woensdag, mei 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameBlanco e-ID pasjes na een jaar eindelijk gearriveerd

Blanco e-ID pasjes na een jaar eindelijk gearriveerd

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo heeft woensdag laten weten dat e-ID materiaal na een jaar eindelijk is gearriveerd in Suriname. Door verschillende factoren heeft het productieproces voor de blanco e-ID kaarten veel langer dan normaal geduurd.

“We hebben nu materiaal voor 100.000 e-ID kaarten binnen. We gaan nu eerst de achterstand van 56.000 aanvragen verwerken en dat betekent dat de ambtenaren van CBB en Printhouse zich dag en nacht zullen inzetten om de opgelopen achterstand in te halen

Volgens onze berekeningen komen we nog 200.000 blanco pasjes tekort met het oog op de komende verkiezingen. Volgens de e-ID wet moet een ieder worden voorzien van een e-ID.

Ik heb de bevolking een goede verkiezing belooft en dat houd ook in dat een ieder de mogelijkheid heeft om te kunnen stemmen. We moeten de bestelling dit jaar nog plaatsen, anders is de kans groot dat veel stemgerechtigden geen geldige ID zullen hebben, wat niet bevorderlijk is voor de aankomende verkiezingen.

Ik weet dat de financiële middelen beperkt zijn maar ik vertrouw erop dat door middel van goede communicatie wij het ministerie van financiën ervan kunnen overtuigen dat het van belang is dat de middelen worden vrijgemaakt om een goed verloop van de verkiezingen te garanderen”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Kan nooit dat er nog 200.000 nodig zijn voor verkiezingen. Want de meeste mensen hebben al gehad


    gemodereerd
  2. Straks is het woord van je moeder en je vader niet het bewijs dat je hun kind bent, maar een plastic card.
    Quo Vadis??


    gemodereerd
  3. Eindelijk. Eindelijk kunnen de mensen weer mens zijn. Zonder zo’n plastic card ben je nl een beest.


    gemodereerd
  4. Ook Suriname digitaliseert snel. Iets opgevallen? Hoe meer digitalisatie, des te armer de mensen worden. Behalve de elite. Die profiteert ervan en wordt steeds rijker.


    Maak melding
  5. banasur , ha ha , zelfs de elite hier weet niet wat digitalisatie is , dus het wordt een grote flop , deze minister is dus ook dom , wat wil je als je met dommen moet omgaan


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES