet meer en kan de tent worden gesloten.. misschiem met een groene rand op een paarse trui😂😂


    Maak melding
  6. Deze mensen moet de nps meiden als de pest. Waar deze mensen ten tonele verschijnen, is het een smet van je wenste.
    Deze mensen hebben banden met criminelen in Antwerpen, het bolwerk van Suriname drugscriminelen.
    Mensen die briefjes van honderd euro biljetten verdeeld, is meer dan een teken aan de wand. De 100, 200 en 500 biljetten zijn uit de roulatie genomen vanwege criminele activiteiten (witwassen,drugsgeld enz enz)
    Nps haalt een smet van je welste binnen met dit soort mensen.


    Maak melding
  7. Geen moordenaar/bankrover/drugsdealers als president/VP van Suriname,want dat is vooral een heel slecht schoolvoorbeeld voor de meestal zonder vader in huis opgevoede Creoolse jongeren ….GEEN ETNISCH POLITIEK …..NPS/DA91/VHP voor DESKUNDIGHEID,normen waarden en respect terug in Suriname.


    Maak melding
  8. 16 december als hun oppergod heeft gesproken in ocer dan zullen deze heren bekend maken dat ze hebben gekozen voor de Ndp en niet de Nps. Nps is voor het geval ze geweigerd worden bij de Ndp maar bobojantje Rusland ziet dat niet, en mevrouw Entel zit smachtend te wachten op de komst van deze 3 of 4 vuile politie mannen.


    gemodereerd
  9. Ik sta perplex dat deze man sympathie koestert voor de reactionairen van de NPS.De NPS heeft in tegenstelling tot de VHP nooit een poot uitgestoken om de Afro bevolking te verheffen. Die verschrikkelijke arrogante houding is voor vele Afrosurinamers een soort van trauma geworden. Velen HATEN de NPS. Als Afrosurinamers grond kunnen aanvragen kregen ze die niet.Hindoestanen kregen wel in grote aantallen grond van de NPS. De NPS keek neer op hun eigen zwarte mensen. Zwarte mensen waren voor hen goedkoop stemvee. De NPS moet als het aan mij ligt verdwijnen uit de Surinaamse politiek.


    gemodereerd
  10. Je bent nauwelijks bij je nieuwe partner en je begint van de daken te schreeuwen welke sampo en parfum die moet gebruiken om niet te stinken.
    Het verdere levensloop zullen we u allen besparen. Als een partij om kader staat te springen is dit altijd een welkom met rode loper. Kortom, soort zoekt soort.


    Maak melding
  11. Een zeer doorzichtig begin van de grundyari coup. En ultieme poging om de frambo te stelen en naar de berm te verhuizen want daar hebben ze geen licht mee, alleen maar duisternis. NPS let op uw zaak, de dode hond voor uw deur maakt onderdeel uit van het totaal scenario, het is één pakket. Jopie draait in zijn graf.


    Maak melding
  12. Voordat je met politiek begint ben je politiek dood.
    NPS is er geen groeimogelijkheid voor jongeren.
    Ze hebben toen stokoude Marie Levens gezet als minister en ze hft onderwijs naar de klote gebracht.
    Hadden ze niets beters?????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES